Prawdopodobnie najlepsze na świecie forum Suzuki SV 650 / SV 1000 ;)
Katastrofa samolotu prezydenckiego w Smoleńsku - 96 ofiar
Autor |
Wiadomość |
vinca
SV Rider
Dołączył(a): 24 lut 2010, o 12:51 Posty: 738 Lokalizacja: Kraków / Krzeszowice
|
Re: Katastrofa samolotu prezydenckiego w Smoleńsku - 96 ofiar
Ja tam głosowałem na Tuska Na dobrą sprawę, nie wiem, co Tobą kieruje, że piszesz czyjeś nazwisko z małej litery. Bo nie sądzę, żebyś w ten sposób przekonał kogoś do swoich poglądów... Mimo wszystko będę pisał tak: Kaczyński, nie przez 'k'... PZDR.
_________________ SV650 N K7
|
15 kwi 2010, o 00:04 |
|
|
kostek
motocyklista
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 09:13 Posty: 104 Lokalizacja: Poznań - Wiry \ czasami Toruń
|
Strasznie mi się spodobał ten wiersz, tak jakbym dostrzegł i zrozumiał sens tego pogrzebu na Wawelu, zwłaszcza ostatni wers: Dźwięczy requiem pod dzwonu kloszem, Salonowcy - skończcie tę wrzawę. O czas smutnej zadumy proszę, gdy Prezydent idzie na Wawel. Kogo wiedzie w żałobnej gali? Jakieś cienie, mundury krwawe, ci w Katyniu z dołów powstali, z Prezydentem idą na Wawel. Idą wolno, lecz równym krokiem, bo im marsza rozbrzmiewa grave. Niezbadanym Boga wyrokiem z Prezydentem ciągną na Wawel. Gdy próg przejdą królewskich pokoi, krótki apel – czas z misji zdać sprawę, potem spać – pierwsza noc już wśród swoich z Prezydentem, co wwiódł ich na Wawel. Ciiiiiicho! śpią …Ale może obudzi ich los w nas to, co czyste i prawe? Niech pojedna – i partie i ludzi, dzień, gdy oni dotarli na Wawel. http://www.fronda.pl/henryk_krzyzanowski/blog/prezydent_idzie_na_wawel_smutna_piosenka
_________________ Kostek http://bikepics.com/members/kostekw/
Ostatnio edytowano 15 kwi 2010, o 00:07 przez kostek, łącznie edytowano 1 raz
|
15 kwi 2010, o 00:05 |
|
|
Dono
SV Rider
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 09:59 Posty: 3102 Lokalizacja: Warta, łódzkie
Moto: różne
|
Zaraz zaraz to jakaś pomyłka. Ja nikogo nie próbuję przekonać do moich poglądów.
|
15 kwi 2010, o 00:06 |
|
|
jedrekla7
motocyklista
Dołączył(a): 18 mar 2010, o 16:09 Posty: 240 Lokalizacja: mazowieckie / la7 Rep.
|
Dono co Ty się tak uparłeś na tą Irlandię. A co do Wawelu to kolego nie masz zupełnie racji, uważam, ze czyny powinny przesądzać o tym gdzie zostaje pochowany człowiek a nie sposób śmierci. Rozumiem, że jesteś proPIS katolem ale jakieś zdrowy rozsądek trzeba mieć podczas chwil kiedy targają nami emocje.
_________________ Srebrne SV650S urodzony 2002r
|
15 kwi 2010, o 09:03 |
|
|
Razor
erotoman-gawędziarz
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 02:34 Posty: 3871 Lokalizacja: Otwock
Moto: SV 1000N 2004
|
Ejejejej, jako Moderator zwracam grzecznie uwagę - bez takich.
_________________ SVNERWUS
|
15 kwi 2010, o 11:12 |
|
|
snow
SV Rider
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 14:23 Posty: 403 Lokalizacja: Poznań
Moto: GSR750_L1
|
Fuck... nie linkujcie mi tu frondy bo przy kawie jestem... wrzodów za chwilę dostanę...
