Dołączył(a): 23 lut 2010, o 17:42 Posty: 306 Lokalizacja: ok. Oświęcimia
Moto: XT 600
Re: Jaką puszke wybrać ? - opinie
Zapomniałem jeszcze o VW Lupo i Seacie Arosa. Rozmiar na pewno się zgadza z zapotrzebowaniem. Benzyniaki w nich były, i takie mocniejsze tez (ok 100km). Zerknąłem na allegro i ceny mnie zaskoczyły swoją niskością. Byłem wręcz pewny że lupo będzie droższe.
W mojej okolicy często widuję kobitki w New Beetle. Dosyć zabawne i orginalne autko dla kobiety Facetowi nie polecam tego kupować - trąca częścią od roweru To małe auto z zewnątrz, ale nawet duże w środku... i wcale nie jest takie drogie
_________________ Byle dalej, byle w przód, absolutnie, absolutnie. Fa fa fa fa fa fa fa fa fa ra fa fa. Fa fa fa fa fa fa fa fa fa ra fa fa....
10 lut 2012, o 02:05
Ekim
SV Rider
Dołączył(a): 1 mar 2011, o 13:27 Posty: 368 Lokalizacja: WWL, Marki
Moto: Sv650S 2005
kaCZi napisał(a):
Ibiza 2 razy lepsza mniemam, a modusa czy micry nigdy bym nie kupił. Jakieś takie głupie przyzwyczajenie, chociaż "reno" jeżdżę na co dzień
No właśnie próbuje się wyzbyć takiego myślenia. Od dawna wmawiano mi że nie kupuje się aut na "f". Ale moje pierwsze własne to było właśnie Clio '91. To auto się nie psuło ... bo nie było tam co psuć. Dlatego teraz z dystansem podchodzę nawet do chevroleta czy "tata-y".
barteq napisał(a):
Zapomniałem jeszcze o VW Lupo i Seacie Arosa.[ciach]
Bardzo łądne autka ... i brałbym je pod uwagę gdyby nie drzwi 2/3. Przeżyłem to w dwóch autach i wiem że nawet kiedy nie ma się dzieci to 4/5 jest duuużo bardziej funkcjonalne (dla mnie). A w związku z tym że mam dziecko to 2/3 całkowicie odpada.
Razor napisał(a):
W mojej okolicy często widuję kobitki w New Beetle.[ciach]
Bardzo fajna propozycja. Ceny rozsądne. Silniki nawet po 2 litry. Tylko te drzwi
plastic napisał(a):
A A Classe?
No właśnie. Tego nie brałem pod uwagę. Ale po szybkiej lekturze netu coś chyba nie najlepiej im ten model wyszedł. Masz inne zdanie? Podziel się!
_________________ Romet Komar >> Zephyr 550 B '91 >> SV 650 S '05 >> ER 6N '14
A co z tymi drzwiami w New Beetle? Ja bym się nie przejmował że 2.0, nauczy się żonka tym jeździć - na pewno nie będzie bić rekordów prędkości Założyć do tego dobrą instalację LPG i śmigać za 30 - 40 zł za 100km
PS: są nawet wersję cabrio
_________________ SVNERWUS
10 lut 2012, o 19:24
koki
SV Rider
Dołączył(a): 17 mar 2010, o 21:56 Posty: 463 Lokalizacja: KOL :D
Moto: SV 1000 SZ
Ekim napisał(a):
No właśnie. Tego nie brałem pod uwagę. Ale po szybkiej lekturze netu coś chyba nie najlepiej im ten model wyszedł. Masz inne zdanie? Podziel się!
Nie polecam tego auta. Ciotka ma takie i cały czas się sypie. Przy okazji podpytam jakie były usterki, ale wiem, że była ich cała masa. poza tym to mercedes, a ta marka już zeszła strasznie na psy (mamy dwie C-klasy i sypią się na potęgę...) W mojej w przeciągu pół roku było więcej usterek, niż w hyundaiu przez 6 lat (może przez to, że tam po prostu nie miało się co zepsuć ). Poza tym, nie jestem jedyną osobą, która ma takie same zdanie o "mietku" (na podstawie własnych doświadczeń oczywiście a nie zasłyszanych opinii z powietrza...)
_________________ Suzuki SV 1000 SZ - lyter powrócił
11 lut 2012, o 08:49
kozik
SV Rider
Dołączył(a): 17 maja 2011, o 14:52 Posty: 5631 Lokalizacja: Dęblin-Piaseczno
Moto: suzuki sv 650S 99r.
Cały czas mowa o autach które mają się nie psuć, być praktyczne, mało palić itd a może trochę tym razem trochę ulegniemy pokusie fantazji
Dołączył(a): 17 maja 2011, o 14:52 Posty: 5631 Lokalizacja: Dęblin-Piaseczno
Moto: suzuki sv 650S 99r.
