Prawdopodobnie najlepsze na świecie forum Suzuki SV 650 / SV 1000 ;)
Autor |
Wiadomość |
vazon
motocyklista
Moto: SV650N 2000
|
Re: ACTA-cenzura internetu
Razor, nie zastanawiałeś się nad wejściem do polityki? myślę, że masz potencjał i nieźle prawisz ...ehh podobno władza psuje każdego... Słoniu proszę cię, nie wplątuj w dysputy partii politycznych, każdy z nich jest dobry, rękę bym sobie dał obciąć, że jak PiS by był u władzy zrobił by to samo co teraz PO, a PO "przyłączyłoby się" do walki z acta. Jeden wart drugiego.
27 sty 2012, o 22:06 |
|
|
Słoniu
SV Rider
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 17:30 Posty: 5353 Lokalizacja: Legionowo
Moto: H2 / RSV4 Factory
|
Gdyby babka miała wąsy byłaby dziadkiem, gdyby szafa miała sznurek byłaby windą. Nie wiesz co by zrobił PIS, ja też nie wiem.
|
27 sty 2012, o 23:09 |
|
|
vazon
motocyklista
Moto: SV650N 2000
|
27 sty 2012, o 23:44 |
|
|
kozik
SV Rider
Dołączył(a): 17 maja 2011, o 14:52 Posty: 5631 Lokalizacja: Dęblin-Piaseczno
Moto: suzuki sv 650S 99r.
|
_________________ SV 650 S '99/GSX-R 750 K1
www.logo-ratio.pl
|
28 sty 2012, o 01:42 |
|
|
Kilerpl
Klonowy orator
Moto: nima :)
|
_________________ Trawa jest zawsze bardziej zielona po drugiej stronie płotu Ego nihil timeo, quia hihil habeo
|
28 sty 2012, o 07:06 |
|
|
Słoniu
SV Rider
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 17:30 Posty: 5353 Lokalizacja: Legionowo
Moto: H2 / RSV4 Factory
|
Kserówki...jak u studentów.
|
28 sty 2012, o 10:50 |
|
|
Razor
erotoman-gawędziarz
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 02:34 Posty: 3871 Lokalizacja: Otwock
Moto: SV 1000N 2004
|
Ja skończyłem Nauki Polityczne na UW, co trochę mi poszerzyło horyzonty w tej dziedzinie. Nie wiem czy bym chciał się pchać w politykę - dużo zachodu i trzeba być wrednym pieniaczem by tam móc przeżyć Myślę, że to bardzo prawdopodobne. Oczywiście nie ma co gdybać, ale znając PiS to oni są bardzie proamerykańscy lizidupki niż POwiaki i reszta tej naszej parlamentarnej świty, i jakoś mam przeczucie że oni by szybciej podpisali te ACTA...
_________________ SVNERWUS
|
30 sty 2012, o 01:19 |
|
|
kozik
SV Rider
|
Witaj w klubie, też nie miałbym ciśnienia, żeby dalej to ciągać więc zmieniłem kierunek edukacji i poszedłem w inną stronę
www.logo-ratio.pl
|
30 sty 2012, o 09:57 |
|
|
plastic
Mister SVforum 2014
Dołączył(a): 11 lip 2010, o 20:17 Posty: 2100 Lokalizacja: Chodzież
Moto: VFR 800X Crossrunner
|
Po co studiować coś, w czym każdy Polak jest specjalistą
_________________ Byle dalej, byle w przód, absolutnie, absolutnie. Fa fa fa fa fa fa fa fa fa ra fa fa. Fa fa fa fa fa fa fa fa fa ra fa fa....
|
30 sty 2012, o 10:57 |
|
|
wojte
SV Rider
Dołączył(a): 14 paź 2010, o 22:38 Posty: 330 Lokalizacja: Brzesko
Moto: BMW f800s
|
Mnie tylko najbardziej dziwi dlaczego Polacy wyszli strajkować by móc dalej okradać, a jak vat, akcyza poszły w górę, jak zabrali najpotrzebniejsze leki z refundacji to nikt nie stanął.. Po to jest to acta, to samo było z dopalaczami, aby narobić szumu wśród idiotów mogących coś zrobić nie przejmując się np. akcyzą czy lekami, bo to jest nam tak naprawdę potrzebne do życia.
