Akcesoryjne korki przedniego zawieszenia SV650 99-03
Witam.
Pewnie wielu z was mialo problem jak ja z przednim zawieszeniem. Mianowicie jest za miekkie.
Moj moto nawet po wymianie sprezyn na hyperpro mial dosc spore ugiecie sprezyny.
Jak kazdy wie w SV-ce z roku 99-03 niema regulacji napiecia wstepnego przez co mozna kombinowac podkladkami metoda prob i bledow. Ja tak robilem efektem czego trezba bylo docisnac mocno korki i tak krecic. efekt?? zerwany gwint w korku.
Posunelo mnie to do zaprojektowania korka ktory umozliwi regulacje.
I tak powstal korek:
Tak sie sklada ze zrobilem 4 sztuki takiego korka.
Material to stal nierdzewna, polerowana z gory.
Posiada wszystkie uszczelki, w tym oring uszczelniajacy srube regulacyjna, oraz pierscien segera zabezpieczajacy przed wykreceniem.
W zestawie bedzie rowniez talezyk, ktory kladziemy na rure w goleni.
Dolacze instrukcje montazu w jezyku Polskim
ze zdjeciami
Niestety wykonanie tego nie jest tanie kto ma stycznoc z obrobka skrawaniem ten zna ceny.
Ja je robilem w zaprzyjaznionym zakladzie i odstapie je za cene 210 zl (kpl)
Jest to cena prototypu.
Jezeli ktos by byl chetny na takie cosie moge zebrac zamowienia i wykonac pare kpl. jednak cena bedzie wieksza z paru powodow:
1. Nowsza wersja bedzie z lotniczego aluminium 7075 tak zwany PA9 podobno material jest bardzo drogi - ile niewiem musze zadzwonic. Zapytac.
2. Zaklad ktory mi zrobil po znajomosci pewnie wiekszej ilosci juz po znajomosci niezrobi.
3. No i jakis grosik dla mnie aby zrekompensowac wlozony wysilek w montaz i polerowanie elementow.
W wikend wzuce zdjecia jak korki prezentuja sie na moto.
Pozdrawiam zachecam do komentowania.