Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest 28 gru 2024, o 04:42

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 182 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  Następna strona
POLITYKOWO: Wybory 2011 

Na którą partię oddasz głos ?
Nowa Prawica - Janusza Korwin-Mikke 14%  14%  [ 13 ]
Platforma Obywatelska RP 32%  32%  [ 30 ]
Polska Jest Najważniejsza 1%  1%  [ 1 ]
Polska Partia Pracy 0%  0%  [ 0 ]
Polskie Stronnictwo Ludowe 1%  1%  [ 1 ]
Prawo i Sprawiedliwość 9%  9%  [ 9 ]
Ruch Palikota 23%  23%  [ 22 ]
Sojusz Lewicy Demokratycznej 2%  2%  [ 2 ]
Nie idę na wybory, mam to gdzieś... 18%  18%  [ 17 ]
Liczba głosów : 95

POLITYKOWO: Wybory 2011 
Autor Wiadomość
Mister SVforum 2014

Moto: VFR 800X Crossrunner
Post Re: POLITYKOWO: Wybory 2011
Razor napisał(a):
Ja akurat nie zagłosuję na Palikota, ale na innego krzykacza, który jest w ankiecie ale udupili go z okręgami wyborczymi, także nie każdy będzie mógł na niego oddać głos :)

Zastanawiałem się kto to ma, takie poglądy jak ja, ale nie jesteśmy sami ;)

5 paź 2011, o 21:44
SV Rider

Moto: Honda VTR 1000F
A ja uważam, że oddanie głosu na PaliKota to jest tak jak by oddać głos na PO :lipa:

5 paź 2011, o 22:09
SV Rider

Moto: SV650N 2007
Dlaczego?

5 paź 2011, o 22:14
SV Rider

Moto: Honda VTR 1000F
Uważam, że całe zamieszanie wokół Palikota jest celową zagrywką polityczną. Jak PaliKot zdobędzie dużo głosów młodego elektoratu to na 100% wesprze PO i razem będą tworzyć koalicję, czyli tak naprawdę wróci na stare śmieci. Znów z POpaprańcami będzie się klepał. I dalej to samo.... A trawki i tak nie zalegalizują.

5 paź 2011, o 22:27
SV Rider

Moto: 650s
Co zrobił Tusk, "Tusk zrobił elegancko" :D

5 paź 2011, o 22:35
Zobacz profil WWW
erotoman-gawędziarz

Moto: SV 1000N 2004
artias napisał(a):
Uważam, że całe zamieszanie wokół Palikota jest celową zagrywką polityczną. Jak PaliKot zdobędzie dużo głosów młodego elektoratu to na 100% wesprze PO i razem będą tworzyć koalicję, czyli tak naprawdę wróci na stare śmieci. Znów z POpaprańcami będzie się klepał. I dalej to samo.... A trawki i tak nie zalegalizują.

No a z kim ma zrobić koalicję? Przecież to bardziej pewne niż to, czy jutro wstanie słońce ;) Nie wierzę, by zrobił większościową koalicję z SLD (do której w rzeczy samej ma najbliżej programowo), ponieważ SLD to jeden wielki przeżytek ;) - stara klika tych samych osób, stare twarze, stare hasła, brak jakiejkolwiek meteorytyki w działaniu - większe kolesiostwo niż w tej PO... zwłaszcza ten Napierdalski, który równie dobrze mógłby mieć dupę zamiast twarzy bo i tak ludzie by się nie skapnęli - taki charakterystyczny jest.
SLD albo umrze śmiercią naturalną, albo w przyszłości będzie musiała całkowicie przeorganizować swój program i szeregi by mieć jakiekolwiek poparcie. Te 5 - 9% ich poparcia to głosy ludzi, którzy głosują na nich z przyzwyczajenia; tj. od zawsze, nawet nie sprawdzając ich zmian wewnętrznych. Druga część tych głosów to właśnie palacze maryśki, pedały i ateiści, którzy nie mieli żadnej alternatywy po przez przełom lat aż do dzisiaj, kiedy to palikot o tym zaczął krzyczeć ;) Jestem święcie przekonany, że właśnie teraz przekażą swoje głosy na niego a nie na SLD, przez co SLD nie zdobędzie więcej niż 7 % głosów z racji swojej nieudolności we wszystkim co robiła ;) - ale to tylko moja opinia.

