Prawdopodobnie najlepsze na świecie forum Suzuki SV 650 / SV 1000 ;)
Układy wydechowe, tłumiki, przeloty i inne cuda...
Autor |
Wiadomość |
Montana
SV Rider
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 09:47 Posty: 2660 Lokalizacja: Bjaczystok
Moto: Trufel 675
|
Re: Układy wydechowe, tłumiki, przeloty i inne cuda...
Daj nam pożyć w niepewności i nie zdradzaj planów Pochwalisz się dopiero efektem, którego osiągnięcia życzę!
_________________ Suzuki SV 650s 2006 -> Honda VTR 1000 SP1 2001 -> Triumph Street Triple 675 2012
|
29 maja 2010, o 01:50 |
|
|
El Grande
SV Rider
Moto: lyter w owiewce
|
Taki mam plan. A co z tego wyjdzie to nikt nie wie. Może nic a może jeszcze większe dziwadło Tak w ogóle to dzięki za wsparcie Montana. Ja sam nie bardzo wierzę, że to się uda.
_________________ Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej
|
29 maja 2010, o 01:59 |
|
|
Montana
SV Rider
|
Gdybym kiedyś nie wierzyła że będę mieć własny motocykl to by mnie tu w ogóle nie było Chcieć to móc, pamiętaj!
_________________ Suzuki SV 650s 2006 -> Honda VTR 1000 SP1 2001 -> Triumph Street Triple 675 2012
|
29 maja 2010, o 02:36 |
|
|
lasooch
SV Rider
Moto: TT1050
|
Chyba wiem co masz na myśli I wierzę, że się uda, bo już gdzieś widziałem tak przerobione kominy na hamerykańskim svrider.com Powodzenia!
_________________ Triumph Tiger 1050 << bikepics
|
29 maja 2010, o 09:18 |
|
|
El Grande
SV Rider
|
Dziś odebrałem tłumiki od Edzia. Ostateczna wersja to skrócenie kominów do 35 cm i nie za głośno ale dużo miękkiego basu. Pojechałem do Edzia pełen obaw,co właściwie z tego wyjdzie pogadaliśmy kilka minut o różnych poważnych sprawach, dobiliśmy targu i do domu!!! Chyba nie muszę wam mówić jakie męki przeżywałem na tych40km do domu? Wreszcie dotarłem. Do garażu, klucze w dłoń i do dzieła! Jezu! Jakie lekkie te tłumiczki! Z podniecenia nie mogłem trafić śrubami w otwory! Wreszcie dokręcam ostatnie nakrętki i nagle prrrr! nazad gniady!!! Zapomniałem o uszczelkach!!!!!!!! od nowa odkręcanie, uszczelki,skręcanie i wreszcie GOTOWE!!!! najpierw ocena wizualna: maszyna z przyciężkiego atlety stała się wyrzeźbionym kulturystą! Nieprawdopodobne!!! po jakichś5min zachwytu szwagier powiedział magiczne słowa: odpal, kur..., wreszcie. I słowo ciałem się stało.niestety to co się stało później nie jestem w stanie wyrazić słowami. Nasze opadające szczęki uszkodziły kostkę na podjeździe, przechodząca obok parka nerwowo spojrzała w niebo, że chyba grzmi a zaraz potem pod nogi, bo ziemia zaczęła się ruszać. Po kilku minutach otrząsnąłem się jako pierwszy. Jedyne co mogłem powiedzieć, to:o kur...ja pier...TO TAK MOŻNA?! EDZIO!!! JESTEŚ WIELKI!!! JESTEŚ GENIALNY!!! JESTEŚ WSZECHMOGĄCY!!!! Nie mam słów, żeby wyrazić zachwyt dla Ciebie
|
2 cze 2010, o 22:14 |
|
|
Jamez
SV Rider
Dołączył(a): 16 maja 2010, o 16:37 Posty: 1240 Lokalizacja: Poznań
Moto: Z800
|
Podziel się orgazmem :) i dawaj kawałek filmu!
