Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest 28 gru 2024, o 04:14

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 509 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 26  Następna strona
Akrapowic z Aliexpress 
Autor Wiadomość
SV Rider

Moto: SV650s K7 we wiśni
Post Re: Akrapowic z Aliexpress
A dlaczego dowodzik i tak zabiorą ? Tylko dlatego, że ledowe i inny kształt mają ?

18 lut 2016, o 20:33
motocyklista

Moto: Suzuki GS 500 SF
kształt może być dowolny, ledowe są zgodne z prawem. Ma być wybita na kloszu homologacja

http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=74878

pełno o tym info w sieci

18 lut 2016, o 20:48
SV Rider

fasoliusz napisał(a):
Dowodzik to i tak przy kontroli zabiorą :/
A czy mogą być jakieś problemy z ubezpieczycielem jak powiedzmy babka powie, że kierunków nie było widać?

Że ma być homologacja to wiem, ale z powyższego cytatu wywnioskowałem, że dowód zabiorą za samo manie ledowych :)

18 lut 2016, o 21:00
SV Rider

Moto: B*R*A*K
Nie ma różnicy czy źródłem światła jest żarówka wolframowa, żarówka led, neon czy jażyniówka ważna jest homologacja czyli dopuszczenie jej do ruchu.

SV650S k3
bikepics.com

18 lut 2016, o 21:22
SV Rider

Moto: SV650S'99
Cezar napisał(a):
A dlaczego dowodzik i tak zabiorą ? Tylko dlatego, że ledowe i inny kształt mają ?

Pewnie za głośny wydech :P

18 lut 2016, o 21:42
Zobacz profil WWW
SV Rider

To trzeba wozić db killer'a w schowku :)

18 lut 2016, o 22:20
motorowerzysta

Moto: SV 1000
Tak a propo wydechu, jak wygląda sprawa z lewym wydechem? chińczyk naklejkę przeklei ?

18 lut 2016, o 23:53
motocyklista

Moto: SV1000S
Dowodzik zabiorą za wydechy i ksenonka :/
Wracając do kierunków, to zamawiam barracude i zobaczymy co dalej wyjdzie :)

19 lut 2016, o 00:57
motocyklista

Moto: SV650N 2005
Nie miałem jeszcze kontroli, ale jakoś nie chce mi się wierzyć że przy kontroli policja sprawdza czy kierunki mają homologację, jeżeli tak to mnie poprawcie , rozumiem sprawdzanie natężenia hałasu, ale żeby czepiali się aż tak kierunków to jakoś uwierzyć nie mogę...

Rozumiem , że zdarzy się papudrak w niebieskiej czapeczce który sprawdzi nawet homologację lampki podświetlenia rejestracji, ale czy na prawdę każda inspekcja jest okraszona taką dokładną kontrolą sprzęta ?

19 lut 2016, o 13:03
motocyklista

Swoją drogą mógłby ktoś wyrazić swoją opinię o manetkach barracudy/rizomy z ali tych za około 10/15$ ??
Jak z wytrzymałością, po sezonie nie wyglądają jak ściera ?? Bo na zdjęciach mega podobają mi się te barracudy, ale ciekaw jestem jak prezentują się w rzeczywistości i jak z ich użytkowaniem :)

19 lut 2016, o 13:05
SV Rider

Moto: CBR 1000 RR
pisałem pare postów temu o Barracudzie z Ali
jest nie do odróżnienia i ładnie sie prezentuje
Kumple mają w CBR SC 59

19 lut 2016, o 14:10
motocyklista

faktycznie kojarzę po tej CBR SC :D
W takim razie wielkie dzięki za potwierdzenie informacji :)

Jeszcze muszę się przyczaić na jakieś lusterka, podobają mi się te od Rizomy lub "rizomy" które idą tak poziomo/równolegle względem kierownicy, prezentują się na prawdę świetnie, jestem tlyko ciekaw czy pasują do svki

19 lut 2016, o 14:56
SV Rider

Moto: SV 650S
Łobuz94 napisał(a):
Nie miałem jeszcze kontroli, ale jakoś nie chce mi się wierzyć że przy kontroli policja sprawdza czy kierunki mają homologację, jeżeli tak to mnie poprawcie , rozumiem sprawdzanie natężenia hałasu, ale żeby czepiali się aż tak kierunków to jakoś uwierzyć nie mogę...

