Prawdopodobnie najlepsze na świecie forum Suzuki SV 650 / SV 1000 ;)
Regulamin działu
Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj lub przejrzyj dział FAQ, może już padła odpowiedz na Twoje pytanie. Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów, temat ma jasno określać z czym masz problem i w jakim modelu SV.
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 5 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
pepis93
pieszy
Dołączył(a): 1 kwi 2018, o 21:52 Posty: 5 Lokalizacja: Tarnowskie góry
Moto: SV650s 2002
|
Osłony silnika sv 650
Hej , wiem ,że Jestem nowy i już pisze z problemem , ale właśnie chyba jest to forum by je jakoś rozwiązać a mianowicie, jak już pisałem w przywitajce jestem właścicielem sv którą chciałem upiększyć , wylakierowalem wszystkie elementy ( foto wrzucę jak poskładam :p ) dakupiłem boczne oslony silnika , wymieniłem wydech na Dominator-a i wszystko pięknie jak by nie to , że nie mam zielonego pojęcia w jaki sposób zamontować oslony które zakupiłem, myślę, że znajdzie się tu ktoś kto borykał się już z tym problemem i będzie w stanie mi pomóc, z góry bardzo dziękuję i proszę o zrozumienie jeśli napisałem coś nie właściwie.
|
1 kwi 2018, o 23:27 |
|
|
kameleon.
rowerzysta
Moto: sv 650s 2002
|
Re: Osłony silnika sv 650
żeby zamocować boczne owiewki, chyba trzeba dorobić oddzielne mocowania przynajmniej na dolną część ( w swojej sv mam pług, musiałem dorobić 4 elementy ) w Twojej pewnie też trzeba będzie coś takiego dorobić, żeby to jakoś zamocować https://zapodaj.net/images/1a32a0512b54c.pngNie wiem czy na pewno, bo z bocznymi owiewkami się nie spotkałem, ale tak mi się wydaje, że trzeba dorobić jakieś mocowania które będą zamontowane do owiewki i do jakiejś śruby z motocykla Jak zmieniałeś komin na dominatora, a masz sv na gaźnikach to zrób synchronizacje
_________________ Młody wilk
|
2 kwi 2018, o 00:00 |
|
|
pepis93
pieszy
|
Najgorsze jest to , myślałem , że są dostępne jakieś oryginalne mocowania , świeżo polakierowalem elementy a teraz będę musiał walczyć z tymi wspórnikami , boję się, że to wszystko podrapie... ale to tak jest , trzeba było myśleć wcześniej :p A czy jeśli narazie nie zrobię tej synchronizacji gaźników mogę narobić sv-ce jakąś krzywdę? Z tego co słyszę mruczy równo:D
|
2 kwi 2018, o 10:04 |
|
|
kameleon.
rowerzysta
Moto: sv 650s 2002
|
Możesz mieć ciężkie starty, spadek mocy, będzie paliwo szybciej schodzić, jak komin zmieniałeś to są bankowo rozregulowane i z czasem będzie nierówno chodził, do tego dojdą strzały z wydechu na wolnych obrotach. Czy można tym zrobić jakąś krzywdę, nie jestem ekspertem, ale na pewno szybciej się silnik eksploatuje przez rozregulowane gaźniki Popytaj inne osoby, Ja zawsze wolałem zrobić regulacje, Kosztuje mniej, niż ewentualne koszty naprawy
_________________ Młody wilk
|
2 kwi 2018, o 10:57 |
|
|
pepis93
pieszy
|
Dzięki Kameleon. Zaraz po świętach poszukam kogoś kto mi to ogarnie i umowie się na termin, masz rację lepiej wydać teraz 100 czy 200 zł i mieć pewność,że jest ok jak później pluć sobie w brodę jak silnik zajadę
|
2 kwi 2018, o 12:58 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 5 ] |
|