Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest 28 gru 2024, o 18:58

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Redukcja mocy w serwisie na A2 SV/GSXR 
Autor Wiadomość
motocyklista

Moto: sv 650s 2005
Post Re: Redukcja mocy w serwisie na A2 SV/GSXR
PAAAAAANOWIE !

Zagalopowaliśmy się i nie rozumiem dlaczego zawsze wybucha taka kontrowersyjna lawina postów przy tym temacie :D

wiem, że musze mieć świstek z hamowni i inne duperele, ale bynajmniej w moim urzedzie było to do czasu bo doskonale wiecie, że w serwisie motocyklowym u własciciela który sam jest motocyklistą można wiele "załatwić"

W urzedzie u mnie przyjmują świstki i wykresy jeżeli jest coś zrobione w ASO, a konkretniej jeżeli motor przekracza te dopuszczalne 90 pare koni to podstawą do zmiany mocy na A2 jest świstek z ASO.

Nie chodzi o to czy ktoś sie dokapuje czy nie bo co najwyżej zabiorą dowód a założenie blokady to kwestia 20 minut w domu i na przegląd/hamownię. POMIJAM CAŁY TEN TEMAT ZWIĄZANY Z PROCEDURAMI !

CHODZI MI KONKRETNIE O TO CZY KTOŚ COŚ O ASO WIE I CZY KTOS TO ROBIŁ.

JESTEM JEDNĄ OSÓB Z WIELU ,KTÓRE ZACZYNAŁY JEŹDZIĆ W WIEKU SMARKACZA I PRAWKO A2 JEST DLA MNIE KARĄ W PEWIEN SPOSÓB PONIEWAZ NIE MOGĘ LEGALNIE JEŹDZIĆ TYM CO BY MNIE SATYSFAKCJONOWAŁO. ZAPIRDALAKĄ NIE JESTEM ALE Z DOŚWIADCZENIA WIEM, ŻE SV 650 Z PLECAKIEM BYŁA TROCHE ZA SŁABA I MĘCZĄCA W TRASĘ. DLATEGO LITEREK LUB GIX ITP BYŁBY DLA MNIE IDEALNY.

Słyszałem, że w aso to kosmiczne pieniadze za taką usługę, ale to zależy czy ma to kosztować tysiąc czy cztery . Bo lepiej zapłacic nawet 2k i kupić zadbaną sztukę i zblokować niż być zdanym na to co handlarze przywiozą z niemiec/włoch/szwajcarii czy francji.

Mam nadzieje, że koledzy mnie zrozumieją i przestaną walczyć ze sobą na własne doświadczenia. Jak policjant będzie upierdliwy to i przy rutynowej kontroli sie doczepi chociażby, że niewłaściwy kąt tablicy rejestracyjnej, lecz takie przypadki odstawmy na bok.

8 lis 2014, o 22:34
Mister Apollo

Moto: Z1000
Chłopcy, dla przypomnienia, policja też tu zagląda. Niektórzy w przyjaznych zamiarach, inni niekoniecznie, uświadczyłem dowodów obydwu ;)

estilete3, polskie ASO tego nie potrafią, trzeba kombinować samemu. Może K6-K8, starsze odprawiali z kwitkiem.

8 lis 2014, o 22:37
Piguła

Moto: KAWASAKI ZX-10 R
Teraz nie jestem w stanie Ci odpowiedzieć jak to wszystko się skończyło bo nawet z nim o tym nie rozmawiałem, ale na dniach powinienem się z nim widzieć i podzielę się tą informacją

8 lis 2014, o 22:39
Zobacz profil WWW
SV Rider

Moto: SV650S'99
Dławienie motocykli mających fabrycznie więcej niż 70 kW na kat. A2 w świetle polskiego prawa jest nielegalne, a to czy policja podczas rutynowej kontroli jest wstanie to sprawdzić czy nie to inna bajka. Na pewno jeśli taki motocykl bierze udział w wypadku leci od razu na hamownie (chłopaki z Ratki mówili mi że nie raz już hamowali powypadkowe motocykle dla policji) i wtedy konsekwencje mogą być mniej ciekawe niż zwykły mandat.

9 lis 2014, o 13:44
Zobacz profil WWW
SV Rider

Moto: SV 650S
Alex napisał(a):
Pamiętaj że Ty nie musisz się znać na motocyklach i nie musisz się tłumaczyć ze stosunku mocy do masy!!! Rozkosmany nie wiedział że ma dłubnięte moto i poprzedni właściciel też nie.

A no nie wiedziałem i w razie co dalej nie wiem :obity: Nie mam zamiaru robic pomiarów zaawansowanych i zmian w dowodzie.
Skapowałem jednak szybko że Suza nieźle sobie radzi. Policjanci też zuważyli i zareagowali. Ponieważ ograniczenie było 110 km a mnie namierzyli jak było 218 to skończyło się na 5-ciu stówkach i 11-tu punktach :obity: W zasadzie poszli na rękę bo gdy zobaczyłem filmik i wynik pomiaru to : eeee, to tylko 218 :wtf:
Policjant odparł: Ale wcześniej było szybciej, dogoniliśmy dopiero jak pan juz hamował przed zjazdem :obity:
Poza tym moje ostatnie >kontakty< z polską policją uważam za :spoko: Zdaje sie już mineły czasy że czepiają się za wsio co jest i czego ni ma. Myślę że pierwszy z brzegu policjant za przegięcie pały z prędkością pojedzie w/g regulaminu i nie będzie wnikał czy moto z 35kW ma np. prawo jechać 2 paczki. Po prostu walnie mandata nawet jeżeli coś mu w duchu będzie śmierdziało. Jak ktoś zrobi jakieś głupstwo poważniejsze, wyprzedzi tira na kole np. to raczej należy się spodziewać że może szukac dziury w całym.

9 lis 2014, o 20:14
Mister Apollo

Moto: Z1000
Dziaku napisał(a):
Dławienie motocykli mających fabrycznie więcej niż 70 kW na kat. A2 w świetle polskiego prawa jest nielegalne, a to czy policja podczas rutynowej kontroli jest wstanie to sprawdzić czy nie to inna bajka. Na pewno jeśli taki motocykl bierze udział w wypadku leci od razu na hamownie (chłopaki z Ratki mówili mi że nie raz już hamowali powypadkowe motocykle dla policji) i wtedy konsekwencje mogą być mniej ciekawe niż zwykły mandat.
Znam kogos kto zleca takie badania, nie warto ;)

9 lis 2014, o 20:55
kluska

Moto: Gsxr 600 K6
Jeżeli chodzi o Gixy to ja moge się podjąć ograniczenia mocy zmianami w ECU lub podmianą wsadu na wersjęzblokowaną.

Obrazek

Zapraszamy!

14 lis 2014, o 14:13
Zobacz profil WWW
motocyklista

Moto: sv 650s 2005
W moim WK przechodzi to jeżeli jest kwit od przedstawiciela firmy motocyklowej, problem juz jest wtedy wiekszy

20 lut 2015, o 18:29
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2