Prawdopodobnie najlepsze na świecie forum Suzuki SV 650 / SV 1000 ;)
Wyswietlacze biegów (różne modele, różni producenci)
Autor |
Wiadomość |
bnowak1990
rowerzysta
Moto: SV650S 2000
|
Re: Wyswietlacze biegów (różne modele, różni producenci)
Jest to specjalna czerwona folia do wyświetlaczy vfd. Szukałem w internecie i można użyć także filtrów do reflektorów PAR takich jak tu: http://sklep.avt.pl/p/pl/47498/zestaw+f ... o+par.html Zobaczę potem czy na tych moich filtrach były jakieś symbole czy coś. Efekt nieporównywalnie lepszy niż na początku. Miałem naklejoną ciemną, przyciemniającą folię. Ta jest ciemno czerwona.
|
28 kwi 2013, o 19:43 |
|
|
BuchuOEM
SV Rider
Moto: SV650S 1999
|
Na forum można kupić klamki, adaptery zacisków i wiele różnych nie produkowanych seryjnie a bardzo przydatnych "gadżetów" A może ktoś by wykonał profesjonalnie wyświetlacz biegów do sv650 z 99r na czujniku od wtryskowej k5 Żeby był zlutowany jak należy w koszulkach termo z dobrymi przewodami itd i żeby kontrolkę luzu można było seryjną podłączyć. Chętnie bym taki wyświetlacz solidnie wykonany zakupił. Ja nie mam nawet lutownicy a i z free time bywa kiepsko. Jeśli nie w temacie pisać na PM ale myślę, że chętnych bd więcej.
29 kwi 2013, o 17:38 |
|
|
Piotr
motocyklista
Dołączył(a): 23 wrz 2012, o 10:02 Posty: 174 Lokalizacja: okolice Wieliczki / Niepołomic
Moto: SV650N 2002
|
powoli coś powstaje do gaźnikowej wersji z braku czasu zleciłem przerobienie innego projektu marco47 z elektrody nie dość że przerobił według wytycznych to jeszcze zminiaturyzował płytkę pod wyświetlaczem zmieniona też została płytka do czujnika na razie nie podaje żadnych oznaczeń bo to wersja testowa, w przyszłym tygodniu wysyłam projekt do wytrawienia się okaże czy zadziała i jak będzie z dostępnością elemętów
|
30 kwi 2013, o 08:54 |
|
|
yonass
motocyklista
Moto: sv650n
|
Re: Odp: Wyswietlacze biegów (różne modele, różni producenci
A może by tak do wtryskiwej ktoś zrobił takie cudo??
|
30 kwi 2013, o 14:35 |
|
|
BuchuOEM
SV Rider
|
Piotr genialnie, napisz tylko czy N jest na wyświetlaczu jako np "0" czy do oryginalnej kontrolki. (druga opcja moim zdaniem jest lepsza)
30 kwi 2013, o 14:44 |
|
|
Piotr
motocyklista
Dołączył(a): 23 wrz 2012, o 10:02 Posty: 174 Lokalizacja: okolice Wieliczki / Niepołomic
Moto: SV650N 2002
|
Jeżeli chodzi o N to zależy jaki wyświetlacz założysz Marek w projekcie dał dwukolorowy i N wyswietlany jest jako 0 jeżeli chcesz jedno kolorowy robisz tylko mostek w pewnych punktach więcej napiszę jak polutuje wszystko i potestujęa podpięcie do orginalnego N na panelu zależy od użytkownika
|
30 kwi 2013, o 16:02 |
|
|
zdunman
motocyklista
Dołączył(a): 23 sty 2013, o 16:11 Posty: 231 Lokalizacja: Żyrardów
Moto: SV650N 2003
|
Moim skromnym zdaniem warto oryginalne N sobie zostawić, chociażby z względu na to jakby wyświetlacz biegów z jakichś powodów padł.
