Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest 27 gru 2024, o 13:45

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 455 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 23  Następna strona
Wyswietlacz biegów by Soldyy 
Autor Wiadomość
motorowerzysta

Moto: SV650S K6
Post Re: Wyswietlacz biegów
Jak ktoś już zamontuje to do wersji S to prośba o wrzucenie fotki jak to wygląda i jakieś review jak działa.

1 wrz 2010, o 17:35
motocyklista

Tomek napisał(a):
Czy ten kabel wychodzący z wyświetlacza mógłby być czarny?

Chciałem, ale nie ma takiego cuda dostępnego. To jest 10 żył + ekran, niestandardowy wynalazek i niestety tylko szary.

1 wrz 2010, o 17:47
SV Rider

A nie da się na niego założyć czarnej "koszulki" termokurczliwej? Szary kabel będzie nieestetycznie rzucał się w oczy.

Ten pierwszy z prawej to chyba nie jest bursztynowy? :P

1 wrz 2010, o 18:05
motocyklista

Jeśli będzie go wystawało 1cm to nie ma co się rzucać w oczy. Jak ktoś ma fetysz czarnego, może sobie zamalować ten centymetr flamastrem :D

Ten po prawej jest pomarańczowy :P Normalnie świeci ciemniej, na zdjęciach wygląda żółto. Poza tym znajdź mi proszę jeden wyświetlacz LED bursztynowy, bo ja takich nie widziałem jeszcze nigdy. Na początku pisałem, że dostępne są czerwony i zielony, potem ktoś nie wiadomo skąd dopisał "bursztynowy" i potem posypała się fala "bursztynowych" wpisów na listę, to się dostosowałem i zakupiłem pomarańczowe.

1 wrz 2010, o 20:09
motorowerzysta

Moto: sv 1ooo N '04
soldyy napisał(a):
Jeśli będzie go wystawało 1cm to nie ma co się rzucać w oczy. Jak ktoś ma fetysz czarnego, może sobie zamalować ten centymetr flamastrem :D

Ten po prawej jest pomarańczowy :P Normalnie świeci ciemniej, na zdjęciach wygląda żółto. Poza tym znajdź mi proszę jeden wyświetlacz LED bursztynowy, bo ja takich nie widziałem jeszcze nigdy. Na początku pisałem, że dostępne są czerwony i zielony, potem ktoś nie wiadomo skąd dopisał "bursztynowy" i potem posypała się fala "bursztynowych" wpisów na listę, to się dostosowałem i zakupiłem pomarańczowe.

...to się chwali, piwa mu dajcie bo dobrze gada :spoko: no i każdemu pewnie chodziło o pomarańczowy ale, że większość pisała wakacyjną porą to i bursztyn wkradł się ;)

Edit: sam z okna widzę morze, a dziadek na bursztynie odbił się od dna i teraz mam na chleb ;)

1 wrz 2010, o 20:19
Zobacz profil YIM WWW
SV Rider

soldyy napisał(a):

...

W zależności od tego, w którym miejscu ktoś chce sobie wyświetlacz zamontować z tego cm może zrobić się pięć albo i więcej. Nie to żebym się czepiał, jestem po prostu estetą i wyjątkowo mi ten szary nie pasuje. ;)

1 wrz 2010, o 21:23
erotoman-gawędziarz

Moto: SV 1000N 2004
Dzięki soldyy za zdjęcie poglądowe - cieszę się, że wybrałem zielony przewidując sytuację :D

Następny w kolejności jestem ja (mam nadzieję, że pamiętasz o wejściu kabla od góry :)) więc jutro Ci wyślę kasę 105zł i PW z adresem.

2 wrz 2010, o 00:02
przewrotowiec

Moto: 1100xx
Przelew poszedł, powinieneś mieć od razu na koncie bo tez z mbanku :) Napisz kiedy i gdzie mogę odebrać osobiście.

2 wrz 2010, o 08:51
Zobacz profil WWW
motocyklista

Do R@Fa i lasoocha poszły dziś paczki.
Zvierzak - patrz PW z adresem. Fredro jak wróci mogłaby się odezwać, wyświetlacz gotowy ;)

Przyszły przelewy od jak_zawsze i hanysxx - wyświetlacze będą gotowe pod koniec przyszłego tygodnia.

Co do kabla - spróbuję z taśmą awg + koszulka termokurczliwa czarna (już zamówione). Nie myślałem, że ten szary kabel to aż taki problem, prawdopodobnie kolejne będą już czarne.

Edit: Zapomniałbym, mam jeszcze obudowy przezroczyste, czerwone. Kształt ten sam co czarne. Jeśli ktoś z czerwonym wyświetlaczem by chciał takową - piszcie.

