Prawdopodobnie najlepsze na świecie forum Suzuki SV 650 / SV 1000 ;)
Układy wydechowe, tłumiki, przeloty i inne cuda...
Autor |
Wiadomość |
lasooch
SV Rider
Moto: TT1050
|
Re: Układy wydechowe, tłumiki, przeloty i inne cuda...
I to jak Gdyby Freundlich czy Dziedzic wiedzieli kto tak ryczy, to do dziś byś nie miał mechany zaliczonej
_________________ Triumph Tiger 1050 << bikepics
|
21 mar 2011, o 16:18 |
|
|
Carry
kluska
Dołączył(a): 24 lut 2010, o 19:05 Posty: 778 Lokalizacja: Mińsk Mazowiecki/Warszawa
Moto: Gsxr 600 K6
|
Dobrze że kask na ryju miałem
_________________ ECU flashing - Carry/MotoTune +48600403686 Polub Nas:
Zapraszamy!
|
21 mar 2011, o 19:51 |
|
|
Notturno SV
Mister Budda
Dołączył(a): 24 lut 2010, o 12:22 Posty: 2362 Lokalizacja: Warszawa
Moto: VTR RIDER :D
|
A więc Panowie oraz Panie, w dniu dzisiejszy zajechałem do osławionego już Edzia celem poprawiania głosu mojej nowej maszynki jakaś niemota wcześniej zamiast zrobić z tłumikiem coś normalnego to wywierciła dziury i zostawiła tak sobie, ani to ładnie nie brzmiało ani nie wyglądało (Edzio mi dziś mówił że są motocykle w których to ładnie brzmi ale VTR do nich nie należy). Z racji tego ze robota miała zająć jakiś czas, poszedłem na 5 godzinny spacer po okolicy, zjadłem placka i zadzwonił Edzio że mogę wracać gotowe!! Nabrałem wiatru w żagle i czym prędzej pokonać 5 kilometrów drogi powrotnej Przybyłem zobaczyłem i widzę że te paskudztwa na końcu tłumika zniknęły i nie wystają już żadne kikutki, to dziarsko kluczyk w dłoń odpalam, parsknęła na mnie grubym basem i mruczy jak moja SylVia na leosiach tylko donośniej i z dwóch rurek, Edzio powiedział że najwięcej się dowiem jak się przejadę więc się spakowałem ładnie podziękowałem, i hyc na moto, ruszam a że blotko itp. to się skupiam na drodze a nie na dźwięku wyjechałem na asfalt i dodaje pomału gazu... na plecach ciary a ziemia się trzęsie, basu dużo, donośnie ale bez ryku po prostu miód dla ucha teraz przyjemnością jest jechać 90 i się delektować niskim zakresem obrotów, dojechałem do pierwszego skrzyżowania światełka itp. czerwone się świeci więc zwalniam silnikiem, i słyszę salwy wystrzeliwane wprost w przechodniów ludzie obracają się z daleka i patrzą w niebo, to był ten efekt którego oczekiwałem, teraz przy stałej 130 nie słychać wydechu ani silnika (gdzie wcześniej nawet przy 180 rozrywało banie), pozostał mi do zrobienia ostatni test TUNEL i to wykonałem wracając od Lasoocha który dobrze słyszał moje moto każde gwałtowne dodanie gazu można przyrównać do uderzenia gromu, a każdy wystrzał z tłumika powoduje trzęsienie się murów tunelu, od razu mam wrażenie ze ludzie przede mną uciekają Epopeja mi wyszła z tego straszna, ale ma takiego bana na gębie że ciężko to opisać. Potrzebujesz wydechu a nie chcesz zbankrutować wal do Edzia
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
|
22 mar 2011, o 21:18 |
|
|
flanel81
SV Rider
Dołączył(a): 25 lut 2010, o 22:58 Posty: 1492 Lokalizacja: Łódzkie
|
A jak długo jeszcze? Pytam jak długo? Będziemy czekać na update galerii? że o nagraniu nie wspomnę.
