Prawdopodobnie najlepsze na świecie forum Suzuki SV 650 / SV 1000 ;)
Wyswietlacz biegów by Soldyy
Autor |
Wiadomość |
jorge5
motorowerzysta
Moto: SV650S K6
|
Re: Wyswietlacz biegów
Jak ktoś już zamontuje to do wersji S to prośba o wrzucenie fotki jak to wygląda i jakieś review jak działa.
|
1 wrz 2010, o 17:35 |
|
|
soldyy
motocyklista
|
Chciałem, ale nie ma takiego cuda dostępnego. To jest 10 żył + ekran, niestandardowy wynalazek i niestety tylko szary.
_________________ SV1000S K3 Za motórem panny sznurem
|
1 wrz 2010, o 17:47 |
|
|
Tomek
SV Rider
|
A nie da się na niego założyć czarnej "koszulki" termokurczliwej? Szary kabel będzie nieestetycznie rzucał się w oczy. Ten pierwszy z prawej to chyba nie jest bursztynowy?
_________________ Pozdrawiam!
|
1 wrz 2010, o 18:05 |
|
|
soldyy
motocyklista
|
Jeśli będzie go wystawało 1cm to nie ma co się rzucać w oczy. Jak ktoś ma fetysz czarnego, może sobie zamalować ten centymetr flamastrem Ten po prawej jest pomarańczowy Normalnie świeci ciemniej, na zdjęciach wygląda żółto. Poza tym znajdź mi proszę jeden wyświetlacz LED bursztynowy, bo ja takich nie widziałem jeszcze nigdy. Na początku pisałem, że dostępne są czerwony i zielony, potem ktoś nie wiadomo skąd dopisał "bursztynowy" i potem posypała się fala "bursztynowych" wpisów na listę, to się dostosowałem i zakupiłem pomarańczowe.
|
1 wrz 2010, o 20:09 |
|
|
jak_zawsze
motorowerzysta
Dołączył(a): 4 sie 2010, o 08:57 Posty: 98 Lokalizacja: ... za 7 górami, za 7 lasami ! (NE) i (GA)
Moto: sv 1ooo N '04
|
...to się chwali, piwa mu dajcie bo dobrze gada no i każdemu pewnie chodziło o pomarańczowy ale, że większość pisała wakacyjną porą to i bursztyn wkradł się Edit: sam z okna widzę morze, a dziadek na bursztynie odbił się od dna i teraz mam na chleb
_________________ ... o2o sv1ooo N ! (PICTURE) Niezliczona ilość dodatków, modyfikacji, otarć, przetarć i zadrapań oraz dwie wgniotki na zbiorniku !
|
1 wrz 2010, o 20:19 |
|
|
Tomek
SV Rider
|
W zależności od tego, w którym miejscu ktoś chce sobie wyświetlacz zamontować z tego cm może zrobić się pięć albo i więcej. Nie to żebym się czepiał, jestem po prostu estetą i wyjątkowo mi ten szary nie pasuje.
|
1 wrz 2010, o 21:23 |
|
|
Razor
erotoman-gawędziarz
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 02:34 Posty: 3871 Lokalizacja: Otwock
Moto: SV 1000N 2004
|
Dzięki soldyy za zdjęcie poglądowe - cieszę się, że wybrałem zielony przewidując sytuację Następny w kolejności jestem ja (mam nadzieję, że pamiętasz o wejściu kabla od góry ) więc jutro Ci wyślę kasę 105zł i PW z adresem.
_________________ SVNERWUS
|
2 wrz 2010, o 00:02 |
|
|
zvierzak
przewrotowiec
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 07:43 Posty: 832 Lokalizacja: Świdnik
Moto: 1100xx
|
Przelew poszedł, powinieneś mieć od razu na koncie bo tez z mbanku Napisz kiedy i gdzie mogę odebrać osobiście.
2 wrz 2010, o 08:51 |
|
|
soldyy
motocyklista
|
Do R@Fa i lasoocha poszły dziś paczki. Zvierzak - patrz PW z adresem. Fredro jak wróci mogłaby się odezwać, wyświetlacz gotowy Przyszły przelewy od jak_zawsze i hanysxx - wyświetlacze będą gotowe pod koniec przyszłego tygodnia. Co do kabla - spróbuję z taśmą awg + koszulka termokurczliwa czarna (już zamówione). Nie myślałem, że ten szary kabel to aż taki problem, prawdopodobnie kolejne będą już czarne. Edit: Zapomniałbym, mam jeszcze obudowy przezroczyste, czerwone. Kształt ten sam co czarne. Jeśli ktoś z czerwonym wyświetlaczem by chciał takową - piszcie.
|
2 wrz 2010, o 15:00 |
|
|
sad
SV Rider
|
A co z moim?
