Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest 26 gru 2024, o 21:16

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
mandaty w "naszym" kraju... 
Autor Wiadomość
SV Rider

Moto: TT1050
Post Re: mandaty w "naszym" kraju...
No, to fakt. Pod tym względem macie tam przesrane jak w ruskim czołgu z lufą do środka :obity:

A orientujesz się czemu tam są takie restrykcyjne ograniczenia? To, że wysokie mandaty, konfiskata prawka czy areszt, to nawet ma ręce i nogi, przynajmniej ludzie tych przepisów przestrzegają, bo się boją. Ale czemu u diabła ograniczenia prędkości są tak niskie na tak świetnych drogach?! Przecież ruch znikomy, ludzi mało, prędzej już renifera można spotkać na drodze...

19 cze 2011, o 13:11
SV Rider

Moto: TL 1000R
Chodzi prawdopodobnie o bardzo wysokie koszty takich wypadków, czyli leczenie, koszty wypłaty odszkodowań itd. aha i jeszcze jedna ważna rzecz, nie wiem czy nie najważniejsza. Tutaj ludzkie życie jest wysoko cenione (chyba wyżej niż w Polsce). Ja miałem ostatnio szkolenie pierwszej pomocy w pracy z użyciem defibrylatora i takie szkolenia są powszechne. Nawet przyszła mi oferta wynajmu takiego defibrylatora na okres wakacji, a może uratuje komuś życie przypadkiem?

http://www.youtube.com/watch?v=UhE3OQb0kQ0

19 cze 2011, o 13:24
Zobacz profil WWW
Klonowy orator

Moto: nima :)
slusar_o2 napisał(a):
Powinniśmy się cieszyć, że mieszkamy w Polsce. W innych krajach za >50 by zabrali wam prawko na parę miesięcy, plus mandat po którym by odechciało się w ogóle jeździć. A u nas 500zł. Dużo, ale jak to się ma np do 1000euro? Co jak co ale na wysokość mandatów nie możemy narzekać. Trzeba się cieszyć z tego co mamy, a służbistów znajdziesz wszędzie.

Swoją drogą też dostałem mandat za przejście na czerwonym świetle o 3 w nocy jak wracałem z klubu. No :cenzura: pusta droga typowo, a nagle radiowóz z podziemi się wyłonił. Nie że podjechał czy coś. On się po prostu wynurzył z otchłani! Masakra.

Skoro już o tym wspomniałeś to fakt za przekroczenie prędkości o 50 km /h (na autostradzie jest 100km /h limit), zabierają pojazd i wystawiają mandat w wysokości do 10 000 $ :D. Nie mówiąc już o tym że ubezpieczenie na następne 5 lat pójdzie do góry 100 %, a więc ja także uważam że 400zl nie jest tak tragicznie w Polsce :>

22 cze 2011, o 01:40
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2