_________________ GS500 -> SV650S K3 -> Z800 Batmobile
|
2 cze 2010, o 23:42 |
|
|
Razor
erotoman-gawędziarz
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 02:34 Posty: 3871 Lokalizacja: Otwock
Moto: SV 1000N 2004
|
Ja tam od niego nie chce niczego związanego z tymi sprawami... Ale zdjęcia do galerii i ewentualny filmik można dodać
_________________ SVNERWUS
|
2 cze 2010, o 23:43 |
|
|
Jamez
SV Rider
Dołączył(a): 16 maja 2010, o 16:37 Posty: 1240 Lokalizacja: Poznań
Moto: Z800
|
Razor, to taka przenośnia była literacka. Ale rozumiem że wyszło
_________________ GS500 -> SV650S K3 -> Z800 Batmobile
|
2 cze 2010, o 23:46 |
|
|
Montana
SV Rider
|
Heh, gdzie dwóch marudzi... Kurna chwal się chłopie ale to migusiem!
|
3 cze 2010, o 00:38 |
|
|
El Grande
SV Rider
|
W dzień coś spróbuję nagrać i może nawet uda mi się włożyć to jakoś do kompa. Efekt cienki będzie w porównaniu z realem ale spróbuję. Brzmi coś na kształt Twojego Montano tyle, że z dwóch kominów.
|
3 cze 2010, o 01:23 |
|
|
Razor
erotoman-gawędziarz
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 02:34 Posty: 3871 Lokalizacja: Otwock
Moto: SV 1000N 2004
|
_________________ SVNERWUS
|
3 cze 2010, o 01:36 |
|
|
El Grande
SV Rider
|
Musimy porównać na żywo,bo wiesz dobrze,że nagranie z komóry jest nic nie warte.Tak w ogóle to wymyśliłem nową koncepcję na wydech i chyba przy niej zostanę. Nie wymaga tak drastycznych i kosztownych przeróbek jak pierwsza wersja a i tak jest mocno pokręcona. Mój geniusz od gięcia rur-Robert-jeszcze nic o tym nie wie ale powinien odetchnąć z wielką ulgą.
|
3 cze 2010, o 01:38 |
|
|
BlackN
motocyklista
|
Ten orgazm, tak jak prawdziwy szybko się kończy. Też mam tłumik przerobiony przez Edzia (jako chyba pierwszy z tego forum), mniej więcej rok temu i do zeszłego miesiąca byłem zadowolony. Obecnie chyba ubyło wytłumienia, bo spaliny wchodząc pod kątem do tłumika przebarwiają mi poszycie zew. (taka wstrętna fioletowa plama). Wystarczyło z pół godziny podchodzić pod 200/h nakedem. Dożywotnia gwarancja, czy 10 letnia, jak można wyczytać w postach reklamujących przeróbkę, też chyba tyle nie trwa, bo na zadane pytania na gg, odpowiedzi do tej pory nie ma a kilka godzinek mija już. Zobaczę jeszcze, jaki będzie finał tej gwarancji, ale już teraz podpytuję, ma ktoś oryginał w dobrym stanie do starej wersji SV650?
_________________ Kawasaki Z750S 06' Jedź i daj jechać innym...
|
9 cze 2010, o 22:54 |
|
|
selisek
SV Rider
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 18:06 Posty: 673 Lokalizacja: Kraków/Kęty
|
Tak się składa że mam PW.
