Prawdopodobnie najlepsze na świecie forum Suzuki SV 650 / SV 1000 ;)
Autor |
Wiadomość |
mauek
motocyklista
Moto: SV 650s 2000r.
|
Re: Co czytacie?
Za nastolatka czytałem serie przygód trzech detektywów autorstwa alfreda hitchcocka. Szczerze mówiąc nadal uwielbiam te przygodówki Polecam również książki których autorem jest Jack Higgins oraz Krzysztof Petka. Jeśli ktoś jest zainteresowany mam e-booki
|
4 mar 2012, o 10:19 |
|
|
mateo
motocyklista
Dołączył(a): 10 lut 2012, o 02:18 Posty: 151 Lokalizacja: Warszawa/Piaseczno
Moto: SV650N gaźnik
|
To tylko ja czytam technothrillery? Tom Clancy, seria Splinter Cell? Ostatnio wpadły mi w ręce ciekawe dwie książki Dokumenty Katynia polecam, i Sprawa Pułkownika Kuklińskiego Bohater czy Zdrajca, dopiero zacząłem czytać. Tematyke obozową, tudzież II wojna światowa przeze mnie wałkowana była w liceum, ale lubię to
_________________ http://www.bikepics.com/members/matt150/
|
8 mar 2012, o 13:15 |
|
|
terminant
SV Rider
Dołączył(a): 5 sty 2013, o 19:01 Posty: 1318 Lokalizacja: gdzie zawieje
Moto: Diabeł
|
fajny temat to reanimuję zimowe wieczory z książką - może coś polecicie?
_________________ nil mirari, nil indignari, sed intellegere viewtopic.php?t=9443
|
12 gru 2013, o 22:55 |
|
|
koroviov
SV Rider
Moto: SV650 SS
|
"Zbrodnia i kara" z perspektywy czasu zupełnie inne spostrzeżenia niż jak byłem w szkolei wydawało mi się że rozumiem. A współczesne to "Kret w Watykanie" Kubik i Czuchowski
_________________ Najlepszą metodą tunningu jest obniżenie masy. Masy motocyklisty.
|
12 gru 2013, o 22:58 |
|
|
komi
SV Rider
Dołączył(a): 20 kwi 2013, o 11:22 Posty: 1573 Lokalizacja: Wrocław<->Głuszyca
Moto: SV650S '2003
|
Dostojewski (Bracia Karamazow, Biesy, Idiota), Gogol (Martwe dusze), Vonnegut (oj, długo by wymieniać, obowiązkowo: Hokus-pokus, Śniadanie Mistrzów, Trzęsienie czasu, Rysio-snajper), Heller (oczywiście: Paragraf 22, kolejne już mniej). Inaczej spojrzysz wtedy na ludzi, którzy Cię otaczają i na sytuacje, które czynią skomplikowanymi bardziej niż by same tego wymagały Chyba, że jesteś psychologiem (psycholożką? coś jak pani "ministra" jakaś-tam?) i już patrzysz inaczej, a co więcej: potrafisz wyjaśnić, dlaczego tak jest Jeśli będziesz jeszcze po twórczości Kurta i Josepha odczuwać niedosyt specyficznego poczucia humoru, to polecam pisarzy górskich (ale to już raczej dla "siedzących w temacie" będzie ciekawe, inni mogą się zanudzić). Hreczuch (Prostowanie zwojów, z przezabawnym opisem rozmowy autora z Markiem Kamińskim), Machnik (np. Na kolanach do koryta), Simpson (Gra z duchami), Lwow (Zwyciężyć znaczy przeżyć - niedawno ukazało się wznowienie, ja mam wydanie Hudowski&Marcisz, vide-> "zostać wyłozowanym"). Szukając bliżej 1013,2hPa: Czerwiński (kiedyś jego felietony były publikowane - chyba - na wp.pl) - Przebieguum Życiae. Niedługo przesilenie, więc zimowe wieczory zaczną się robić coraz krótsze (pomijając to, że jeszcze nie są zimowe), zatem: do książek! //edit: Zapomniałbym o Jerzym Urbanie (właściwie, to zapomniałem). Można nie lubić, ale postać inteligentna i dowcipna. "Prima-aprilis, Towarzysze!" czy choćby "Abecadło Urbana" jako odpowiedź na "Alfabet Kisiela". Ktoś z poprzedników wyciągnął Cejrowskiego, więc dorzucę podróżujących dziennikarzy: Kapuściński (oczywista-oczywistość ), Jagielski (nie ten od Wywiadu z wampirem, ten z PAP, od Wież z kamienia, Dobrego miejsca do umierania, Nocnych wędrowców), Cegielski (Oko świata, Pijani bogiem, Masala). Część z nich wydana w serii "Terra incognita", tam warto szukać autorów i tytułów. Jeśli kogoś pominąłem, to przez niepamięć albo niewiedzę, złej woli brak
_________________ "Cholernie chciało mi się śmiać" Kurt Vonnegut jr
|
13 gru 2013, o 01:05 |
|
|
piecus88
SV Rider
Dołączył(a): 25 mar 2012, o 18:38 Posty: 595 Lokalizacja: Choszczno / Szczecin
Moto: SV 650s `03
|
Jakiś czas temu połknąłem 3 książki Beckett`a w kilka dni- "Chemia śmierci" i sequele, polecam-wciągają.
