Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest 1 sty 2025, o 07:58

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1018 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 51  Następna strona
kamera do motoru 
Autor Wiadomość
SV Rider

Moto: sv100s 2003
Post Re: kamera do motoru
ja nie wiem jak to zrobiłeś że nie ma wibracji.... u mnie go pro zmocowana do tylnego seta na obrazie ma wibracje co widać po filmikach na moim kanale. . . . do mocowania użyłem tego

http://www.hdspot.pl/gopro/9682-uchwyt- ... mount.html

możliwe że sam uchwyt załatwia sprawę?

23 maja 2014, o 14:57
Zobacz profil WWW
chachar

Moto: Brak
kisiel_krzychu napisał(a):
ja nie wiem jak to zrobiłeś że nie ma wibracji.... u mnie go pro zmocowana do tylnego seta na obrazie ma wibracje co widać po filmikach na moim kanale. . . . do mocowania użyłem tego

http://www.hdspot.pl/gopro/9682-uchwyt- ... mount.html

możliwe że sam uchwyt załatwia sprawę?

hmmm ciekawe bo w tym twoim mocowaniu jest mniej ruchomych elementow ktore moga wpadac w wibracje.... krecilem w 720 i 60 klatek

23 maja 2014, o 16:01
SV Rider

Moto: Versys; SV650N
Oba uchwyty mają różne częstotliwości rezonansowe. Oba motocykle generują różne drgania o różnej amplitudzie i częstotliwości. Całkiem możliwe, że akurat te generowane przez SVkę zbiegają się z częstotliwością rezonansową uchwytu krzycha. A efektem jest wpadanie uchwytu w rezonans i wzrastająca amplituda drgań, co widoczne jest podczas nagrywania.

23 maja 2014, o 19:14
chachar

Wow!

23 maja 2014, o 20:14
SV Rider

W końcu na coś studia się przydały :obity:

23 maja 2014, o 20:23
motorowerzysta

Moto: SV650N 2003
Dodam coś od siebie, może widzieliście może nie. Test sporej części dobrych kamer na rynku: http://www.dropzone.com/news/Gear/Best_ ... _1027.html

Planowałem zakup tej Sony as100, która wygrała test, zanim go zobaczyłem, no ale teraz to już zupełnie jestem chętny :P - tańsza od gopro black+, a lepsze, więce jest git ;)

PS jeśli już ktoś wrzucał to wybaczcie, po prostu nie chce mi się kopać całego tematu, a parę kamer już przerabiałem, więc też nie widzę sensu żeby to robić :P może komuś się przyda

24 maja 2014, o 17:04
SV Rider

Moto: SV 650S
Miles napisał(a):
Oba uchwyty mają różne częstotliwości rezonansowe. Oba motocykle generują różne drgania o różnej amplitudzie i częstotliwości. Całkiem możliwe, że akurat te generowane przez SVkę zbiegają się z częstotliwością rezonansową uchwytu krzycha. A efektem jest wpadanie uchwytu w rezonans i wzrastająca amplituda drgań, co widoczne jest podczas nagrywania.

A ja tam czego bym nie zaczepił to ma te częstotliwości rezonansowe czy to jadę wolno czy szybko :obity:
Moim patentem na to jest sznurowadło wyciagniete z buta. Takie troche elastyczne, wiążę kamerkę i robię odciąg gdzieś w pobliżu do czegoś czego raczej nie zgubię po drodze. Z takim lekkim naciągiem.
Po pierwsze - kamerka się nie zgubi (w mocowania nie wierzę za chiny i mam powody)
Po drugie - zero rezonansów

26 maja 2014, o 23:59
Zygzak Rajder

Moto: ZX10R gen 5
No cena też akceptowalna

Wysyłane z iPad przy użyciu Tapatalk HD

27 maja 2014, o 05:58
Zobacz profil WWW
Piguła

Moto: KAWASAKI ZX-10 R
Panowie, wiem że jest tu tego pełno ale od wymiany zdań aż głowa mi pęka i całkowicie się zamotałem temu piszę post....
Mianowicie szukam kamerki do max 500-600 zł z uchwyciorem na kask, co byście mogli polecić, może mieliście z ową do czynienia i jakie są wasze wrażenia ?:)

