Prawdopodobnie najlepsze na świecie forum Suzuki SV 650 / SV 1000 ;)
To co mnie dzisiaj rozbawiło :).
Autor |
Wiadomość |
VjankuV
SV Rider
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 17:21 Posty: 783 Lokalizacja: Siecieborowice/Oława/Wrocław
|
Re: To co mnie dzisiaj rozbawiło :).
| | | | Bartosz napisał(a): No ok, ale gość pisze: "EGZEMPLARZ UNIKATOWY!!! Z BARDZO DOBRYCH RĄK!!! WSZYSTKIM BARDZO DOBRZE ZNANYCH!!!! CO POTWIERDZA ZDJĘCIE KARTY POJAZDU" Gość kupił, zarejestrował na siebie, pojeździł dwa lata(albo dłużej bo samochód ma już 9 latek),a teraz zachęca do kupna zdjęciem karty pojazdu, uświadamiając kto był pierwszym właścicielem? To jak działanie wszystkich typowych handlarzy, którzy piszą, że poprzednim właścicielem był starszy człowiek lub kobieta Bardzo dobre ręce wszystkim znane-ręce handlarza(niekoniecznie to musi być typowy handlarz), naprawdę dobry chwyt Wg mnie jest to celowe wprowadzenie kupującego w błąd. | | | | |
A może to zagorzały przeciwniki toruńskiej rozgłośni Skupuje samochody, przegląda śmieci, śledzi pracowników, robi sobie motocyklowe zdjęcia przed rozgłośnią I takie tam inne. Albo jeszcze lepszy motyw. Urząd skarbowy czepiał się rozgłośni, to Rydzyk kupił go jako osoba prywatna A, że samochód już stary i zużyty, to sprzedaje. A lepiej pokazać rozgłośnię, niż siebie
_________________ Suzuki SV 650 N 2000r. Janku bikes
|
20 sty 2011, o 12:06 |
|
|
zvierzak
przewrotowiec
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 07:43 Posty: 832 Lokalizacja: Świdnik
Moto: 1100xx
|
20 sty 2011, o 13:46 |
|
|
damian1510
motocyklista
|
_________________ Suzuki SV 650N K5
|
20 sty 2011, o 14:33 |
|
|
plastic
Mister SVforum 2014
Dołączył(a): 11 lip 2010, o 20:17 Posty: 2100 Lokalizacja: Chodzież
Moto: VFR 800X Crossrunner
|
W podkoszulce bez rękawka upaść w ściernisko...nie jest miłe - przetestowałem to wiem
_________________ Byle dalej, byle w przód, absolutnie, absolutnie. Fa fa fa fa fa fa fa fa fa ra fa fa. Fa fa fa fa fa fa fa fa fa ra fa fa....
|
20 sty 2011, o 14:53 |
|
|
Bartosz
SV Rider
|
Taka moc... weź to ogarnij
_________________ Sv 650N K7 Phantom Gray
|
20 sty 2011, o 15:24 |
|
|
Lenio
motocyklista
Moto: SV650S 2005
|
_________________ SV650SK5 -> Lubię placki ! gg:8275156
|
20 sty 2011, o 20:55 |
|
|
fibat
SV Rider
Dołączył(a): 14 maja 2010, o 17:03 Posty: 496 Lokalizacja: warszawa/otwock
Moto: SV650N K6 sprzedany
|
_________________ Przekaż 1% podatku na zakup mojego nowego sprzęta
"nie puszczone bąki unoszą się do głowy, stąd biorą się posrane pomysły"
|
20 sty 2011, o 20:56 |
|
|
Jedi
SV Rider
Dołączył(a): 6 cze 2010, o 19:24 Posty: 363 Lokalizacja: Bydgoszcz
Moto: SV650S K5(sprzedany)
|
_________________ http://www.littlesparkle.pl
Suzuki SV650S K5
|
20 sty 2011, o 22:36 |
|
|
Słoniu
SV Rider
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 17:30 Posty: 5353 Lokalizacja: Legionowo
Moto: H2 / RSV4 Factory
|
Czy piekło jest egzotermiczne (oddaje ciepło) czy endotermiczne (absorbuje ciepło)?