Rozumiem , że zdarzy się papudrak w niebieskiej czapeczce który sprawdzi nawet homologację lampki podświetlenia rejestracji, ale czy na prawdę każda inspekcja jest okraszona taką dokładną kontrolą sprzęta ?

Też mi się tak zdaje. Przepisy określają z tego co wiem minimalny odstęp pomiędzy nimi i barwę światła: Ma być żółta :obity:
Aczkolwiek pewien glina kiedyś spierał się ze mną że powinna być pomarańczowa
:hahaha:
Straciłem przez to godzinę czasu, ale cytat z książki udostępnionej na posterunku sprawę załatwił.

Fakt że to było dosyć dawno i może już jaką homologację dorobili.

Swoją drogą to my mamy jeszcze jakieś nawyki z przeszłości. Jeżeli jesteśmy na prawie, o czym wiemy to zamiast dzień dobry do pana policaja, powinniśmy z mety żądać informacji dlaczego-po co-za co itd... Nas zatrzymuje. A najsampierw go wyligitymować- mamy takie prawo.
Jeżeli powołuje się na jakieś homologacje to ma obowiązek zacytowac nam dokładną podstawę prawną.

Ja wiem że to brzmi dziwnie, ale nawet w rosji zadziałało i gliny tamtejsze nie mają prawa cie zatrzymać jeżeli jedziesz zgodnie z przepisami. Oczywiście mogą zaszlabanić w przypadku podejrzenia że jesteś poszukiwany. Ale jeżeli na tym oparli swoją >potrzebę< zatrzymania to mówią to i proszą o wylegitymowanie. Jeżeli to nie ciebie szukają muszą cię puścić po wylegitymowaniu.
Co do reszty to ruskie wymusili na ustawodawstwie że wszelkie sprawy homologacyjne są rozpatrywane podczas przeglądów. Jeżeli ma przegląd, znaczy glinie nic do tego jakie są lampki.

Kupę lat temu w polsce mówiło się o nr. pesel jako o metodzie na to że łazisz bez dokumentów. Bo i tak wszystko w komputerze będzie.
I co mamy?
Gówno mamy
Komputery są od tak dawna że aktualnie dorośli ludzie nie pamiętają czasów że ich nie było.
Gdzie gliniarskie bazy danych?
(ostatnio zdaje się było że niemanie jakiegoś papiera to 200 zeta)

Mieszkam w UK, jest tak jak kiedyś obiecywano w PL. Mam przegląd, zapłacone ubezpieczenie to nie ma siły że mnie jakiś radiowóz zatrzyma jeżeli jadę zgodnie z przepisami.
Jeżeli zatrzyma to tylko pod pretekstem poinformowania mnie że np. żarówka w stopie nie świeci bądź kontroli na alkohol. Nie pyta mnie o nazwisko tylko że chce sprawdzić i czy wyrażam zgodę.
Jeżeli tak to daje mi dmuchawkę, wyskoczy zero to on mówi > dziękuję i szerokiej drogi :spoko:
Wróć, w zeszłym roku DVLA poprosiło motocyklistów o wożenie ze sobą sertyfikatu z MOT-u jako szybkiego dowodu że to twój motocykl. Konkretnie że twój numer rejestracyjny. Bo dużo cwaniaczków notowało sobie nr. pod sklepem np. Wiedział w zasadzie na pewno że wsio opłacone to robił sobie taki sam numer, wieszał na taki sam motocykl i se śmigał. Wszyskie kamery jakie go mogły zobaczyć i sprawdzić wykazywały że jest git.
Postanowili z tym trochę zawalczyć.

