Prawdopodobnie najlepsze na świecie forum Suzuki SV 650 / SV 1000 ;)
Motocykliści będą mogli jechać na czerwonym
Autor |
Wiadomość |
Kilerpl
Klonowy orator
Moto: nima :)
|
Re: Motocykliści będą mogli jechać na czerwonym
Chodzi Ci o krzyżówki ze stopami czy z brakiem strzałek w prawo? Mnie się ten system podoba, jeżeli panuje kultura na drodze i nikt nie próbuje nikogo odciąć to system jest bardzo wygodny Jedynie do centrum nie lubię wjeżdżać bo tam są wszędzie drogi jednokierunkowe
_________________ Trawa jest zawsze bardziej zielona po drugiej stronie płotu Ego nihil timeo, quia hihil habeo
|
11 sie 2011, o 04:39 |
|
|
Marass
rowerzysta
Moto: SV1000S K4
|
Jedokierunkowe w centrum to kłopot i u nas, ale Wasze strzałki w lewo to już magia.
_________________ Marek, SV1000S
|
11 sie 2011, o 11:08 |
|
|
Słoniu
SV Rider
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 17:30 Posty: 5353 Lokalizacja: Legionowo
Moto: H2 / RSV4 Factory
|
Chodzi mi o tą sytuację
|
11 sie 2011, o 18:30 |
|
|
kacperski
Mister Apollo
Moto: Z1000
|
W stanach obowiązuje 4-way-stop bez reguły prawej ręki (nie wiem jak jest w Kanadzie), mimo jasnych zasad (kto pierwszy ten lepszy) i tak sporym problemem są wymuszenia. Na "naszych" zasadach niedawno musiałem "wymusić" pierwszeństwo na potrójnym skrzyżowaniu (jeden jedzie prosto, ustępując będącemu po prawej skręcającemu w lewo, który ustępuje kolejnemu będącemu po prawej skręcającemu w lewo, ustępującemu z kolei temu pierwszemu ) Od dawna mówię, że przepisy ruchu drogowemu służą jedynie ustaleniu winy w przypadku kolizji
_________________ SV 650S - Błękitny Ogórek -> Z1000 - Ognista pomarańcza
|
14 sie 2011, o 21:29 |
|
|
Suzi Mua
SV Rider
Dołączył(a): 24 cze 2010, o 01:58 Posty: 683 Lokalizacja: Kraków
Moto: SV650S'02/'04
|
Czyli to nie tylko w Krakowie te skrzyżowania z ciągłym czerwonym Na mieście, praktycznie nie da się jeździć motocyklem nocą, bo połowa skrzyżowań nie reaguje i nie zmienia na zielone. Ja problem obchodzę, krótkim odstaniem i przejazdem na czerwonym, bo innego sposobu nie mam.Jak mnie policjanty wezwą na komisariat, za wykroczenie to ich zaproszę na takie skrzyżowanie i poproszę o demonstracje jak w takiej sytuacji włączyć zielone. ZIKiT ma temat w dupie, bo dzwoniłem już do nich w tej sprawie...
_________________ Slow down, Be aware, Take care, Survive
!!! SUZUKI SV650 & SV650S '99 to '08 - HAYNES SERVICE & REPAIR MANUAL - Download !!!
|
15 sie 2011, o 00:17 |
|
|
Kilerpl
Klonowy orator
Moto: nima :)
|
Zasada taka sama w Kanadzie, ale ja nie mam problemów z ludźmi próbującymi wymusić pierwszeństwo. Czasami się zdarza na rondach bo ludzie nie wiedzą jak się jeździ nawet na najprostszym rondzie, ale ja mam sposób aby ich nauczyć i drugi raz już tak nie robią
_________________ Trawa jest zawsze bardziej zielona po drugiej stronie płotu Ego nihil timeo, quia hihil habeo
|
15 sie 2011, o 06:34 |
|
|