Większość odpowiedzi oparta była na prawie Boylesa, które mówi, że w stałej temperaturze objętość danej masy gazu jest odwrotnie proporcjonalna do jego ciśnienia.
Jeden ze studentów napisał tak:
Najpierw musimy stwierdzić jak zmienia się masa piekła w czasie. Do tego potrzebna jest liczba Dusz które idą do piekła I liczba dusz która piekło opuszcza.
Moim zdaniem, można ze sporym prawdopodobieństwem przyjąć, że Dusze, które raz trafiły do piekła nigdy go nie opuszczają. Na pytanie : ile Dusz idzie do piekła, można spojrzeć z punktu widzenia wielu istniejących dzisiaj religii. Większość z nich zakłada że do piekła idzie się wtedy, gdy nie wyznaje się tej właściwej wiary. Ponieważ religii jest więcej niż jedna i dlatego że nie można wyznawać kilku religii jednocześnie, można założyć, że wszystkie dusze idą do piekła. Patrząc na częstotliwość narodzin i śmierci, można założyć, że liczba dusz w piekle wzrastać będzie logarytmicznie. Rozważmy więc pytanie o zmieniającej się objętości piekła. Ponieważ wg prawa Boylesa wraz ze wzrostem liczby dusz rozszerzać się musi powierzchnia piekła tak aby temperatura i ciśnienie w piekle pozostały stałe, istnieją dwie możliwości:
1. Jeśli piekło rozszerza się wolniej niż liczba przychodzących do niego Dusz, temperatura i ciśnienie w piekle będzie tak długo rosło aż piekło się rozpadnie.
2. Jeśli piekło szybciej się rozszerza niż liczba przychodzących tam Dusz, wówczas temperatura i ciśnienie w piekle będzie spadać tak długo aż piekło zamarznie.
Która z tych możliwości jest bardziej realna?
Jeśli weźmiemy pod uwagę przepowiednie Sandry, która powiedziała do mnie: "prędzej piekło zamarznie niż się z tobą prześpię", jak również to, że wczoraj z nią spałem, możliwa jest tylko ta druga opcja. Dlatego też jestem przekonany, że piekło jest endotermiczne i musi być juz zamarznięte. Z uwagi na to ze piekło zamarzło, można wnioskować, że żadna kolejna Dusza nie może trafić do piekła, a ponieważ pozostaje jeszcze tylko niebo, dowodzi
to też istnienia Osoby Boskiej, co z kolei tłumaczy dlaczego Sandra cały wczorajszy wieczór krzyczała: - "O, Boże!"
|
20 sty 2011, o 22:51 |
|
|
Yeby
SV Rider
Moto: czerwona strzała
|
_________________ Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko czasami ich wyprzedzić...
SV 650 S K5
|
20 sty 2011, o 23:25 |
|
|
malyzck
SV Rider
Dołączył(a): 5 gru 2010, o 23:33 Posty: 623 Lokalizacja: Kobyłka WWL
Moto: 1000 S K5
|
| | | | Słoniu napisał(a): Czy piekło jest egzotermiczne (oddaje ciepło) czy endotermiczne (absorbuje ciepło)?
Większość odpowiedzi oparta była na prawie Boylesa, które mówi, że w stałej temperaturze objętość danej masy gazu jest odwrotnie proporcjonalna do jego ciśnienia.
Jeden ze studentów napisał tak:
Najpierw musimy stwierdzić jak zmienia się masa piekła w czasie. Do tego potrzebna jest liczba Dusz które idą do piekła I liczba dusz która piekło opuszcza.
Moim zdaniem, można ze sporym prawdopodobieństwem przyjąć, że Dusze, które raz trafiły do piekła nigdy go nie opuszczają. Na pytanie : ile Dusz idzie do piekła, można spojrzeć z punktu widzenia wielu istniejących dzisiaj religii. Większość z nich zakłada że do piekła idzie się wtedy, gdy nie wyznaje się tej właściwej wiary. Ponieważ religii jest więcej niż jedna i dlatego że nie można wyznawać kilku religii jednocześnie, można założyć, że wszystkie dusze idą do piekła. Patrząc na częstotliwość narodzin i śmierci, można założyć, że liczba dusz w piekle wzrastać będzie logarytmicznie. Rozważmy więc pytanie o zmieniającej się objętości piekła. Ponieważ wg prawa Boylesa wraz ze wzrostem liczby dusz rozszerzać się musi powierzchnia piekła tak aby temperatura i ciśnienie w piekle pozostały stałe, istnieją dwie możliwości:
1. Jeśli piekło rozszerza się wolniej niż liczba przychodzących do niego Dusz, temperatura i ciśnienie w piekle będzie tak długo rosło aż piekło się rozpadnie.