27 maja 2014, o 21:58
Zobacz profil WWW
SV Rider

Moto: SV650S'99
Kaban159 napisał(a):
Panowie, wiem że jest tu tego pełno ale od wymiany zdań aż głowa mi pęka i całkowicie się zamotałem temu piszę post....
Mianowicie szukam kamerki do max 500-600 zł z uchwyciorem na kask, co byście mogli polecić, może mieliście z ową do czynienia i jakie są wasze wrażenia ?:)

AS15 Sonego, w saturnie za ~630 zł

27 maja 2014, o 22:01
Zobacz profil WWW
motocyklista

Moto: SV 1000s
Ja dzisiaj zamówiłem sobie taką, zobaczymy jak sie będzie sprawowała
http://allegro.pl/kamera-sportowa-hd-wo ... 64675.html

27 maja 2014, o 22:02
Piguła

Moto: KAWASAKI ZX-10 R
Dziaku , a jak to wygląda z mocowaniem do kasku ?

Radzius , potrzebuję coś mocniejszego :)
Przy paintballu będąc sędzią na polu potrafię przyjąć parę kuleczek na minutę także musi być w miarę wytrzymalszy sprzęt ale zdaj relację ! :P

27 maja 2014, o 22:10
Zobacz profil WWW
motocyklista

Moto: SV 1000s
Aha ty do panitballu potrzebujesz. Ja tam jakieś bóg ie jakiej kamerki nie potrzebuje a wydawać ponad półtora kafla na Go Pro nie zamierzam wydawać. Ma mi służyć tylko pare razy w roku także wiesz ;)
Apropo jabym sie wybierał na tor do bdg bys sie pisał?

27 maja 2014, o 22:13
SV Rider

Kaban159 napisał(a):
Dziaku , a jak to wygląda z mocowaniem do kasku ?

Radzius , potrzebuję coś mocniejszego :)
Przy paintballu będąc sędzią na polu potrafię przyjąć parę kuleczek na minutę także musi być w miarę wytrzymalszy sprzęt ale zdaj relację ! :P

Poruszałem stronę wcześniej temat mocowania do kasku. Poczytaj :)

27 maja 2014, o 22:18
Zobacz profil WWW
SV Rider

Z ciekawości zamówiłem sobie fisheye do Kodaka ZX5, którego już od dłuższego czasu nie używałem. I uważam, że tylko wyrzuciłem 35 zł w błoto. No masakra... fiisheye tak psuje jakość, że głowa mała. W dodatku są miejsca na obrazie zamazane/niewyostrzone. Paździerz straszny...

2 cze 2014, o 18:45
SV Rider

Moto: Kawasaki KLX300R
Miles moze trafiles na jakies gowno... Ja swojego kupilem na ebay i dawal rade bez utraty jakości obrazu. Po rogach obraz byl minimalnie zamydlony ale ledwo to bylo widoczne

Biało-czarno-pomarańczowa pomarańcza - KTM

2 cze 2014, o 18:48
chachar

moj mial czarne pola w rogach. jaka kasa taka kamera i osprzet

2 cze 2014, o 19:20
pieszy

Moto: SV650s 2003
Hejka,

Jestem świeżo po testach nowej kamerki - GoPro Hero3+ BE. Posklejałem parę ujęć (m.in. z przejażdżki SV-ką) i efekt zapodałem na YouTube.

Odnośnie samej kamerki, to jestem mega zadowolony z jakości nagrania... oczywiście najlepiej radzi sobie przy dobrym świetle. Obsługa intuicyjna, zarówno z poziomu obsługo App-ki na iPhonie jak i pilota. Jeśli chodzi o akcesoria, to poza tym co w zestawie, dokupiłem oryginalny "suction cup". Co do reszty (monopod, dodatkowe klipsy, przylepce, szelki i opaskę na głowę) to postawiłem na zamienniki w polecanym w tym temacie sklepie w Pasażu Wileńskim. Klipsy do montażu nie pasują a monopod rozpadł się przy pierwszym użyciu :)

