Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest 28 gru 2024, o 05:45

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 82 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
SV i jazda na torze 
Autor Wiadomość
SV Rider

Moto: SV1000S 2003
Post Re: SV i jazda na torze
Jesli mogę wtrącić swoje 3 grosze to pozycja bardziej dla supermoto,ale obojętnie czy dobra,czy zła to i tak zgłupiałem,że tak można wyłożyć eSVałkę.Chyba klejem posmarowałeś opony.hehe

P lecaka

22 cze 2013, o 13:12
SV Rider

Moto: Trufel 675
Ja się zgodzę z Dreadem :) Bardziej zadek i kolano wewn. spuśić w zakręt a zewnętrzną nogą stabilizować. Nawet mając texy wcale nie trzeba aż tak odchylać kolana żeby nim trzeć. Zresztą można do nich łatwo dorobić slidery (o ile mają wypinaną membranę - doszyć miękkiego rzepa w kształcie slidera (+1cm z każdej strony żeby była możliwość przesunięcia go). Generalnie pochył bardzo mocny z tym, że jak tu koledzy mówią
Cytuj:
Im bardziej na krawędzi opony jedziesz, tym mniejszą ma ona przyczepność, tym wolniej możesz pokonać zakręt.

22 cze 2013, o 13:19
motocyklista

Moto: SV 1000 S 2003
Słuchajcie, chyba nie ma co dywagować, bo kolega 111290PL dwa dni temu napisał, że sprzedaje SVkę ;)

22 cze 2013, o 13:42
SV Rider

Moto: GSX-R 750 K6
Nawet samo wysunięcie barkow w strone zakretu daje wiecej mozliwosci bez az tak sporego zlozenia. Do tego jeden posladek i bajka :D Z kumplem na torze w lublinie smiga koles ktory nie zamyka opony a objezdza wiekszosc zamykajacych jak chce. Nadrabia pozycją.
Dread napisał(a):
obciążenie na zewnętrzny podnóżek

Ja tez znawca nie jestem i filozofowac nie zamierzam ale wydaje mi się ze bardziej trzyma się kolanem na baku. Warto zewnętrzna noge postawic na palcach na podnozku niz w tym " wyżłobieniu " w butach. Bynajmniej mi jest tak lepiej :)

22 cze 2013, o 23:38
SV Rider

Jeżeli chodzi o pozycję to na razie chowam się jak najbliżej motocykla bo boje się właśnie przytrzeć kolano o asfalt bo nie mam sliderów

Co do tej foty to wychylam się mocniej.

Jeszcze co do pozycji to na małej SV wychylić dupsko i do kolana schodziłem bez problemu a tutaj dupska nie wychyle bo mi nie wygodnie. Mimo to czasy mam dobre z tego co porównuje ze znajomymi co jeżdżą na sportach i to już od dłuższego czasu na tym torze.

franguinho napisał(a):
Słuchajcie, chyba nie ma co dywagować, bo kolega 111290PL dwa dni temu napisał, że sprzedaje SVkę ;)

już się rozmyśliłem, za bardzo mi się podoba :P

23 cze 2013, o 00:38
motocyklista

Zrobi się tam teraz dyskusja, pewnie, bardziej teoretyczna (bez urażania nikogo), bo, przynajmniej ja, część swojej wiedzy czerpię z tego co widzę oglądając np. motoGP ;)
Ale do rzeczy ;>

111290PL napisał(a):
Jeżeli chodzi o pozycję to na razie chowam się jak najbliżej motocykla bo boje się właśnie przytrzeć kolano o asfalt bo nie mam sliderów

Możesz przycisnąć kolano do ramy, jednocześnie zwiesić całe ciało do wewnątrz zakrętu. Popatrz jak jadą kolesie podczas motoGP. Bywa, że trą łokciem, a nie dotykają kolanem. (tak, wiem, zupełnie inne sprzęty, warunki i umiejętności, ale... da się)

111290PL napisał(a):
o mi nie wygodnie
ale w sensie, że co? Coś dusi, gryzie, uwiera? ;) Jak może być niewygodnie?

111290PL napisał(a):
Mimo to czasy mam dobre z tego co porównuje ze znajomymi co jeżdżą na sportach i to już od dłuższego czasu na tym torze.
to tym lepiej dla Ciebie... poprawisz pozycję, to będziesz ich objeżdżać :)

111290PL napisał(a):
już się rozmyśliłem, za bardzo mi się podoba :P
to dobrze :spoko:

23 cze 2013, o 08:59
SV Rider

franguinho napisał(a):
Możesz przycisnąć kolano do ramy, jednocześnie zwiesić całe ciało do wewnątrz zakrętu. Popatrz jak jadą kolesie podczas motoGP. Bywa, że trą łokciem, a nie dotykają kolanem. (tak, wiem, zupełnie inne sprzęty, warunki i umiejętności, ale... da się)

I tu właśnie jest dla mnie problem nie mogę wysunąć się ciałem do wew. zakrętu... muszę się przerzucić na skórę bo w tych tekstyliach kolano nie trzyma mi się baku i ciężko mi się stabilnie wysunąć. Nie wiem jak to inaczej wytłumaczyć :hmm:

franguinho napisał(a):
111290PL napisał(a):
bo mi nie wygodnie
ale w sensie, że co? Coś dusi, gryzie, uwiera? ;) Jak może być niewygodnie?