_________________ Były posiadacz SV1000N Obecnie MOTOMORINICorsaro1200 / VFR1200
|
22 mar 2011, o 21:23 |
|
|
Notturno SV
Mister Budda
Dołączył(a): 24 lut 2010, o 12:22 Posty: 2362 Lokalizacja: Warszawa
Moto: VTR RIDER :D
|
Nagranie jak nie zapomnę jutro zrobię i skleję przed i po A galeria jak znajdę ładny dzionek i doprowadzę ją do czystości bo fleja trochę z niej
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
|
22 mar 2011, o 21:26 |
|
|
lasooch
SV Rider
Moto: TT1050
|
Niestety jestem zmuszony potwierdzić wypociny Notturna, VTR brzmi na Edziowych wydechach zajebiście Jak jechaliśmy ok. 60km/h ja z przodu, Notturno z 10m za mną, to słyszałem jak on hamuje silnikiem, pięknie wtedy dudni. Jak jechaliśmy powoli w odwrotnym szyku, czyli mała prędkość i VTR z przodu, no to słyszałem wszystko, oprócz własnego silnika rzecz jasna. Ale najbardziej zaskoczyła mnie szybsza jazda. Przy powiedzmy 100km/h i odstępie ok. 20m (nie wiem ile co do metra, normalny bezpieczny odstęp podczas jazdy w 2 motocykle), jadąc z tyłu za VTR, nie słyszałem nic a nic tego wydechu. Żeby znowu usłyszeć Notturna, musiałem podjechać o wiele bliżej, gdzieś na 2m od motocykla. To duży plus, że dźwięk nie męczy innych osób, jadących z tyłu Faktycznie, to co Edek robi z tłumikami to mistrzostwo świata i okolic
_________________ Triumph Tiger 1050 << bikepics
|
22 mar 2011, o 22:50 |
|
|
KUBAwo
motorowerzysta
Moto: SV1000S 2006
|
Ja od siebie muszę dodać tylko, że wydechy od Edzia polecam jak najbardziej. Co prawda nie w sv ale w moim poprzednim moto miałem przez niego zrobiony wydech (nawet jest filmik na tym forum przez Edzia wrzucony ), kilku znajomych też robiło u niego i w sumie każdy był zadowolony. Jeżeli priorytetem nie jest wygląd a dźwięk to idealne rozwiązanie. pozdro
|
23 mar 2011, o 00:51 |
|
|
Słoniu
SV Rider
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 17:30 Posty: 5353 Lokalizacja: Legionowo
Moto: H2 / RSV4 Factory
|
Ej, nie podpuszczajcie mnie bo ja zaraz wyciągnę swój seryjny układ i zawiozę do Edzia, a kasa jest mi potrzebna na co innego
|
23 mar 2011, o 16:39 |
|
|
kacperski
Mister Apollo
Moto: Z1000
|
Przykro mi cię Słoniu denerwować, ale Zuzia po spotkaniu z Edziem to zupełnie inna maszyna. Nie wykręcaj się, zaproś ją na małe spa
_________________ SV 650S - Błękitny Ogórek -> Z1000 - Ognista pomarańcza
|
23 mar 2011, o 17:39 |
|
|
miskof
SV Rider
Dołączył(a): 8 mar 2010, o 23:24 Posty: 688 Lokalizacja: Warszawa
Moto: Honda - ADV350
|
Ja też pędzę jak tylko będzie ładna pogoda do Edzia na przeróbkę
_________________ SV650S 2005r GG:58339
|
23 mar 2011, o 18:53 |
|
|
mikiet
SV Rider
Dołączył(a): 24 lut 2010, o 00:23 Posty: 570 Lokalizacja: Koszalin/Gdańsk
Moto: 650S gaźnior
|
Słoniu?! To ktoś w ogóle ma jeszcze seryjną puchę w Svce? Przecież to jak być siedzieć obok zajebistej nagiej i chętnej kobiety. Można, ale po co?