Dźwięk w środku dochodzący z tych pięciu cylindrów w Audi 90 (B3) quattro 2,3 20V (170KM) jest niepowtarzalny a przy tym ten samochód ma niezłego kopa. Jak komuś nie zależy na spalaniu, które nie jest małe z tym silnikiem to jest to dobra alternatywą na samochód z mocnym silnikiem, napędem quattro, dobrze wyposażonym i w miarę praktyczne za nieduże pieniądze.
Za duża gabarytowo, czy pojemnościowo, bo Fibat zasugerował 1.9 tdi?
Jak pisałem wcześniej diesel odpada --> ergo "za duża gabarytowo".
A cytując lepszą połówkę "brzydka".
Gdybym miała kupić sobie jakieś nieduże auto do jazdy po mieście, to wybrałabym Audi A3 z silnikiem benzynowym 1.6 102KM. Niekoniecznie 5-drzwiowe, jeżdżę Mazdą 323C z dzieckiem i jego bambuklami (wózek, fotelik) i w ogóle mi to nie przeszkadza, choć Audi ma też wersje A3 5-drzwiową. Fajny samochodzik. Wg mojego gustu...UWAGA - mojego...gdyby mi mąż kupił New Beetla, to bym go chyba wyrzuciła z domu razem z tym samochodem. Kompletnie nie moja bajka, po prostu nie podoba mi się to auto jak cholera
Dołączył(a): 1 mar 2011, o 13:27 Posty: 368 Lokalizacja: WWL, Marki
Moto: Sv650S 2005
marta26 napisał(a):
Gdybym miała kupić sobie jakieś nieduże auto do jazdy po mieście, to wybrałabym Audi A3 z silnikiem benzynowym 1.6 102KM. [ciach]
No i to właśnie nie jest głupi pomysł. Ale jakoś do tej pory omijałem A3 bo pamiętam że były dla mnie za drogie, a tu proszę ... nie ma tragedii. Co do Ibizy to stanąłem sobie koło jednej takiej w weekend i rzeczywiście samochód nie jest taki duży. Muszę teraz pokazać to lepszej połówce Dzięki
Razor napisał(a):
A co z tymi drzwiami w New Beetle? Ja bym się nie przejmował że 2.0, nauczy się żonka tym jeździć [ciach]
Żonka właśnie uwielbia mieć więcej pod butem ... w kwestii samochodowej oczywiście .... i proszę żadnych komentarzy o "pedałach"!
koki napisał(a):
Ekim napisał(a):
Nie polecam tego auta.
No i właśnie takie informacje o mercedesach nie tylko klasy A produkowanych powyżej 1998 słyszę.
Dzięki wszystkim za dotychczasowy wkład
_________________ Romet Komar >> Zephyr 550 B '91 >> SV 650 S '05 >> ER 6N '14
13 lut 2012, o 14:28
miskof
SV Rider
Dołączył(a): 8 mar 2010, o 23:24 Posty: 688 Lokalizacja: Warszawa
Moto: Honda - ADV350
Re: Nasze puszki
Mam pytanie do kolegów.
Chciałbym kupić samochód. Rocznik od 2010r, SUV, z automatyczną skrzynią biegów, może być benzyna ale jak będzie disel to się nie obrażę. Samochód będzie głównie używany w mieście. Nie chodzi mi SUV typu Q7, Q5, x3 itp bo wiem że to wykracza poza moje granice $$.
Jak byście mogli coś doradzić będę wdzięczny
_________________ SV650S 2005r GG:58339
16 lut 2012, o 12:35
wojte
SV Rider
Dołączył(a): 14 paź 2010, o 22:38 Posty: 330 Lokalizacja: Brzesko
Moto: BMW f800s
Dacia Duster
_________________ wydruki 60x40 cm 19,99zł papier i tusze HP, maszyna hp 130r, wydruki do 61x180cm Fotografia ślubna http://www.poniewierski.com
16 lut 2012, o 12:37
miskof
SV Rider
Dołączył(a): 8 mar 2010, o 23:24 Posty: 688 Lokalizacja: Warszawa
Moto: Honda - ADV350
Niestety odpada, sama bryła mi się podoba, ale jednak to Dacia.. nie ufam tej marce
_________________ SV650S 2005r GG:58339
16 lut 2012, o 12:40
skwaro
SV Rider
Dołączył(a): 2 lip 2010, o 09:24 Posty: 2373 Lokalizacja: Warszawa
Moto: CBR600RR PC40
Budżet? Wielkość (w sensie będziesz jeździł sam, z rodziną)?