Jak wyżej napisałem właśnie, ciężko to wytłumaczyć :P

franguinho napisał(a):
poprawisz pozycję, to będziesz ich objeżdżać :)

na to liczę :D

PS. czy czasem ktoś na forum nie robił już czegoś takiego jak na tej aukcji?

http://www.ebay.pl/itm/Riser-Plates-Rea ... 275wt_1037

Chciałbym coś takiego kupić ale w lepszych pieniądzach albo sam zrobić. Jak by mi ktoś podał wymiary dokładne to bym sam zrobił.

23 cze 2013, o 09:32
motocyklista

111290PL napisał(a):
I tu właśnie jest dla mnie problem nie mogę wysunąć się ciałem do wew. zakrętu... muszę się przerzucić na skórę bo w tych tekstyliach kolano nie trzyma mi się baku i ciężko mi się stabilnie wysunąć. Nie wiem jak to inaczej wytłumaczyć :hmm:

Ale w sensie, że ślizga Ci się na baku? Nie możesz zaprzeć się kolanem o głębienie w baku?
Może powinieneś inaczej ustawić zewnętrzną stopę? Jednym łatwiej trzymać but na podnóżku na śródstopiu (najszersza część stopy), innym tuż przed obcasem. Ale wtedy musisz pamiętać, by do winkla w drugą stronę przestawić stopę ;)

23 cze 2013, o 09:49
SV Rider

Można tak powiedzieć że się ślizga, a stopę trzymałem w różnych pozycjach i właśnie na śródstopiu chyba mi najlepiej. Pojadę na tor za tydzień to coś poeksperymentuje :)

No i powtarzam zapytanie czy ktoś już coś takiego na forum robił albo ma? Jak by mi to ktoś z wymiarował to bym sobie coś takiego zrobił sam po taniości, mógłbym też zrobić produkcję masową ;)
http://www.ebay.pl/itm/ws/eBayISAPI.dll ... 275wt_1037

23 cze 2013, o 09:56
SV Rider

Moto: sv650s k3
nikt nie zrobił. Sam się tym interesowałem, nie znalazłem, no to kupiłem.
A co do wymiarów to sobie zmierz rozstaw śrub i będziesz miał wszystkie potrzebne wymiary.

23 cze 2013, o 12:43
Zobacz profil ICQ
SV Rider

Moto: GSX-R 750 K6
Rozstaw 2 srub i tak samo przesuniecie o X,Y i po sprawie :)

23 cze 2013, o 12:48
SV Rider

slusar_o2 napisał(a):

Możesz powiedzieć jak się sprawują? Jesteś zadowolony? :)

23 cze 2013, o 16:38
SV Rider

Moto: H2 / RSV4 Factory
Ja mam podobne risery w swojej gaźnikowej - jak złożę bardzo mocno motocykl to i tak przytrę podnóżkiem. Ogólnie SV na gaźnikach ma nisko punkt zamocowania podnożków - poniżej osi mocowania wahacza, gdzie wersja wtryskowa lub 1000 ma podnóżek prawie na wysokości osi wahacza.

23 cze 2013, o 17:42
SV Rider

Moto: SV650s '00
Ja sie do zrobienia czegos takiego zabieram tylko musze jeszcze sie zastanowic w ktora stro e i o ile chcial bym uciec z pegami... wersja bedzie taka jak ma Sloniu czyli kilka pozycji do ustawienia... jak bede robil to zaloze temat w akcesoriach z wymiarami moze podyskutujemy na temat wlasnie w ktora strone i o ile mozna by uciec z pegami zaby bylo spoko i na tor i poza ...

23 cze 2013, o 18:01
SV Rider

Jak coś to służę wymiarami ile są podniesione. Jak będziesz projektował to będziesz musiał wziąć poprawkę na moje wymiary tak, żeby podnóżki nie przycierały - na moje oko muszą być o 1 cm wyżej :)

23 cze 2013, o 18:10
SV Rider

Moto: SV650s '00
Pomiary wstepne zrobilem dzis cos naszkicuje po grilu :) i zrobie temat wtedy beda liczyl na wszystkie cenne sugestie ... jedyna wajcha jest z czujnikiem hamulca stopu bo co inna pozycja to bedzie trzeba regulowac... no chyba ze sie inna krancowke wymysli ale do tego jeszcze chwile...

23 cze 2013, o 19:02
SV Rider

Moto: sv650s k3
111290PL napisał(a):
slusar_o2 napisał(a):

Możesz powiedzieć jak się sprawują? Jesteś zadowolony? :)

Tak jak Słoniu pisze. Jak się mocno złożysz to i tak przytrzesz, ale nie jest to już tak nagminne jak normalnie. Ba, zdarzyło mi się to narazie tylko 2 czy 3 razy.

24 cze 2013, o 06:21
Zobacz profil ICQ
SV Rider

Kupiłem te risery, zobaczymy co bedzie :D

http://cgi.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?Vie ... 275wt_1163

2 lip 2013, o 21:09
SV Rider

Moto: 2x 650s K9 ..... 675
Sorry, ale dla mnie to bez sensu. Założysz nowe sety i polecisz na kolejnym zakręcie. Lepiej popracuj nad pozycją. wybierz się na jakieś szkolenie np. do Tomka Kulika, a zdziwisz się ile nie potrafisz i to, że przycierasz podnóżkami świadczy jedynie o braku umiejętności i złej pozycji niż o zajebistości kierownika.

2 lip 2013, o 21:29
SV Rider

Jak masz seryjnie nisko podnóżki to można się zesrać a i tak przytrzesz. Jak ktoś przyciera podnóżkami na supersporcie jak R6/R1 itp to tu jest problem z kierowcą.

Poza tym zmiana wysokości i odległości podnóżków pomaga także w czym innym, nie tylko w "nie przycieraniu".

2 lip 2013, o 21:32
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 82 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona