Moto: SV650N SPRINT ST1050
Re: kamera do motoru
Pawel555k napisał(a):
W sumie nie próbowałem nagrywać z lepszą kartą, ale wydaje mi się, że nie ma w ogóle takiej opcji dostępnej.
Lober, teraz większość sprzętu jest robione w Czajniku. Ja nie zwracam na to uwagi, jedynie patrzę na jakość wykonania oraz spasowania co w przypadku Kodaka jest na +
Gdzieś kiedyś na zagranicznych forach wczytałem, ze seria kamer sportowych Playsport miała trochę reaktywować firmę Kodak, która była na skraju bankructwa - oferując produkt wysokiej jakości za rozsądną cenę.
W sumie masz rację, teraz wszystko jest made by little yellow fingers.. dziś pojadę kupić RedLeafa RD32II, żałować raczej nie powinienem.. jak nagram coś tą kamerką, to wrzucę tutaj na forum
Dołączył(a): 21 mar 2012, o 00:41 Posty: 2924 Lokalizacja: Bezrzecze/Szczecin
Moto: Bawaria...
Lober napisał(a):
http://allegro.pl/kamera-sportowa-redleaf-rd32ii-zolta-i2996790111.html myślicie, że to może być jakaś podpucha? cena 299zł + 29zł. normalnie kamerka kosztuje minimum 478 ł a średnio 510 zł.
Ani słowa o tym, że jest fabrycznie nowa..., Podczas realizacji zamówienia nie ma możliwości zwrotu należności ponieważ są to zamówienia międzynarodowe. Zwroty oczywiście są możliwe ale po odbiorze towaru przez klienta i wysłaniu do naszej firmy. Klient kupując na naszej aukcji akceptuje regulamin Nie zaryzykowałbym.
Normalnie ta kamera kosztuje około 500 Poza tym pogoda nie sprzyjała dzisiaj, ponuro, deszczowo i ciemno. Dodatkowo nie mam jeszcze rybiego oka (kupię na rozpoczęcie sezonu).
Plusem jest dobrze działająca automatyczna regulacja jasności wyświetlacza. Gdy tylko słońce zachodzi bądź wchodzimy do pomieszczenia to wyświetlacz momentalnie i znacznie się ściemnia. No i sama precyzja wykonania również na wysokim poziomie.
Zapomniałem też dodać, że materiał nagrywany na zwykłą starą kartę SD i sam youtube zepsuł jakość.
miles kupowałeś od tego gościa na alledrogo? bo zastanawiam się nad kupnem.
Arek1 napisał(a):
Lober napisał(a):
http://allegro.pl/kamera-sportowa-redleaf-rd32ii-zolta-i2996790111.html myślicie, że to może być jakaś podpucha? cena 299zł + 29zł. normalnie kamerka kosztuje minimum 478 ł a średnio 510 zł.
Ani słowa o tym, że jest fabrycznie nowa..., Podczas realizacji zamówienia nie ma możliwości zwrotu należności ponieważ są to zamówienia międzynarodowe. Zwroty oczywiście są możliwe ale po odbiorze towaru przez klienta i wysłaniu do naszej firmy. Klient kupując na naszej aukcji akceptuje regulamin Nie zaryzykowałbym.
rzeczywiście zbyt podejrzana sprawa, firma nie istnieje na polskim rynku, przynajmniej nie znalazłem ich strony, może i mają je w dobrych cenach, ale może być tak jak z kodakiem, że pogwarancyjne... coś nie tak z tym jest...
znalazłem dosc dobre mocowanie, mozna by np to mocować do stelaża zadupka/gdziekolwiek gdzie sie da, a jak by dorobić jaki przegub to całkiem uniwersalne ustrojstwo i solidne na dodatek wychodzi za małą kase. http://allegro.pl/uchwyt-studyjny-do-la ... 47167.html
Tomeczek napisał(a):
znalazłem dosc dobre mocowanie, mozna by np to mocować do stelaża zadupka/gdziekolwiek gdzie sie da, a jak by dorobić jaki przegub to całkiem uniwersalne ustrojstwo i solidne na dodatek wychodzi za małą kase. http://allegro.pl/uchwyt-studyjny-do-la ... 47167.html
Obawiałbym się założyć kamerkę na w/w uchwyt. Wygląda na taki, który może spłatać figla przy wibracjach w czasie jazdy....
no zależy jaki przekrój profilu, do tego długosc gwintu nakretki raczej marna. ale jakie mocowanie by nie było, w niepewnych miejscach dodatkowo zabezpieczał bym kamerke jakimś sznurkiem.
pewnie robią wysyłkę prosto z chin, na Twój adres.