_________________ GSR750_L1 Glass Sparkle Black skąd ja to wiem, że ogon nie merda psem?!
|
15 kwi 2010, o 11:18 |
|
|
jedrekla7
motocyklista
Dołączył(a): 18 mar 2010, o 16:09 Posty: 240 Lokalizacja: mazowieckie / la7 Rep.
|
Razor dałem emotona z oczkiem na znak żartu
_________________ Srebrne SV650S urodzony 2002r
Ostatnio edytowano 15 kwi 2010, o 13:55 przez jedrekla7, łącznie edytowano 1 raz
|
15 kwi 2010, o 11:37 |
|
|
lpt
mundrek
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 12:50 Posty: 1758 Lokalizacja: Rybnik
Moto: sv1k/ 748SP
|
Poleci punkcik ? TOMEEEEEEEKKKKKKKKK_KKKKKK!!! ONI BRZYDKO MUFIĄĄĄ.
_________________ I wy, o których zapomniałem, Lub pominąłem was przez litość, Albo dlatego, że się bałem, Albo, że taka was obfitość...
|
15 kwi 2010, o 13:43 |
|
|
Razor
erotoman-gawędziarz
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 02:34 Posty: 3871 Lokalizacja: Otwock
Moto: SV 1000N 2004
|
lpt, nikogo nie będę strofował, a tym bardziej nie wlepię nikomu punktu bo raz, że nie chcę, dwa, że nie mam takiej możliwości Ale w regulaminie mamy, że nikt nie może nikogo obrażać/wyzywać publicznie a tak to odebrałem. Więc jeżeli Panowie chcą się epitetami okładać, to PROSIŁBYM robić to przez PW, bo z zasady nikogo postów nie będę kasował ale nie chcę mi się czytać kłótni Czaisz?
_________________ SVNERWUS
|
15 kwi 2010, o 14:46 |
|
|
kostek
motocyklista
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 09:13 Posty: 104 Lokalizacja: Poznań - Wiry \ czasami Toruń
|
A w dupsku do mam czy to fronda, Radio Maryja, mohery, Pisowcy, wiersz mnie poruszył, zrozumiałem, że w tej całej historii (prezydent jest tu tylko metaforą wszystkich którzy tam zginęli, przynajmniej dla mnie) zapominamy, że świat się dowiedział, że oni w końcu mogą "wrócić do domu". W tym kontekście nie rozumiem, co ma u ciebie wywołać wrzody? Nie zwalaj winy na mnie, że coś cytuję , za mało na moto ostatnio śmigasz stąd nerwica i w piątek pod rygorem przekazania mi twojego moto, widzę Ciebie i twoją red bicz na ulicach.
Ostatnio edytowano 15 kwi 2010, o 16:00 przez kostek, łącznie edytowano 1 raz
|
15 kwi 2010, o 14:52 |
|
|
pcc
motocyklista
|
Przerwę tę miłą konwersację newsem co do rysunku w belgijskiej prasie: Za Gazetą:
_________________ Chi va piano, va lontano...
|
15 kwi 2010, o 15:01 |
|
|
kostek
motocyklista
|
Szydello brawo dla ciebie i innych którzy brali udział w akcji.
|
15 kwi 2010, o 15:59 |
|
|
snow
SV Rider
|
Kostek: W sobotę. W piątek wożę du&ę 4 kołami A2
_________________ GSR750_L1 Glass Sparkle Black skąd ja to wiem, że ogon nie merda psem?!
|
15 kwi 2010, o 16:24 |
|
|
pcc
motocyklista
|
Warszawa wczoraj: ------ ------ ------ ------ Nie lubię dodawać takich ilości - wole zrobić galerię. Jak się jakoś obrobię to wydłubię szybka galerię. Te parę ujęć oddaje nastroje na Krakowskim.