_________________ Suzuki SV 650 99' - niebieska
|
10 cze 2010, o 00:32 |
|
|
Bartosz
SV Rider
|
| | | | BlackN napisał(a): Ten orgazm, tak jak prawdziwy szybko się kończy. Też mam tłumik przerobiony przez Edzia (jako chyba pierwszy z tego forum), mniej więcej rok temu i do zeszłego miesiąca byłem zadowolony. Obecnie chyba ubyło wytłumienia, bo spaliny wchodząc pod kątem do tłumika przebarwiają mi poszycie zew. (taka wstrętna fioletowa plama). Wystarczyło z pół godziny podchodzić pod 200/h nakedem. Dożywotnia gwarancja, czy 10 letnia, jak można wyczytać w postach reklamujących przeróbkę, też chyba tyle nie trwa, bo na zadane pytania na gg, odpowiedzi do tej pory nie ma a kilka godzinek mija już. Zobaczę jeszcze, jaki będzie finał tej gwarancji, ale już teraz podpytuję, ma ktoś oryginał w dobrym stanie do starej wersji SV650? | | | | |
Ciekaw jestem co wyjdzie u mnie z wydechem po przeróbce za jakiś czas. Brzmi w dalszym ciągu ok jeżeli chodzi o bas, ale też jest minus. Edek naruszył kawałek rury, która wchodzi od tyłu do puchy Tak więc powietrze nie wali centralnie otworem do tego przystosowanym tylko znalazło sobie malutkie rozszczelnienie przy łączeniu tej rury z puszką. Delikatne bo delikatne, ale tak nie było... Laik tego nie usłyszy jednak pamiętam jak było przed rozszczelnieniem i widzę różnicę przy normalnej pracy silnika Stało się to jakieś 2-3 miechy po przeróbce i założeniu wydechu. Jak się doda gazu też jest to słyszalne... taka delikatna pierdziawka idąca z basem. Przy zatkaniu wydechu ręką walą spaliny tamtędy jak głupie Defekt był słyszalny,ale nie wiedziałem co to jest do czasu aż odpaliłem moto po myciu i zaczęło wypluwać wodę z tej szczeliny. Wkurzę się jak mi przebarwi wydech
_________________ Sv 650N K7 Phantom Gray
|
10 cze 2010, o 09:51 |
|
|
zvierzak
przewrotowiec
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 07:43 Posty: 832 Lokalizacja: Świdnik
Moto: 1100xx
|
Co żeście się czepili tych przebarwień, kupić do polerowania chromu środek przetrzeć i po przebarwieniach.
10 cze 2010, o 11:14 |
|
|
Bartosz
SV Rider
|
No dobra Tylko dlaczego mi bokiem dmucha?
_________________ Sv 650N K7 Phantom Gray
|
10 cze 2010, o 14:00 |
|
|
BlackN
motocyklista
|
Do następnej jazdy, niestety... Już dwa razy to polerowałem.
_________________ Kawasaki Z750S 06' Jedź i daj jechać innym...
|
10 cze 2010, o 14:48 |
|
|
DANEK
SV Rider
Moto: MT01
|
Kolega ma te leosie i nawet podobnego litra i szczerze mówiąc to filmiki nie oddają dźwięku nawet w 10%. Bez sensu jest umieszczanie ich w necie, jak dla mnie nie ma żadnego porównania A ja przelocik zakładam w przyszłym tygodniu w czwartek Znowu wpływ forum pozdrawiam
11 cze 2010, o 19:53 |
|
|
kasper79
motocyklista
Dołączył(a): 25 lut 2010, o 19:43 Posty: 170 Lokalizacja: PWL / Oslo
Moto: SV 650n '02
|
Co do przebarwień: Mam założonego scorpiona w carbonie. Oczywiście db był na swoim miejscu tylko przez chwile . Po pewnym czasie zaczął się przebarwiać na lekki żółtawy odcień, od strony rury łączącej, czyli na wlocie. Po 6tys. km już cała rura od cylindra jest taka żółta. Między czasie pytałem mojego mechaniora, dlaczego tak się dzieje. Powiedział, że to właśnie jeden z efektów jeżdżenia bez db . Jak to u Was wygląda?
_________________ SV 650n '02
http://tomasz.kasprowiak.pl/
|
12 cze 2010, o 10:12 |
|
|