Prawdopodobnie najlepsze na świecie forum Suzuki SV 650 / SV 1000 ;)
Z ciekawości- co się stało ze starym forum?
Autor |
Wiadomość |
lasooch
SV Rider
Moto: TT1050
|
Re: Z ciekawości- co się stało ze starym forum?
Bartku, wydaje mi się, że w paru punktach piszesz kompletne bzdury. Po pierwsze primo, nikt nie ukradł bazy. Od dłuższego czasu były problemy techniczne na fora.pl. Rozmawialiśmy o tym, że warto by się zwinąć z tamtego serwera i przenieść forum na serwer prywatny. Kerm na początku mówił, że się nie da wydłubać bazy forum z fora.pl i przenosiny są niemożliwe. Okazało się, że to jednak żaden problem, Dzwonek dał Kermowi wyciągniętą z fora.pl bazę, wystarczyło postawić forum na prywatnym serwerze. Kerm przez rok nic z tym nie robił, temat przygasał, wypływał znowu przy okazji kolejnych awarii fora.pl i tak w kółko. Aż pewnego pijackiego wieczoru zgadaliśmy się w kilka osób, że wypadałoby się zwijać z fora.pl i Dzwonek na próbę postawił od zera forum na prywatnym serwerze. Została zaimportowana wyciągnięta przed rokiem baza i okazało się, że wszystko śmiga aż miło. Cała operacja trwała 2 dni. Kerm został poinformowany, że "niewykonalne" zadanie, z którym bujał się ponad rok, zostało już ukończone i został zaproszony do współpracy. Jeśli dobrze pamiętam, to dostał też od Dzwonka z automatu uprawnienia administratorskie. Ze względu na chory sposób zarządzania, który obowiązywał do tej pory - czyli autorytarne rządy najjaśniejszego, użytkownicy tego forum chcieli zmian. Jako negocjator całej akcji wiesz doskonale, że jednym z warunków było, że Kerm pohamuje swoje panoszenie się i poważnie podejdzie do sprawy. Zamiast tego w międzyczasie odebrał wszelkie uprawnienia osobom, które w jakikolwiek sposób były w akcję zamieszane. Niezbyt to było dojrzałe... Miał być podział "władzy" na kilka osób i powstało głosowanie, gdzie wszyscy wypowiadali się, kogo by chcieli widzieć w administracji nowego forum. Niestety Kerm olał wyniki tego głosowania i dał swoje ultimatum - 3 osoby w zarządzie (Kerm, B2RT i Dzwonek). Chyba Bartku sam rozumiesz, że taką propozycję można traktować jedynie jako żart. Już przerabialiśmy wcześniej Wasz duet u władzy, gdzie Kerm odwalał nieuczciwe numery, a Ty kryłeś jego dupę przed resztą użytkowników. Ponieważ wszelkie rozmowy nie przynosiły żadnych efektów, to Dzwonek uznał, że lepiej zbudować forum od zera, niż zachować bazę, którą wszyscy wspólnie budowaliśmy i dalej bezsensownie użerać się z Kermem. Tak też się stało i z perspektywy czasu wydaje mi się, że była to dobra decyzja. Rafał (Zygzaker?) - cholero jedna, dopiero teraz czytając Twojego ostatnigo posta, połapałem się, że Ty to Ty Brakowało Cię tu u nas
_________________ Triumph Tiger 1050 << bikepics
|
27 cze 2011, o 18:32 |
|
|
Montana
SV Rider
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 09:47 Posty: 2660 Lokalizacja: Bjaczystok
Moto: Trufel 675
|
Nie do końca się zgodzę. Uważam że mimo straty wielu ludzi ze starego forum stworzyliśmy tu lepszą atmosferę. Czujemy luz, bawimy się dobrze ale też zachowana jest poprawna pisownia. Wiem że i do mnie Kerm miał jakieś obiekcje ale o co chodziło - nie wyjaśnił. Także ja podziękowałam i wolałam być spiskowcem dezerterem. Nie żałuję To co robimy tutaj jest świetne ale poza światem wirtualnym spotykamy się też na żywo i rozmawiamy ze sobą. Kerm tego nie potrafił.
