Prawdopodobnie najlepsze na świecie forum Suzuki SV 650 / SV 1000 ;)
Postanowienia noworoczne ktoś robi ?
Autor |
Wiadomość |
Dono
SV Rider
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 09:59 Posty: 3102 Lokalizacja: Warta, łódzkie
Moto: różne
|
Re: Postanowienia noworoczne ktoś robi ?
No w ogóle na mechanicznym, bo podejrzewam że na jakichś tekstyliach czy włókiennictwie są podobne kierunki, ale chyba mało ciekawe Ja tam nie wiem, bo mechatroniki mi się zachciało
|
24 gru 2011, o 21:25 |
|
|
lpmop
SV Rider
Moto: SV650 S2000, N2002
|
Ciekawa ta mechatronika? W tym roku startowałem na mgr info. i mechatronikę na put ale nie dotarłem na egzamin (wakacie były ważniejsze ).
_________________ Suma ilorazu inteligencji ludzi na świecie jest stała tylko liczba bydła przybywa !#.... sv 650 s 00r ->sv 650 n 99r
|
24 gru 2011, o 21:28 |
|
|
Dono
SV Rider
|
No powiem Ci, że ciekawa. Pomieszanie mechaniki i budowy maszyn, inżynierii materiałowej itp. w ogóle wrzucone w to wszystkie kierunki jakie są na mechanicznym + trochę z elektrycznego czyli jakaś elektrotechnika, automatyka, programowania też się trochę liźnie, tak wszystko w jednym. Poza tym metrologia, systemy pomiarowe, robotyka, programowanie sterowników i cholera wie co jeszcze. Trafiają się też takie rodzinki jak teoria mechanizmów, dynamika maszyn, wspomniana automatyka Nie wiem jak na innych uczelniach, ale u mnie na pł mechatronika jest na elektrycznym i mechanicznym wydziałach, wiadomo, na mechanicznym trochę bardziej nastawiona na mechanikę. Mówią, że najtrudniejsze to, ale ja nie mam porównania. Znam to
|
24 gru 2011, o 21:41 |
|
|
faraoneczka
SV Rider
Dołączył(a): 13 paź 2011, o 17:48 Posty: 499 Lokalizacja: KCH Trzebinia
Moto: sv650 K5
|
Jestem uparta i pewnie i tak pójdę na to, na co planuję - jak dobrze pójdzie
_________________ 4 WHEELS MOVE THE BODY 2 WHEELS MOVE THE SOUL
SPRZEDAM: części SV650S K3< (kierownica, półka, tarcze hamulcowe, i inne)
SPRZEDAM: damska tekstylna kurtka Buse r.S/M
|
24 gru 2011, o 21:48 |
|
|
koki
SV Rider
Dołączył(a): 17 mar 2010, o 21:56 Posty: 463 Lokalizacja: KOL :D
Moto: SV 1000 SZ
|
| | | | Dono napisał(a): No powiem Ci, że ciekawa. Pomieszanie mechaniki i budowy maszyn, inżynierii materiałowej itp. w ogóle wrzucone w to wszystkie kierunki jakie są na mechanicznym + trochę z elektrycznego czyli jakaś elektrotechnika, automatyka, programowania też się trochę liźnie, tak wszystko w jednym. Poza tym metrologia, systemy pomiarowe, robotyka, programowanie sterowników i cholera wie co jeszcze. Trafiają się też takie rodzinki jak teoria mechanizmów, dynamika maszyn, wspomniana automatyka Nie wiem jak na innych uczelniach, ale u mnie na pł mechatronika jest na elektrycznym i mechanicznym wydziałach, wiadomo, na mechanicznym trochę bardziej nastawiona na mechanikę. Mówią, że najtrudniejsze to, ale ja nie mam porównania. | | | | |
To trochę tak jak na mechanicznym na pk niby byłem na systemach i urządzeniach transportowych, a miałem wszystko to co opisujesz, chociaż pewnie w okrojonej wersji część rzeczy była Prawda jest taka, że wiele rzeczy się pokrywa niezależnie od kierunku, tylko kwestia w jakim zakresie
_________________ Suzuki SV 1000 SZ - lyter powrócił
|
24 gru 2011, o 22:04 |
|
|
Dono
SV Rider
|
Dokładnie, te ważniejsze rzeczy się pokrywają.
|
24 gru 2011, o 22:18 |
|
|
lpmop
SV Rider
|
hmmm po 3 latach od zakończenia studiów znowu na nie wracać jest jakieś wyzwanie.
_________________ Suma ilorazu inteligencji ludzi na świecie jest stała tylko liczba bydła przybywa !#.... sv 650 s 00r ->sv 650 n 99r
|
24 gru 2011, o 22:20 |
|
|
kozik
SV Rider
Dołączył(a): 17 maja 2011, o 14:52 Posty: 5631 Lokalizacja: Dęblin-Piaseczno
Moto: suzuki sv 650S 99r.
|
Jeśli jesteś po jakimś ogólniaku to dobrze się zastanów na wyborem takich studiów na polibudzie. Znajomi się podostawali na mechaniczne kierunki a po roku zabierali papiery bo wpadli w zbyt duży wir jak dla nich, po prostu nie ogarniali przedmiotów (podstaw) gdzie ich koledzy mieli je wcześniej przez 5 lat w technikum na budowie maszyn. Ja przez 5 lat nie mało miałem materiału na budowie maszyn a przypuszczam że na takim samym kierunku na polibudzie już na wstępie bym się po...
