Autor |
Wiadomość |
koksik_sv650n
SV Rider
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 11:43 Posty: 495 Lokalizacja: Kraków
Moto: zamiana na 750
|
Wypełnienie zadupka dół
Witam, dajcie jakieś foty jak wycięliście wypełnienie to z plastbiku - SV model 1 .bo zabrałem się za to a nie chce tego zje.ć.
_________________ na radyjku znany jako świr z czerwonej pandy... THUG LIFE
|
22 mar 2010, o 11:53 |
|
|
lasooch
SV Rider
Moto: TT1050
|
Re: Wypełnienie zadupka dół
Ja nic nie wycinałem, tylko zdemontowałem całe nadkole i wstawiłem w to miejsce zamiennik od plastbike
_________________ Triumph Tiger 1050 << bikepics
|
22 mar 2010, o 16:44 |
|
|
Kathani
rowerzysta
Moto: Sv 650s k2
|
Witam zapewne oboje już się z tym uporaliście zamierzam kupić to wypełnienie z allegro ->http://allegro.pl/wypelnienie-zadupka-suzuki-nowe-sv-650hk04-i1213480087.html pisałem do nich czy są jakieś mocowanie w komplecie, dostałem odpowiedź że nie. Możecie mi powiedzieć jak to się mocuje itp. chciałbym znać trochę szczegółów zanim się za to wezmę
_________________ Suzuki Sv650S K2 + K&N + DynoJet Stage 3 + Delkievic
|
24 wrz 2010, o 15:11 |
|
|
selisek
SV Rider
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 18:06 Posty: 673 Lokalizacja: Kraków/Kęty
|
Ostatnio kupował ktoś z Ricambi Weiss i coś mu się nie zgrywało. Totalna lipa podobno. Ja kupowałem w plastbike'u też już z wycięciami i mi się super zgrało. Ale wydaje mi się że to będzie to samo co ricambi weiss. Montujesz to w 4 miejscach. Na dole na tych skrzydełkach 2 otwory i montujesz do stelaża. U góry pod lampa zaraz przy tej wypustce na zamontowanie np. podświetlenia, są dwa wgniecenia/wcięcia - tam też dwa otwory i skręcasz to wkrętami z boczkami, na które nasunięte są metalowe nagwintowane podkładki. Musisz sobie jeszcze zrobić koszyk na akumulator. Powodzenia w montażu
_________________ Suzuki SV 650 99' - niebieska
|
24 wrz 2010, o 20:38 |
|
|
Kathani
rowerzysta
|
Dzięki za info , widzę że to jednak grubsza akcja (dodatkowo ten koszyk na aku ) tego się nie spodziewałem. Ale nic ta operacja poprawi wygląd svki więc trzeba będzie się za to wziąć, już leżą dolne plastiki w garażu do zabudowy silnika z plastbika to może wypełnienie też zamówię u nich skończy się sezon to zacznie się główkowanie Wiem przynajmniej już co mnie mniej więcej czeka. Dzięki
|
24 wrz 2010, o 22:32 |
|
|
szlosu
SV Rider
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 21:34 Posty: 322 Lokalizacja: kraków-skawina
Moto: SV650=>KTM 690
|
Nie wiem jak w gaźniku ale ja mam Ricambi Weiss we wtryskowej i wcale jakiegoś większego problemu nie było wszystko pasowało b. dobrze jedyny ele. który rzeźbiłem to wycięcie 1cm na styku przy schowku na narzędzia i tyle. Tylko że u mnie nie pozbywałem się fabrycznego błotnika a wypełnienie z Ricambi Weiss dołożone jest pod błotnik.
