Dołączył(a): 23 lut 2010, o 10:38 Posty: 7686 Lokalizacja: Wrocław i Tłustomosty (granica opolskiego i ślaskiego)
Moto: BMW + szpera :)
Re: kamera do motoru
Sowy mają jeszcze lepszą stabilizację Widziałem kiedyś też filmik ale już go jakoś nie potrafię odszukać.
_________________ Jak czegoś dusz pragnie to gg 1487770
4 paź 2013, o 20:41
Rozkosmany
SV Rider
Dołączył(a): 21 sie 2013, o 21:06 Posty: 2164 Lokalizacja: Crewkerne
Moto: SV 650S
Ja nie mam żadnej G-pro czy innego wypasa. Zwykłą małą kamerkę fullHD pewnie chińską. Stabilizacje robię na OFF bo gdy włączona to wynikowo wychodzi filmik jakby wyświetlany na galarecie. A problem drgań znacząco niweluję sznurowadłem elastycznym. Troche pomotam, zahaczę w kilku punktach i jest zajebiście. W poszukiwaniu dobrego miejsca do założenia to zrobiłem uchwyt wkręcany pod lusterko. Lipa, trzęsie koszmarnie, wieje tam że z dźwięku całkiem nici. Dobrze działa zamocowanie na śrubki od wlewu paliwa. No ale wtedy filmowanie przez szybke z widocznymi zegarami a ile można? Najlepiej sprawdza się mocowanie na kask. Miejsce wbrew pozorom chyba najstabilniejsze, tylko trzeba oduczyć się kręcenia bańką na wszyskie strony
Jeżeli idzie o stabilizację to widziałem filmiki koleżanki z pracy. Zafundowała sobie Sony , jakąś tam. Taką z tych action camera i powiem wam że kopara mi spadła. Stabilizacja taka jakby z nieruchomej platformy kręciła. Poza tym sama jakość filmu powala. Z każdej stop-klatki można zajebiste foto zrobić.
Cześć posiadam kamerkę go pro 3, nagrywam w 1080 - 24. Sporo szukałem jakiś ciekawych w miarę intuicyjnych, prostych i zarazem funkcjonalnych programów do obróbki i edycji filmów, nic specjalnego nie znalazłem i pytanie do was z czego korzystacie godnego polecenia? Chodzi mi o skracanie, sklejanie, zwalnianie jeśli nagrywane w slowmotion. Przydało by się też może wklejanie jakiś napisów. Nie chce zbytnio korzystać z 4 programów aby film miał ręce i nogi, może macie jakiś kombajn do zaproponowania.
Na chwilę obecną korzystam z: Aiseesoft Total Video Converter - przerabianie na divX / Xvid (HD), skracanie i sklejanie GoPro CineForm Studio - slowmotion
Dołączył(a): 21 mar 2012, o 00:41 Posty: 2924 Lokalizacja: Bezrzecze/Szczecin
Moto: Bawaria...
Windows Movie Maker. Darmowy i ma wszystko czego potrzebujesz. Tylko nie odpalaj tego na laptopie (chyba, że masz full wypasa), bo można się pochlastać... tyle trwa zapisywanie gotowego filmu.
Avid Studio i będzie plan zadowolony jest banalnie prosty w obsłudze a możliwościami dorównuje tymi pro. można go kupić na torrentach
_________________ Nie ryzykujesz, nie wygrywasz. Pozdrawiam Roland
31 paź 2013, o 17:32
monsand
SV Rider
Dołączył(a): 18 lip 2012, o 15:50 Posty: 429 Lokalizacja: Warszawa
Moto: SV650N 2004
Arek1 napisał(a):
Windows Movie Maker. Darmowy i ma wszystko czego potrzebujesz. Tylko nie odpalaj tego na laptopie (chyba, że masz full wypasa), bo można się pochlastać... tyle trwa zapisywanie gotowego filmu.
ja zrobiłam ten błąd, i próbowałam na swoim lapku obrobić film. Może przesadzam, ale chyba z 20 min czekałam, aż film zaczyta się do programu
_________________ *Na stacjach benzynowych najpiękniej jest o zmierzchu*
sony vegas dla mnie był zbyt skomplikowany, mam pinacle studio 16 i po 1godzinie zabawy jest prosty, intuicyjny, ma to wszystko co pisałeś i o wiele więcej....