Surowe filmy na kompie i na TV wyglądają rewelacyjnie, gorzej po uploadzie na YouTube. Może jak obrobię je bardziej profesjonalnym edytorem... ale do tego musiałbym wymienić kompa, bo obecny ledwo zipie :)

3 cze 2014, o 01:16
SV Rider

Moto: Piaggio Liberty ;)
bula87 napisał(a):
Doszły do mnie akcesoria do Gopro z chin.
Obrazek
Co do jakości to tak:
Wodoszczelna obudowa bardzo dobra - wykonanie zbliżone do oryginału, spróbuję przetestować jej wodoszczelność bez kamery ale i tak mi na tym nie zależy bo będę ją wiercił żeby podpiąć ładowarkę.
Ramka do kamery - wykonanie trochę lipne, plastik cieniutki... nigdy nie miałem w ręce oryginału więc nie mam jak porównać. Zobaczymy ile wytrzyma.
Mocowanie do rurki wygląda solidnie i nie giba się na boki.
Kluczyk z plastiku ale mocny i robi robotę.
Śrubki mocujące solidne, jedynie te podstawki plastikowe jakieś takie chińskie, nie zaufałbym im w ekstremalnych warunkach.

Dodatkowo zamówiłem to żółte trzymadełko jak parę postów wyżej. jakość i wykonanie idealne, wygląda i zachowuje się jak oryginał.

Kwota całej imprezy to 40 USD wraz z przesyłką, paczka szła 10 dni.

Jako, że wreszcie wróciłem do kraju to mogę potwierdzić, że wodoszczelna obudowa z Hero 3 pasuje bez problemu do Hero 3+. Tak więc jak ktoś by szukał zapasowej obudowy do GoPro to polecam tą z Hero 3 bo mimo że nieco większa to jest dużo tańsza i łatwiej dostępna.
Co do mocowań, to ostatnio dorwałem drukarkę 3D więc będę próbował sobie coś podrukować. Jakby ktoś potrzebował jakiejś przejściówki do kamery to dajcie znać, w miarę możliwości spróbuję pomóc :)

3 cze 2014, o 12:11
SV Rider

bula87 napisał(a):
bula87 napisał(a):
Doszły do mnie akcesoria do Gopro z chin.
Obrazek
Co do jakości to tak:
Wodoszczelna obudowa bardzo dobra - wykonanie zbliżone do oryginału, spróbuję przetestować jej wodoszczelność bez kamery ale i tak mi na tym nie zależy bo będę ją wiercił żeby podpiąć ładowarkę.
Ramka do kamery - wykonanie trochę lipne, plastik cieniutki... nigdy nie miałem w ręce oryginału więc nie mam jak porównać. Zobaczymy ile wytrzyma.
Mocowanie do rurki wygląda solidnie i nie giba się na boki.
Kluczyk z plastiku ale mocny i robi robotę.
Śrubki mocujące solidne, jedynie te podstawki plastikowe jakieś takie chińskie, nie zaufałbym im w ekstremalnych warunkach.

Dodatkowo zamówiłem to żółte trzymadełko jak parę postów wyżej. jakość i wykonanie idealne, wygląda i zachowuje się jak oryginał.

Kwota całej imprezy to 40 USD wraz z przesyłką, paczka szła 10 dni.

Jako, że wreszcie wróciłem do kraju to mogę potwierdzić, że wodoszczelna obudowa z Hero 3 pasuje bez problemu do Hero 3+. Tak więc jak ktoś by szukał zapasowej obudowy do GoPro to polecam tą z Hero 3 bo mimo że nieco większa to jest dużo tańsza i łatwiej dostępna.
Co do mocowań, to ostatnio dorwałem drukarkę 3D więc będę próbował sobie coś podrukować. Jakby ktoś potrzebował jakiejś przejściówki do kamery to dajcie znać, w miarę możliwości spróbuję pomóc :)

A skoro jest większa to kamerka się nie trzęsie w środku np. podczas jazdy?

3 cze 2014, o 16:09
Zobacz profil WWW
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1018 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 51  Następna strona