|
24 wrz 2010, o 23:48 |
|
|
selisek
SV Rider
|
U mnie koszyk na aku to po prostu cienka blacha aluminiowa odpowiednio powyginana i spięta u góry paskami elektrycznymi, tymi do spinania kabli, jednorazowymi. A koszyk jest przymocowany do mocowania zbiornika paliwa - jest tam taka blaszka wystająca. Niestety po tym zabiegu, aby zdjąć bak muszę wykręcać akumulator. Możesz jeszcze hugger, czyli błotnik na tylne koło zamówić. Tutaj niestety nie jest to tak idealnie spasowane i trzeba troszkę się nagimnastykować. W moim przypadku dziura mocująca z tyłu nie była w tym miejscu zaznaczona na owiewce co był otwór w wahaczu. Jeżeli chodzi o otwory na bokach wahacza to było ok. Z tym z tylu, trzeba zamontować boki i potem odpowiednio ten trzeci wywiercić. Inny problem to u mnie hugger był zbyt nisko i obdzierał o oponę, musiałem go podnieść na podkładkach. Kolejny problem to hugger zastępuje też osłonę łańcucha. Niestety w wersjach budżetowych owiewka w tym miejscu jest zbyt wąska przez co smar z łańcucha brudzi wypełnienie zadupka od dołu no i oponę. Co niestety sprawia, że w lewych zakrętach możemy się czuć nie pewnie i niebezpieczne uślizgi koła łapać Trochę niebezpiecznie. Poszerzając ta owiewkę jakimś patentem problem rozwiązujemy. Polecam hugger bo mega ogranicza chlapanie w okolice amora tyłu i aku. Czyściej jest nad kołem. Znowu likwidacja ori wypełnienia skutkuje chlapaniem z koła na lampę i wyżej. Pasażer jest cały uwalony, a jeżeli jedziesz sam to twoje plecy i kask z tyłu też Wygląd SV mega się polepsza to prawda Pozdro
|
24 wrz 2010, o 23:54 |
|
|
Kathani
rowerzysta
|
Hmmm a powiedz jak to wyszło dokładając to wypełnienie na oryginalny błotnik, może masz jakąś fotę jestem ciekawy tego rozwiązania. To jednak maniana z montażem tego wypełnienia dużo przeróbek to za sobą ciągnie Po tych informacjach nie wiem czy nie zabrać się za to w ten sposób http://homepage.ntlworld.com/junej.hendry/scottishsv650site/rse_end.htmCo do hugera leży zakupiony w domu czeka na montaż udało mi się kupić Puig używany za niecałe 200 złotych, wersja carbon na allegro: http://img151.imagevenue.com/img.php?image=30491_DSC02452_resize_122_114lo.JPGniestety bez mocowań ale udało mi się namierzyć coś takiego http://img4.imageshack.us/i/mocowaniez.jpg/Mam nadzieję ze wszystko będzie oki po zamontowaniu
|
25 wrz 2010, o 11:38 |
|
|
selisek
SV Rider
|
Na szlosa nie patrz - on ma po lifcie - zupełnie inaczej się to robi. Nie wycinaj oryginalnego błotnika tylko ładuj nowy plastik. Montaż jest tego prosty tylko trzeba to zrobić. Hugger z Puiga jest ok - nie chlapie od łańcucha. Mocowania dorobisz. Nie łam się i do roboty
|
25 wrz 2010, o 12:41 |
|
|
Kathani
rowerzysta
|
No nic podejmę walkę ale to za jakiś czas narazie niema mnie w Polsce, pisałeś że komuś coś nie pasowało z tym wypełnieniem zauważyłem że na allegro w Ricambi Weiss maja 2 wersję http://allegro.pl/wypelnienie-zadupka-s ... 06450.html <-- tu z dopiskiem na oryginalna lampę http://allegro.pl/wypelnienie-zadupka-s ... 80087.html <-- tu bez dodatkowego opisu Chodzi o tylna lampę stopu??
|
25 wrz 2010, o 13:06 |
|
|
szlosu
SV Rider
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 21:34 Posty: 322 Lokalizacja: kraków-skawina
Moto: SV650=>KTM 690
|
Fotki mam w galerii, a co do różnicy między gaźnikowymi - wtryskiem to po obejrzeniu fotek z przeróbki: http://homepage.ntlworld.com/junej.hend ... se_end.htm jest tak że ten elem. odcięty przez autora, we wtrysku jest odkręcany i w jego miejscu zostaje dziura. I w moim wypadku wystarczyło dołożyć wypełnienie pod błotnik i jest ok.
|
26 wrz 2010, o 21:37 |
|
|
soldyy
motocyklista
|
Daj sobie spokój z tym gościem "pokomejko". Mam od niego pług i przystosowanie tego było totalną masakrą. Trzeba było ciąć, kleić (był za szeroki), szpachlować to wszystko potem. Totalna masakra - jedyne określenie. Nie wiem jak z tymi wypełnieniami, ale pług nie pasował w żaden sposób.