|
30 kwi 2013, o 16:46 |
|
|
pAWElSOME
motocyklista
Dołączył(a): 8 kwi 2013, o 12:20 Posty: 212 Lokalizacja: Starachowice
Moto: SV 650S 2000
|
mozecie sie cos wypowiedziec o tym? nie myli sie? przepatrzylem wszystike zdjecia w tym temacie i na podobnego nie trafilem, wiem ze ktos z forum taki ma i jestem pewien ze bylo o tym wspominane bo jak szukalem czegos innego to na to natrafilem a teraz juz nie moge podobnego wyswietlacza znalezc w waszych postach. podobno posiada 2 czujniki i jakos sie je podlacza do dzwigni zmiany biegow, Cena za nowy to ~50zl razem z wysylka wiec zastanawiam sie nad zakupem EDIT: jednak na 19 stronie jest o tym wspomniane i przez informacje tam zawarte pewnie kupie ten wyswietlacz bo nie chce sie bawic z tym czujnikiem luzu, jak by ktos wiedzial jeszcze cos wiecej o tym wyswietlaczu to prosze o info
|
3 maja 2013, o 23:41 |
|
|
bnowak1990
rowerzysta
|
| | | | pAWElSOME napisał(a): mozecie sie cos wypowiedziec o tym? nie myli sie? przepatrzylem wszystike zdjecia w tym temacie i na podobnego nie trafilem, wiem ze ktos z forum taki ma i jestem pewien ze bylo o tym wspominane bo jak szukalem czegos innego to na to natrafilem a teraz juz nie moge podobnego wyswietlacza znalezc w waszych postach. podobno posiada 2 czujniki i jakos sie je podlacza do dzwigni zmiany biegow, Cena za nowy to ~50zl razem z wysylka wiec zastanawiam sie nad zakupem EDIT: jednak na 19 stronie jest o tym wspomniane i przez informacje tam zawarte pewnie kupie ten wyswietlacz bo nie chce sie bawic z tym czujnikiem luzu, jak by ktos wiedzial jeszcze cos wiecej o tym wyswietlaczu to prosze o info | | | | |
Co prawda nie mam takiego wyświetlacza u siebie, ale wydaje mi się że działa on dzięki czujnikom hallotronowym. Funkcjonuje to dzięki małemu magnesowi który montujesz na dźwigni zmiany biegów a czujnik bezpośrednio obok. Każdy ruch dźwigni biegów w dół/górę to podanie kolejnego impulsu do elektroniki wyświetlacza. Dzięki temu nie trzeba go w żaden sposób kalibrować, no może ewentualnie trzeba ustawić moment luzu.
|
4 maja 2013, o 09:15 |
|
|
pAWElSOME
motocyklista
Dołączył(a): 8 kwi 2013, o 12:20 Posty: 212 Lokalizacja: Starachowice
Moto: SV 650S 2000
|
aha. a za 50 zł z wyliczoną już wysylka warto to sprawdzić? jakby ktoś chciał namiar na wyswietlacz w tej cenie to pw
|
4 maja 2013, o 10:22 |
|
|
bnowak1990
rowerzysta
|
myślę że 50 zł to śmieszna cena. Sam nie chciał bym tego projektować dla 40 zł zarobku. Jedyny minus tego to montaż tego czujnika na motocyklu (kwestia wizualna).
|
4 maja 2013, o 13:07 |
|
|
kozik
SV Rider
Dołączył(a): 17 maja 2011, o 14:52 Posty: 5631 Lokalizacja: Dęblin-Piaseczno
Moto: suzuki sv 650S 99r.
|
| | | | BuchuOEM napisał(a): Na forum można kupić klamki, adaptery zacisków i wiele różnych nie produkowanych seryjnie a bardzo przydatnych "gadżetów" A może ktoś by wykonał profesjonalnie wyświetlacz biegów do sv650 z 99r na czujniku od wtryskowej k5 Żeby był zlutowany jak należy w koszulkach termo z dobrymi przewodami itd i żeby kontrolkę luzu można było seryjną podłączyć. Chętnie bym taki wyświetlacz solidnie wykonany zakupił. Ja nie mam nawet lutownicy a i z free time bywa kiepsko. Jeśli nie w temacie pisać na PM ale myślę, że chętnych bd więcej. | | | | |
Jak już robić to pełny zestaw z gotowym (przerobionym) czujnikiem biegów bo dla wielu też sprawia to wiele kłopotu. Taki zestaw gotowy tylko do wstawienia.
