Prawdopodobnie najlepsze na świecie forum Suzuki SV 650 / SV 1000 ;)
Układy wydechowe, tłumiki, przeloty i inne cuda...
Autor |
Wiadomość |
kacperski
Mister Apollo
Moto: Z1000
|
Re: Układy wydechowe, tłumiki, przeloty i inne cuda...
Jeśli nie przeszkadza ci wygląd oryginalnej puchy (mi nie przeszkadzał), to daj go do edzia. Poza seryjnym wyglądem dostajesz kozak brzmienie, a na przeglądach nie trzeba się tłumaczyć z homologacji
_________________ SV 650S - Błękitny Ogórek -> Z1000 - Ognista pomarańcza
|
16 sty 2011, o 22:11 |
|
|
monteki
motocyklista
Dołączył(a): 29 lip 2010, o 22:24 Posty: 125 Lokalizacja: Poznań
|
Z homologacji nie trzeba się tłumaczyć.. markowe wydechy mają ją nabitą na zewnętrzny pierścień przy końcu wydechu.. widać ją od razu więc gdzie tu kłopot..
_________________ "Easy Rider- przeszło mi przez głowe , Easy Rider - głupiec jednym słowem.."
Suzuki SV 650s K5 Candy Grand Blue ( było)... i wiele innych
..power is nothing without control..
http://krzyska.webd.pl/yaszczi/sv650s/
|
16 sty 2011, o 23:17 |
|
|
mr0zd
SV Rider
|
Chyba że ktoś zamiast homologacji ma nabite "Race use only" Ja chcę wiosnę.
16 sty 2011, o 23:59 |
|
|
skowronp
motocyklista
|
A tak spytam przewrotnie - po co homologacja?
Jak sobie czytam rozporządzenie ministra w sprawie warunków technicznych + rozporządzenie dotyczące przeprowadzania przegl. technicznych to nigdzie nie ma tam informacji "sprawdź homologację". Za to jest: - weryfikacja organoleptyczna (kompletność, szczelność) - jeśli potrzeba weryfikacja głośności
Chyba, że coś pomijam?
|
17 sty 2011, o 09:15 |
|
|
KUBAwo
motorowerzysta
Moto: SV1000S 2006
|
Homologacja nic nie da jeżeli wydech jest za głośny a spora część wydechów po samym wyjęciu dbkillera już nie realizuje wymogów homologacji, w PL raczej homologacji się nie sprawdza co natomiast jest normalne w krajach typu Austria, Niemcy...
|
17 sty 2011, o 13:36 |
|
|
Rafał
motorowerzysta
Dołączył(a): 24 lut 2010, o 21:03 Posty: 63 Lokalizacja: okolice Skierniewic
Moto: SV650S 2001r.
|
Sęk w tym że wydechy edzia mają jedną wadę tj. wyglądają jak standardowe i przynajmniej mnie to trochę przeszkadza. Tak w ogóle to miał ktoś z was problemy z policją/przeglądem przez pusty wydech?
|
17 sty 2011, o 18:22 |
|
|
Boss
motocyklista
Dołączył(a): 28 lis 2010, o 18:15 Posty: 112 Lokalizacja: Białystok
|
Z Policja oczywiście tak upierali się że przy 6tys. mam ponad 120 dB ale dało się pogadać i nie zabrali dowodu Co do przeglądu właśnie nie wiem czy zakładać dB kilery czy szukać punktu gdzie przymykają oko na dB Pozdrawiam
_________________ Zawsze chciałem być pilotem , teraz latam nisko nad ziemia....
|
17 sty 2011, o 18:47 |
|
|
gruby33
SV Rider
Dołączył(a): 13 gru 2010, o 00:12 Posty: 938 Lokalizacja: Baniocha
Moto: SV650A 2016
|
Powiedzmy że psy się czepiają o wydech bo jest przelot. W schowku, a, DB Killer. I Co mogą mi coś wtedy zrobić jak przy nich go założę bo np. powiem, że jadę do domu go mocno przykręcić bo mi wypadł?