2 wrz 2010, o 15:00
SV Rider

A co z moim? ;)

2 wrz 2010, o 19:51
SV Rider

soldyy napisał(a):
...

Co do kabla - spróbuję z taśmą awg + koszulka termokurczliwa czarna (już zamówione). Nie myślałem, że ten szary kabel to aż taki problem, prawdopodobnie kolejne będą już czarne.

...

:spoko:

2 wrz 2010, o 19:56
motorowerzysta

soldyy napisał(a):
Przyszły przelewy od jak_zawsze i hanysxx - wyświetlacze będą gotowe pod koniec przyszłego tygodnia.

:smutas: dopiero :O (rozumiem, że priorytety mają zaprzyjaźnieni ;) )

soldyy napisał(a):

U mnie może być siwy - pasuje do ramy i półki, w planie mam zmiane o2o na młodszy to wtedy trzeba bedzie pomyśleć o czymś pod kolor ramki :D

2 wrz 2010, o 19:59
Zobacz profil YIM WWW
motocyklista

@jak_zawsze - Twój może i będzie wcześniej, bo w dużym stopniu już gotowy, tylko czekam na kolejną przesyłkę z częściami.
@sad - już zaczęty, początkowe stadium tak samo jak dla: hanysxx, lpt, Razor, fibat

Mam ograniczone możliwości przerobowe, spokojnie :P

Edit:
Instrukcja podłączenia:
1. Dla wersji bez TRE
Z obudowy elektroniki wychodzi 4 kable.

a)Dwa krótkie (zasilanie) - czerwony/pomarańczowy* (+) i czarny (-). Należy podłączyć zgodnie z polaryzacją (+ do +, - do -). Czarny podłączamy do masy motocykla. Kabel do którego podłączamy + (czerwony/pomarańczowy) należy wybrać z pośród wychodzących ze stacyjki. Napięcie +12V powinno występować na wybranym kablu po przełączeniu stacyjki w pozycję ON. Ewentualnie można pobrać napięcie ze świateł pozycyjnych, ale to nie najlepsza opcja.

b)Dwa długie kable (sygnał) - różowy i niebieski. Różowy podłączamy do różowego we wtyczce idącej do czujnika skrzyni biegów (pod bakiem, w okolicach pompy paliwowej). Niebieski podłączamy do niebieskiego kabla, w tej samej wtyczce. Przewody należy solidnie zaizolować.

2. Dla wersji z TRE
Z obudowy elektroniki wychodzi 6 kabli.
a)Dwa krótkie, postępować tak jak w wersji bez TRE.
b)Dwa długie, opisane: różowy GPS i niebieski N.
c)Dwa długie, opisane TRE, różowy i niebieski

Wersję podłączenia dla wyświetlacza z TRE dokończę jutro, bo raczej przyda się jakiś schemat ;)

*w niektórych wyświetlaczach występują czerwone, w innych pomarańczowe, to nie ma znaczenia i jest zupełnie przypadkowe

Opis programowania poszczególnych biegów:
W obudowanie elektroniki znajduje się przycisk.
1. Wciskamy przycisk i trzymamy przez 2s.
2. Na ekranie miga "P" - wyświetlacz przechodzi w tryb programowania.
3. Na ekranie wyświetla się "1" - wrzucamy jedynkę, zaczynamy jechać. Programowanie przynosi najlepsze efekty jadąc przy obrotach 4-5tys. Teoretycznie to nie powinno mieć znaczenia, ale widocznie skrzynia przy tych obrotach pracuje płynnie, nie ma przeciążeń, a co za tym idzie żadnych błędów w odczytach z czujnika. W czasie jazdy wciskamy przycisk i jedziemy około sekundy. Pierwszy bieg zaprogramowany ;)
4. Na wyświetlaczu pokazuje się "2", przełączamy bieg na drugi, wciskamy przycisk, jedziemy około sekundy. Czynność powtarzamy dla pozostałych biegów. Po skończeniu programowania wyświetlacz sam przechodzi w stan domyślny - możemy go od teraz normalnie używać.

2 wrz 2010, o 20:36
erotoman-gawędziarz

Moto: SV 1000N 2004
To jeżeli nie za późno, to ja też chciałbym tak jak Tomek - czarny ten kabelek :)

2 wrz 2010, o 22:11
SV Rider

Gdyby komuś z pierwszych posiadaczy chciało się udokumentować montaż fotkami i krótkim opisem, myślę że nie tylko ja byłbym wdzięczny.