|
15 kwi 2010, o 18:57 |
|
|
vinca
SV Rider
|
A tu pean autorstwa Marcina Wolskiego, opublikowany na pierwszej stronie 'Gazety Polskiej" NA ŚMIERĆ PREZYDENTA KACZYŃSKIEGO Mediom Prawdę mając na ustach, a kłamstwo w kieszeni, będąc zgodni ze stadem, z rozumem w konflikcie, dzisiaj lekko pobledli i trochę stropieni, jeśli chcecie coś zrobić, to przynajmniej milczcie! Nie potrzeba łez waszych , komplementów spóźnionych Waszej czerni, powagi, szkoda słów, nie ma co, dzisiaj chcemy zapomnieć wszystkie wasze androny wasze żarty i kpiny, wylewane przez szkło. Bo pamięta poeta, zapamięta też naród wasze jady sączone, bez ustanku dzien w dzień. Bez szacunku dla funkcji, dla symbolu, sztandaru... Karlejecie pętaki, rośnie zaś Jego cień! Od Okęcia przez centrum, tętnicami Warszawy. Alejami, Miodową i Krakowskim Przedmieściem jedzie kondukt żałobny, taki skromny choć krwawy. A kraj czuje - prezydent znowu jest w swoim mieście Jego wielkość doceni lud w mądrości zbiorowej. Nie potrzeba milczenia mącić fałszu mdłą nutą Na kolana łajdaki, sypać popiół na głowę Dziś możecie Go uczcić tylko wstydu minutą!
|
15 kwi 2010, o 21:23 |
|
|
kostek
motocyklista
|
Piękne i prawdziwe.
|
16 kwi 2010, o 10:03 |
|
|
pcc
motocyklista
|
No ale przyznacie - zalatuje grafomanią... i słabizną poetycką Abstrahując od lekkiej zmiany w pokazywaniu przez media pewnej sylwetki ) No i jakby tak było: no to kurna, skąd byśmy wiedzieli co się dzieje..? A to: to wygląda jak nawiązanie do słynnego plakatu "karzeł reakcji..." - słabe. I jeszcze: No to jak chcemy zapomnieć - to po co znów do nich wracamy? Albo zapominamy, albo drapiemy.. No i generalnie: łajdaki, pętaki - 'przepiękne' słownictwo - nie ma to jak kultura w publicznej debacie... heheh. No ale to typowe niestety dla pewnych środowisk. No to wyszła rozprawka 'analiza wiersza'
|
16 kwi 2010, o 11:38 |
|
|
spazz
chachar
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 17:29 Posty: 2311 Lokalizacja: Oberschlesien
Moto: Brak
|
Ale to typowy jezyk frontu antymedialnego jak nazwe ludzi ktorzy powtarzaja te slogany za prezesem kaczynskim. Mialem okazje pracowac przez ostatni rok z pewna starsza pania. ciagle premiera obrzucala podobnymi epitetami, az zal byle tego sluchac z usta badz co badz wyksztalconej osoby. jezeli przyjac ze tusk i POwazna ekipa zawladnela umyslami mlodszej czesci spoleczenstwa to rydzyk i ekipa zmasakrowala rownie mocno a moze bardziej mozgownice starszych. co do prezydenta tez uwazam ze nie powinien zostac pochowany na wawelu. powazki jak najbardziej. zreszta warszawiak z niego byl wiec chyba tam bylo by mu najlepiej. jak by to wygladalo jezeli np karol wojtyla lezal by na wawelu a obko lech kaczynski. widzicie chyba roznice formatow tych dwoch postaci?
_________________ CHŁOP BEZ POLERKI JEST JAK MIĘSNY BEZ WINERKI!!!
|
16 kwi 2010, o 18:29 |
|
|
snow
SV Rider
|
Taki z Wolskiego Tuwim jak z koziej du&y trąba...
|
16 kwi 2010, o 21:53 |
|
|
vinca
SV Rider
|
No można mieć różne zdanie Fanem Kaczyńskiego nie byłem i nie będę... Tego nic nie zmieni. Więc haseł typu ' karlejecie pętaki' nie odbieram baaardzo delikatnie mówiąc pozytywnie. Zamieszczając ten 'wiersz' chciałem pokazać, jak dziwne i chore mogą być poglądy na ten smutny w sumie temat. Oczywiście: PZDR.
|
17 kwi 2010, o 00:33 |
|
|