A co do trawki to jestem za legalizacją, ale szczerze wisi mi to czy będzie ona czy też nie, ponieważ ten temat mnie nie dotyczy :)

5 paź 2011, o 22:54
motocyklista

Moto: SV650S '06
To może dla zmiany atmosfery:

Mały chłopak bawi się w piaskownicy przed blokiem. Nagle dobiega do niego okrzyk:
- Jasiu, do domu!
- Zaraz, mamo!
- Nie mama woła, a tata!
- A kto by tam was, pedałów, rozróżnił...

Fast Only Rolling Downhill

Ceterum censeo Carthaginem esse delendam - Cato Maior

5 paź 2011, o 23:01
SV Rider

Moto: SV 1000S
Zaznaczyłem KNP-JKM, ale nie mam 100% pewności, że jest u mnie w okręgu na liście. W innym wypadku zagłosuję na kogokolwiek z okręgu kogo kojarzę - oprócz PO/PIS/SLD. Co do Palikota to generalnie okej, jednak zważywszy na 100% koalicję z PO w razie dostanie się do sejmu, oraz przypadkowych ludzi na listach (jeden link już był jako dowód), ugrupowanie to nie jest dla mnie wiarygodne na dłuższą metę.

5 paź 2011, o 23:01
Mister SVforum 2014

Moto: VFR 800X Crossrunner
A "Nasza" sierotka siedzi i się uśmiecha ;)
http://www.youtube.com/watch?v=Cc_sy0Ib ... r_embedded

5 paź 2011, o 23:22
japoński tamburyniarz

Moto: SV650S 2006
Na wiecu poparcia dla Tuska, Andrzej Olechowski był niemal pewien że Palikot założy koalicje z PO. A gość raczej wie co mówi, w końcu on też kiedyś zakładał PO.

W reportażu umieszczonym w artykule 3:20 tylko trochę słabo słychać, ale da się zrozumieć.

A dla tych co koniecznie chcą głosować na Korwina jest wyjście: można odebrać zaświadczenie o prawie do głosowania z urzędu gminy i głosować w okręgu w którym jest partia Korwina.

Edit:

BTW Ten brytyjczyk całkiem sensownie mówi, ale co z tego, mówi tak już od kilku lat a wszyscy na niego leją.

5 paź 2011, o 23:31
SV Rider

Moto: suzuki sv 650S 99r.
Razor napisał(a):
Tolman napisał(a):
Czyli dobrze myślałem o Palikocie.
Chyba nikt mnie nie przekona, nie będę głosował bo nie wiem na kogo i to nie chodzi że mój głos nic nie da.
Poza tym to że narzekam na to co się dzieje w Polsce nie ma nic wspólnego z tym czy głosuje, czy nie. Jest ujowo i nic się nie zmieni.
Paliwo drogie i nic tego nie zmieni, państwo nakłada podatki na wszystko co się najlepiej sprzedaje.
Pracy nie ma, nawet po studiach jak nikogo nie znasz to dostaniesz jakieś grosze.
Legalizacja trawy? Myślę że to po to aby porozbijać dilerkę i tyle. Jak ktoś se jara to nich se jara, będzie jarał tak czy siak i co ta legalizacja ma zmienić?
Fakt że kościoły zbierają kokosy no i jakiś podatek by się przyda, wiadomo że mały kościołek na wsi nie ma kokosów, w mieście to są księża biznesmeni.
A pedały? Niech ich dupy pieką.

Ja na PO nie pójdę, na PiS tym bardziej - widziałem co się działo za rządów jednych i drugich.
Co do paliwa, mamy jedne z najtańszych cen paliwa w UE, ale co z tego, jeżeli wartościowo paliwo o nasz kosztuje podobnie jak w innych państwach UE, tyle że oni płacą w euro a my w złotówkach, które są 4,5 raza słabszą walutą od euro - dlatego u nas kombinują jak mogą z gazem, opałem itp. Sam też to robię, i gadanie że "gaz lub opał to nie paliwo" mnie po prostu śmieszy patrząc na polskie realia.
Pracę ciężko znaleźć za godziwe pieniądze, zwłaszcza po studiach absolwenci nie dostają dobrych ofert. Z 2 strony mamy przesyt absolwentów po humanistycznych studiach, na rynku jest mnóstwo filozofów, socjologów, politologów, psychologów i innych tym podobnych. Nie da się stworzyć dla nich wszystkich miejsc pracy, ponieważ najbardziej potrzebni są techniczni.

