Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest 26 gru 2024, o 21:29

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 126 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
Gmole do SV 
Autor Wiadomość
platynowy down

Post Re: Gmole do SV
Ja ogólnie nie wydaję na głupoty, wolę zalać paliwa za 400 zł :) ale różnie bywa, a że AC brak to wole klatkę porysować niż rozłupać silnik czy chociaż by przerysować - to wolę taką klatkę walnąć i już. Niby przez rok szlifa nie miałem, ale w razie czego .. Myślę że do 300 zł by zszedł ten miły Pan.

20 kwi 2010, o 09:38
Zobacz profil WWW
SV Rider

Moto: PW50, CBR600, CR125
No nic, chcesz, to rób listę kolejkową. Jak będzie więcej luda i utargujesz do 300, to może faktycznie się skuszę :)
Póki co, zimą przedłużyłem sobie crashe, chłodnicę założyłem węższą, więc ew. ślizg (ponowny) nie będzie tak tłukł po kieszeni.

20 kwi 2010, o 15:18
SV Rider

Moto: ...
pm2z napisał(a):
Póki co, zimą przedłużyłem sobie crashe, chłodnicę założyłem węższą, więc ew. ślizg (ponowny) nie będzie tak tłukł po kieszeni.

Od jakiego modelu założyłeś chłodnicę ?

21 kwi 2010, o 19:29
SV Rider

Opal napisał(a):
pm2z napisał(a):

Od jakiego modelu założyłeś chłodnicę ?

Zapewne "czarna rama" - o 4 cm węższa.

22 kwi 2010, o 10:04
chef master

Moto: ntv650
400 za gmole?? Panowie, wycieczka do składu po rurę, potem do garażu, spawarka i w 2 wieczory macie wypasione gmole i ile frajdy że sami coś zmontowaliście :P :D :D :D

22 kwi 2010, o 22:22
SV Rider

Moto: GSR750_L1
jaco - a ile kosztuje spawarka?

22 kwi 2010, o 22:32
Zobacz profil WWW
chef master

Moto: ntv650
Taka najtańsza za 400 spokojnie da rade i przyda się jeszcze do robienia stelaża pod kufer np.:) albo klatki do stuntu :D Wiem Snow o co Ci chodzi :) Ja mam to szczęście że pradziadek zostawił mi w spadku 200kg spawarkę która daje łuk z 5 cm :D :D :D Jak ktoś chce się pobawić ze spawarką to zapraszam :) :)

22 kwi 2010, o 22:39
SV Rider

Dobra, ja mam do Aleksandrowa raptem kawałek i chyba już zdecydowałem się na klatkę, więc pewnie wstawię sprzęta do kolesi na dzień-dwa. Jak ktoś chce, to szybko, robić listę, to cenę zbijemy o 50 zeta na sztuce :)
Czekam kilka dni, jak nie będzie odzewu, to chrzanię i jadę sam :)

Aha, może ktoś miałby ochotę się przejechać ze mną i po zdaniu maszyny zrobić mi podwózkę na chatę (Łódź-Retkinia) - ot, taka prywata :)

No, chyba, że jednak ktoś z forum podejmie się spawania i gięcia na własną rękę, zawsze wpadnie parę stówek :) Zachęcam, tym bardziej, że wtedy pomierzy na własnym motocyklu :P

16 maja 2010, o 21:01
SV Rider

Moto: SV650S'02/'04
Nie zagłębiając się jeszcze w treść całego tematu, dorzucę informację o tym, że posiadam gmole do SVki <'02. Jeżeli jest ktoś zainteresowany, nabyciem takowych, to proszę o kontakt. Ja zdjąłem je po zakupie motocykla, gdyż padłem ofiarą zatartej panewki w silniku. O fakcie tym oczywiście sprzedawca mnie nie poinformował, a ja zmuszony zostałem do wsadzenia nowego serduszka do mojej Suzi Mua (z 2004 roku). Teraz mam sprawny motocykl i gmole, które już nie mieszczą się na swoim miejscu ze względu na wysuniętą do przodu chłodnicę. Poniżej zamieszczam zdjęcie poglądowe jak to wygląda. Moją miną proszę się nie przejmować, gdyż był to mój pierwszy raz od zrobienia prawka ....
Dla wnikliwych obserwatorów dodam, że na zdjęciu moto ma obniżone zawieszenie - teraz jest już tak jak ma być :]
http://img19.imageshack.us/img19/4497/mg7763a.jpg

Obrazek

!!! SUZUKI SV650 & SV650S '99 to '08 - HAYNES SERVICE & REPAIR MANUAL - Download !!!

5 lip 2010, o 00:29
SV Rider

Moto: SV 1000S
Do ogłoszeń masz giełdę.

