Prawdopodobnie najlepsze na świecie forum Suzuki SV 650 / SV 1000 ;)
Autor |
Wiadomość |
Arek1
SV Rider
Dołączył(a): 21 mar 2012, o 00:41 Posty: 2924 Lokalizacja: Bezrzecze/Szczecin
Moto: Bawaria...
|
Re: kamera do motoru
W poniedziałek zamówiłem sobie statyw z przyssawką, z tym że nieco inny niż luxuser i kisiel_krzychu. Po oględzinach na allegro stwierdziłem, że będzie miał większy zakres ruchu głowicy i łatwiej będzie ustawić kamerę. Takie oto cuś zamówiłem: Teraz ta gorsza strona medalu... Towar według informacji na allegro jest dostępnych w dużych ilościach. Jak zamaiwałem to sklep miał wystawionych jeszcze 76 statywów w aukcji. Jako że zależało mi na jak najszybszym dostarczeniu wybrałem przesyłkę kurierską. Zgodnie z informacjami na stronie allegro towar wysyłany jest w terminie 4-24 godzin od zaksięgowania wpłaty. Informację o zaksięgowaniu wpłaty dostałem w przeciągu godziny od zakupu. Niestety towaru nie ma, kontaktu ze sklepem również. Telefon stacjonarny milczy, komórka podobnie, na maile nie odpowiadają. Na stronie sklepu podana jest informacja, że (w przypadku mojego zamówienia) OCZEKUJEMY NA DOSTAWĘ. W dniu dzisiejszym udaję się do banku złożyć reklamację i cofnąć pieniądze które im przelano. Taką operację można wykonać jeżeli płaciło się kartą kredytową. Ja dostałem prykaz od mojej małżonki (bankowca) płacić za wszystko w necie kartą i już się przekonałem, że ma to swoje uzasadnienie. Przy normalnym przelewie już bym kasy nie zobaczył... Fakt, że kwota jest niewielka, ale zawsze. Tego handlowca zdecydowanie nie polecam, a nawet odradzam: Link do aukcji na której kupowałem statyw: http://allegro.pl/statyw-uchwyt-aparatu ... 41790.htmlSklep to: RAF-MAX ul. M.C. Skłodowskiej 3/63 15-094 Białystok Dzisiaj zauważyłem również, że numery telefonów na stronie allegro i na zwykłym www są zupelnie inne...
_________________ www.poomoc.pl
|
11 kwi 2013, o 11:24 |
|
|
acinr_PL
SV Rider
Dołączył(a): 12 lip 2010, o 14:28 Posty: 1963 Lokalizacja: Piła / Szczecin
Moto: B*R*A*K
|
tak samo można cofnąć (anulować) transakcję płacąc paypalem szkoda tylko, że allegro nie preferuje tego typu płatności i paypal ma lepszą ochronę kupujących! Zamawiałem jedną część do sv z usa płacąc paypalem niby została wysłana (bo dostałem numer do śledzenia na usps.com) i poczekałem do 2 miesięcy paczka nie dotarła!Złożyłem przez paypal spór a potem roszczenie i zwrócili mi kasę w przeciągu 2 tyg, więc nie musiałem się bujać i zgłaszać to na policje tak jak ma to miejsce na allegro
11 kwi 2013, o 12:12 |
|
|
spazz
chachar
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 17:29 Posty: 2311 Lokalizacja: Oberschlesien
Moto: Brak
|
_________________ CHŁOP BEZ POLERKI JEST JAK MIĘSNY BEZ WINERKI!!!
|
11 kwi 2013, o 19:16 |
|
|
hubi199
SV Rider
Moto: Sv 650N k3/mts1200
|
Teraz już wiemy gdzie dokładnie mieszkasz ;p A co tą twoją kamerke tak podnosi?? przez ruchy kielnią czy jak?
|
11 kwi 2013, o 19:57 |
|
|
Owca007
spamOWCA
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 10:38 Posty: 7686 Lokalizacja: Wrocław i Tłustomosty (granica opolskiego i ślaskiego)
Moto: BMW + szpera :)
|
Cyce falują to kamerką ciepie .
_________________ Jak czegoś dusz pragnie to gg 1487770
|
11 kwi 2013, o 20:39 |
|
|
spazz
chachar
|
kamera byla w skrpecie mojego syna przymocowana do paska plecaka. na taka konstrukcje to i tak chyba wyszlo ok
|
11 kwi 2013, o 22:18 |
|
|
lpt
mundrek
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 12:50 Posty: 1758 Lokalizacja: Rybnik
Moto: sv1k/ 748SP
|
durch u stażików ? Toś sie nie mioł przekludzić ?