_________________ wydruki 60x40 cm 19,99zł papier i tusze HP, maszyna hp 130r, wydruki do 61x180cm Fotografia ślubna http://www.poniewierski.com
|
30 sty 2012, o 21:24 |
|
|
Notturno SV
Mister Budda
Dołączył(a): 24 lut 2010, o 12:22 Posty: 2362 Lokalizacja: Warszawa
Moto: VTR RIDER :D
|
Wiesz co a mi się wydaje że Acta po prostu przechyliły szale goryczy... źle było od dawna i coraz więcej rzeczy nie podobało się ludności w państwie, a ACTA akurat były tym przez co postanowili wyjść.... jestem też ciekaw czemu takie sprawy nie docierają do nas już tak dużym echem jak kiedyś http://wiadomosci.dziennik.pl/swiat/art ... paliw.htmlMam wrażenie że dlatego aby w Polsce nie zaczęło dziać się to samo...
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
|
30 sty 2012, o 22:01 |
|
|
Razor
erotoman-gawędziarz
|
Dla czystej przyjemności Dlatego, że rewolucja jest zazwyczaj domeną ludzi młodych, chcących coś zmienić a nie poddających się biernie rządom. Zauważ, że to młodzi wyszli na ulicę i domagali się kasacji ACTA. Dlaczego? Bo to w nich uderzyło, w ich sferę życia codziennego jaką jest internet. Młodych nie obchodzi akcyza na paliwo, vat czy leki bo oni się jeszcze uczą/studiują, także nie pracują za bardzo i nie chorują na jakieś przewlekłe choroby by móc się szprycować medykamentami. Ich obchodzi wolność słowa, myśli i wypowiedzi - chcą ją utrzymać poniekąd bez odpowiedzialności karnej za nią jaką przewiduje ACTA. Oto Twoja odpowiedź.
|
31 sty 2012, o 00:19 |
|
|
wojte
SV Rider
Dołączył(a): 14 paź 2010, o 22:38 Posty: 330 Lokalizacja: Brzesko
Moto: BMW f800s
|
Będą jaja.. Ropa dzisiaj u mnie >6.. też jestem młody z tego co widzę już nie ma tak słodko wśród studenckiej maści. Będąc na wymianie niemieckiej w LO ponad 10lat temu, zauważyłem wtedy dla mnie dziwną rzecz, po 18roku (syn córka) życia miałeś bilans wydatków na swoje życie w domu i każdy w moim wieku tam pracował po szkole, gazety zakupy, sprzątanie. Z naszej klasy tylko ja pracowałem i to w wakacje, tam każdy. Kasa na wodę śmieci, prąd oddawana co miesiąc. Należy dodać że wszyscy mieli kasiory w bród.. Teraz widzę że powoli taki system wchodzi do nas, i dobrze będzie mniej "kalek" w społeczeństwie, dziwi mnie że nie rozumieją jeszcze podatków.. że na wszystko trzeba zapracować. W DE każdy potrafił liczyć co za co, na zdrowotne, netto-brutto, wystawić rachunek, spisać umowę itd., a nie było internetu - w dodatku mają podatek kawalerski. Ciekawa rozmowa dzisiaj była u Lis'a. Kurcze ludzie się straszą nawzajem.
_________________ wydruki 60x40 cm 19,99zł papier i tusze HP, maszyna hp 130r, wydruki do 61x180cm Fotografia ślubna http://www.poniewierski.com
|
31 sty 2012, o 00:56 |
|
|
Dono
SV Rider
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 09:59 Posty: 3102 Lokalizacja: Warta, łódzkie
Moto: różne
|
Ludzie rozumieją podatki, nie rozumieją tylko dlaczego są tak zajebiście wysokie i trafiają do prywatnych kieszeni tych złodzieji z rządu zamiast na drogi, oświatę, opiekę medyczną itp. Oni podnoszą sobie ciągle pensje, a oszczędności szukają na chorych ludziach, emerytach, zamykając szkoły itd. Co mnie jeszcze denerwuje to utrzymywanie przestępców i nierobów (zasiłki, więzienia). Ja bym takich zagonił do robót publicznych - skoro nie może dostać pracy, a chce zasiłek niech coś robi. Podobnie ze skazańcami, zamiast wylegiwać się w ciepłej celi przy tv i papierosku to zagonić do kopalni, budowy dróg itp.
