Dołączył(a): 8 mar 2013, o 09:10 Posty: 347 Lokalizacja: Wrocław / Bydgoszcz
Moto: SV650S k6 YHH
Re: Wydech Dominator ???
vioox napisał(a):
Juz ostatnio mialem podejzenia co do mojego dominatora... bo ostro drze kape.... dodatkowo jak bylem u Koroliova i posluchalem jego svki to postanowilem zajrzec do srodka... tym bardziej ze zaczol sie robic zolty z zewnatrz... Oczywiscie caly wklad wyladowal na tyle tlumikaa pewnie od przeciazen podczas przyspieszania Sram na serwis sam go zrobie wg tego jak mi Koroliov opisal... Wiec tak wyglada dominator po ok 1500 km
Dziwne, z ciekawości roznitowywałem swojego dominatora ostatnio i po przejechaniu w tym sezonie koło 10k wełna jak była tak jest dalej na swoim miejscu.
qrde, teraz już nie wiem co robić, byłem już bardzo konkretnie nastawiony na Dominatora do mojej Suzi ...
jurasq a Ty robiłeś może jakieś fotki po rozmontowaniu?
9 sty 2015, o 11:47
mickonr
SV Rider
Moto: VFR 1200 F
Cisu napisał(a):
qrde, teraz już nie wiem co robić, byłem już bardzo konkretnie nastawiony na Dominatora do mojej Suzi ...
Szkoda kasy... lepiej weź Takkoni. Mam i polecam. Dźwięk odpowiedni, jakość dobra, cena do przeżycia. Oczywiście jest on dwa razy droższy od Dominatora, ale za to dwa razy tańszy od akropovic (kosztuje około 2000zł). Drożej wyjdzie zakup dominatora, bo jak się rozleci to będziesz musiał kupić drugi lepszy
Dołączył(a): 18 lut 2014, o 12:23 Posty: 257 Lokalizacja: Wielkopolska
Moto: Różne, co popadnie
a tam narzekacie - Dominator jest dla tych, którzy nie chcą wydawać 2-5k na tłumik Kumpel ma w swojej Suzi, lata już na nim 4ty sezon, nakręcił chyba z 20 tys km i jakoś nie narzeka, a i tłumik fajnie wyje (nie ma db killera). Myślicie, że w Takkoni lub Akrapach nie trafiają się wadliwe sztuki, które rozlatują się w podobny sposób? Oczywiście jakościowo te tłumiki są dużo lepsze - tego nie da się podważyć i nawet nie próbuję. Chodzi tylko o to, że Dominator jak na swoją cenę to daje radę.
Gdyby nie drobny fakt, że jeszcze nie tak dawno dominator sprzedawał (nie wiem czy to dobre słowo na ten proceder) tłumiki obłożone czymś czarnym co tłumaczyli, że włókno węglowe. Jak pytałem o cenę to z ust pracownika wydobyło się coś ponad 1200 PLN. Tak więc no, nie zawsze cena = jakość.
Dołączył(a): 8 mar 2013, o 09:10 Posty: 347 Lokalizacja: Wrocław / Bydgoszcz
Moto: SV650S k6 YHH
Cisu napisał(a):
jurasq a Ty robiłeś może jakieś fotki po rozmontowaniu?
Niestety nie, zimuje motocykl w zakładzie gdzie pracuje mu ojciec i w ręcę wpadła mi na szybko nitownica, a że mialem cały wydech ściągnięty do polerki to zajrzałem do środka. Wszystko rozchodzi się o kwoty które chcesz przeznaczyć na wydech. Mi się mój dominator podoba akustycznie i wizualnie, resztą pieniędzy wolę wydać na lepsze ciuchy czy benzynę. Dodatkowo przy szlifie nie będę musiał płakać że puszka za 2k mi się zgniotła.