_________________ I wy, o których zapomniałem, Lub pominąłem was przez litość, Albo dlatego, że się bałem, Albo, że taka was obfitość...
|
11 kwi 2013, o 22:20 |
|
|
spazz
chachar
|
jo? no cos ty. ktos to musi ogarnac.
|
11 kwi 2013, o 22:29 |
|
|
Majka11
motocyklista
Dołączył(a): 12 lut 2013, o 00:04 Posty: 101 Lokalizacja: Wieluń
Moto: gsxr 600 k6
|
kupiłem nie dawno używkę jedynkę go pro zobaczymy jak to kręci taką przyssawkę podobną też mam i przyznać muszę że jak się porządnie przyssa to w domu lustro tym podnosiłem
|
12 kwi 2013, o 23:13 |
|
|
pink25
SV Rider
Dołączył(a): 22 kwi 2010, o 15:22 Posty: 707 Lokalizacja: Warszawa
Moto: SV 1000 N 2005
|
_________________ Pozdrawiam Pink SV 1000 N, 2005 r. srebrna, szybka GIVI, kufer GIVI
|
14 kwi 2013, o 10:01 |
|
|
monsand
SV Rider
Dołączył(a): 18 lip 2012, o 15:50 Posty: 429 Lokalizacja: Warszawa
Moto: SV650N 2004
|
Chyba bardziej wolę takie mocowanie kamerki, na które nie ma wpływu falowanie cyców jak to pięknie Owca opisał , ani machanie głową. Jak jest przyssawa do kasku, to z jednej strony ma to swój urok, bo rajder może skierować obiektyw na co chce, ale z drugiej strony jak są skrzyżowania, to dostaję choroby lokomocyjnej upewniając się razem z kierowcą, czy aby na pewno nic nie jedzie z prawej ani z lewej Sama mam poniższą kamerkę - ale chyba nie od tego sprzedawcy. http://allegro.pl/kamera-sportowa-pqi-air-cam-5mpx-fullhd-karta-4gb-i3179241115.htmlpewnie jakość pozostawia wiele do życzenia, ale ja jestem z niej zadowolona. Niestety nie mam na swoim komputerze filmików, żeby Wam pokazać
_________________ *Na stacjach benzynowych najpiękniej jest o zmierzchu*
|
16 kwi 2013, o 19:54 |
|
|
bula87
SV Rider
Dołączył(a): 1 cze 2012, o 11:06 Posty: 547 Lokalizacja: Barcelona
Moto: Piaggio Liberty ;)
|
Jeszcze trochę to takie coś będzie można sobie sprawić: http://kopalniawiedzy.pl/Google-Glasses-specyfikacja,17912I real-time upload na facebooka
_________________ Maszyna: Suzuki SV650 N K3
|
18 kwi 2013, o 20:47 |
|
|
Arek1
SV Rider
|
| | | | Arek1 napisał(a): W poniedziałek zamówiłem sobie statyw z przyssawką, z tym że nieco inny niż luxuser i kisiel_krzychu. Po oględzinach na allegro stwierdziłem, że będzie miał większy zakres ruchu głowicy i łatwiej będzie ustawić kamerę. Takie oto cuś zamówiłem: Teraz ta gorsza strona medalu... Towar według informacji na allegro jest dostępnych w dużych ilościach. Jak zamaiwałem to sklep miał wystawionych jeszcze 76 statywów w aukcji. Jako że zależało mi na jak najszybszym dostarczeniu wybrałem przesyłkę kurierską. Zgodnie z informacjami na stronie allegro towar wysyłany jest w terminie 4-24 godzin od zaksięgowania wpłaty. Informację o zaksięgowaniu wpłaty dostałem w przeciągu godziny od zakupu. Niestety towaru nie ma, kontaktu ze sklepem również. Telefon stacjonarny milczy, komórka podobnie, na maile nie odpowiadają. Na stronie sklepu podana jest informacja, że (w przypadku mojego zamówienia) OCZEKUJEMY NA DOSTAWĘ. W dniu dzisiejszym udaję się do banku złożyć reklamację i cofnąć pieniądze które im przelano. Taką operację można wykonać jeżeli płaciło się kartą kredytową. Ja dostałem prykaz od mojej małżonki (bankowca) płacić za wszystko w necie kartą i już się przekonałem, że ma to swoje uzasadnienie. Przy normalnym przelewie już bym kasy nie zobaczył... Fakt, że kwota jest niewielka, ale zawsze. Tego handlowca zdecydowanie nie polecam, a nawet odradzam: Link do aukcji na której kupowałem statyw: http://allegro.pl/statyw-uchwyt-aparatu ... 41790.htmlSklep to: RAF-MAX ul. M.C. Skłodowskiej 3/63 15-094 Białystok Dzisiaj zauważyłem również, że numery telefonów na stronie allegro i na zwykłym www są zupelnie inne... | | | | |
W tym tygodniu nastąpił ciąg dalszy mojego zamówienia... Okazało się, że towar został wysłany do mnie. Kontaktu ze sprzedającym nadal żadnego nie było. Wczoraj wieczorem dostałem przesyłkę. Dzisiaj stwierdziłem, że skoro już przyszło to trzeba wypróbować. Niestety kształt kasku (XR-1100) uniemożliwia zamocowanie przyssawki. Nie poddałem się i stwierdziłem, że zamontuję na motocyklu. Jednym z typowanych przeze mnie miejsc była owiewka nad lampą. Udało mi się nawet zamocować przyssawkę. Jest ona dość spora, przez co jest tylko kilka miejsc na motocyklu (odpowiednio płaskich), na których można ją umieścić. Niestety podczas montażu i ustawiania kamery okazało się, że głowica jest luźna i na 100 % w trakcie jazdy się przestawi. Podsumowując zdecydowanie odradzam zakup, chyba że ktoś ma zamiar się jeszcze z tym bawić (statyw nie jest nawet jednorazowy). Ja spróbuję porzeźbić i narawić głowiczkę i zobaczymy czy to coś da.