_________________ SV1000S K3 Za motórem panny sznurem
|
29 wrz 2010, o 08:53 |
|
|
Kathani
rowerzysta
|
Dzięki soldyy, zamówiłem u Plastbike opisałem im że u tego pana padakę sprzedają. Odpisali, że dużo tego sprzedali i jeszcze nie było problemów żeby ktoś zgłaszał Pozdro
|
8 paź 2010, o 09:12 |
|
|
wojtek1474
motorowerzysta
Moto: FZ6 N 2005
|
Mocowanie tablicy
Witam Dopiero zaczynam przygodę z moją sv-ką i w ogóle jest to mój pierwszy motor więc potrzebuje pomocy i mam nadzieje ze wytłumaczycie mi wszystko krok po kroku jak osiągnąć mój zaplanowany cel A więc chce pozbyć się błotnika i nie wiem w jaki sposób zamocować rejestracje żeby wyglądało to o tak coś w tym stylu http://pokazywarka.pl/ihapaz-3/ . Nie wiem czy trzeba go uciąć czy wykręcić bo jak oglądałem to jednak pierwsza opcja wchodzi w grę. Może wiecie jak zrobić by to fajnie wyglądało? Zamierzam jeszcze wymienić w przyszłości kierunkowskazy na mniejsze i nie wiem jak potem z ich mocowaniem będzie. Jak chodzi o szukanie tego tematu to przeleciałem całe google i forum i jak już znalazłem to tylko do nowszego modelu poradnik
_________________ Sv 650s 2002
|
20 paź 2010, o 21:15 |
|
|
I'm not a hero
SV Rider
Moto: SV650s k3
|
Re: Mocowanie tablicy
Może coś takiego jak w temacie poniżej? viewtopic.php?f=28&t=1551
20 paź 2010, o 21:27 |
|
|
wojtek1474
motorowerzysta
|
No fajnie bo i przegląd bez problemu przejdzie z podświetleniem tylko czy będzie to pasować do starej sv-ki??
|
20 paź 2010, o 21:33 |
|
|
I'm not a hero
SV Rider
Moto: SV650s k3
|
aaaa bo to do starej ski (nie zwróciłem uwagi że to starsza siostra jest), to nie wiem, znając życie to nie... ale może niech się wypowie Twórca owego wynalazku, lub też inny posiadający takie cudo
20 paź 2010, o 22:03 |
|
|
lasooch
SV Rider
Moto: TT1050
|
Głowę bym dał, że był temat o przeróbce zadupka gaźnikowej SV... Możliwości są generalnie 2: 1) Uciąć fabryczny błotnik tuż pod lampą i dorobić sobie z blachy jakieś mocowanie tablicy rejestracyjnej. Ew. kupić na allegro jakieś blaszane "uniwersalne" mocowanie za 50zł. 2) Kupić całe wypełnienie zadupka np. w plastbike, oryginalny błotnik zdemontować razem z całym nadkolem i w jego miejsce wstawić owy element z plastbike. No i również dorobić/dokupić mocowanie tablicy. U mnie wyglądało to tak (wariant 2): Undertail tuż po zakupie, bez wyciętych otworów. Undertail z wywierconymi otworami oraz dopasowany do kształtu ramy i tylnej lampy. Ostatnie poprawki i zaraz później malowanie. Wnętrze zadupka po wymianie nadkola. 2 razy więcej miejsca niż fabrycznie. Wewnętrzne wzmocnienie mocowania tablicy rejestracyjnej. Oraz samo mocowanie owej tablicy (samoróbka z blachy alu 2mm). Efekt końcowy
_________________ Triumph Tiger 1050 << bikepics
|
21 paź 2010, o 00:08 |
|
|
koksik_sv650n
SV Rider
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 11:43 Posty: 495 Lokalizacja: Kraków
Moto: zamiana na 750
|
No mój trza tak zrobić http://allegro.pl/uniwersalne-mocowanie ... 31745.html+ kontakt preferowany e-mail : plastbike@adres.pl tel max do godz. 20 - 607 373 688 gg 2246751 / jedyne co ze starego wypełnienia zostawia się to miejsce na akumulator i tyle a i przy zamówieniu powiedz żeby zaznaczyli gdzie trzeba wyciąć (ja tak miałem) i nie wycinaj oryginała bo lipnie wygląda a koszt nowego nie jest duży! Za to efekt zajebisty.
_________________ na radyjku znany jako świr z czerwonej pandy... THUG LIFE
|
21 paź 2010, o 00:17 |
|
|
wojtek1474
motorowerzysta
|
No dobra to kupiłem już te wypełnienie to teraz mi powiedzcie jak zrobić miejsce na akumulator ?? Czy muszę wyciąć ze starego i jakoś go umocować czy idzie kupić gotowy już jakiś? Albo może zrobić? I jeszcze jedno pytanie Co myślicie jakby zamiast malowania okleić to tą folią carbon d3 3M bo według mnie ta folia nie wygląda już jak jakaś tandeta do wiejskiego tuningu zamierzam jeszcze nią okleić lusterka no ale na razie to zastanawiam się nad tym zadupkiem
|
29 paź 2010, o 16:44 |
|
|