ja nie wiem jak to zrobiłeś że nie ma wibracji.... u mnie go pro zmocowana do tylnego seta na obrazie ma wibracje co widać po filmikach na moim kanale. . . . do mocowania użyłem tego
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 17:29 Posty: 2311 Lokalizacja: Oberschlesien
Moto: Brak
Re: kamera do motoru
kisiel_krzychu napisał(a):
ja nie wiem jak to zrobiłeś że nie ma wibracji.... u mnie go pro zmocowana do tylnego seta na obrazie ma wibracje co widać po filmikach na moim kanale. . . . do mocowania użyłem tego
Oba uchwyty mają różne częstotliwości rezonansowe. Oba motocykle generują różne drgania o różnej amplitudzie i częstotliwości. Całkiem możliwe, że akurat te generowane przez SVkę zbiegają się z częstotliwością rezonansową uchwytu krzycha. A efektem jest wpadanie uchwytu w rezonans i wzrastająca amplituda drgań, co widoczne jest podczas nagrywania.
_________________ Gdzie zaczyna się pasja, tam kończy się ekonomia.
23 maja 2014, o 19:14
spazz
chachar
Wow!
_________________ CHŁOP BEZ POLERKI JEST JAK MIĘSNY BEZ WINERKI!!!
Planowałem zakup tej Sony as100, która wygrała test, zanim go zobaczyłem, no ale teraz to już zupełnie jestem chętny - tańsza od gopro black+, a lepsze, więce jest git
PS jeśli już ktoś wrzucał to wybaczcie, po prostu nie chce mi się kopać całego tematu, a parę kamer już przerabiałem, więc też nie widzę sensu żeby to robić może komuś się przyda
24 maja 2014, o 17:04
Rozkosmany
SV Rider
Dołączył(a): 21 sie 2013, o 21:06 Posty: 2164 Lokalizacja: Crewkerne
Moto: SV 650S
Miles napisał(a):
Oba uchwyty mają różne częstotliwości rezonansowe. Oba motocykle generują różne drgania o różnej amplitudzie i częstotliwości. Całkiem możliwe, że akurat te generowane przez SVkę zbiegają się z częstotliwością rezonansową uchwytu krzycha. A efektem jest wpadanie uchwytu w rezonans i wzrastająca amplituda drgań, co widoczne jest podczas nagrywania.
A ja tam czego bym nie zaczepił to ma te częstotliwości rezonansowe czy to jadę wolno czy szybko Moim patentem na to jest sznurowadło wyciagniete z buta. Takie troche elastyczne, wiążę kamerkę i robię odciąg gdzieś w pobliżu do czegoś czego raczej nie zgubię po drodze. Z takim lekkim naciągiem. Po pierwsze - kamerka się nie zgubi (w mocowania nie wierzę za chiny i mam powody) Po drugie - zero rezonansów
26 maja 2014, o 23:59
Kronos
Zygzak Rajder
Moto: ZX10R gen 5
No cena też akceptowalna
Wysyłane z iPad przy użyciu Tapatalk HD
_________________ Suzuki SV 650s K5 => SUZUKI GSX1300RK8=> Kawasaki ZZR1400 II GEN=>KAWASAKI ZX10R gen 5
27 maja 2014, o 05:58
Kaban159
Piguła
Dołączył(a): 19 mar 2013, o 11:40 Posty: 1861 Lokalizacja: Chodzież (WLKP)
Moto: KAWASAKI ZX-10 R
Panowie, wiem że jest tu tego pełno ale od wymiany zdań aż głowa mi pęka i całkowicie się zamotałem temu piszę post.... Mianowicie szukam kamerki do max 500-600 zł z uchwyciorem na kask, co byście mogli polecić, może mieliście z ową do czynienia i jakie są wasze wrażenia ?:)
Moto: SV650S'99
Kaban159 napisał(a):
Panowie, wiem że jest tu tego pełno ale od wymiany zdań aż głowa mi pęka i całkowicie się zamotałem temu piszę post.... Mianowicie szukam kamerki do max 500-600 zł z uchwyciorem na kask, co byście mogli polecić, może mieliście z ową do czynienia i jakie są wasze wrażenia ?:)
Dołączył(a): 19 mar 2013, o 11:40 Posty: 1861 Lokalizacja: Chodzież (WLKP)
Moto: KAWASAKI ZX-10 R
Dziaku , a jak to wygląda z mocowaniem do kasku ?
Radzius , potrzebuję coś mocniejszego Przy paintballu będąc sędzią na polu potrafię przyjąć parę kuleczek na minutę także musi być w miarę wytrzymalszy sprzęt ale zdaj relację !
Moto: SV 1000s
Aha ty do panitballu potrzebujesz. Ja tam jakieś bóg ie jakiej kamerki nie potrzebuje a wydawać ponad półtora kafla na Go Pro nie zamierzam wydawać. Ma mi służyć tylko pare razy w roku także wiesz Apropo jabym sie wybierał na tor do bdg bys sie pisał?
27 maja 2014, o 22:13
Dziaku
SV Rider
Kaban159 napisał(a):
Dziaku , a jak to wygląda z mocowaniem do kasku ?
Radzius , potrzebuję coś mocniejszego Przy paintballu będąc sędzią na polu potrafię przyjąć parę kuleczek na minutę także musi być w miarę wytrzymalszy sprzęt ale zdaj relację !
Poruszałem stronę wcześniej temat mocowania do kasku. Poczytaj
Z ciekawości zamówiłem sobie fisheye do Kodaka ZX5, którego już od dłuższego czasu nie używałem. I uważam, że tylko wyrzuciłem 35 zł w błoto. No masakra... fiisheye tak psuje jakość, że głowa mała. W dodatku są miejsca na obrazie zamazane/niewyostrzone. Paździerz straszny...
_________________ Gdzie zaczyna się pasja, tam kończy się ekonomia.
Miles moze trafiles na jakies gowno... Ja swojego kupilem na ebay i dawal rade bez utraty jakości obrazu. Po rogach obraz byl minimalnie zamydlony ale ledwo to bylo widoczne
moj mial czarne pola w rogach. jaka kasa taka kamera i osprzet
_________________ CHŁOP BEZ POLERKI JEST JAK MIĘSNY BEZ WINERKI!!!
2 cze 2014, o 19:20
kozakfm
pieszy
Dołączył(a): 31 mar 2013, o 23:28 Posty: 9 Lokalizacja: Warszawa
Moto: SV650s 2003
Hejka,
Jestem świeżo po testach nowej kamerki - GoPro Hero3+ BE. Posklejałem parę ujęć (m.in. z przejażdżki SV-ką) i efekt zapodałem na YouTube.
Odnośnie samej kamerki, to jestem mega zadowolony z jakości nagrania... oczywiście najlepiej radzi sobie przy dobrym świetle. Obsługa intuicyjna, zarówno z poziomu obsługo App-ki na iPhonie jak i pilota. Jeśli chodzi o akcesoria, to poza tym co w zestawie, dokupiłem oryginalny "suction cup". Co do reszty (monopod, dodatkowe klipsy, przylepce, szelki i opaskę na głowę) to postawiłem na zamienniki w polecanym w tym temacie sklepie w Pasażu Wileńskim. Klipsy do montażu nie pasują a monopod rozpadł się przy pierwszym użyciu
Surowe filmy na kompie i na TV wyglądają rewelacyjnie, gorzej po uploadzie na YouTube. Może jak obrobię je bardziej profesjonalnym edytorem... ale do tego musiałbym wymienić kompa, bo obecny ledwo zipie
3 cze 2014, o 01:16
bula87
SV Rider
Dołączył(a): 1 cze 2012, o 11:06 Posty: 547 Lokalizacja: Barcelona
Moto: Piaggio Liberty ;)
bula87 napisał(a):
Doszły do mnie akcesoria do Gopro z chin. Co do jakości to tak: Wodoszczelna obudowa bardzo dobra - wykonanie zbliżone do oryginału, spróbuję przetestować jej wodoszczelność bez kamery ale i tak mi na tym nie zależy bo będę ją wiercił żeby podpiąć ładowarkę. Ramka do kamery - wykonanie trochę lipne, plastik cieniutki... nigdy nie miałem w ręce oryginału więc nie mam jak porównać. Zobaczymy ile wytrzyma. Mocowanie do rurki wygląda solidnie i nie giba się na boki. Kluczyk z plastiku ale mocny i robi robotę. Śrubki mocujące solidne, jedynie te podstawki plastikowe jakieś takie chińskie, nie zaufałbym im w ekstremalnych warunkach.
Dodatkowo zamówiłem to żółte trzymadełko jak parę postów wyżej. jakość i wykonanie idealne, wygląda i zachowuje się jak oryginał.
Kwota całej imprezy to 40 USD wraz z przesyłką, paczka szła 10 dni.
Jako, że wreszcie wróciłem do kraju to mogę potwierdzić, że wodoszczelna obudowa z Hero 3 pasuje bez problemu do Hero 3+. Tak więc jak ktoś by szukał zapasowej obudowy do GoPro to polecam tą z Hero 3 bo mimo że nieco większa to jest dużo tańsza i łatwiej dostępna. Co do mocowań, to ostatnio dorwałem drukarkę 3D więc będę próbował sobie coś podrukować. Jakby ktoś potrzebował jakiejś przejściówki do kamery to dajcie znać, w miarę możliwości spróbuję pomóc
bula87 napisał(a):
bula87 napisał(a):
Doszły do mnie akcesoria do Gopro z chin. Co do jakości to tak: Wodoszczelna obudowa bardzo dobra - wykonanie zbliżone do oryginału, spróbuję przetestować jej wodoszczelność bez kamery ale i tak mi na tym nie zależy bo będę ją wiercił żeby podpiąć ładowarkę. Ramka do kamery - wykonanie trochę lipne, plastik cieniutki... nigdy nie miałem w ręce oryginału więc nie mam jak porównać. Zobaczymy ile wytrzyma. Mocowanie do rurki wygląda solidnie i nie giba się na boki. Kluczyk z plastiku ale mocny i robi robotę. Śrubki mocujące solidne, jedynie te podstawki plastikowe jakieś takie chińskie, nie zaufałbym im w ekstremalnych warunkach.
Dodatkowo zamówiłem to żółte trzymadełko jak parę postów wyżej. jakość i wykonanie idealne, wygląda i zachowuje się jak oryginał.
Kwota całej imprezy to 40 USD wraz z przesyłką, paczka szła 10 dni.
Jako, że wreszcie wróciłem do kraju to mogę potwierdzić, że wodoszczelna obudowa z Hero 3 pasuje bez problemu do Hero 3+. Tak więc jak ktoś by szukał zapasowej obudowy do GoPro to polecam tą z Hero 3 bo mimo że nieco większa to jest dużo tańsza i łatwiej dostępna. Co do mocowań, to ostatnio dorwałem drukarkę 3D więc będę próbował sobie coś podrukować. Jakby ktoś potrzebował jakiejś przejściówki do kamery to dajcie znać, w miarę możliwości spróbuję pomóc
A skoro jest większa to kamerka się nie trzęsie w środku np. podczas jazdy?