Pojawił się drugi sprzedający na allegro.. ja już nie trybie, o co w tym wszystkim chodzi? Opinie sprzedawców niby pozytywne, ale ta CENA... Jest możliwe to, że jest to (uwaga, masło maślane) chińska podróbka, chińskiej firmy? 330 zł z przesyłką w porównaniu do 509 zł bez przesyłki to spora różnica.. Doradźcie proszę, bo ja już mam mętlik w głowie...
Lober
W obu aukcjach zapraszam do zakładki dostawa i płatności... identyczny numer konta do przelewu...
Dostawa 10-60 dni roboczych (Jak się długo będziecie zastanawiać i zdecydujecie się zamówić w marcu, lub kwietniu to może się okazać, że przez te dłuuugie weekendy kamerke dostaniecie w lipcu...)
Moim zdaniem
Pawel555k
Co do filmiku to taki OT był, że niby poza robalami to jeszcze coś mi chodzi po głowie
oni ściągają prosto z chiń, na Twoje nazwisko i adres. To jest tak jak Ty byś sobie kupił kamerę na stronie pokroju aliexpress.com i innych ego typu marketów, czy nawet ebay'a. Nie mają sprzętu u siebie, tylko pośredniczą w sprzedaży. Stary chwyt.
Pojawił się drugi sprzedający na allegro.. ja już nie trybie, o co w tym wszystkim chodzi? Opinie sprzedawców niby pozytywne, ale ta CENA... Jest możliwe to, że jest to (uwaga, masło maślane) chińska podróbka, chińskiej firmy? 330 zł z przesyłką w porównaniu do 509 zł bez przesyłki to spora różnica.. Doradźcie proszę, bo ja już mam mętlik w głowie...
Zauważ, że to nie drugi sprzedający tylko inne konto ale te same dane firmy z Krk W jednej aukcji masz czas dostawy opisany 10-60 dni a w drugiej 8 dni
Edyta: Arek1 też już to zauważył
3 lut 2013, o 11:21
Lober
SV Rider
eeee niech się gonią z tą aukcją, szkoda ryzykować. Wolę kupić w normalnym sklepie u siebie w mieście i mieć spokój. Wielu moich znajomych coś kupowało przez allegro i do tej pory kupionych rzeczy nie widzieli. A ścigać się nie da bo albo za mała suma albo ktoś ze stanów, różne historie. Dziękuję Wam bardzo za pomoc. Kupie w normalnym sklepie, z normalną gwarancją i będę się cieszył, a nie martwił Chciałem kupić w Euro AGD RTV, ale sprzęt mają tylko na zamówienie, a czas realizacji koło miesiąca
Normalnie ta kamera kosztuje około 500 Poza tym pogoda nie sprzyjała dzisiaj, ponuro, deszczowo i ciemno. Dodatkowo nie mam jeszcze rybiego oka (kupię na rozpoczęcie sezonu).
Plusem jest dobrze działająca automatyczna regulacja jasności wyświetlacza. Gdy tylko słońce zachodzi bądź wchodzimy do pomieszczenia to wyświetlacz momentalnie i znacznie się ściemnia. No i sama precyzja wykonania również na wysokim poziomie.
Zapomniałem też dodać, że materiał nagrywany na zwykłą starą kartę SD i sam youtube zepsuł jakość.
miles kupowałeś od tego gościa na alledrogo? bo zastanawiam się nad kupnem.
Miles, kupiłeś już rybie oko? Jak nie to Ci podpowiem abyś wziął to o szerszym kącie widzenia -180st. Jest w ofercie jeszcze 90tka ale nie polecam jej. 180 daje taki efekt jak gopro.