9 sty 2015, o 18:08
Dziaku
SV Rider
Moto: SV650S'99
mickonr napisał(a):
Cisu napisał(a):
Szkoda kasy... lepiej weź Takkoni. Mam i polecam. Dźwięk odpowiedni, jakość dobra, cena do przeżycia. Oczywiście jest on dwa razy droższy od Dominatora, ale za to dwa razy tańszy od akropovic (kosztuje około 2000zł). Drożej wyjdzie zakup dominatora, bo jak się rozleci to będziesz musiał kupić drugi lepszy
postawie jednak na Dominatora jako że jest 2x tańszy (a ja śmigam dopiero jeden sezon i już zaliczyłem ślizga więc tak jak niektórzy pisali szkoda by było puszki za większą kasę) a po drugie Dominator po prostu bardziej mi się podoba (ten mat na Takkoni nie pasuje mi do koncepcji)
poza tym wydaje mi się że nie jestem zbyt narowistym driverem więc może Dominator wydoli
10 sty 2015, o 00:10
maniek85
motocyklista
Moto: SV650S k3
Widzę że decyzja już podjęta ale też chciałem się podzielić swoim doświadczeniem z dominatorem Długo zastanawiałem się nad wyborem wydechu i postawiłem na dominatora, jak na razie nie żałuje tej decyzji. Użytkowałem go cały poprzedni sezon i nic mu nie dolega przynajmniej na razie brzmi a raczej grzmi spoko (jakiejś kolosalnej różnicy między "rasowymi'' nie słyszę), do tego kosztował 450zł , ma 5 letnią gwarancję a gdyby odpukać był jakiś szlif to nie poryczę się jak właściciel komina za 1000 lub więcej chociaż to i tak dla mnie dużo kasy.
Bez urazy rzecz jasna, ale tak co do tego, jak tak mówicie o tych szlifach. Na takiej zasadzie to każdy by musiał jeździć simsonem bo wszystko droższe jak się porysuje to szkoda To tylko motor i każdy go robi według swojej kiesy i upodobań. Tymczasem się powtórzę i życzę właścicielom dominatorów kolejnych dziesiątek tysięcy km w radości dźwięku a samej firmie dobrych produktów. Bardzo bym chciał żebyśmy mieli w kraju firmę produkującą wydechy na skalę światową
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 17:29 Posty: 2311 Lokalizacja: Oberschlesien
Moto: Brak
tylko ta nazwa jak z niemieckich filmow fikanych... der Dominator und schießen die Mädchen! ja!
_________________ CHŁOP BEZ POLERKI JEST JAK MIĘSNY BEZ WINERKI!!!
10 sty 2015, o 15:22
maniek85
motocyklista
Moto: SV650S k3
Janek87 napisał(a):
Bez urazy rzecz jasna, ale tak co do tego, jak tak mówicie o tych szlifach. Na takiej zasadzie to każdy by musiał jeździć simsonem bo wszystko droższe jak się porysuje to szkoda To tylko motor i każdy go robi według swojej kiesy i upodobań. Tymczasem się powtórzę i życzę właścicielom dominatorów kolejnych dziesiątek tysięcy km w radości dźwięku a samej firmie dobrych produktów. Bardzo bym chciał żebyśmy mieli w kraju firmę produkującą wydechy na skalę światową
Dla mnie to nie tylko motór A nazwa dominetor jest rzeczywiście ch....a
11 sty 2015, o 10:39
adziu6
SV Rider
Dołączył(a): 24 sty 2013, o 00:17 Posty: 526 Lokalizacja: Jeziora Wlk.
Moto: SV650N 2000
W poprzedniej SVce miałem wydech Takkoni a w obecnej Dominatora. Nie wypowiem się na temat wykonania bo póki co żadnych problemów. Dominator robi "robotę", dudni, buczy ładnym basowym dźwiękiem. Nie widzę żadnej różnicy między nim a Takkoni jeśli chodzi o dźwięk. Wiadomo na zlotach szału nie zrobisz wśród elit ale jestem ze wsi i ten "wieśniacki" Dominator w pełni spełnia moje wymagania
Ja poważnie rozważam wyrób tri owal Adama z barlinka Wydechy w cenie 850 zł z db killerami okres gwarancji na czas użytkowania mówię o wydechach z nierdzewki, opinie użytkowników pozytywne
dzisiaj zamontowałem do swojej gaźnikowej sVałki wydech Dominatora, dokładnie coś takiego:
moja opinia nie jest bardzo wiarygodna bo nie mam porównania z innymi tłumikami, ale powiem Wam że .... o ja pierdziu!!! V w przelocie to jest coś pięknego nie poznaje motocykla zakochałem się w nim ponownie
w tygodniu jak pogoda dopiszę zrobię kilka fotek i zrobię update w swojej galerii
8 mar 2015, o 22:45
wojtek371
pieszy
Moto: sv 650s 1999
Cisu, jeśli mógłbym prosić również o jakiś filmik od Ciebie z wydeszkiem, bo nie ukrywam, że też mam na niego ochotę.