_________________ Alembic Essence 5, SV 650S K6 ----> Yamaha FZ1 2006r.
|
2 wrz 2010, o 19:51 |
|
|
Tomek
SV Rider
|
|
2 wrz 2010, o 19:56 |
|
|
jak_zawsze
motorowerzysta
Dołączył(a): 4 sie 2010, o 08:57 Posty: 98 Lokalizacja: ... za 7 górami, za 7 lasami ! (NE) i (GA)
|
dopiero (rozumiem, że priorytety mają zaprzyjaźnieni ) U mnie może być siwy - pasuje do ramy i półki, w planie mam zmiane o2o na młodszy to wtedy trzeba bedzie pomyśleć o czymś pod kolor ramki
_________________ ... o2o sv1ooo N ! (PICTURE) Niezliczona ilość dodatków, modyfikacji, otarć, przetarć i zadrapań oraz dwie wgniotki na zbiorniku !
|
2 wrz 2010, o 19:59 |
|
|
soldyy
motocyklista
|
@jak_zawsze - Twój może i będzie wcześniej, bo w dużym stopniu już gotowy, tylko czekam na kolejną przesyłkę z częściami. @sad - już zaczęty, początkowe stadium tak samo jak dla: hanysxx, lpt, Razor, fibat Mam ograniczone możliwości przerobowe, spokojnie Edit: Instrukcja podłączenia: 1. Dla wersji bez TRE Z obudowy elektroniki wychodzi 4 kable. a)Dwa krótkie (zasilanie) - czerwony/pomarańczowy* (+) i czarny (-). Należy podłączyć zgodnie z polaryzacją (+ do +, - do -). Czarny podłączamy do masy motocykla. Kabel do którego podłączamy + (czerwony/pomarańczowy) należy wybrać z pośród wychodzących ze stacyjki. Napięcie +12V powinno występować na wybranym kablu po przełączeniu stacyjki w pozycję ON. Ewentualnie można pobrać napięcie ze świateł pozycyjnych, ale to nie najlepsza opcja. b)Dwa długie kable (sygnał) - różowy i niebieski. Różowy podłączamy do różowego we wtyczce idącej do czujnika skrzyni biegów (pod bakiem, w okolicach pompy paliwowej). Niebieski podłączamy do niebieskiego kabla, w tej samej wtyczce. Przewody należy solidnie zaizolować. 2. Dla wersji z TRE Z obudowy elektroniki wychodzi 6 kabli. a)Dwa krótkie, postępować tak jak w wersji bez TRE. b)Dwa długie, opisane: różowy GPS i niebieski N. c)Dwa długie, opisane TRE, różowy i niebieski Wersję podłączenia dla wyświetlacza z TRE dokończę jutro, bo raczej przyda się jakiś schemat *w niektórych wyświetlaczach występują czerwone, w innych pomarańczowe, to nie ma znaczenia i jest zupełnie przypadkowe Opis programowania poszczególnych biegów: W obudowanie elektroniki znajduje się przycisk. 1. Wciskamy przycisk i trzymamy przez 2s. 2. Na ekranie miga "P" - wyświetlacz przechodzi w tryb programowania. 3. Na ekranie wyświetla się "1" - wrzucamy jedynkę, zaczynamy jechać. Programowanie przynosi najlepsze efekty jadąc przy obrotach 4-5tys. Teoretycznie to nie powinno mieć znaczenia, ale widocznie skrzynia przy tych obrotach pracuje płynnie, nie ma przeciążeń, a co za tym idzie żadnych błędów w odczytach z czujnika. W czasie jazdy wciskamy przycisk i jedziemy około sekundy. Pierwszy bieg zaprogramowany 4. Na wyświetlaczu pokazuje się "2", przełączamy bieg na drugi, wciskamy przycisk, jedziemy około sekundy. Czynność powtarzamy dla pozostałych biegów. Po skończeniu programowania wyświetlacz sam przechodzi w stan domyślny - możemy go od teraz normalnie używać.
|
2 wrz 2010, o 20:36 |
|
|
Razor
erotoman-gawędziarz
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 02:34 Posty: 3871 Lokalizacja: Otwock
Moto: SV 1000N 2004
|
To jeżeli nie za późno, to ja też chciałbym tak jak Tomek - czarny ten kabelek
_________________ SVNERWUS
|
2 wrz 2010, o 22:11 |
|
|
Tomek
SV Rider
|
Gdyby komuś z pierwszych posiadaczy chciało się udokumentować montaż fotkami i krótkim opisem, myślę że nie tylko ja byłbym wdzięczny.
|
3 wrz 2010, o 09:19 |
|
|
Fredro
motocyklista
|
Wróciłam Jutro się ze Zvierzakiem wybiorę do Cię (oczywiście jak nie będzie padać, bo jazdy w deszczu mam chwilowo powyżej dziurek w nosie - Kraków-Lublin w 7h...)
