Prawdopodobnie najlepsze na świecie forum Suzuki SV 650 / SV 1000 ;)
Autor |
Wiadomość |
gruby33
SV Rider
Dołączył(a): 13 gru 2010, o 00:12 Posty: 938 Lokalizacja: Baniocha
Moto: SV650A 2016
|
Re: kamera do motoru
Dokładnie od nich: http://allegro.pl/show_item.php?item=3099200846Kupowałem akurat kilka razy u nich więc sklep pewny. A i cena karty jedna z najniższych Drugie miłe zaskoczenie to, że wczoraj wybrałem i wpłaciłem za wysyłkę Listem Poleconym za 5zł, a na wieczór dostałem info z numerem nadania kurierem DHL Więc dziś bankowo dojdzie. Czyżby byli leniwi i nie chciało im się iść na pocztę Edit: @DOWNSprawdzałem numer paczki idzie na moją miejscowość
_________________ Polerowanie reflektorów fb.com/polerowanko
Ostatnio edytowano 15 mar 2013, o 11:25 przez gruby33, łącznie edytowano 1 raz
|
15 mar 2013, o 11:20 |
|
|
Jankoś
SV Rider
Dołączył(a): 29 sie 2012, o 18:51 Posty: 1279 Lokalizacja: Wysokie Mazowieckie (okolice)
Moto: SV650S K3
|
może dostaniesz coś bardziej wartościowego albo to nie komuś tylko Tobie wysłali dane kuriera
_________________ http://www.cwaniacy.com.pl/<=Wejdź i dowiedz się jak możesz regularnie zarabiać na promocjach bankowych
|
15 mar 2013, o 11:22 |
|
|
Arek1
SV Rider
Dołączył(a): 21 mar 2012, o 00:41 Posty: 2924 Lokalizacja: Bezrzecze/Szczecin
Moto: Bawaria...
|
| | | | gruby33 napisał(a): Dobra zamówiłem tego Kodaka ZX5. Jak przyjdzie dam znać jak to chodzi. Edit: Zakupiłem kartę Patriot LX Series 16GB. Cenowo 45zł. Według testów ma odczyt na poziomie ok. 33 i zapis 27 MB/s: http://www.chip.pl/testy/pamieci-masowe ... b-class-10Jak by ktoś szukał tu jest fajne porównanie kart: http://www.chip.pl/ranking/pamieci-maso ... i-flash-sdMożemy wybrać jakie pojemności mają być tylko pokazywane, producenta itp (ceny radzę nie ustawiać bo niektóre są z kosmosu). Klikając w nazwę karty wyświetli się jej opis. P.S Parę stron temu ktoś pisał, że zakupił Kingstona 32GB z adapterem. Według tego testu średni zapis to ledwo co 9 MB/s i duży czas dostępu. | | | | |
Co do Kingstona to chyba chodzi o mnie. Nie narzekam na jakość nagranych filmów, co zresztą można sprawdzić po ściągnięciu filmu z linku, który wcześniej wrzuciłem. Ja wybierając właśnie tą kartę kierowałem się tym testem: http://www.komputerswiat.pl/testy/sprze ... px#contentMoże w czasopismach komputerowych są podobne zasady jak w motoryzacyjnych? Sponsorzy wypadają najlepiej...
_________________ www.poomoc.pl
|
15 mar 2013, o 12:03 |
|
|
gruby33
SV Rider
|
Być może Co do karty. Do nagrywanie Full HD wystarczy nie skacząca szybkość zapisu nawet 5MB/s. Twój Kingston ma według mojego testyu ok. 6MB/s, a według twojego ok. 10MB/s. Więc tak czy siak wystarczy Głównie tu chodzi o szybkość zapisu i odczytu na komputerze. Bo czekać 25min na zgranie dużego pliku,a czekać 50min to jest różnica Ja wybrałem patriota bo ma według różnych testó zapis ok. 22MB i odczyt ok. 33MB/s. Zaraz do mnie dojdzie bo kurier już dzwonił więc wrzucę testy
|
15 mar 2013, o 13:26 |
|
|
Arek1
SV Rider
|
Kilka krótkich filmów zgrywałem na Win7 i szło "szybko". Cudzysłów, bo nie mam porównania do takiego samego pliku z innej karty. Ewentualnie ze zwykłym flashem 8GB za 29,90. To w tym porównaniu karta śmiga jak ta lala...
