Prawdopodobnie najlepsze na świecie forum Suzuki SV 650 / SV 1000 ;)
Regulamin działu
Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj lub przejrzyj dział FAQ, może już padła odpowiedz na Twoje pytanie. Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów, temat ma jasno określać z czym masz problem i w jakim modelu SV.
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 3 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
SqiX
pieszy
Moto: SV 650S K4
|
Problem z odpaleniem
Witam! Kupiłem swoją SV w listopadzie zeszłego roku, tydzień zdążyłem nią pojeździć i nie było żadnych problemów. Wczoraj przebudziłem ją z zimowego snu (odpaliła bez problemu), przejechałem się kilkanaście kilometrów i wróciłem do domu na chwilę. Gdy po godzinie chciałem znów ją odpalić zaczął się problem. SV się odpala, wkręci na obroty przy odpaleniu na 2-3 sekundy i gaśnie nie reagując na gaz. Dzisiaj gdy spróbowałem ją odpalić to już w ogóle nie zagadała. Ktoś ma jakiś pomysł co może być na rzeczy? Jestem w tym zielony jak widać i nie wiem od czego zacząć. Poprzedni właściciel przy sprzedaży mówił że przydała by się wymiana świec na nowe w najbliższym czasie, oraz dodam że motocykl stał przez zime tylko z kilkoma litrami paliwa w baku, w nieogrzewanym garażu. Ktoś ma jakieś pomysły/wskazówki? Z góry dziękuję za pomoc!
|
18 lut 2019, o 13:46 |
|
|
hubi199
SV Rider
Moto: Sv 650N k3/mts1200
|
Re: Problem z odpaleniem
Może to to paliwo. Jak mi na światłach zgasła kilka razy przy ruszaniu, to podobnie miałem jak ją szybko odpaliłem. Po wyłączeniu i włączeniu zapłonu było git. Spróbuj aku odpiąć na chwile. Jeśli to nadal nie działa to głębiej trzeba sprawdzić. (synchro przepustnic, filtry, świece, luzy zaworowe)
|
18 lut 2019, o 23:24 |
|
|
SqiX
pieszy
Moto: SV 650S K4
|
Re: Problem z odpaleniem
Wymieniłem świece, doładowałem akumulator, nie trzymałem manetki odkręconej jak głupi i odpalił Do zamknięcia
|
22 lut 2019, o 19:15 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 3 ] |
|