Teraz nie żałuje że przed studiami skończyłem zawodówkę i technikum o kierunku budowa maszyn bo przynajmniej teraz nie tyram jak masa ludzi na dziale obok jako pomocnicy bo nie mają fachu. Kiedyś się śmiali z tych zawodówek ale jak to mówią śmieje się ten kto...
Ps. Większość idzie do rządu żeby się nasycić ale nie Palikot, ten koleś ma tyle już sałaty że jemu raczej na niej nie zależy a raczej na tym żeby zrobić jakaś rewolucje. Za dobrze znał decyzję na górze i dlatego się go pozbyli. Nie jestem za PO a już nie mówiąc o PiS, ponieważ boje się że ta partia nie mówi nam nic konkretnego i zadłuża państwo ponad stan jak Grecję.

www.logo-ratio.pl

5 paź 2011, o 23:42
Zobacz profil WWW
motocyklista

Moto: SV650N 2000
A ja uważam, że...
taki Palikot przydałby się w sejmie jako ten patrzący na ręce czyli jakaś opozycja. Nie jestem w stanie wyobrazić go sobie jako premiera. Państwo to nie firma tylko duuużo bardziej skomplikowany twór, z resztą nie wiadomo jak on te swoje firmy prowadzi, a może tylko on się nachapał i teraz chce więcej, a pracowników wykorzystuje? Nie wiadomo jak to było z tym gościem, co mieszkanie mu remontował. Dla mnie Palikot to taki śliski gość :/no i jeszcze ten Biedroń... Pewnie zagłosowałbym na niego tylko ci ludzie z łapanki :(
Korwin- noo to chyba głąb jakich mało... jak pamiętam jeszcze niedawno chciał nawet tramwaje skasować, bo twierdził, że to zawalidrogi?! Z nim to jest tak jak Pazura mówił Milowiczowi w "chłopaki nie płaczą" na temat "czarnuchów" w Am. Zasady zgłaszania kandydatów do list wyborczych, czy jak to się tam nazywa, nie zmieniło się od paru lat i jakimś cudem tylko jemu się nie udało! Czyli - pierdoła do kwadratu!
Ponadto uważam, że obaj kandydaci nie mają żadnego zaplecza fachowców- objąć władzę to nie problem, tylko co potem?
SLD - Napieralski - koleś wg mnie bez pojęcia i zdania - sterowany przez starych wyjadaczy stojących gdzieś w cieniu - Miller nawet się ujawnił, czyli ten co od koryta nie może się oderwać, bo pewnie nie wie, co mógłby robić dalej. Po swojej kompromitacji, dupę lizał nawet Lepperowi (pewnie i coś więcej), aby tylko z koryta mu coś skapło :/
PIS - Tragedia, bardzo szkodliwy wybór. Elektorat tak zakompleksiony, agresywny i nienawidzący innych, szukający spisków i jeszcze nie wiadomo czego, że można zacząć się naprawdę bać, bo zadziwiająco duże i niebezpieczne ma poparcie. Można by było chyba porównywać go do najbardziej niesławnego dyktatora. Tylko czas inny, więc trochę polityka inna, większe zaplecze dbających o jego poprawny PR specjalistów; ale skrajny nacjonalizm i faszyzm znany. Efekty takich wyborów świat już przerabiał... Na marginesie, chyba największy KOMUNISTA współczesnego świata polityki polskiej, a podobno nimi gardzi.
PO - Takie same mordy rwące się do koryta jak i w innych partiach, nie lubię ich i tyle, ale uważam, że najmniej szkodliwi z całej w/w stawki. Zapewne zagłosuje na nich, żeby tylko zwiększyć statystykę i oddalić jak najbardziej mogę to zagrożenie, jakim jest Jarek i spółka "zdradzeni o świcie".

Uważam, że NIE MA kandydata, którego bym poparł z czystym sercem, podobno polityka wszystkich psuje, bez znaczenia skąd przyszedł i gdzie się wychował, ale to już starożytni rzymianie wiedzieli.

Ps. Słoniu, szablonowa wypowiedź elektoratu PISu o jakiej mówiłem wyżej - po prostu strach się bać tego rodzaju młodych ludzi i tego, co może być za parę lat...
A czy dług publiczny to czasem nie Gierek zaciągnął?!
Ps2. Kozik- kasy nigdy nie jest za wiele, a może ma długi??? co z tymi jego firmami to nie wiadomo.