Windows Movie Maker. Darmowy i ma wszystko czego potrzebujesz.
Mam ten program. Fakt, ze trzeba mieć dużo czasu żeby pozgrywać filmy ale najbardziej mnie wkurza to, że po obróbce strasznie traci na jakości. Film w HD i na kompie rewelacja, po obróbce i wrzuceniu na YT 480 w porywach 720. W sumie nie wiem czy coś w ustawieniach trzeba zmienić a nie chce mi się szukać.
Też polecam Pinnacle Studio, ja posiadam 14-nastkę i jestem bardzo zadowolony. Obsługi się praktycznie wcale nie uczyłem, program obsługuje się intuicyjnie i jakość jest bardzo dobra. Oto link do jednego z filmików mojego autorstwa: http://www.youtube.com/watch?v=6Yjmhh5-Ukw
Za jakieś 10h kupi mi się Pinnacle Studio 16 Ultimate i zdam relacje , puki co po raz setny próbowałem odpalić gopro app z podglądem na Samsungu S3 i mogę z poziomu telefonu obsługiwać jedynie opcje, nie widzę podglądu. Może wiecie jak zrobić aby działał podgląd na telefonie przez wifi. Kombinowałem już kilkanaście razy wgrałem najnowszy soft do kamery, zaktualizowałem nawet telefon do najnowszego androida, oczywiście gopro app też jest najnowsze. Nic nie pomaga. Może ktoś rozwiązał ten problem u siebie. Widziałem że jest też opcja odpalania filmów na telefonie łącząc się z kamerą przez wifi, ona też mi nie działa. Za to dopiero teraz zauważyłem że na stronie gopro jest dostępna nowa wersja GoPro Studio i jest kilka nowych fajnych opcji.
Dołączył(a): 21 mar 2012, o 00:41 Posty: 2924 Lokalizacja: Bezrzecze/Szczecin
Moto: Bawaria...
mirek napisał(a):
Arek1 napisał(a):
Windows Movie Maker. Darmowy i ma wszystko czego potrzebujesz.
Mam ten program. Fakt, ze trzeba mieć dużo czasu żeby pozgrywać filmy ale najbardziej mnie wkurza to, że po obróbce strasznie traci na jakości. Film w HD i na kompie rewelacja, po obróbce i wrzuceniu na YT 480 w porywach 720. W sumie nie wiem czy coś w ustawieniach trzeba zmienić a nie chce mi się szukać.
Pobawiłem się troszeczkę Pinnacle Studio 16 Ultimate, nawet kilka pluginów zainstalowałem, ale nie przemawia do mnie ten program. Strasznie tandetne są te przejścia, jakieś gwiazdeczki i inne pierdoły. Pewnie jeszcze wielu funkcji nie ogarnąłem ale wole spróbować teraz Sony Vegas w internecie z tego co się rozglądałem to z niego właśnie większość korzysta i daje więcej możliwości.
Pinnacle Studio 16 Ultimate strasznie mi muli komputer. Jak już powrzucałem sporo modyfikacji to się w pewnym momencie zaciął . Zobaczę jak sprzęt poradzi sobie z Sony Vegas. Na chwilę obecną wszystko robię w GoPro Studio, nowa wersja daje więcej możliwości niż poprzednik GoPro CineForm Studio. Tak to wygląda u mnie za użyciem tylko GoPro Studio:
Dołączył(a): 1 cze 2012, o 11:06 Posty: 547 Lokalizacja: Barcelona
Moto: Piaggio Liberty ;)
Takie pytanie, temat śledzę od początku praktycznie więc mój wybór padł na GoPro Hero 3+, z racji że wybieram się za wielką wodę, a tam wersja Black kosztuje 399$. Ale ciekawi mnie czy trafiliście na jakieś akcesoria, które przydadzą się do Hero? Akcesoria tam też pewnie znajdę taniej więc przy okazji bym kupił jakiś pakiet Must Have. Polecacie coś?
Akcesoria jakieś w komplecie powinny być, jak jest to samo co w 3, to można się zaopatrzyć w jeszcze kilka mocowań przyklejanych na taśmę bo w zestawie są tylko 2. Taśmę kupisz bez problemu na allegro za grosze. Ja kupiłem jeszcze dodatkowy akumulator.