Dołączył(a): 4 mar 2011, o 22:05 Posty: 800 Lokalizacja: Kraków - Nowa Huta
Moto: SV650S '00/01
Re: kamera do motoru
Kamerka była mocowana na sztywno a trzepało mi łbem bo podmuchy wiatru były straszne ;/. Co do baterii to nagrywałem w sumie 40min i były jeszcze 2 kreski z 3 ale może dlatego że wifi było wyłączone i bateria nowa. Zobaczymy co czas pokarze. Na razie myślę nad zrobienie zasilania USB albo adaptera w miejsce baterii i podpięciu się z tym do moto. Stosując taką tasiemkę jak są w telefonach komórkowych można by nawet wodoszczelną obudowę zamknąć (no i zasilanie już bym się nie musiał martwić )
Moto: ZX10R gen 5
Bateria jest do d...y jak włączysz tryb WiFi a ja mam zawsze, bo korzystam z pilota, to max 1h i po baterii. Mam akcesoryjną, ale to i tak mało. Na całodzienny wyjazd przydały by się ze 4 sztuki + dodatkowa karta pamięci.
_________________ Suzuki SV 650s K5 => SUZUKI GSX1300RK8=> Kawasaki ZZR1400 II GEN=>KAWASAKI ZX10R gen 5
Dołączył(a): 21 mar 2012, o 00:41 Posty: 2924 Lokalizacja: Bezrzecze/Szczecin
Moto: Bawaria...
To pochwalę się tym mocowaniem bez filmów (będą później), ładowanie na Youtube idzie żenująco wolno.
Do rzeczy:
Zaczęło się od takiej obejmy za niecałe 4 zł: Dostałem od ojca mini statyw hama, który zużyłem na to mocowanie, normalnie kosztuje coś koło 15 zł Drobne przeróbki obejmy:
Zestaw drobiazgów jaki zakupiłem w Castoramie (koszt 20zł, ale kupiłem trochę na zapas, żeby dwa razy nie jeździć):
I gotowe mocowanie:
Tutaj zdjęcie z mocowania na podnóżku:
Na filmy trzeba będzie poczekać tak jak na wstępie pisałem. Całkowity koszt takiego mocowania łącznie ze statywem, który należy rozebrać powinien wyjść poniżej 30 zł.
Na filmy trzeba będzie poczekać tak jak na wstępie pisałem. Całkowity koszt takiego mocowania łącznie ze statywem, który należy rozebrać powinien wyjść poniżej 30 zł.