5 lip 2010, o 09:47
SV Rider

Wiem, wiem, że jest giełda, ale na celu miałem raczej pokazanie, tego, że nabyłem SVkę z dość ciekawymi gmolami. Pochodzi do z Frankfurtu w Niemczech i wygląda na to, że tam tez potrafią ładnie zrobić takie rzeczy. Po prostu chciałem pokazać, że gmole można troszkę inaczej zamontować w Suzi, nie psując przy tym zbytnio jej wyglądu. No i warto chyba nadmienić w temacie o gmolach, że mam je do odsprzedania bo to jest niejako na temat... No chyba, że się mylę.

Obrazek

!!! SUZUKI SV650 & SV650S '99 to '08 - HAYNES SERVICE & REPAIR MANUAL - Download !!!

5 lip 2010, o 14:43
SV Rider

Suzi Mua napisał(a):
Wiem, wiem, że jest giełda, (...) No chyba, że się mylę.

Luzik :piwo:
Ten gmol rzeczywiście nie psuje linii moto.
A na przyszłość w kasku pomykaj, bo niedługo zabawisz na forum :)
Przyczepności na drodze :)

5 lip 2010, o 16:21
SV Rider

Cytuj:

W kasku to ja pomykam i to jakim ?? Biały SHOEI XR-1100 :] - duma moja i chluba B) - polecam wszystkim, którzy się jeszcze łamią w wyborze. No i oczywiście w całym zestawie ochraniaczy Knoxa pomykam i solidnej kurtałce, butkach, rękawicach itd itp, ale tam na tym zdjęciu to była przejażdżka przed zakupem, po wsi jakiejś zabitej dechami :]
P.S. Jak na tym forum się cytuje inną osobę, bo "Quote" to tak nie do końca ?? Pogrzebie, to zapewne się dowiem... ;)

Obrazek

5 lip 2010, o 16:41
SV Rider

Suzi Mua napisał(a):
Cytuj:

W kasku to ja pomykam i to jakim ?? Biały SHOEI XR-1100 :] - duma moja i chluba B) - polecam wszystkim, którzy się jeszcze łamią w wyborze. No i oczywiście w całym zestawie ochraniaczy Knoxa pomykam i solidnej kurtałce, butkach, rękawicach itd itp, ale tam na tym zdjęciu to była przejażdżka przed zakupem, po wsi jakiejś zabitej dechami :]
P.S. Jak na tym forum się cytuje inną osobę, bo "Quote" to tak nie do końca ?? Pogrzebie, to zapewne się dowiem... ;)

Kolego :) Połowa twoich dotychczasowych postów to spam w nieodpowiednich tematach... tak będziesz robił cały czas? ;)
Same gmole sprzedajesz już w kilku wątkach :) Robisz po prostu bałagan :)

5 lip 2010, o 18:10
SV Rider

Bartosz napisał(a):
(...)
Kolego :) Połowa twoich dotychczasowych postów to spam w nieodpowiednich tematach... tak będziesz robił cały czas? ;)
Same gmole sprzedajesz już w kilku wątkach :) Robisz po prostu bałagan :)

Niby prawda, ale czy nie po to uciekliśmy z kermo-landu, by mieć luz i swobodę?
Lepszy spamer i internetowy gaduła niż całe rzesze nabijaczy postów, których najwięcej uświadczyć można w powitalni (przy każdym nowym forumowiczu) a ostatnio jeszcze w dwóch wątkach o glebach, gdzie składają życzenia powrotu do zdrowia. Z kolegą się przynajmniej poznamy, jak z człowiekiem, a o tamtych, to wiem tylko tyle, że towarzyscy :)

5 lip 2010, o 20:42
erotoman-gawędziarz

Moto: SV 1000N 2004
pm2z napisał(a):
Niby prawda, ale czy nie po to uciekliśmy z kermo-landu, by mieć luz i swobodę?
Lepszy spamer i internetowy gaduła niż całe rzesze nabijaczy postów, których najwięcej uświadczyć można w powitalni (przy każdym nowym forumowiczu) a ostatnio jeszcze w dwóch wątkach o glebach, gdzie składają życzenia powrotu do zdrowia. Z kolegą się przynajmniej poznamy, jak z człowiekiem, a o tamtych, to wiem tylko tyle, że towarzyscy :)