_________________ SV 650 S '99/GSX-R 750 K1
www.logo-ratio.pl
|
24 gru 2011, o 22:46 |
|
|
faraoneczka
SV Rider
|
Jestem w sumie w trakcie ogólniaka Co jak co, ale na pewno pójdę na jakąś mechanikę i nikt mnie od tego pomysłu nie odciągnie. ;-)) Dzięki, ze we mnie wątpisz
|
24 gru 2011, o 23:35 |
|
|
koki
SV Rider
|
Wcale nie ma tak ciężko. Sam przerabiałem ten temat po ogólniaku i nie miałem większych problemów Owszem trochę zębów pozjadałem na niektórych tematach i kilka włosów z głowy wyrwałem ale ogólnie źle nie było jak się chce to się da
|
25 gru 2011, o 00:30 |
|
|
kozik
SV Rider
Dołączył(a): 17 maja 2011, o 14:52 Posty: 5631 Lokalizacja: Dęblin-Piaseczno
Moto: suzuki sv 650S 99r.
|
Nie znam twoich możliwości po ogólniaku i nie mi oceniać czy sobie poradzisz czy nie. Mówię jak może być na własnych doświadczeniach ale nie musi się tak stać u ciebie. Jedyne co mogę teraz zrobić to życzyć tobie, żebyś się dostała na upragnione studia i je ukończyła
_________________ SV 650 S '99/GSX-R 750 K1
www.logo-ratio.pl
|
25 gru 2011, o 00:32 |
|
|
koki
SV Rider
|
A możesz zdradzić czemu wracasz ? nostalgia za czasami studenckimi czy poszerzanie nabytej wiedzy lub tez zupełnie inny kierunek ?
|
25 gru 2011, o 00:37 |
|
|
Dono
SV Rider
|
Fakt, po ogólniaku jest dużo trudniej niż po technikum. Ale jak ktoś chce to da radę Faraoneczka, pewnie wydaje Ci się, że jak pójdziesz na mechanikę to dostaniesz klucze i będziesz grzebać przy silniku. Uwierz, wydaje Ci się A na temat motocykli to kompletnie nic się nie dowiesz, chyba że trafisz na wykładowce-motocyklistę.
|
25 gru 2011, o 00:48 |
|
|
koki
SV Rider
|
Tutaj niestety się zgodzę, zbyt dużo teorii a za mało praktyki. Kilku wykładowców na moto śmiga ale to i tak kończyło się zazwyczaj na anegdotach o motocyklach Po technikum jest dużo łatwiej, ale większość była po liceum i ogarnęła temat
|
25 gru 2011, o 00:51 |
|
|
lpmop
SV Rider
|
Co do pójścia na kierunek po ogólniaku to różnie bywa. Ja trafiłem z technikum mechanicznego na studia informatyczne i nie było problemu więc w dużej mierze zależy to od człowieka/kobiety. Nostalgia na pewno nie, bo nie zaznałem życia studenta, jak robisz indywidualny tok nauczania na informie to raczej nie masz czasu Mgr informatyka (systemu wbudowane) lub inż mechatronika. Oba kierunki mnie kręcą ale jak po 10h przed kompem w pracy to raczej chcę spać niż się uczuć czegoś poza tym co potrzebuje do pracy
|
25 gru 2011, o 01:06 |
|
|
MarTusia
SV Rider
Dołączył(a): 8 kwi 2010, o 13:55 Posty: 668 Lokalizacja: Mokotów/Służew
Moto: GS500E 2000
|
W końcu kobieta to nie człowiek Ja bym chciała, żeby w laboratorium szło mi tak dobrze jak przed ubiegłymi wakacjami... Żeby moje moto jeździło jak Bozia przykazała (tzn. grzecznie i bezawaryjnie)... I może żeby doba miała 36h, żebym miała szansę się wyspać i żebym zawsze była tak "nieśmiertelna" jak teraz (albo bardziej) Wkręcenie się na praktyki z toksykologii też byłoby mile widziane
_________________ motocyklistka jest szczęśliwa wtedy, gdy znajdzie coś, na czym nogami dosięga ziemi, a skrzydłami nieba
|
25 gru 2011, o 02:03 |
|
|
faraoneczka
SV Rider
|
Nie wydaje mi się ;-)) mam tego świadomość. A żeby dostać klucze i grzebać przy silniku motocykla nie potrzebuję studiów. robię to równolegle z ogólniakiem... ale wykształcenie jakieś wyższe jednak chcę mieć, więc chcę, żeby chociaż czystoteoretycznie było związane z tym co robię i co mnie interesuje ;-))
|
25 gru 2011, o 09:12 |
|
|
Toksyczny
SV Rider
|
Dalej nie wierzę w to co czytam
_________________ " Wy śmiejecie się ze Mnie, iż jestem "inny", Ja śmieję się z Was bo wszyscy jesteście tacy sami" "Carpe Diem"
|
25 gru 2011, o 09:37 |
|
|
lasooch
SV Rider
Moto: TT1050
|
Wracając w sumie do meritum, postanowienia nie do końca noworoczne, ale niezbędne - napisać (wreszcie) i obronić pracę mgr - wyremontować mieszkanie - poprawić kondycję fizyczną, bo obecnie leży i kwiczy - dopiąć wreszcie swego i postawić w garażu jakieś lekkie enduro
_________________ Triumph Tiger 1050 << bikepics
|
25 gru 2011, o 11:01 |
|
|
foras1
SV Rider
Dołączył(a): 4 mar 2011, o 22:05 Posty: 800 Lokalizacja: Kraków - Nowa Huta
Moto: SV650S '00/01
|
Mam nadzieje że kilka uda się zrealizować: -kurs na paralotnie -pojechać na moto na mazury -napisać i obronić inż -zacząć chodzić na basen (systematycznie - raz w tygodniu) -przytyć...
_________________ http://www.bikepics.com/members/foras1/01sv650s/
|
25 gru 2011, o 12:19 |
|
|