Wczoraj kupiłem sobie Suzuki SV 650S. Oczywiście gdy sobie jeżdżę i nigdzie nie muszę zostawić motocykl, jest bardzo fajnie i przyjemnie. Lecz już np. gdy mam jechać na trening i zostawić motocykl na 2h (co prawda będę niedaleko, ale jednak motocykl będzie niechroniony) to jednak się tego boję. Rozważam opcję zakupienia jakiegoś alarmu z immobilizerem i zastanawiam się jaki byłby najlepszy? Ewentualnie jaką inną ochronę motocykla polecacie? Nie mam zielonego pojęcia ile kosztują porządne alarmy, ale na razie powiedzmy że chciałbym coś porządnego do 400zł. Nie chcę żeby alarm miał jakieś super gadżety typu odpalanie motocykla z pilota czy coś takiego - tylko żeby spełniał swoją rolę. Wcześniej myślałem też nad blokadą na tarczę hamulcową, ale widziałem filmy jak zdejmują coś takiego w 10 sekund ... :X
Moto: SV650s k3
Re: Alarm do SV 650S
No to w takim razie, następnym razem trzeba zapytać w temacie już istniejącym, nie trzeba zakładać nowego. To jest tylko poczynanie w celu samej wygody, potem jest 10 takich samych tematów i nie wiadomo w którym szukać