20 lut 2016, o 14:26
SV Rider

Moto: Versys; SV650N
Łobuz94 napisał(a):
Rozumiem , że zdarzy się papudrak w niebieskiej czapeczce który sprawdzi nawet homologację lampki podświetlenia rejestracji

Z tego co pamiętam, to podświetlenie tablicy nie musi mieć homologacji :)

21 lut 2016, o 02:28
motocyklista

Miles napisał(a):
Łobuz94 napisał(a):
Rozumiem , że zdarzy się papudrak w niebieskiej czapeczce który sprawdzi nawet homologację lampki podświetlenia rejestracji

Mam nadzieję , że dalej tak jest, bo ja włąśnie niedawno zrobiłem sobie "homemade'a" :D

21 lut 2016, o 21:35
SV Rider

Moto: B*R*A*K
Miles skąd masz takie info? Daj jakieś źródło bo z tego co wiem wymagana jest homologacja na lampę oświetlenia tablicy

SV650S k3
bikepics.com

22 lut 2016, o 09:52
motocyklista

Moto: sv650n k5
Łobuz94 napisał(a):
Miles napisał(a):
Łobuz94 napisał(a):

Mam nadzieję , że dalej tak jest, bo ja włąśnie niedawno zrobiłem sobie "homemade'a" :D

Dobra, bo tak czytam i nie wierzę. Poważnie ktoś się przejmuje homologacją kierunkowskazów? Poważnie ktoś z Was się spotkał z tym, żeby za durne kierunki ledowe zabrali komuś dowód?
Jeżeli tak to zaczynam się martwić, bo jak założę moje chińskie migacze to będzie już 3 mur-beton punkt do zabrania mi dowodu. A jakoś z dwoma poprzednimi przeszedłem badanie techniczne bez problemu. I wcale nie szukałem "łatwej" stacji diagnostycznej, wręcz przeciwnie, po zakupie zależało mi żeby dokładnie sprawdzili choćby hamulce.
Rozumiem że głośny wydech jest be, mój prawdopodobnie nie mieści się normach (punkt nr 2 do zabrania mi papiurów) , ale jak jeden baran w ciągu sezonu ma mnie usłyszeć wcześniej i się zastanowić zanim zmieni pas, to dla mnie jest warto.
Rozumiem, jeżeli ktoś ma motocykl sprowadzony z normalnego kraju gdzie nikt nie sra o pół decybela i nie pyta ludzi na egzaminie na prawko o szerokość tablicy rejestracyjnej, i ma w motocyklu jakieś dziwne migacze, n.p czerwone, to ok, u nas są żółte, mają być żółte. Ale dzień w którym mi zabiorą dokumenty za migacze bez homologacji to będzie dzień w którym się głęęboko zastanowię nad sensem istnienia...

Oświetlenie tablicy, srsly?

22 lut 2016, o 09:59
SV Rider

Moto: CBR 1000 RR
W niektórych tematach rozkminy przypominają u nas na forum wizytę u ginekologa ...
- szukanie problemów tam gdzie inni znajdują przyjemnosć :P :P
w sv jak wywalałem bociana podświetlanie było z listw led nigdy policja nie miała pretensji
teoretycznie duzo rzeczy na codzień nie robimy zgodnie z prawem jak przejście przez ulice 50 m od pasów
wiec nie presadzajcie z tymi plombami i homologacjami na wszystko.....
90 % z chłopów ma kobiety które były wcześniej używane plomba dawno zerwana i nie wiadomo z jakim są przebiegiem .... :P :P :P

Na zakończenie powiem ze założyłem i jak konto na ali pierwsza partia klamotów zamówiona zobaczymy co przyjdzie :P

22 lut 2016, o 12:42
pieszy

Moto: SV650S 2003
Ja również zamówiłem manetki i klamki, zobaczymy czy dojdą:)

22 lut 2016, o 13:56
motorowerzysta

Moto: SV650N K9
Temat trochę bardziej zjechał na samo Aliexpress więc pozwolę sobie zapytać:
http://www.aliexpress.com/item/7-8-Hand ... 66232.html
Czy ktoś używa tych luterek?

22 lut 2016, o 14:08
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 509 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 26  Następna strona