Fakt, mamy luźne forum i nikt nikomu nie zabrania mówić ani wyrażać swoich poglądów, ale dobrze by było jakby dany temat miał tylko 1 przodujący wątek, którego odzwierciedleniem jest sam jego tytuł. Mamy dużo miejsca do wykorzystania, jesteśmy na płatnym serwerze na który ja i dużo innych forumowiczów niedawno zrobiliśmy składkę, więc jeżeli jest jakaś nowa myśl, nowy temat do rozmowy o którym jeszcze nie było mowy to zakładać nowy topic proszę! Dlaczego? Dlatego, że jest dużo forumowiczów, którzy mało gadają a więcej czytają i szukając odpowiedzi na jakieś pytanie natrafiają na istny bałagan rodu forum scigacz.pl :) Lepiej założyć nowy czysty wątek, niż bałaganić w jednym albo lepiej zapytać w istniejącym wątku (powiedzmy o łańcuchach napędowych) o napęd lub pochodne, niż zakładać nowy wątek i śmiecić niepotrzebnie. Dlaczego niepotrzebnie? Bo któryś z Moderatorów napewno go zauważy i połączy z docelowym - więc zabawa nie ma sensu ;)

Cała ta "higiena" forumowa nie jest dla administracji tylko dla forumowiczów, aby się nie gubili.

6 lip 2010, o 00:02
SV Rider

Tutaj zgodzę się z przedmówcą, że wielu szuka konkretu, a często temat krąży bardziej wokół tematu niż sedna sprawy. Przepraszam wszystkich jeżeli wprowadziłem zamęt. Proszę mieć wyrozumiałość, bo pomimo informatycznych zajęć na forach nigdy nie udzielałem się z zasady, to i nie od razu w krew mi weszło jak należy się wypowiadać precyzyjnie i na temat. Zresztą nie zamierzam ani się obrażać, ani skakać nikomu do gardła za to, że mnie krytykuję a i do nabijania postów ambicji mi brak.

Tak więc chciałbym podsumować temat gmoli stwierdzeniem, że jest to niezmiernie przydatny gadget, choć rzadko widziany w SVkach. Sam wolałbym mieć gmole do SVki, które kupiłem razem z motocyklem, niż Crash pady typu Race KIT. Tak więc wolę w dwóch miejscach nadmienić o tym, że mam na sprzedaż i żeby komuś te rurki ewentualnie uratowały maszynę niż żeby mi to rdzewiało w garażu. Zresztą ja miałem gmole w garażu, crash pady w plecaku a maszynę szlifem położoną na torowisku i wcale mi to nie w smak.

W celu sprostowania dodam jeszcze, że gmoli jak na razie nie sprzedaję w żadnym wątku (obydwa dotyczą gmoli), a jedynie podaję informację, że takowe do sprzedania posiadam (inni też pisali, że sprzedadzą lub dorobią gmole). Zresztą, żeby coś sprzedawać to warto byłoby chociaż cenę podać (ja nie podałem). Poza tym jak na sprzedawcę przystało, powinienem zachwalać swój towar lub chociaż opisać, a tego też nie uczyniłem. Dla tego zarzuty uważam za bezpodstawne.

Dziękuję też pm2z za wzięcie mnie w obronę i mam nadzieję, że na tym forum nie ocenia się ludzi po statusie (pieszy - sv rider), a po tym co i jak piszą (pełne zdania z kropką na końcu).

Obrazek

6 lip 2010, o 00:27
SV Rider

Moto: TT1050
Całe szczęście u nas nawet kropki na końcu zdania nie zawsze są obowiązkowe i nikt za to nie pogryzie ;)

Suzi Mua - a masz może jakieś większe, dokładniejsze zdjęcia tych gmoli? Bo faktycznie jak do SV, to kształt mają jakiś nietypowy :P

6 lip 2010, o 09:06
SV Rider

Dokładniejszych zdjęć gmoli, na razie nie mam, gdyż po wymianie silnika, zostały w serwisie ze starym serduszkiem. Właśnie dla tego nie wrzuciłem ich do działu giełdowego, a jedynie wspomniałem, że mam i nie potrzebuje już. Jak tylko przywiozę je do domu, to przypasuję do motocykla i zrobię foty dokładne co i jak. Póki co mogę dodać, że są popielatego koloru.

Obrazek

6 lip 2010, o 12:54
pieszy

mikimar111 napisał(a):
http://www.stunt-ex.pl/
Tu jest adres firmy, która mi zrobiła ramę.
Niestety trzeba u nich zostawić motocykl na jakiś czas.
Jak będzie więcej chętnych, to zrobią wzorzec.
Pozdro

Cześć wszystkim.
Czy ma ktoś ramę do sv 1000 (2004)? Nie mogę się zdecydować między ramą a crashpadami :/ Czy może ktoś zna miejsce, w którym robią ramy, takie jak podał kolega, ale w okolicach Warszawy?

30 sie 2010, o 12:30
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 126 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona