Prawdopodobnie najlepsze na świecie forum Suzuki SV 650 / SV 1000 ;)
Katastrofa samolotu prezydenckiego w Smoleńsku - 96 ofiar
Autor |
Wiadomość |
zonq
SV Rider
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 11:36 Posty: 334 Lokalizacja: Koszalin
Moto: Czorna SV650 K1
|
Re: Katastrofa samolotu prezydenckiego w Smoleńsku - 96 ofiar
Jakby to ode mnie zależało to wolałbym żeby nie było takiej potrzeby, ale nie zależy. Pytam, bo jakoś mi to nie pasuje. Nie chodzi mi o Hummery, ale ogólnie o jednoznaczny charakter wojskowy tych pojazdów. Mi osobiście kojarzy się to z agresją, państwem milicyjnym. Jakoś bardziej pasował karawan.
_________________ Czorna SV650 K1
|
18 kwi 2010, o 17:01 |
|
|
d4ce
SV Rider
|
Pewnie dlatego że Prezydent RP jest zwierzchnikiem Sił Zbrojnych o czym mówi Ustawa Zasadnicza. Poza tym zginął tragicznie podczas pełnienia obowiązków służbowych.
_________________ without him
niebieska SV 650S '99
|
18 kwi 2010, o 18:10 |
|
|
pcc
motocyklista
|
~zonq: Za portlalem wp.pl:
_________________ Chi va piano, va lontano...
|
18 kwi 2010, o 18:40 |
|
|
DaN
motocyklista
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 10:44 Posty: 236 Lokalizacja: Sztabin/Białystok
|
_________________ SV650N 2000r
|
18 kwi 2010, o 23:06 |
|
|
Owca007
spamOWCA
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 10:38 Posty: 7686 Lokalizacja: Wrocław i Tłustomosty (granica opolskiego i ślaskiego)
Moto: BMW + szpera :)
|
Maskara widziałem ten filmik wcześniej ale tego nie zauważyłem bo patrzyłem się na wrak samolotu. Czyżby ruskie dobili naszych żywych, a potem spalili żeby na sekcji nie wyszło???
_________________ Jak czegoś dusz pragnie to gg 1487770
|
18 kwi 2010, o 23:40 |
|
|
vinca
SV Rider
Dołączył(a): 24 lut 2010, o 12:51 Posty: 738 Lokalizacja: Kraków / Krzeszowice
|
Z całą pewnością W końcu to było blisko Katynia... PZDR.
_________________ SV650 N K7
|
18 kwi 2010, o 23:45 |
|
|
zonq
SV Rider
|
A Yetti też tam widzicie? Przecież tam nic nie widać.
|
19 kwi 2010, o 00:11 |
|
|
vinca
SV Rider
Dołączył(a): 24 lut 2010, o 12:51 Posty: 738 Lokalizacja: Kraków / Krzeszowice
|
Dla niektórych to nie ma większego znaczenia... Zmysły nieważne, symbol, heroizm, król Lech Wielki i takie tam, to jest ważne! PZDR.
_________________ SV650 N K7
|
19 kwi 2010, o 00:19 |
|
|
DaN
motocyklista
|
Dla Twojej wiadomości, ani nie przepadałem za prezydentem, ani za polityką, ani za niczym innym, katastrofa mną wcale nie poruszyła, w tym temacie to jest mój pierwszy post, filmik wrzucam bardziej jako ciekawostkę...
|
19 kwi 2010, o 06:55 |
|
|
pszczólka
SV Rider
Dołączył(a): 15 mar 2010, o 11:28 Posty: 1201 Lokalizacja: Kazuń Nowy
Moto: SV650S 2001
|
Czytam i czytam ............. Panowie ja rozumiem ale to miało być forum zbliżające nas motocyklistów do siebie. Jeśli nie potrafimy ukryć emocji to siedźmy cicho i nie wychylajmy się, przecież to masakra żeby się tak politycznie spierać na forum. Każdy z nas przeżywa to inaczej i ok. Ja osobiście ubolewam nad ilością , a nie koniecznie- jakością ofiar. Film cóż może my , a może nasze dzieci dowiedzą się jak było naprawdę. Ja widzę tam osobę zeskakującą z kabiny pilotów i biegnącą w stronę drzew. Tekst Rosjan też dają do myślenia. Ale czy jesteśmy pewni ,że to nie prowokacja?????????????Uważam że jesteśmy u ''stóp'' władzy ( za nisko) żeby cokolwiek mieć do powiedzenia, co będą chcieli to i tak zrobią, co powiedzą to powiedzą. Kaczyński- całe życie związany był z Warszawą więc tu powinien być pochowany .
Cieszmy się ,że to nie nas osobiście spotkała ta tragedia. Carpe diem; "Chwytaj dzień, bo przecież nikt się nie dowie, jaką nam przyszłość zgotują bogowie..." – "nie pytaj o to, co przyniesie jutro" (Horacy, Pieśni, 1, 9, 13)
_________________ SV 650s '01 Queens of Roads
|
19 kwi 2010, o 10:22 |
|
|
kostek
motocyklista
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 09:13 Posty: 104 Lokalizacja: Poznań - Wiry \ czasami Toruń
|
pszczółka, uważam, że dyskusja na forum jest potrzebna. Wiele osób na tym forum ma inną opinię na temat historii i polityki ode mnie, ok. Staram się ich przekonać do moich racji, oni mnie do swoich, ale to nie znaczy, że będziemy sobie skakać do oczu. Dyskusja służy przedstawianiu swoich poglądów, wyjaśnieniu spraw których, może nie rozumiemy, bądź błędnie postrzegamy. W sobotę ze Snowem umawialiśmy się na jazdę na moto (niestety nic z tego nie wyszło, bo z własnej głupoty się przeziębiłem), mimo, że różnimy się w poglądach politycznych i dyskutowaliśmy na ten temat na forum, jest moim moto-kumplem ba, nawet rzekłbym moto-ojcem chrzestnym i będę z nim jeździł na moto, bez względu na jego poglądy na temat spraw polityki. W tym widzę jedność, a nie w milczeniu na temat spraw ważnych dla kraju. Co do filmu - wypowiedź Suworowa na temat tragedii Smoleńskiej: http://www.wykop.pl/ramka/349190/suworow-o-smolensku/Co do niedzielnej uroczystości - piękne i wzruszające przemówienie przewodniczącego Solidarności, za co dostał oklaski. Sama uroczystość wspaniała i podniosła.
_________________ Kostek http://bikepics.com/members/kostekw/
|
19 kwi 2010, o 11:15 |
|
|
pszczólka
SV Rider
|
Ok. I tu masz rację Art.31. 2. Każdy jest zobowiązany szanować wolności i prawa innych. Art.54. 1. Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji. KONSTYTUCJA RZECZYPOSPOLITEJ POLSKIEJ Tyle tylko ,że czasem ,niestety ludzie mający odmienne poglądy polityczne nie potrafią później za sobą rozmawiać, współpracować. I to jest przykre. Jednakże cieszę się ,że w tym przypadku nie będzie podziału
|
19 kwi 2010, o 11:41 |
|
|
pszczólka
SV Rider
|
Wracaj do zdrowia.
|
19 kwi 2010, o 11:42 |
|
|
KID
SV Rider
Dołączył(a): 25 lut 2010, o 09:07 Posty: 689 Lokalizacja: Kielce
Moto: Z1000 '10
|
Poczekajmy na oficjalne wyniki śledztwa.
Normalnym jest jednocześnie to, że tej tragedii towarzyszy wiele teorii. Chyba nie wypadku znanej osobistości, z którym nie była wiązana jakaś teoria spiskowa. Również z atakami z 11 września wiązana była/jest* między innymi teoria, że za tym wszystkim stały władze amerykańskie. Że w Pentagon nie uderzył samolot, tylko wybuchła bomba.
*niepotrzebne skreślić
_________________ SV650S -> Z1000 '10
|
19 kwi 2010, o 12:25 |
|
|
zonq
SV Rider
|
Nie wiem do kogo to kierujesz, ale zakładam, że do mnie, bo to ja się wyraziłem w liczbie mnogiej. Pewnie przesadziłem mówiąc o Was, ale odebrałem Twoje słowa i umieszczenie tego filmiku jako próbę zdemaskowania rzekomej masakry . Owiec serio widzisz(na tym filmiku) kogokolwiek z bronią a tym bardziej jakieś dobijanie ocalałych? Pszczoła w którym momencie ktoś zeskakuje z kabiny?
|
19 kwi 2010, o 12:51 |
|
|
DaN
motocyklista
|
Żadnej masakry, można to uznać jako 'podrzucenie do ognia', ale po prostu chciałem raczej posłuchać Waszych opinii o tym Ja osobiście nie wiem co o tym myśleć, wiadomo że wiele tu może zdziałać autosugestia, czy inne bajery, dlatego ja osobiście nie wiem co o tym filmiku myśleć.. Peace!
|
19 kwi 2010, o 17:16 |
|
|
lasooch
SV Rider
Moto: TT1050
|
Głos pod filmik można podłożyć dowolny, najlepiej z filmu "Rambo", po co tylko kilka strzałów... A to co "widać" to równie dobrze może być człowiek, jakaś szmata powiewająca na wietrze, albo cokolwiek innego również dodane na komputerze... Ot kolejna teoria spiskowa, jakich jest wiele i będzie jeszcze więcej
_________________ Triumph Tiger 1050 << bikepics
|
19 kwi 2010, o 18:39 |
|
|
pszczólka
SV Rider
|
W tym samym gdzie zaczyna wyć syrena 1,09 sek. Ja osobiście nie widzę osoby machającej ręką tylko dalej w tle samolot i dalej coś zsuwającego się, a następnie wychylającego z za drzewa. Może to złudzenia Tu jest również sporo materiału, a film oglądałam po klatce. http://www.przeklej.pl/plik/smolensk-fi ... 11ve50i5a5
|
20 kwi 2010, o 09:44 |
|
|
svzuka
motocyklista
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 08:15 Posty: 227 Lokalizacja: Olesno/Opolskie
|
Wg mnie, przyczyna awarii był albo błąd pilota, albo zmęczenie materiału...[*]
_________________ ...
|
21 kwi 2010, o 10:56 |
|
|
kostek
motocyklista
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 09:13 Posty: 104 Lokalizacja: Poznań - Wiry \ czasami Toruń
|
Jako pilot (szybowcowy, ale ciągle pilot), muszę podjąć tą kwestię: Jeżeli za awarię przyjmiemy roztrzaskanie się samolotu na setki kawałków, to jak najbardziej tak, błąd pilota spowodował awarię Zmęczenie materiału - tutaj mogę się zgodzić. Przychodzi mi do głowy katastrofa w lesie kabackim, gdzie okazało się, że w jednym z ważniejszych łożysk turbiny, brakowało co drugiego koła tocznego. Rosjanie tak zrobili w celach oszczędnościowych, myśleli, że wystarczy, okazało się, że łożysko nie pracowało jako toczne, tylko przesuwało się szlifując pozostałe koła, w końcu wystrzeliło.
_________________ Kostek http://bikepics.com/members/kostekw/
|
21 kwi 2010, o 12:45 |
|
|