_________________ szoruję asfalt
|
13 gru 2013, o 02:23 |
|
|
Karol20
SV Rider
Moto: SV650s k8
|
Żółte ptaki - Powers Kevin
|
13 gru 2013, o 11:20 |
|
|
sztucznawinyla
motocyklista
Dołączył(a): 16 gru 2013, o 00:07 Posty: 181 Lokalizacja: Zagłębie Dąbrowskie
Moto: szukam najlepszego
|
,,Berek'' M.Szczygielski ,,Emma i ja'' E.Flock ,,Egzamin z oddychania'' J.J.Kolski Książki po które sięgam co jakiś czas : ,,Pan Ibrahim i kwiaty Koranu '' - E.E. Schmitt ,,Nie szukaj mnie'' - P. Wereśniak
_________________ Kobieta jest cudem boskim, szczególnie jeśli ma diabła za skórą. Alfons Allais
|
16 gru 2013, o 15:29 |
|
|
jns_pl
motocyklista
Dołączył(a): 11 maja 2013, o 20:36 Posty: 279 Lokalizacja: Warszawa
Moto: SV650N 2008
|
Temat widzę trochę umarł - może uda się odkopać. Ja ostatnimi czasy czytuję książki Lee Child'a, w których głównym bohaterem jest Jack Reacher. Dzisiaj obejrzałem film zekranizowany na podstawie jednej z powieści pt. Jack Reacher: Jednym strzałem. Niby w roli głównej Tom Cruise, a film był raczej taki sobie. Mimo to, zabieram się zaraz za książkę - ta jak to zazwyczaj bywa, pewnie będzie o wiele ciekawsza. Poza tym thrillery medyczne Tess Gerritsen, thrillery/sensacje Robera Ludluma, Tom'a Clancy'ego. Kupiłem też ostatnio "MASA o kobietach polskiej mafii" - słyszałem, że dobre, ale powiedzieć będę mógł więcej, jak przeczytam
_________________ Pozdrawiam, jns_pl GG:129771 --------- I'm very well organised - everything is in one big pile SV650N K8, BMW R1200RS
|
17 kwi 2014, o 23:22 |
|
|
marta26
SV Rider
Dołączył(a): 15 kwi 2011, o 10:37 Posty: 1796 Lokalizacja: Dęblin/Piaseczno
Moto: suzuki sv650s
|
Ooo...do tej książki napisanej przez Masę też się przymierzam...oglądałam z nim wywiad niedawno. Korci mnie...jutro kupię
_________________ marta26-->>SV650S
www.logo-ratio.pl
|
17 kwi 2014, o 23:44 |
|
|
ciastek329
SV Rider
Moto: SV650S 2001
|
Ostatnio przeczytane "Axis mundi" i "Kacper Ryx". Obie polecam No i oczywiście "Demony Leningradu" ale tylko pod warunkiem, że maci cały dzień wolny
|
26 kwi 2014, o 14:23 |
|
|