_________________ Suzuki SV 650s 2006 -> Honda VTR 1000 SP1 2001 -> Triumph Street Triple 675 2012
|
27 cze 2011, o 18:55 |
|
|
Razor
erotoman-gawędziarz
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 02:34 Posty: 3871 Lokalizacja: Otwock
Moto: SV 1000N 2004
|
+1 Dawno człowieka nie widziałem, a zawsze miałem o nim najlepsze zdanie
_________________ SVNERWUS
|
27 cze 2011, o 19:30 |
|
|
suzuki75
motocyklista
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 11:02 Posty: 133 Lokalizacja: Warszawa
Moto: SV650SA K7
|
Panie i Panowie! Dajmy spokój z " rozgrzebywaniem sentymentów".... Jest dobrze, jak jest.... a nawet lepiej!
_________________ SV 650 SA K7 ABS www.klimatyzator.waw.pl
|
27 cze 2011, o 19:48 |
|
|
lpt
mundrek
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 12:50 Posty: 1758 Lokalizacja: Rybnik
Moto: sv1k/ 748SP
|
Jaki podział? Mówimy o tym nieadekwatnym do wyników wyborów? Chyba nawet Ciebie to nie dziwi, co nakreśliłeś w P.P.S... Z tego co mi wiadomo kradzież to przywłaszczenie cudzej własności. Kto-co przywłaszczył? Kto był właścicielem bazy? Odsyłam jeszcze do własności intelektualnej. I gdzie jest owa skradziona baza bo nie bardzo rozumiem. A nazywanie kogoś kradziejem, co nie został skazany prawomocnym wyrokiem sądu... ciekawie zaczyna być Czy możesz wskazać osobę która posługując się starą bazą danych postawiła nowe polskojęzyczne forum tyczące motocykli suzuki SV? Sprecyzuj proszę kto co ukradł bo ja (i może nie tylko ja) nie bardzo wiem o co chodzi z tą kradzieżą. Mnie podoba się, że możesz napisać "podpierdalam" i nikt Cię nie każe za to jakimiś punkcikami, nie bardzo ingeruje w Twoje słowa itp... chyba o to chodzi no nie?
_________________ I wy, o których zapomniałem, Lub pominąłem was przez litość, Albo dlatego, że się bałem, Albo, że taka was obfitość...
|
27 cze 2011, o 19:57 |
|
|
Dread
SV Rider
Moto: 2x 650s K9 ..... 675
|
To widzę, że moja ciekawość doprowadziła do ostrej dyskusji... Ja tam nie mieszam się w wasze sprawy, ale dajcie spokój... jest dobrze i tyle. Nie ma co się sprzeczać na forum, bo wiadomo, że do niczego dobrego to nie prowadzi
_________________ 675
|
27 cze 2011, o 21:57 |
|
|
lpt
mundrek
|
No ale przeklij se! Ja se przeklnę - ha! MOTYLA NOGA! Lpt, łobuziaku ty jeden, byś się wstydził! Moderator
_________________ I wy, o których zapomniałem, Lub pominąłem was przez litość, Albo dlatego, że się bałem, Albo, że taka was obfitość...
|
27 cze 2011, o 22:01 |
|
|
Zygzaker
SV Rider
Dołączył(a): 13 maja 2011, o 13:29 Posty: 398 Lokalizacja: Warszawa i okolice
Moto: KTM LC4 640SM 2004
|
_________________ "Riders create more problems than motorcycles are designed to handle" SV650S -> Gix 3/4 - > KTM LC4 640 http://www.bikepics.com/members/nok/
|
27 cze 2011, o 22:06 |
|
|
Razor
erotoman-gawędziarz
|
Co? Obiecujesz być grzeczny? ja sam nie jestem, więc hipokryzją byłoby od Ciebie to wymagać Znaczenie Twój post post dla mnie ma, bo jakby na to nie patrzył jesteś jednym ze "starych" userów sv forum, który teraz się ujawnił dopiero a nawet pamiętam, że żeśmy się kiedyś na bójkę umawiali, ale jakoś rozeszło się po kościach. Fajnie, że jesteś
|
27 cze 2011, o 22:28 |
|
|
lpt
mundrek
|
To odnośnie innego tematu o łzach - zbiera się na nie Zaraz poleci punkcik za brak kropki za emotem.A taki drogowy żarcik - nie brać personalnie - znalazłem fajnego img i nie omieszkałem wkleić Kurcze pióro... Łobuziaku! Bo dostaniesz chmurkę za brzydkie wyrazy! Moderator
|
27 cze 2011, o 22:55 |
|
|
golkow
SV Rider
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 11:03 Posty: 713 Lokalizacja: Piaseczno
Moto: KTM 790 Adventure R
|
A do Torunia na pierwsze ognisko u Infi też razem jechaliście Razor ;-)
_________________ SV650N K6 YHJ --> DL650A L0 YME --> BMW F700GS --> KTM 790 Adeventure R http://www.bikepics.com/members/golkow
|
27 cze 2011, o 23:44 |
|
|
Razor
erotoman-gawędziarz
|
Ale to nie wtedy. To było tuż przed podziałem forum.
