Dla mnie te kufry to szajs... Miałem okazje je widzieć na żywo i powiem szczerze, jakość jest kiepska. Może na jeden wyjazd warto jest kupić, ale jak masz zamiar ich używać dłużej to jak dla mnie szkoda kasy, bo szybko się rozwalą...
Radzę Ci zakupić lepsze kufry i stelaż. Kufry zawsze Ci zostaną jak nawet zmienisz moto, a nawet na allegro opchniesz, bo taki towar zawsze ma wzięcie. Jak Ci szkoda kasy to pomyśl o sakwach, ceny są przystępne, a pakowność podobna jak w kufrach. Jak będziesz miał moto na oku to nikt nie powinien nic zwędzić, w końcu złodziej nie jest głupi i będzie wiedział, że w sakwach masz czyste majtki, a coś cennego w kufrze centralnym... Na sakwy raczej się nikt nie połaszczy, prędzej będzie się dopierał do kufrów.
Zamiast bawić się w dorabianie stelaża pod kufry ja bym pomyślał o zrobieniu jakiejś zawieszki/półeczki na dwie rolki... Wyjdzie taniej od kufrów, a pakowność 2x50l. Widziałem taki patent u jakiegoś kolesia w Pradze. Wyglądało to jak takie duże sitko na mydło złapane w 2 punktach u góry i 1 przy podnóżku pasażera, a na tym miał położone rolki... Nie zrobiłem zdjęcia, ale Ci z wyobraźnia powinni bez problemu załapać o co mi chodzi