Teraz ważniejsze jest znalezienie odpowiedniego programu do obróbki nagranych filmów.
|
15 mar 2013, o 13:30 |
|
|
gruby33
SV Rider
|
Też męczę się z wyborem programu... Ja niestety mam ten minus, że muszę na swoim lapku mieć tylko coś legalnego... Co do karty już dotarła. Najpierw o sklepie na Allegro, w którym brałem. To jest po prostu nasz znany KOMPUTRONIK tylko pod innym nickiem na Allegro. Kupowałem Lapka i teraz kartę i zawsze paczka oblepiona taśmą Komputronika tak jak i karta gwarancyjna od nich. Dwa, że zamawiałem pocztą, dostałem kurierem Trzy zdziwiłem się kiedy kurier wręczał mi paczkę bo myślę ":cenzura: co oni mi przysłali". Paczka rozmiarów 25x25x10cm. Po otwarciu dogrzebałem się w środku karty w opakowaniu Teraz test. Test testowi nie równy niestety. Trzeba by było robić wszystko na jednym kompie i jednym SZYBKIM czytniku. Przekonałem się o tym bo mam w domu 3 czytniki 1 - Auchanowski za 5zł: Prędkość odczytu 18MB/s, zapis - 7MB/s 2 i 3 czytnik zwykłe wbudowane w laptopa. Na obu prawie identycznie, Różnica znikoma: odczyt 23MB/s, zapis 11MB/s. Chciał bym trafić od kogoś czytnik lepszy firmowy wtedy bym porównał znów Dla porównania miałem 1GB Kingston Class 4 i zapis 2,5MB/s, odczyt 5MB/s. Testowałem programem AS SSD Benchmark. Załączamy program i na górze wybieramy naszą kartę. Ptaszek zaznaczamy tylko przy opcji Seq, a pozostałe odznaczyć bo trwa to nawet kilka godzin... Klikamy start i po ok. 2-3min mamy wynik
|
15 mar 2013, o 15:04 |
|
|
Kronos
Zygzak Rajder
Moto: ZX10R gen 5
|
Kupiłem Hero 3 z uchwytem na przyssawkę, ehh będzie zabawa
_________________ Suzuki SV 650s K5 => SUZUKI GSX1300RK8=> Kawasaki ZZR1400 II GEN=>KAWASAKI ZX10R gen 5
|
16 mar 2013, o 20:17 |
|
|
Drobny
SV Rider
Dołączył(a): 20 mar 2012, o 12:58 Posty: 362 Lokalizacja: WOS :)
Moto: Tymczasowo brak
|
wychaczyłeś jakąś ciekawą promocję? zarzuć źródło
|
16 mar 2013, o 21:00 |
|
|
Kronos
Zygzak Rajder
Moto: ZX10R gen 5
|
Niestety, ta firma prowadzi politykę taka jak Apple i ceny są wszędzie sztywne. Jeśli chcesz ja kupić od Pl dystrybutora z legalnego źródła to tylko w cenach katalogowych. Ja dostałem do niej uchwyt w cenie i to na tyle. Nawet kartę pamięci musisz kupić klasy 10 bo zapis full HD wymaga szybkości więc i cena jest sporawa.
_________________ Suzuki SV 650s K5 => SUZUKI GSX1300RK8=> Kawasaki ZZR1400 II GEN=>KAWASAKI ZX10R gen 5
|
16 mar 2013, o 21:43 |
|
|
gruby33
SV Rider
|
Kodak ZX5 właśnie dotarł. Wieczorem postaram się coś wrzucić. Kamerka jak za cenę 200zł myślę, że rewelacja. Wygląda też jak nówka. Jak ktoś wcześniej napisał widać minimalne ślady rozkręcania na śrubach. Może przed sprzedażą wymieniają uszczelki lub coś naprawiali. Kto wie. Ważne, że spisuje się jak powinna.
Będę robił zaraz test baterii. Ładuję na fulla i zobaczymy ile wytrzyma. Po włożeniu karty 16GB na rozdzielczości 720p pokazuje dostępnych około 4,5h nagrania. Przy 1080p i 720p z 60FPS pokazuje ok 2,2h. Zobaczymy jak w praktyce.
|
18 mar 2013, o 14:31 |
|
|
adziu6
SV Rider
Dołączył(a): 24 sty 2013, o 00:17 Posty: 526 Lokalizacja: Jeziora Wlk.
Moto: SV650N 2000
|
Widziałem, że sprzedający ma kilkanaście sztuk tych kamer, cena dość kusząca. Ciekaw jestem Twoich testów niby 200zł nie majątek ale wyrzucać pieniądze na marne to też nie jest fajne:) Czekamy za recenzją:)
|
18 mar 2013, o 14:50 |
|
|
gruby33
SV Rider
|
Kamera jest ok. Nie jest jakaś wybrakowana. Więc poczytaj testy na necie i to jest to samo Co do filmu wrzuca się właśnie. Super rozmiary plików i mój ekstra szybki net nie wróżą szybkiego upa Pokazuje 240min do końca (450mb). Dla zainteresowanych. Kamerkę naładowałem ale chyba nie do końca boj jeszcze mrugała dioda od ładowania. Nie miałem czasu czekać dłużej aby naładować do końca. Dla oszczędności energii w opcjach wyłączyłem migającą czerwoną diodę podczas nagrywania oraz wyświetlacz z auto przestawiłem na jak najciemniejszy (szkoda, że po parunastu sekundach się nie wyłącza). Po 55min nagrywania bateria ostrzegała o niskim poziomie. Po tej informacji zdołała jeszcze nagrywać ok 25min i padła Przykładowe rozmiary plików nagranych: 44min - 3,66GB 9,27min - 916MB 16min - 1,35GB 5min - 470MB P.S Wszystko nagrywane w 720p z 60FPS
|
18 mar 2013, o 18:37 |
|
|
spazz
chachar
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 17:29 Posty: 2311 Lokalizacja: Oberschlesien
Moto: Brak
|
Czyli nawet 8 gb karta by stykla ma jednorazowy wypad
_________________ CHŁOP BEZ POLERKI JEST JAK MIĘSNY BEZ WINERKI!!!
|
18 mar 2013, o 18:42 |
|
|
gruby33
SV Rider
|
Dobra w końcu po 3,5h załadował się 4min film.... 720p 60FPS. Jednak youtube trochę zebał jakość i nieraz płynność. Taki trzasko piski nieraz spowodowane są moim super uchwytem telefonicznym, który jest ułamany u lata jak na kkkkrwie majtki http://www.youtube.com/watch?v=bC3IH4DKTUA
|
18 mar 2013, o 22:40 |
|
|
Cyganopulos
rowerzysta
Moto: SV 1000s
|
Tak czytam i czytam te wasze posty... 500, 1000, 1500 pln... Kurcze, czy wy macie zamiar oglądać te filmiki w kinie lub na rzutniku na pół ściany? Uchwyt do telefonu na bak + głupia Nokia x2 z 5 mpix aparatem zrobi zajebisty filmik który spokojnie można wrzucić w neta i obejrzeć na kompie. Moim zdaniem inwestycja w kamerke za 1000 która za 2 lata i tak bedzie w du**** w porównaniu z nowymi modelami i będzie kosztowała tyle co na czekolade jest bez sensu. Już bym wolał sobie sprezentować jakieś fajne akcesoria do moto. Zanim mnie rozstrzelacie, oczywiście szanuje zdanie "profesjonalistów" (wierze, że chociaż paru tutaj takich jest )którzy będą chcieli uwiecznić swoje poczynania na czymś dobrym, ale dla zwykłego zjadacza chleba taki partyzancki zestaw z uchwytem powinien wystarczyć
_________________ Albo SUZUKI, Albo nic!
|
18 mar 2013, o 22:43 |
|
|
Dejwid46
SV Rider
Moto: SV650S 2009
|
W telefonach brakuje głównie obiektywu szerokokątnego, są niby fisheye's ale też nie do każdego modelu. Przez to część obrazu się po prostu traci, już nie mówię o mniejszej płynności filmu (fps). Wiadomo jednemu wystarczy telefon, drugiemu nie
|
18 mar 2013, o 22:51 |
|
|
luxuser
SV Rider
Dołączył(a): 19 gru 2012, o 01:03 Posty: 923 Lokalizacja: Roztocze
Moto: Kawasaki KLX300R
|
kazdu kupuje w miare swoich zasobow pienieznych ii potrzeb... wiekszosc zeby uwiecznic chwile z wycieczek a do tego wystarczy i dobrze nadaje sie wlasnie 1080 w 30 fps... malo ktory tel ma taka kamere... gorzej sprawa wyglada jak ktos chce wiecej dynamiki i szczegolow to bierze 720 w 60fpsach... nie znam tele z takim framem jak cos jest do wszystkiego to jest do niczego
_________________ Zamojska Grupa Motocyklowa http://www.moto-zamosc.pl
Biało-czarno-pomarańczowa pomarańcza - KTM
|
18 mar 2013, o 23:30 |
|
|
Arek1
SV Rider
|
Trochę racji w tym jest, ale jak mam odtworzyć film na większym telewizorze to uwierz, że będzi to . Aktualną kamerę dostałem w prezencie, ale sam byłem bliski jej zakupu. Po długim zastanowieniu stwierdziłem, że taka kamera jest w stanie zastąpić zwykła kamerę, którą używamy to tzw. "codziennego" użytku (wesela, chrzciny, weekendowe wyjazdy z familią) a dodatkowo, lub w zasadzie przede wszystkim można ją wykorzystywać do nagrywania na motocyklu, czy też rowerze. Wracjąc już do samej kamerki to udało mi się pożyczyć Lidlowy statyw do aparatów fotograficznych. Mocowanie nie jest może pancerne, ale wydaje się, że szosową jazdę na motocyklu powinno spokojnie wytrzymać. Głowicę statywu można odkręcić od stojaka i wykorzystać do każdego wymyślnego mocowania. Jak tylko pojawią się w Lidlu, lub znajdę podobne w innych sklepach w przystępnej cenie to zabiorę się za kompletowanie mocowań do kamery na motocyklu. Tak to wygląda: Między nogi też trzeba było zajrzeć: luxuser jakbym słyszał mojego ojca...
|
19 mar 2013, o 00:11 |
|
|
Lober
SV Rider
Moto: SV650N SPRINT ST1050
|
Ładnie dźwięk nagrywa Kodak, jakość obrazu też dobra.
_________________ YAMAHA XT600 TENERE -->> SUZUKI SV650 N YDV -->> TRIUMPH SPRINT ST 1050 ABS
|
19 mar 2013, o 01:17 |
|
|
spazz
chachar
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 17:29 Posty: 2311 Lokalizacja: Oberschlesien
Moto: Brak
|
jest murzynska nuta jest misiek jest klasa sprzet dobra jakos nie ma co. za taka kase chyba najlepszy wybor
_________________ CHŁOP BEZ POLERKI JEST JAK MIĘSNY BEZ WINERKI!!!
|
19 mar 2013, o 09:35 |
|
|