|
28 cze 2011, o 00:09 |
|
|
Notturno SV
Mister Budda
Dołączył(a): 24 lut 2010, o 12:22 Posty: 2362 Lokalizacja: Warszawa
Moto: VTR RIDER :D
|
Powiem tak: w historie nie zagłębiałem się ale trochę o niej się nasłuchałem, byłem na starym forum teraz jestem tu jest mi to o wiele lepiej, tam za byki w pisowni miałem na starcie punkty a jak ktoś napisał coś szczerego o kermie to posty znikały, na PW też jakoś odwagi odpisywać nie miał
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
|
28 cze 2011, o 00:30 |
|
|
Bartosz
SV Rider
|
Bo ty jesteś koksiarz. Sam się ciebie boję
_________________ Sv 650N K7 Phantom Gray
|
28 cze 2011, o 00:37 |
|
|
spazz
chachar
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 17:29 Posty: 2311 Lokalizacja: Oberschlesien
Moto: Brak
|
a to nie chodzilo o to ze razor kogos zbil butelka?
_________________ CHŁOP BEZ POLERKI JEST JAK MIĘSNY BEZ WINERKI!!!
|
28 cze 2011, o 11:06 |
|
|
Zygzaker
SV Rider
Dołączył(a): 13 maja 2011, o 13:29 Posty: 398 Lokalizacja: Warszawa i okolice
Moto: KTM LC4 640SM 2004
|
Nie - nie o to Mieliśmy na PW rozmowę, której temperatura doszła do propozycji spotkania na macie (grudzień 2009). Razor okazał się jednak mądrzejszy niż ja, więc przeprosiłem i umówiliśmy się na przyjacielskie przepychanki na kolejnym ognisku u Infi - na które nie zdążyłem już dojechać. Na pierwszym spotkaniu u Infi byłem tylko przejazdem - po zwiedzeniu RydzykTown wróciliśmy z Gołkowem do Wawy . Nie miałem więc wtedy okazji być zbity butelką
_________________ "Riders create more problems than motorcycles are designed to handle" SV650S -> Gix 3/4 - > KTM LC4 640 http://www.bikepics.com/members/nok/
|
28 cze 2011, o 12:44 |
|
|
Notturno SV
Mister Budda
Dołączył(a): 24 lut 2010, o 12:22 Posty: 2362 Lokalizacja: Warszawa
Moto: VTR RIDER :D
|
Butelka była już na nowym forum
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
|
28 cze 2011, o 14:59 |
|
|
spazz
chachar
|
no tak tylko mi sie cos zdawalo. moze Admiral powie jak to bylo z butelka?
|
28 cze 2011, o 17:41 |
|
|
Razor
erotoman-gawędziarz
|
pm2z dostał na prośbę jego żony Celowałem w nogę, ale w stanie trąconym (tudzież mocniej), butelka się omskła i dostał w czoło. Butelka się nie rozbiła, płyn w niej się nie wylał, a wyżej przedstawiony nabawił się guza. Oczywiście później przeprosiłem za swój brak precyzji i wyrządzone przezeń szkody ot cała historia.
|
28 cze 2011, o 23:20 |
|
|
spazz
chachar
|
jestem kontent
|
29 cze 2011, o 14:42 |
|
|