2. Jeśli piekło szybciej się rozszerza niż liczba przychodzących tam Dusz, wówczas temperatura i ciśnienie w piekle będzie spadać tak długo aż piekło zamarznie.
Która z tych możliwości jest bardziej realna?
Jeśli weźmiemy pod uwagę przepowiednie Sandry, która powiedziała do mnie: "prędzej piekło zamarznie niż się z tobą prześpię", jak również to, że wczoraj z nią spałem, możliwa jest tylko ta druga opcja. Dlatego też jestem przekonany, że piekło jest endotermiczne i musi być juz zamarznięte. Z uwagi na to ze piekło zamarzło, można wnioskować, że żadna kolejna Dusza nie może trafić do piekła, a ponieważ pozostaje jeszcze tylko niebo, dowodzi
to też istnienia Osoby Boskiej, co z kolei tłumaczy dlaczego Sandra cały wczorajszy wieczór krzyczała: - "O, Boże!" | | | | |
Genialne !!
_________________ Tak łatwo pomylić głupotę z odwagą, a rozsądek z tchórzostwem.
|
21 sty 2011, o 08:08 |
|
|
pszczólka
SV Rider
Dołączył(a): 15 mar 2010, o 11:28 Posty: 1201 Lokalizacja: Kazuń Nowy
Moto: SV650S 2001
|
_________________ SV 650s '01 Queens of Roads
|
21 sty 2011, o 10:22 |
|
|
Bartosz
SV Rider
|
_________________ Sv 650N K7 Phantom Gray
|
21 sty 2011, o 10:24 |
|
|
mr0zd
SV Rider
|
Jakie klapki profesjonalne, Sidi jak nic
21 sty 2011, o 14:06 |
|
|
Fleury29
SV Rider
Dołączył(a): 14 sie 2010, o 04:06 Posty: 428 Lokalizacja: Rzeszów City
Moto: wdowiec
|
_________________ "Too weird to live but much too rare to die.."
|
21 sty 2011, o 14:10 |
|
|
SweetNoise
SV Rider
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 12:07 Posty: 707 Lokalizacja: Kraków
Moto: Sprint ST
|
Teoria o piekle wymiata
21 sty 2011, o 15:59 |
|
|
Albin
SV Rider
Dołączył(a): 15 paź 2010, o 23:12 Posty: 657 Lokalizacja: ZLO/ZS
Moto: SV 650S '99
|
_________________ SV 650S '99 e-mail: albin@svforum.pl
|
21 sty 2011, o 16:21 |
|
|
KID
SV Rider
Dołączył(a): 25 lut 2010, o 09:07 Posty: 689 Lokalizacja: Kielce
Moto: Z1000 '10
|
_________________ SV650S -> Z1000 '10
|
21 sty 2011, o 16:43 |
|
|
plastic
Mister SVforum 2014
Dołączył(a): 11 lip 2010, o 20:17 Posty: 2100 Lokalizacja: Chodzież
Moto: VFR 800X Crossrunner
|
_________________ Byle dalej, byle w przód, absolutnie, absolutnie. Fa fa fa fa fa fa fa fa fa ra fa fa. Fa fa fa fa fa fa fa fa fa ra fa fa....
|
21 sty 2011, o 19:46 |
|
|
cyrulik
SV Rider
Moto: SV650S K6
|
_________________ SV 650S K6 "Kiedy wydaje Ci się, że jesteś bardzo dobrym kierowcą, który wie już wszystko o jeździe i drogach, sprzedaj jak najszybciej swój pojazd i nigdy więcej nie siadaj za kierownicą. Cmentarze są pełne grobów bardzo dobrych kierowców".
|
21 sty 2011, o 23:57 |
|
|