3 wrz 2010, o 09:19
motocyklista

Wróciłam :) Jutro się ze Zvierzakiem wybiorę do Cię (oczywiście jak nie będzie padać, bo jazdy w deszczu mam chwilowo powyżej dziurek w nosie - Kraków-Lublin w 7h...)

3 wrz 2010, o 13:19
SV Rider

Razor napisał(a):
To jeżeli nie za późno, to ja też chciałbym tak jak Tomek - czarny ten kabelek :)

To i ja ;)

3 wrz 2010, o 13:24
motocyklista

@sad, Razor - będą czarne.
@jak_zawsze - może być szary czy chcesz czarny?
@Fredro - poczujesz się bardzo poszkodowana jak zamiast różowego przylutuje brązowy kabelek? Bo te fajniutkie, różowe mi się przykończyły :P Pewnie w Lublinie jutro się jakoś spotkamy jak będzie pogoda. Wysyłam nr telefonu na pw jakobycoś ;)

3 wrz 2010, o 16:16
motorowerzysta

soldyy napisał(a):
@jak_zawsze - może być szary czy chcesz czarny?

... może być szary! Kolor to tylko drobnostka, najważniejszy jest "motor" żeby miało co ciągnąć :D

3 wrz 2010, o 17:14
Zobacz profil YIM WWW
rowerzysta

Moto: SV 650S K5
1. sad - 650s 2006 - elektronika, wyświetlacz niebieski (a jeśli nie ma to czerwony), fotorezystor, TRE
2. R@F - 650s 2007 - elektronika, wyswietlacz pomaranczowy, fotorezystor, TRE
3. jak_zawsze - 1ooo (bez S ) K4 - elektronika, wyświetlacz bursztynowy (jeżeli jest jeszcze możliwość zmiany koloru), fotorezystor, TRE (zdecydowanie zdecydowany) Uwagi: Kabel do wyświetlacza wchodzący od góry i dłuższy o ok. 20 cm. rozumiem że reszta elektroniki będzie schowana gdzieś pod zbiornikiem ?!
4. lasooch - DL1000 - elektronika, wyświetlacz przyślę swój tak jak ustaliliśmy, bez fotorezystora, bez TRE
5. hanysxx - 1000S K3 - elektronika, wyświetlacz, fotorezystor, bez TRE
6. fibat - 650N 2006 - elektronika, wyświetlacz czerwony, fotorezystor, bez TRE
7. Razor - 1000N K4 - pełen komplet - elektronika, wyświetlacz zielony z fotorezystorem + TRE. Uwagi: Kabel do wyświetlacza wchodzący od góry i dłuższy o ok. 20 cm.
8. SweetNoise - 650S K6 - elektronika wyświetlacz bursztynowy z fotorezystorem, TRE
10. acinr_PL - 650s 2003r - elektronika, wyswietlacz bursztynowy, fotorezystow, TRE
11. Tomek - 650s K6 - elektronika, wyświetlacz bursztynowy, fotorezystor, TRE
12. Skwaro - 650N K3 - elektronika, wyświetlacz bursztynowy, fotorezystor, TRE
13. cienki- 650s k8- elektronika, wyświetlacz bursztynowy, fotorezystor, TRE
14. Fredro - 650S K3 - elektronika, wyświetlacz czerwony, fotorezystor, TRE
15. vinca - 650N K7 - elektronika, wyświetlacz bursztynowy,bez gadżetów, warunek - nie wybija błędów na kompie, jak standardowe wyświetlacze.
16. lpt - 1000S K3 - elektronika, wyświetlacz czerwony, fotorezystor, TRE
17. KUBAwo - 1000S k6 - elektronika, wyświetlacz czerwony, fotorezystor, TRE
18. zvierzak - 650S K5 - elektronika, wyświetlacz niebieski jak się nie da to zielony, fotorezystor, TRE zdecydowany na 100% odbiór w Lublinie
19. Kiju- sv1000S K4 -elektronika, wyświetlacz czerwony, fotorezystor, TRE
20. Szymek609 - 650S K3 (wtrysk) - elektronika, wyświetlacz czerwony, fotorezystor, TRE
21. PęDZEL - 650N K3 - elektronika, wyświetlacz czerwony, fotorezystor, TRE
22.jago- - - -650N k4 - elektronika, wyświetlacz czerwony, fotorezystor, TRE
23.sztorm2 - DL650 - elektronika, fotorezystor, TRE
24.Domel-SV1000S 2005-elektronika,wyświetlacz czerwony,fotorezystor, bez TRE

6 wrz 2010, o 20:43
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 455 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 23  Następna strona