_________________ Życie jest za krótkie żeby je marnować
|
3 wrz 2010, o 13:19 |
|
|
sad
SV Rider
|
To i ja
_________________ Alembic Essence 5, SV 650S K6 ----> Yamaha FZ1 2006r.
|
3 wrz 2010, o 13:24 |
|
|
soldyy
motocyklista
|
@sad, Razor - będą czarne. @jak_zawsze - może być szary czy chcesz czarny? @Fredro - poczujesz się bardzo poszkodowana jak zamiast różowego przylutuje brązowy kabelek? Bo te fajniutkie, różowe mi się przykończyły Pewnie w Lublinie jutro się jakoś spotkamy jak będzie pogoda. Wysyłam nr telefonu na pw jakobycoś
|
3 wrz 2010, o 16:16 |
|
|
jak_zawsze
motorowerzysta
|
... może być szary! Kolor to tylko drobnostka, najważniejszy jest "motor" żeby miało co ciągnąć
|
3 wrz 2010, o 17:14 |
|
|
Tomu$
rowerzysta
Dołączył(a): 24 lut 2010, o 18:44 Posty: 47 Lokalizacja: Swarzędz
Moto: SV 650S K5
|
1. sad - 650s 2006 - elektronika, wyświetlacz niebieski (a jeśli nie ma to czerwony), fotorezystor, TRE 2. R@F - 650s 2007 - elektronika, wyswietlacz pomaranczowy, fotorezystor, TRE 3. jak_zawsze - 1ooo (bez S ) K4 - elektronika, wyświetlacz bursztynowy (jeżeli jest jeszcze możliwość zmiany koloru), fotorezystor, TRE (zdecydowanie zdecydowany) Uwagi: Kabel do wyświetlacza wchodzący od góry i dłuższy o ok. 20 cm. rozumiem że reszta elektroniki będzie schowana gdzieś pod zbiornikiem ?! 4. lasooch - DL1000 - elektronika, wyświetlacz przyślę swój tak jak ustaliliśmy, bez fotorezystora, bez TRE 5. hanysxx - 1000S K3 - elektronika, wyświetlacz, fotorezystor, bez TRE 6. fibat - 650N 2006 - elektronika, wyświetlacz czerwony, fotorezystor, bez TRE 7. Razor - 1000N K4 - pełen komplet - elektronika, wyświetlacz zielony z fotorezystorem + TRE. Uwagi: Kabel do wyświetlacza wchodzący od góry i dłuższy o ok. 20 cm. 8. SweetNoise - 650S K6 - elektronika wyświetlacz bursztynowy z fotorezystorem, TRE 10. acinr_PL - 650s 2003r - elektronika, wyswietlacz bursztynowy, fotorezystow, TRE 11. Tomek - 650s K6 - elektronika, wyświetlacz bursztynowy, fotorezystor, TRE 12. Skwaro - 650N K3 - elektronika, wyświetlacz bursztynowy, fotorezystor, TRE 13. cienki- 650s k8- elektronika, wyświetlacz bursztynowy, fotorezystor, TRE 14. Fredro - 650S K3 - elektronika, wyświetlacz czerwony, fotorezystor, TRE 15. vinca - 650N K7 - elektronika, wyświetlacz bursztynowy,bez gadżetów, warunek - nie wybija błędów na kompie, jak standardowe wyświetlacze. 16. lpt - 1000S K3 - elektronika, wyświetlacz czerwony, fotorezystor, TRE 17. KUBAwo - 1000S k6 - elektronika, wyświetlacz czerwony, fotorezystor, TRE 18. zvierzak - 650S K5 - elektronika, wyświetlacz niebieski jak się nie da to zielony, fotorezystor, TRE zdecydowany na 100% odbiór w Lublinie 19. Kiju- sv1000S K4 -elektronika, wyświetlacz czerwony, fotorezystor, TRE 20. Szymek609 - 650S K3 (wtrysk) - elektronika, wyświetlacz czerwony, fotorezystor, TRE 21. PęDZEL - 650N K3 - elektronika, wyświetlacz czerwony, fotorezystor, TRE 22.jago- - - -650N k4 - elektronika, wyświetlacz czerwony, fotorezystor, TRE 23.sztorm2 - DL650 - elektronika, fotorezystor, TRE 24.Domel-SV1000S 2005-elektronika,wyświetlacz czerwony,fotorezystor, bez TRE
_________________ http://bikepics.com/members/ltwin000/ http://motokoszulka.cupsell.pl/
|
6 wrz 2010, o 20:43 |
|
|