_________________ Michał, 600 295 016
http://svforum.pl/viewtopic.php?f=9&t=922
|
23 mar 2011, o 19:14 |
|
|
Bartosz
SV Rider
|
Ja od razu polecam skrócenie tej rynny... na zdjęciu -10cm.
_________________ Sv 650N K7 Phantom Gray
|
23 mar 2011, o 19:17 |
|
|
edzio
motocyklista
Dołączył(a): 28 lut 2010, o 10:18 Posty: 146 Lokalizacja: Modlin Twierdza
|
Nawet nie zdajecie sobie sprawy jaką frajdę sprawiają mi kolejne pozytywne recenzje przeróbek - a głównie dlatego że to wszystko to moje wydumki.
_________________ "EdHaust -Bo nie liczy się ilość a jakość decybeli".506436737,baloszek@wp.pl
|
23 mar 2011, o 20:48 |
|
|
SweetNoise
SV Rider
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 12:07 Posty: 707 Lokalizacja: Kraków
Moto: Sprint ST
|
Bartosz, co to za kołdry na zdjęciu Pod łóżkiem motocykl trzymasz?
23 mar 2011, o 21:58 |
|
|
mr0zd
SV Rider
|
Pewno śpi obok czasami
23 mar 2011, o 23:25 |
|
|
Słoniu
SV Rider
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 17:30 Posty: 5353 Lokalizacja: Legionowo
Moto: H2 / RSV4 Factory
|
Ja mam przelotowy komplet - kolektory o innym kształcie niż seria, spinane na sprężynki + przelotowa puszka, mam też kompletny seryjny układ, ale on sobie leży w garażu na półce Widziałem się z Kacperskim i osłuchałem wydech Edzia - brzmi prawie identycznie jak mój, odrobinę głośniejszy i minimalnie więcej basu, u mnie jest dźwięk ciut bardziej "mięsisty", ale to pewnie przez to, że się trochę już wytłumienie wydmuchało i stąd mam w pewnym miejscu złotawe przebarwienie. Ogóle to dźwięk pierwsza klasa
|
23 mar 2011, o 23:42 |
|
|
JURI
motocyklista
Dołączył(a): 23 sie 2010, o 10:11 Posty: 189 Lokalizacja: Rzeszów
|
Ciekawe czy Edzio dał by rade przerobić wydech w moim Gix-sie??
_________________ GSXR-3/4 K9 http://www.bikepics.com/members/juri1986/
|
24 mar 2011, o 06:54 |
|
|
Bartosz
SV Rider
|
Jak wracam późno po imprezie i nie chcą mnie wpuścić do domu to śpię z Suzi Pokrowcem na zimę nie przykrywam żeby się nie kisiło. Zdjęcie na pewno nie oddaje klimatu poprzedniej zimy...-24 stopnie
_________________ Sv 650N K7 Phantom Gray
|
24 mar 2011, o 07:43 |
|
|
edzio
motocyklista
Dołączył(a): 28 lut 2010, o 10:18 Posty: 146 Lokalizacja: Modlin Twierdza
|
_________________ "EdHaust -Bo nie liczy się ilość a jakość decybeli".506436737,baloszek@wp.pl
|
24 mar 2011, o 20:11 |
|
|
miro_sax
motocyklista
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 10:10 Posty: 274 Lokalizacja: Warszawa
Moto: Honda Hornet '09
|
Ja będę teraz u Edzia przerabiał swój komin jak mi się uda odkręcić . Mam tylko dylemat czy skracać czy nie. W poprzedniej SV miałem dedykowanego MIG-A i strasznie mi go brakuje.
_________________ Honda CB600F Hornet '09 Jawa 50 Mustang '72
|
24 mar 2011, o 23:04 |
|
|