_________________ SV 650 S '99/GSX-R 750 K1
www.logo-ratio.pl
|
5 maja 2013, o 21:00 |
|
|
vioox
SV Rider
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 11:09 Posty: 1396 Lokalizacja: Pyskowice
Moto: SV650s '00
|
A ja kupilem od tego goscia.... http://allegro.pl/wyswietlacz-wskaznik- ... 42149.htmlMysle ze cana znosna dzis dostalem wyswietlacz i teraz mam dylemat gdzie go zamontowac... Taka kostka niebardzo mi sie widzi myslalem zeby cos gdzies wyciac i go wpuscic jakies propozycje?? ktos ma moze to u siebie fajnie rozwiazane ??
_________________ Sprzedam czesci sv99-03, polka gorna, dolna, clipony - kierownice, przedni blotnik , tylna felga, zaciski hamulcowe przednie w razie czego prv... http://allegro.pl/listing/user/listing. ... id=1193766
|
6 maja 2013, o 20:49 |
|
|
Inkling
SV Rider
Dołączył(a): 18 lip 2010, o 11:47 Posty: 2539 Lokalizacja: Częstochowa/Kraków
Moto: SV650N AD2000
|
O, fajnie. Zrobił nową wersję, bez pudełka z elektroniką. Szkoda tylko, że wyświetlacz musi być w tej wielkiej obudowie...
|
6 maja 2013, o 20:58 |
|
|
vioox
SV Rider
|
jest wersja do zabudowy czyli wyswietlacz goly... ale wtedy jest ta skrzynka o ktorej mowisz...
_________________ Sprzedam czesci sv99-03, polka gorna, dolna, clipony - kierownice, przedni blotnik , tylna felga, zaciski hamulcowe przednie w razie czego prv... http://allegro.pl/listing/user/listing. ... id=1193766
|
6 maja 2013, o 20:59 |
|
|
Inkling
SV Rider
|
Czyli moja wersja:) W s-ce super to zrobił Kozik, ale z taką obudową tego w zegary nie wciśniesz.
|
6 maja 2013, o 23:03 |
|
|
vioox
SV Rider
|
Bedzie trzeba wymyslec cos innowacyjnego
|
6 maja 2013, o 23:10 |
|
|
BuchuOEM
SV Rider
|
Cześć. Piszę odnośnie tego wyświetlacza. Mam gaźnikową piękność i czujnik z wersji k5. Teraz mogę do tego dokupić taki wyświetlacz http://allegro.pl/wyswietlacz-wskaznik- ... 42149.htmlTylko potrzebuję konkretnej instrukcji do którego pinu który kabel przylutować tak aby N było na fabrycznej kontrolce. I to wszystko działało... po prostu nie wiem gdzie jest który bieg... I nie rozumiem jakie kabelki trzeba przecinać?
7 maja 2013, o 17:37 |
|
|
Inkling
SV Rider
|
Nie wiem, czy kolory są te same (ja mam wersję też od Robgie, ale z centralną elektroniką, teraz może stosować inne kolory przewodów), ale numery biegów się powinny zgadzać. Sam ten schemat robiłem, więc jest na pewno poprawny. Na pomarańczowo opisałem przewody oryginalne (od 2 i 3 biegu trzeba usunąć).
|
7 maja 2013, o 18:47 |
|
|
vioox
SV Rider
|
Przelaczaj biegami patrz jak sie ustawia tam ten mechanizm... a jak podlaczysz wyswietlacz do aku to plus mas staly a mase podlaczasz do roznych kabelkow i tak dojdz ktory kabelek jaki bieg bo mogla byc inna kolorystyka i jak polutujesz to moze sie okazac ze na 1 bedzie ci pokazywalo np. 3 .. ja tak wczoraj robilem tzn sprawdzalem wyswietlacz jeszcze nie montowalem ...
|
7 maja 2013, o 20:32 |
|
|