_________________ Polerowanie reflektorów fb.com/polerowanko
|
17 sty 2011, o 21:48 |
|
|
kacperski
Mister Apollo
Moto: Z1000
|
Jeśli ich doprowadzisz do szału? Że moto powinno być na lawecie, zabiorą dowód i wyślą cię na badanie techniczne. W skrajnym przypadku holowanie, badanie techniczne i bieganie za zwrotem dowodu rejestracyjnego.
_________________ SV 650S - Błękitny Ogórek -> Z1000 - Ognista pomarańcza
|
17 sty 2011, o 21:53 |
|
|
zbyszek
SV Rider
Dołączył(a): 13 paź 2010, o 12:16 Posty: 353 Lokalizacja: KR/KNT
Moto: SV650S=>GSX-R750
|
Co sądzicie na temat tego tłumika, może miał ktoś styczność z tą firmą?, Co prawda wiosna już pod nosem i tak się szuka po allegro wydziorów z nadzieją na upolowanie czegoś fajnego. Co prawda jest to wydech samochodowy ale ma dwie podstawowe cechy, jest mały i nawet przyjemny z wyglądu. Można by powiedzieć że alternatywa dla Dominatora i 5Lat gwarancji. Jakiekolwiek opinie mile widziane: http://allegro.pl/tlumik-sportowy-rm-motors-mini-90-opaska-gratis-i1412902526.html
_________________ http://www.bikepics.com/members/zbyszek83/
|
18 sty 2011, o 23:45 |
|
|
Dono
SV Rider
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 09:59 Posty: 3102 Lokalizacja: Warta, łódzkie
Moto: różne
|
Moim zdaniem wiocha panie Zbyszku Ale kolega miał kiedyś inny model tej "firmy" w RG125, mogę go podpytać jak Ci zależy.
|
19 sty 2011, o 00:30 |
|
|
lasooch
SV Rider
Moto: TT1050
|
Dzwonek ma w swoim litrze wydechy chyba właśnie RM-Motors, sprzedawali dedykowane do SV. Tylko motocyklowe, a nie taką armatę. Brzmiały bardzo dobrze, wg. mojego ucha niczym nie ustępują markowym I kosztują 600zł/2szt.
_________________ Triumph Tiger 1050 << bikepics
|
19 sty 2011, o 00:44 |
|
|
DANEK
SV Rider
Moto: MT01
|
Był na forum gdzieś taki użytkownik co miał moto z końcówką samochodową i nie wyglądało to zbyt dobrze, ale on miał dłuższą tą końcówkę. Co do Rm motors to mam ich przelot i naprawdę fajnie brzmi , fakt że jako chyba jeden z ostatnich kupowałem w cenie ok 180 zł za sztukę (czyli w podobnej jaka podałeś, ale do auta). Teraz zaczynają się cenić. Teraz generalnie gdybym miał wybierać w tej wyższej cenie cenie to wziąłbym Montii chyba ze względu na lepsze wykonanie. Wziąłem rm ze względu na stosunek ceny do jakości.
19 sty 2011, o 10:03 |
|
|
ukaszd
motocyklista
Dołączył(a): 1 wrz 2010, o 17:28 Posty: 127 Lokalizacja: Bochnia
Moto: SV 1000S K3
|
Odświeżając temat: Miałem przyjemność korespondować z mr Stevenem ponieważ byłem przez tydzień niedaleko Newcastle i chciałem kupić tłumik Delkevic 350 mm. Niestety ze względu na bardzo trudne warunki na drogach w Anglii (nie bylo ani mm śniegu, ale ok) pan Steven nie był w stanie mi zagwarantować, że tłumik dowiezie do miejsca mojego pobytu (ok 200 km) a wynajem auta nie bardzo się kalkulował. Dlatego też zostawiłem koledze trochę funciaków żeby w razie "W" bez PayPala mi to zapłacił. Jednocześnie zapytałem pana S. ile by kosztowało przesłanie tłumika do Polski. Oto odpowiedź: "Dear Lukasz, If you’re looking to send the item to Poland it will cost £22.95 for delivery. I look forward to your order. Best regards, Steve" Jest możliwość, że w kwietniu pojadę po kolegę samochodem bo będzie zjeżdżał i wtedy zabrałbym chętnie tłumik do bagażnika (ale to jeszcze nie jest pewne). Jeżeli ktoś jest zainteresowany tym kominem to pisać, może w przypadku wysyłki jakoś udałoby się podzielić koszty. PS. Sorry, że się wpier.... między wódkę a zakąskę, ale pomyślałem, że ktoś mógłby chcieć skorzystać.