|
19 kwi 2013, o 18:05 |
|
|
Dakatsu
motocyklista
Moto: Suzuki Sv650S black!
|
Mam dokładnie taki sam statyw i u mnie głowiczka trzyma super, przyssawka wielka i rzeczywiście na kasku nie ma szans jej przymocować. Okazało się też niestety, że po montażu kamerki na zbiorniku na nagraniu słychać, że ZX5 wpada w jakiś dziwny rezonans i nagranie trzeszczy, pożyczyłem od kolegi drugi egzemplarz i jest dokładnie to samo. Próbowałem nawet innego statywu. Może po prostu jakoś felernie na tym zbiorniku drży. Obadam jeszcze na owiewce bo już dzisiaj nie zdążyłem. oto ten dziwny efekt: http://www.youtube.com/watch?v=5QnZRkTO ... e=youtu.be
|
19 kwi 2013, o 23:35 |
|
|
spazz
chachar
|
filmy ze zbiornika sa jednak slabe.. nie dosc ze nic nie widac bo krawedz szyby jest przez polowke kadru to jeszcze wibruje fest... trzeba myslec nad montazem na kasku lub na cyckach
|
20 kwi 2013, o 07:45 |
|
|
Arek1
SV Rider
|
Dzisiaj muszę zdemontować wypełnienie owiewki, żeby ponownie dokleić uszczelkę od szyby (oryginalny klej, z którym była uszczelka niestety puścił, pomimo przygotowania powierzchni), jak wszystko poskładam to poćwiczę z montażem kamery na ramieniu lusterka. Jazdę próbną wykonam raczej dopiero jutro. Podzielę sie wtedy wrażeniami.
|
20 kwi 2013, o 12:05 |
|
|
kisiel_krzychu
SV Rider
Dołączył(a): 25 lis 2012, o 20:43 Posty: 1795 Lokalizacja: kościerzyna
Moto: sv100s 2003
|
o tym właśnie pisałem wcześniej, na moje ucho ... to przyciski ( ten główny) wpadają w rezonans, chyba wystarczy tylko przykleić na nie taśmę i ok powinno być. ja mam inną przyssawkę ( wcześniejsze posty w tym temacie) i jest ok do kasku i baku, filmiki macie na YT kanał: kisielkrzychu1
_________________ SPRZEDAM MOJĄ SV1000s http://olx.pl/oferta/suzuki-sv-1000-s-d ... d198d58589[/color]
|
20 kwi 2013, o 12:49 |
|
|
kisiel_krzychu
SV Rider
Dołączył(a): 25 lis 2012, o 20:43 Posty: 1795 Lokalizacja: kościerzyna
Moto: sv100s 2003
|
trzeba kupić fisheye do kodaka i będzie git,
_________________ SPRZEDAM MOJĄ SV1000s http://olx.pl/oferta/suzuki-sv-1000-s-d ... d198d58589[/color]
|
20 kwi 2013, o 12:49 |
|
|
gruby33
SV Rider
Dołączył(a): 13 gru 2010, o 00:12 Posty: 938 Lokalizacja: Baniocha
Moto: SV650A 2016
|
Też na tym myślę. Tyle, że to koszt 70zł... Wcześniej 2 osoby miały je po 39 i 45zł. Były identyczne (napisy i to samo - w sumie i tak pewnie jedno i drugie z chin od tych samych łapek) z tymi co są po 69zł teraz...
_________________ Polerowanie reflektorów fb.com/polerowanko
|
20 kwi 2013, o 13:00 |
|
|
staszek
rowerzysta
Moto: SV650N 2003
|
Na ebay-u mozna kupić fisheya od żółtych za parę złotych identyczny jak ten z alledrogo. Ja kupiłem zestaw trzech obiektywów w tym fisheye, macro i coś tam jeszcze. Jakby nie ustawić tego fisheya to przy rozdzielczości HDredy widać ciemniejsze miejsca w kątach obrazu. Na najwyższej rozdzielczości wszystko jest ok. trzy obiektywy kosztowały 27zł(przesyłka jest free). Paczka szła miesiąc!
|
20 kwi 2013, o 13:11 |
|
|