@lasooch Patrzę na to co zrobił przemo_rene i wygląda jakby można było częściowo oskubać (zeszlifować?) część plastiku która ma pierwsza kontakt z linką. Nie wiem czy o to ci lasooch chodziło
@mikiet: Ori manetka w "nowym" PolandPosition kosztowała mnie niecałe 60pln ("S" za taką część chce ponad 150 ). Na svrider jest numer potrzebnej części i dostajesz dokładnie to czego potrzebujesz - nie wiem o co dokładnie chodzi, wyraźnie piszą że to ma być ten jeden jedyny numer katalogowy.
@lasooch Patrzę na to co zrobił przemo_rene i wygląda jakby można było częściowo oskubać (zeszlifować?) część plastiku która ma pierwsza kontakt z linką. Nie wiem czy o to ci lasooch chodziło
Dokładnie o coś takiego mi chodzi Jak nie znajdę gotowego w normalnej cenie, to trzeba będzie samemu rzeźbić.
Ja już zrobiłem moda, łącznie z przycinaniem pancerza - zrobiłem to małym brzeszczotem i nawet nie pokaleczyłem linki. Polecam to zrobić, nawet jak uważacie, że nie potrzebujecie.
EDIT: U mnie siedzą dwa pierścienie, jeden na drugim, na szerszym leżą linki:
A co do rolgaz-ów z r6 to 02 była jeszcze na gaźniku a 03 już na wtrysku. Czyli 99-02 jest inny niż 03-06 ? Tak mi się wydaje nie sprawdzałem, więc potraktujcie to proszę jako pytanie...
Do wersji gaźnikowej: rolgaz z yamahy R6 2005-09 (nr części: 5SL-26240-01-00).
13 cze 2013, o 19:25
tiktin
rowerzysta
Moto: SV650S
Re: Krótki rolgaz - tzw. quick throttle insert
trochę odkopuje, zamontowałem od r6 rolgaz 5SL-26240-01-00 do sv 2-generacja i według http://canyonchasers.net/shop/bike/r6-throttle.php powinienem skrócić , inaczej nie zamknie mi się w pełni przepustnica (rolgaz się nie domknie) Ja nie obcinałem i wszystko gra.
Może ktoś robił tego moda 2-gen i się wypowie
10 mar 2014, o 23:15
Niepozorny
SV Rider
Dołączył(a): 22 lip 2015, o 18:08 Posty: 461 Lokalizacja: Warszawa
Moto: SV650S K4
Odkopuje. Przeglądałem serwisówkę i nie mogę znaleść budowy z rozłożeniem na czynniki pierwsze rolgazu z linkami. Ktoś coś pomoże K4.
_________________ Dawniej Pierwsze kilometry.
25 sty 2016, o 01:03
drk
SV Rider
Dołączył(a): 2 sty 2015, o 21:03 Posty: 830 Lokalizacja: Białystok
Moto: under construction
Szkoda że wcześniej nie napisałeś bo wymieniałem manetki i rozbierałem rolgaz bym CI foty zrobił. Rozkręcasz osłonę przełączników (2 śrubki) i wtedy rolgaz sam zsuwa się z kiery (odrobinę) wypinasz linki i jest Twój. Wcześniej poluzuj linki przy regulacji i wszystko. Jedyne co to po złożeniu luz na pałę ustawiłem bo nie miałem aku więc później pewnie trzeba będzie korektę zrobić. Chciałem najpierw od r6 założyć ale ostatecznie sobie darowałem.
_________________ Imperare sibi maximum imperium est
Do ustawienia luzu potrzebny jest akumulator? A co do rolgazu, od r6 na alledrogo jakieś chore ceny sobie życzą za to. chyba od fz6 wezme (nie wiem czy ma większy promień, ale i tak mam do wymiany rolgaz)
25 sty 2016, o 12:42
Niepozorny
SV Rider
Z tego co piszesz drk to nie wygląda tak strasznie, czyli ostatecznie nie skróciłeś? Chore ceny? ja tam widzę już od 30 zł komplet.
Ale z pierwszej r6 na pewno pasuje? bo zazwyczaj widze r6 03+
25 sty 2016, o 14:49
Dziaku
SV Rider
Moto: SV650S'99
Tu masz schemat. Z tego co wiem ludki z forum przerabiali fabryczny rollgaz za pomocą rurek z pvc, rollgaz z Yamahy R6 musi być z tego co kojarzę z jakiegoś konkretnego rocznika, jak się poszuka u wujka Google to krąży po sieci numer części potrzebny.
Dołączył(a): 2 sty 2015, o 21:03 Posty: 830 Lokalizacja: Białystok
Moto: under construction
hubi199 napisał(a):
Do ustawienia luzu potrzebny jest akumulator?
Żeby sobie idealnie ustawić pod swoje potrzeby to tak, robię to na odpalonym moto, kierownica do ograniczników L i P i patrzę czy w którymś momencie obroty nie wzrosną. Można i na pałę bez odpalania, dać większy luz i już ale przy sv-kowym i tak dość długim rolgazie wg mnie to lipa.
Ceny od r6 nawet znośne, za 30 ziko na alle można coś dorwać. Pomyślałem że do normalnej jazdy wystarczy taki co jest.
_________________ Imperare sibi maximum imperium est
25 sty 2016, o 15:20
Niepozorny
SV Rider
Ciekawe jak koledze tiktin się sprawuje ten rolgaz z r6