Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest 1 sty 2025, o 04:50

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 413 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 21  Następna strona
Jaką puszke wybrać ? - opinie 
Autor Wiadomość
erotoman-gawędziarz

Moto: SV 1000N 2004
Post Re: Jaką puszke wybrać ? - opinie
ha44 napisał(a):
(wiem śmiejcie się)

Z wszystkich Twoich postów w tym temacie od samego początku :D

22 sty 2012, o 17:54
SV Rider

Moto: MT01
No i się zacznie zaraz od nowa :D no już, zakopać mi tu topór. :D

22 sty 2012, o 21:54
motocyklista

hmmm kurde ale ha44 ma trochę racji..
Rozmawiałem jakiś czas temu ze znajomym który zanabył sobie Dustera i nie mógł się on nacieszyć swym wyborem..
okazało się również że chłopaki z auto świata nieźle ją styrali, już pomijając to co piszą o maramureszu itd..
a autko się trzyma kupy i to wcale nieźle..
nowe w miarę tanie a jednak naprawdę solidne 4 koła..

22 sty 2012, o 22:30
Mister SVforum 2014

Moto: VFR 800X Crossrunner
A spróbuj sobie kupić takiego Dustera! Trzeba czekać w kolejce jak za kawą w komunie :)

22 sty 2012, o 22:44
motocyklista

..to może jest ku temu jakiś powód? ja tam wolę swojego Uaza :> motung zawsze będzie tylko dodatkiem :]

22 sty 2012, o 23:06
motocyklista

Moto: SV 1000S
Razor napisał(a):
ha44 napisał(a):
(wiem śmiejcie się)

Z wszystkich Twoich postów w tym temacie od samego początku :D

Gratki za trzymanie poziomu i pokazanie na co cię stać.
Twoja wiedza :uniwersalna- lizana powierzchownie na temat samochodu i innych gdzie wszędzie się udzielasz jako główny znawca.

end of topic

Ostatnio edytowano 23 sty 2012, o 10:26 przez ha44, łącznie edytowano 2 razy

23 sty 2012, o 09:19
Zobacz profil WWW
SV Rider

fibat napisał(a):
Jak już Bartosz wcześniej napisał (dziwię się tylko, że tak pamięta dobrze :mrgreen: ), mam 407SW.

Może nie wyglądałem rewelacyjnie tego wieczoru, ale jednak pamiętam :obity:

23 sty 2012, o 09:35
SV Rider

Moto: CBR600RR PC40
ha44 napisał(a):
Twoja wiedza :uniwersalna- lizana powierzchownie na temat samochodu i innych gdzie wszędzie się udzielasz jako główny znawca.

Jak rozumiem jeździłeś tymi wszystkimi autami skoro polecasz? :>

Co do awaryjności - bzdury piszesz, pogadaj z właścicielami serwisów na jakich autach mają największą kasę (podpowiem - Renault, szczególnie Laguna nazywana królową lawet, i auta z koncernu VAG), jak jednego kiedyś spytałem dlaczego tak mało serwisów robi Hondy powiedział coś takiego:
A co mi po Hondach? Przyjedzie taki raz w roku na wymianę oleju i zmianę opon na zimowe i tyle. No czasem coś tam się naprawi. A wpada mi taki pacjent paskiem w dieslu na wymianę wtrysków i dwumasy i już mam roboty na 6-7kPLN.

23 sty 2012, o 09:56
motocyklista

Czy ja coś mówiłem na Hondę co co com on Ci?

Chłopie czytaj ...nic nie wspomniałem że z hondo jest coś nie tak.

Laguna? odsyłam do DEKRA i ADAC a nie zasłyszanych historyjek

Kolejny co mi teraz z lawetami jeszcze wyjechał, no ludzie... Co ma piernik do wiatraka

Jest temat: jaki samochód pod lawetę?