_________________ Najlepsza muzyka to ryk silnika!
|
19 sty 2011, o 13:20 |
|
|
gruby33
SV Rider
|
Jaki koszt tego tłumika? I czy podejdzie do K1? P.S Tak z innej beczki odnośnie tłumików RM-Motors. Dziś z czystej ciekawości napisałem do właściciela sklepu czym wypełniane są tłumiki i czy jest gwarancja. Odpowiedział, że wypełnia specjalnymi materiałami do tłumików jest ich kilka warstw (napisałem już co to za materiały czekam na odpowiedź ), a gwarancji udziela 5 lat na wszystko prócz uszkodzeń mechanicznych.
|
19 sty 2011, o 15:33 |
|
|
ukaszd
motocyklista
Dołączył(a): 1 wrz 2010, o 17:28 Posty: 127 Lokalizacja: Bochnia
Moto: SV 1000S K3
|
Wszystko na stronie http://www.delkevic.co.uk/. Wybierasz części do Suzuki a później po lewej stronie z menu rozwijanego SV 650 1998-2003. Wygląda na to, że do K1 jest. Ceny na stronce.
_________________ Najlepsza muzyka to ryk silnika!
|
19 sty 2011, o 19:43 |
|
|
gruby33
SV Rider
|
Gościu odpisał: Co to ten powertex?
|
19 sty 2011, o 20:01 |
|
|
woockush
motorowerzysta
Dołączył(a): 19 sie 2010, o 10:27 Posty: 81 Lokalizacja: Szczecin/Olsztyn
Moto: SV650N '99
|
Mam w małej "starej" SVce tłumik RM Motors ten oto http://allegro.pl/tlumik-sportowy-rm-motors-motor-1-opaska-gratis-i1420918738.html . Cóż mogę powiedzieć: gra ładnie (brzmienie to mix cichego, legalnego basu i choperowego wypierdu - który mi akurat odpowiada), ogień leci, na wszelki wypadek wziąłem db-killer (i tak go nie używam).
19 sty 2011, o 23:37 |
|
|
zbyszek
SV Rider
Dołączył(a): 13 paź 2010, o 12:16 Posty: 353 Lokalizacja: KR/KNT
Moto: SV650S=>GSX-R750
|
Co do RM-Motors hmm.... tłumnik jest nawet tylko końcówka trochę za długa. Trzeba by było trochę porzeźbić żeby końcówkę skrócić. Co do wiochy....... może być, bo to samochodowy . Szukam jak kolega kilka postów wyżej czegoś krótkiego i głośnego a DB niepotrzebne. Dominator spalony po uwagach Edzia. Jednak chodząc po necie znalazłem jeszcze jedną firmę chyba Hiszpańska, też robi dobre gang-bang firma to SARACHU http://www.sarachu.com.br/ na youtubie mają kilka swoich filmów z tym wydziorem. Cen tych wydechów jednak nie znalazłem.
_________________ http://www.bikepics.com/members/zbyszek83/
|
19 sty 2011, o 23:39 |
|
|
Dono
SV Rider
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 09:59 Posty: 3102 Lokalizacja: Warta, łódzkie
Moto: różne
|
Była gdzieś na forum podana strona www, na której można było kupić poszczególne elementy tłumika, ale nie mogę znaleźć. Może ktoś pamiętaj adres? Coś w rodzaju "sam sobie zbuduj wydech".
|
20 sty 2011, o 01:10 |
|
|