|
31 sty 2012, o 01:03 |
|
|
Razor
erotoman-gawędziarz
|
Ciekawe! Rozwiń temat Podzielam twoje zdanie. Wszystkich skazanych zapędziłbym do ciężkich robót, ale takich by ich społeczeństwo widziało (chodzi o to że na wolności cfaniakował, a teraz zapierdziela najgorsze roboty), np. do sprzątania ulic, czyszczenia kanałów z fekaliów itp. za 1/8 pensji - tak jest w niemcowni. Dzięki temu mają jakieś pieniądze na start po wyjściu z pierdla odłożone.
|
31 sty 2012, o 01:13 |
|
|
kozik
SV Rider
|
A powinna bo od tego to raczej wszyscy jesteśmy uzależnieni, w mniejszej-większej mierze ale jesteśmy i młodzi ludzie też powinni się przyłączyć do tego protestu.
www.logo-ratio.pl
|
31 sty 2012, o 10:03 |
|
|
lpt
mundrek
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 12:50 Posty: 1758 Lokalizacja: Rybnik
Moto: sv1k/ 748SP
|
Był taki jeden co zapędzał siłą skazanych do kamieniołomów, kopalń, dróg itp. Niestety - z takiego przymusu nigdy nic dobrego nie wyjdzie - jeśli ktoś twierdzi inaczej to odsyłam do historii państw totalitarnych. Sprawa jest bardziej złożona, o czym Razor dobrze wiesz - trzeba tak obniżać świadczenia socjalne, żeby odbiorcy byli na granicy ubóstwa, i byliby lekko zmuszani zaistniałą sytuacją do pracy. Paradoksalnie mają oni te same prawa wyborcze, co obywatel który pół życia się uczył, a potem pracował, założył rodzinę, ma kilkoro dzieci (które np. też już pracują) itd... Tutaj bym coś zmienił A wracając do tematu: Czym różni się kradzież płyty, którą artysta składał 2 lata, poświęcał czas z rodziną, ładował w to kasę, od kradzieży bułki w piekarni - kolesiowi który wstał o 3 w nocy, by tą bułkę przygotować. Ktoś powie, że artyście nic nie ubędzie - powiedziałbym że wręcz przeciwnie - słuchacz nie odłoży drobnych, bo można płytkę przecież ściągnąć z netu. Jeśli ktoś dalej nie widzi analogi to po prostu nie ma o czym gadać, bo to sensu nie ma... Faktycznie ktoś złapał nas za du*e, a banda protestujących "internałtuf" domaga się "wolności" tłumacząc że acta zacznie nas wszystkich inwigilować i takie tam. Sama propozycja egzekwowania praw autorskich w umowie ACTA jest na pierwszy rzut oka zdecydowanie przesadzona. Ale zastanowić się 2 razy - jak inaczej zabrać się za piratów, jak nie przez "życie na podsłuchu". Moim zdaniem powinna być propagowana akcja :"ściągnąłeś? przesłuchałeś? fajna? KUP", bo skrajne podejścia są albo przesadzone (chociaż idę o flaszkę że za rok sprawa się uspokoi i każdy będzie to mieć w du*ie), albo takie jak było dotychczas - czyli w polszy ma się w d*pie prawa autorskie. No chyba wynikło na to, że nic się nie zmieni
_________________ I wy, o których zapomniałem, Lub pominąłem was przez litość, Albo dlatego, że się bałem, Albo, że taka was obfitość...
|
31 sty 2012, o 18:09 |
|
|
jarek
rowerzysta
Dołączył(a): 6 sty 2012, o 19:05 Posty: 29 Lokalizacja: Włoszczowa
Moto: R1
|
Według mnie ACTA nic nie zmieni. Wszystko przeniosą na ruskie serwery bo tam ACTA nie będzie obowiązywała i stamtąd będzie rypanie filmów, muzyki itp.
|
31 sty 2012, o 20:32 |
|
|
Kilerpl
Klonowy orator
Moto: nima :)
|
My tu o samym internecie a ja znalazłem taki komentarz w sieci: Co o tym myślicie
_________________ Trawa jest zawsze bardziej zielona po drugiej stronie płotu Ego nihil timeo, quia hihil habeo
|
1 lut 2012, o 16:12 |
|
|
romek
platynowy down
Dołączył(a): 24 lut 2010, o 14:53 Posty: 453 Lokalizacja: Warszawa -LLB
|
Nie wiem ile w tym cytacie prawdy, już go dziś czytałem, ale napisany sensownie Musiał bym siąść nad ustawą i sam ją przeczytać - czego pewnie 90% również tu dyskutujących nie robiła.
|
1 lut 2012, o 21:45 |
|
|