23 sty 2012, o 10:47
Zobacz profil WWW
SV Rider

ha44 napisał(a):
Czy ja coś mówiłem na Hondę co co com on Ci?

Chłopie czytaj ...nic nie wspomniałem że z hondo jest coś nie tak.

Laguna ? odsyłam do DEKRA i ADAC a nie zasłyszanych historyjek.

Kolejny co mi teraz z lawetami jeszcze wyjechał, no ludzie... Co ma piernik do wiatraka.

Jest temat: jaki samochód pod lawetę?

A teraz trzy głębokie oddechy, a potem przeczytaj jeszcze raz na spokojnie i ze zrozumieniem mojego posta.

23 sty 2012, o 11:04
motocyklista

Czwarty wdech i...

O hondzie nic złego nie wspomniałem ... więc po co to?

Z samochodami, motorami, broniami i innymi jest tak samo nie potrzebujemy takich mocnych dużych, a i tak kupujemy aby się dowartościować i przedłużyć sobie interes. A każdy mężczyzna jest najlepszy i nie ma równych. Jak jego EGO jest zaburzone, dzieją się różne rzeczy. (NIE TYCZY SIĘ KAŻDEGO itp. itd )

END of spam.

Pozdrawiam Was i każdego z osobna, wytykać nie Macie sobie równych koniec. I przepraszam Was i każdego z osobna.

23 sty 2012, o 12:40
Zobacz profil WWW
SV Rider

Widzę ze jednak muszę napisać tłumaczenie do mojego posta bo wdechy nic nie dały.

skwaro napisał(a):
ha44 napisał(a):

Jak rozumiem jeździłeś tymi wszystkimi autami skoro polecasz? :>

Napisałeś wcześniej propozycje aut a teraz zarzucasz innemu użytkownikowi że tylko liznął temat, spytałem więc czy jeździłeś tymi autami i masz z nimi jakieś doświadczenie?

skwaro napisał(a):
Co do awaryjności - bzdury piszesz, pogadaj z właścicielami serwisów na jakich autach mają największą kasę

Pisałeś że nie ma znaczenia marka i wszystkie są tak samo awaryjne, ja po rozmowach z paru właścicielami serwisów twierdzę coś zupełnie innego.
P.S. Widziałeś kiedyś niemiecki ranking w którym niemieckie produkty były nie na pierwszym miejscu?
skwaro napisał(a):
podpowiem - Renault, szczególnie Laguna nazywana królową lawet,

Trudny do zrozumienia fragment, mówiący o tym że w środowisku mechaników laguny i lawety to jedno, tyle ze to nie laguna ciągnie lawetę, a na niej jedzie ;-)

skwaro napisał(a):
i auta z koncernu VAG), jak jednego kiedyś spytałem dlaczego tak mało serwisów robi Hondy powiedział coś takiego:
A co mi po Hondach? Przyjedzie taki raz w roku na wymianę oleju i zmianę opon na zimowe i tyle. No czasem coś tam się naprawi. A wpada mi taki pacjent paskiem w dieslu na wymianę wtrysków i dwumasy i już mam roboty na 6-7kPLN.

A to taki przykład mający na celu pokazanie, że wcale różne marki nie są tak samo awaryjne.

:-)

P.S.
Wpadnij na jakąś pojeżdżawkę typu Ułęż to zrozumiesz po co kupujemy mocne auta. Poza tym są w tym kraju ludzie, którzy się nie muszą przejmować spalaniem, a motoryzacja jest dla nich pasją i szczytem marzeń jest coś więcej niż octavia w dieslu :P

EDIT:
Widzę że po napisaniu tego posta jakoś dziwnie treść posta powyżej zaczęła ewoluować :D

