Ja też napisałem do producenta Dominatora czy udziela gwarancji. Oto jego odpowiedź "nie ma gwarancji pisemnej w przypadku reklamacji towar wymieniamy na nowy. Wystarczy email z zdjęciami, odesłanie produktu i wysyłamy nowy. Jednak jak narazie nie mamy żadnych reklamacji na sprzedanych 800sztuk. pozdrawiam". Ciekawe jak to w praktyce wygląda, bo znając życie nie zawsze jest tak kolorowo.
Kupiłem wydech dominator model gp jakiś rok temu, jestem zadowolony, fajny basik, stal nierdzewna i prosty montaż, co mi się może stać w przelotowym wydechu, puszka dolot i d-b killer to wszystko. Nawet nie patrzyłem czy ma gwarancje, oczywiście wolał bym mivva caron ale cóż, nica to jakieś 650zł.
lcddisplay napisał(a):
Doszedł dziś I powiem Wam, że jestem zdziwiony, bo na prawdę nie ma lipy Ten komin jest zrobiony bardzo solidnie, to że widać spawy tu i tam to nic, ale kurna no... Lepiej niż seria... Później wstawię foty.
Założony Yeah!
Czysty basior!!! Sąsiedzi pukali się w głowę do mnie jak jeździłem, daje czadu, ale mam dbkillera w razie czego...
Trochę ta rura dolotowa kiepsko wygięta, musiałem to siłowo wszystko spasować, żeby zamocować tłumior, ale chyba może być!
Polecam.
Ja miałem to samo - dolot słabo wygięty trochę (za bardzo jest do wewnątrz) ale jeszcze to poprawie.
Kupiłem wydech dominator model gp jakiś rok temu, jestem zadowolony, fajny basik, stal nierdzewna i prosty montaż, co mi się może stać w przelotowym wydechu, puszka dolot i d-b killer to wszystko. Nawet nie patrzyłem czy ma gwarancje, oczywiście wolał bym mivva caron ale cóż, nica to jakieś 650zł.
A np. może całkiem zniknąć wytłumienie z tego tłumika. Albo wypali się, albo zostanie wydmuchane. I jeżeli takie coś dzieje się np. 6 tys km od założenia komina, to nieco wkurza i tu gwarancja by się jednak przydała
Ja mam wydech dominator w gaźnikowej sv. Jeżdżę bez db kilera i nie narzekam, czasem w trasę się włoży db kilera albo stopery ale tak to nie jest źle, uszy dają rade, a z db kilerem nie chodzi już tak ładnie. Można powiedzieć że chodzi dziwnie, dlatego ja mojego db kilera nazywam ''pierdziochem''. A pierdzioch mi 2 razy wystrzelił raz podczas jazdy jak słabo dokręciłem, a wczoraj na jasnej górze podczas odciny dobrze że ci za mną już odjechali bo ktoś by mógł dostać w łeb albo maszynę A propos reklamacji to ja reklamowałem puszkę w zeszłym sezonie, porobiłem zdjęcia uszkodzenia, przysłali nowy bez problemu a stary odesłałem jak zmieniłem więc nie ma problemu. Ja jestem zadowolony z dominatora
Moto: SV650N 2002
Re: Wydech Dominator ???
Ja dziś miałem okazje posłuchać bandita z dominatorem, kolo pałował u mnie na osiedlu, wydech może i głośny ale ten dźwięk nijaki, ni to bas ni to świst, jak za 300 zł może być ale z innymi wydechami nie może konkurować.
Bo w rzędówce nigdy nie będzie efektu. Co innego V'ka, tam nawet brak tłumika daje piękny dźwięk.
_________________ Mówią: jest pan wariatem, alkoholikiem, głupcem, idiotą, grafomanem, erotomanem, zerem, przestępcą, nikim... Tak - mówię - tak!
1 maja 2011, o 21:37
romek
platynowy down
Dołączył(a): 24 lut 2010, o 14:53 Posty: 453 Lokalizacja: Warszawa -LLB
Czy ktoś z Warszawy lub Tomaszowa Maz lub Piotrkowa Tryb lub Częstochowy lub Katowic ma pożyczyć DB Killera do dominatora? Zamówiłem tłumik razem z DB, gdzieś go rzuciłem, znaleźć nie mogę a mi potrzebny na 2 tygodnie. Jak by ktoś miał ochotę pożyczyć to był bym zobowiązany!
26 lip 2011, o 11:37
marianos1
rowerzysta
Dołączył(a): 9 maja 2010, o 12:26 Posty: 12 Lokalizacja: Bielsko-Biala
Moto: SV650N 2002.
Cześć wszystkim. Jestem przed zakupem wydechu Dominatora - jest jakaś różnica między wersją owalną a okrągłą?
Dołączył(a): 1 mar 2011, o 13:27 Posty: 368 Lokalizacja: WWL, Marki
Moto: Sv650S 2005
Panie i panowie motocykliści... próbuję doprowadzić do porządku moje wydechy po stłuczce (szczegóły tutaj > http://www.svforum.pl/viewtopic.php?f=9&t=4795). Oddałem wydechy z mojej 650-tki gdzie trzeba, ale przy składaniu będę potrzebował nowych obejm z gumowymi podkładkami do mocowania. Model wydechów to Montii Oval. Odzywałem się już do Enduromania i dilera Montii ale jakoś bez większego odzewu. Może polecicie jakiegoś innego dystrybutora albo inny pomysł (wycinanie laserem to chyba przesada jak na mój budżet).
_________________ Romet Komar >> Zephyr 550 B '91 >> SV 650 S '05 >> ER 6N '14
Na allegro były kiedyś dostępne takie obejmy z nierdzewki, z paskiem gumy, dedykowane do skuterów. Wymiarami nawet zazwyczaj trafiały w tłumiki motocyklowe, bo to było do tuningowanych skuterów z wielką komorą rozprężną w wydechu A najlepszy był koszt - 10zł/szt. Może nadal są w sprzedaży? Jak nie ma, to przeszukałbym www.ebay.co.uk , często można wyrwać z Chin takie pierdoły za śmieszne pieniądze.
A czy takie obejmy dedykowane do Montii (Dominator, czy jakiekolwiek inne) są przysyłane już wygięte, czy trzeba się z tym mocować (i ile z tym roboty dla przeciętnego majsterkowicza?). Bo jak i tak przyjdą proste to:
rzeczywiście mam stare obejmy + wiem jaką muszę mieć długość + rzeczywiście obejm do skutersów jest sporo na alledrogo => ...
Paski takiej cienkiej blachy z dziurkami okrągłymi w środku widziałem chyba w Leroy Merlin za grosze. Druga sprawa to ta guma pod spodem. Może by coś wykąbinował z jakimś filcem albo coś...
Może by coś wykąbinował z jakimś filcem albo coś...
Fajne słowo
11 sty 2012, o 20:42
Ekim
SV Rider
gruby33 napisał(a):
Paski takiej cienkiej blachy z dziurkami okrągłymi w środku widziałem chyba w Leroy Merlin za grosze. Druga sprawa to ta guma pod spodem. Może by coś wykąbinował z jakimś filcem albo coś...
Coś mi się wydaje że wiem o czym mówisz, ale ta blacha którą ja widziałem na pewno nie była nierdzewna i wyglądała raczej jak zestaw do montażu płyt G-K. Nie wstawiłbym tego nawet gdyby to miało być pod siedzeniem .
Szukam raczej dedykowanego rozwiązania ... zwłaszcza że takie skutersowe zestawy na alledrogo kosztują max 30pln.