Ostatnio edytowano 24 sty 2012, o 09:15 przez skwaro, łącznie edytowano 2 razy

23 sty 2012, o 14:28
SV Rider

Moto: SV650N K6 sprzedany
Temat rzeka i jak widzę na każdym forum wątki dotyczące wyższości jednych samochodów nad drugimi, nabierają wysokiej temperatury. Ja już przestałem opierać się na rankingach bezawaryjności i gazetowych testach, bo Niemcom nie wierzę (wystarczy poczytać nasze motoryzacyjne gazety należące do niemieckich wydawnictw). Zresztą trochę mam wiedzy w temacie dziennikarstwa motoryzacyjnego i na pełen obiektywizm w opiniach, to sobie nasi dziennikarze pozwolić nie mogą (budżety np. nie pozwalają :mrgreen:) Awaryjność samochodów w Polsce to temat o tyle trudny, że większość tych jeżdżących po naszych drogach, to sprowadzone "okazje" z licznikowymi 150kkm, które często dolatały do 400kkm lub brały udział w potężnej kolizji (w Polsce powypadkowe to jest wtedy, jak ktoś zginie). Poza tym jeżeli w rankingu stoi np. Peugeot 407, to niewiele mi to mówi, skoro w samym 2.0HDI 136KM montowano 4 systemy wtryskowe... Przywołana wcześniej laguna: pojęcie szerokie bo weszła 19 lat temu... np roczniki 2001-2005 faktycznie królowały na lawetach, ale FL po 2005 do 2007 okazały się bardzo dobre (w szczególności z silnikami 2.0dCi) a smród i tak się za nimi ciągnie. Ja użytkowałem zarówno samochody niemieckie, japońskie, włoskie (na dystansach zbliżonych do 200kkm) a ostatnio sprawdzam filozofię francuską i zaczynam dopiero wyrabiać sobie zdanie na temat tych aut. Każdy ma coś innego do zaoferowania a oczekiwania też są różne i zwyczajnie należy dostosować swoje potrzeby do tej oferty. Ktoś może bowiem powiedzieć, że focus bije na głowę 308 , a ktoś inny zupełnie odwrotnie i co najciekawsze obydwaj mogą mieć rację. Dziś wiele samochodów dzieli wspólne podłogi, silniki i zawieszenia-takie czasy. Jedne rdzewieją w takim tempie, że po 20 latach od rozpoczęcia produkcji, prawie nie ma po nich śladu a inne po tym okresie dopiero zaczynają nabierać wartości "kolekcjonerskiej". Gdyby było mnie stać, to z pewnością kupiłbym co innego na rodzinne wypady, co innego na co dzień do miasta, a jeszcze co innego do lansu, zabawy czy na tor. Miałem ostatnio okazję zakosztować jazdy Audi RS6 i poległem, rewelacyjny napęd 4X4 i ogromna moc jednak pod niesamowitą kontrolą nawet w obecnych warunkach pogodowo-drogowych. Ta naprawdę niezła dawka adrenaliny dla kogoś innego może nie mieć znaczenia i będzie wolał amerykańskiego krążownika. Cieszmy się więc różnorodnością i szanujmy wybory innych a bezawaryjność to nie jest jedyne kryterium wyboru...

Ps. Tak już jako ciekawostkę opartą na rozmowach z kolegami obsługującymi floty a także po flocie byłej swojej firmy patrząc, mogę powiedzieć, że Niemcy i Japończycy mocno obniżyli loty w temacie bezawaryjności swoich kilkuletnich konstrukcji (nie wszystkich oczywiście)

"nie puszczone bąki unoszą się do głowy, stąd biorą się posrane pomysły"

23 sty 2012, o 15:06
SV Rider

Moto: suzuki sv 650S 99r.
Jedni obniżają loty a drudzy na tym korzystają. Kiedyś amerykanie śmiali się z Toyoty ale szybko przestali. Tak samo jest z autami z Korei (Kia, Hyundai) szybko poszli po rozum do głowy i zaczęli robić coraz lepsze auta w przystępnej cenie, które mogą bez problemu rywalizować z europejskimi autami. Mało kto już śmieje się wiedząc teraz nowe auta tych dwóch marek.

www.logo-ratio.pl

23 sty 2012, o 18:14
Zobacz profil WWW
Mister Budda

Moto: VTR RIDER :D
ha44 napisał(a):
Czwarty wdech i...

Z samochodami, motorami, broniami i innymi jest tak samo nie potrzebujemy takich mocnych dużych, a i tak kupujemy aby się dowartościować i przedłużyć sobie interes. A każdy mężczyzna jest najlepszy i nie ma równych.Jak jego EGO jest zaburzone, dzieją się różne rzeczy. (NIE TYCZY SIĘ KAŻDEGO itp. itd )

END of spam.

Pozdrawiam Was i każdego z osobna, wytykać nie Macie sobie równych koniec. I przepraszam Was i każdego z osobna.

A Ja dopisze jeszcze raz, widzę że i twój interes malutki jest, w końcu jeździsz litrem za mocnym itd itp....

Hipokryzjo imię twoje jest??

23 sty 2012, o 20:09
Zobacz profil WWW
SV Rider

Moto: SV 1000 SZ
kozik napisał(a):
Kiedyś nastawiłem się na mercedesa W203 ale jak poczytałem o tym aucie to nie mogłem uwierzyć jak awaryjne jest to auto, wogule nie pasująca opinia do auta z gwiazdą na masce.

Dobrze zrobiłeś, że nie kupiłeś tego :) w 8 miesięcy miałem więcej awarii niż podczas 6 lat użytkowania hyundaia :) Owszem, żadna usterka nie była na tyle poważna, żeby nie dojechać o własnych siłach. swoją drogą w hyundaiu nie miało się co zepsuć, a jego wyposażenie w jakiekolwiek gadżety było znikome, w przeciwieństwie do tego co mam w 203.
Podsumowując jak tylko odkuje się z kasą, to zaczynam szukać czegoś innego i coraz bardziej myślę o starszych rocznikach które po prostu były mniej awaryjne niż nowsze auta i przy których można więcej podłubać niż poklikać na komputerze :P

24 sty 2012, o 00:31
Mister SVforum 2014

Moto: VFR 800X Crossrunner
Artykuł na temat..., a przede wszystkim w temacie :)
http://moto.wp.pl/kat,55194,title,BMW-T ... &_ticrsn=3

24 sty 2012, o 01:21
motocyklista

Notturno SV napisał(a):
ha44 napisał(a):
Czwarty wdech i..

Z samochodami, motorami, broniami i innymi jest tak samo nie potrzebujemy takich mocnych dużych, a i tak kupujemy aby się dowartościować i przedłużyć sobie interes. A każdy mężczyzna jest najlepszy i nie ma równych.Jak jego EGO jest zaburzone, dzieją się różne rzeczy. (NIE TYCZY SIĘ KAŻDEGO itp. itd)

END of spam.

A Ja dopisze jeszcze raz, widzę że i twój interes malutki jest, w końcu jeździsz litrem za mocnym itd itp....

Hipokryzjo imię twoje jest??

Nie zniżę się do twojego braku kultury osobistej.

24 sty 2012, o 08:55
Zobacz profil WWW
Mister Budda

Moto: VTR RIDER :D
Jesteś już dawno poniżej mojej kultury.... i nigdzie nie dostaniesz takiej drabiny aby się na nią wspiąć ...

24 sty 2012, o 11:46
Zobacz profil WWW
Masterka ognisk

Moto: Yamaha TDM 850 '01
Panowie, cały czas czekam, aż któryś z Was będzie mądrzejszy i zakończy wreszcie te słowne przepychanki. Trzymajcie się tematu ok? ;)

PS. Przypominam, że wszelkie personalne wycieczki możecie załatwiać na PRIVie, my nie musimy tego wszystkiego czytać. ;)

i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"

24 sty 2012, o 11:54
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 413 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 21  Następna strona