Wiem, że polityka budzi najgorsze w ludziach instynkty, dlatego mam nadzieje, że nikogo nie uraziłem (za bardzo), a jak tak to przepraszam :)

5 paź 2011, o 23:54
erotoman-gawędziarz

vazon napisał(a):
Korwin- noo to chyba głąb jakich mało... jak pamiętam jeszcze niedawno chciał nawet tramwaje skasować, bo twierdził, że to zawalidrogi?! Z nim to jest tak jak Pazura mówił Milowiczowi w "chłopaki nie płaczą" na temat "czarnuchów" w Am. Zasady zgłaszania kandydatów do list wyborczych, czy jak to się tam nazywa, nie zmieniło się od paru lat i jakimś cudem tylko jemu się nie udało! Czyli - pierdoła do kwadratu!

Aj, widzisz, najwięcej do powiedzenia mają Ci co najmniej znają temat ;) Wg. sondaży Korwin miał porównywalne poparcie do SLD, stanowił zagrożenie. To nie to, że jest pierdoła, ale terminy zgłoszeń były pozmieniane, przez co podobnież się nie wyrobił.
Ja go nie będę bronił, bo nie wszystkie pomysły tego "muchowca" mi się podobają, ale większość z nich jest naprawdę dobra i ciekawa - np. kara publicznej chłosty dla kieszonkowców i innych drobnych przestępców :D

vazon napisał(a):
Ponadto uważam, że obaj kandydaci nie mają żadnego zaplecza fachowców- objąć władzę to nie problem, tylko co potem?

Palikot zbiera wszystkich do kupy - robi wielki tygiel mniejszościowy w swoich szeregach, korwin ma raczej zrównoważony skład i elektorat - jego ludzie nie są z łapanki jak u palikota, tylko wcześniej celowo dobrane persony :)

vazon napisał(a):
Wiem, że polityka budzi najgorsze w ludziach instynkty, dlatego mam nadzieje, że nikogo nie uraziłem (za bardzo), a jak tak to przepraszam :)

A dobrze, że tak mówisz :) Ja jestem osobą trochę zajmującą się polityką, ale nie do szaleństwa - raczej w granicach rozsądku :) nie mam zamiaru walczyć i rzucać się na barykady z zapytaniem gdzie jest krzyż, albo co się stało ze smoleńskiem (którego serdecznie mam już po dziurki w nosie!). W ogóle to jest forum motocyklowe a temat jest w offtopie, ale jest szalenie polemiczny i kontrowersyjny, dlatego będę zapobiegawczo pilnował go by tu jakaś draka nie wybuchła :) Mnie te rzeczy ciekawią, ale nie chciałem zaczynać tej dyskusji dlatego też prosze innych userów piszących swoje wypowiedzi tutaj o wyrozumiałość dla postów innych, o innych upodobaniach i orientacjach politycznych :)

6 paź 2011, o 00:26
SV Rider

Moto: H2 / RSV4 Factory
Vazon, gierkowe długi zostały już spłacone, Tusk narobił nowych zadłużeń.

Vazon co do Twoich obaw: za granicą chwalą nasz obecny rząd i premiera, ale dla tego, że można nami łatwo kierować, jak laleczką, to doprowadzi do tego, że będą nas ruchać na wszystkim, bo przecież premier z obecnym rządem się nie postawi. Nam tu nie będzie pierdolił jakiś szkop, bolszewik, czy makaroniarz co mamy robić, mamy walczyć o swoje to my stawiamy warunki i nikomu nie włazimy w dupę, nawet kosztem europejskiej integracji.

6 paź 2011, o 01:02
erotoman-gawędziarz

Słoniu napisał(a):
Vazon, gierkowe długi zostały już spłacone, Tusk narobił nowych zadłużeń.

Vazon co do Twoich obaw: za granicą chwalą nasz obecny rząd i premiera, ale dla tego, że można nami łatwo kierować, jak laleczką, to doprowadzi do tego, że będą nas ruchać na wszystkim, bo przecież premier z obecnym rządem się nie postawi. Nam tu nie będzie pierdolił jakiś szkop, bolszewik, czy makaroniarz co mamy robić, mamy walczyć o swoje to my stawiamy warunki i nikomu nie włazimy w dupę, nawet kosztem europejskiej integracji.

Słoniu, ty chyba nie wiesz sam o czym ty mówisz. Czasy dyktatorów minęły pół wieku temu, a każdy dyktator by mieć poparcie w społeczeństwie musi mieć czym/kim je straszyć ;)
Nikt nie lubi ruskich i niemców, ale teraz polityka to głównie ekonomia a nie doktryna. Największy polski partner handlowy to Niemcy, drugi to Rosja. Eksportujemy do nich masę towarów, przez co zarabiamy. Chyba za młody byłeś i nie pamiętasz, jak to rząd PiSu spierdolił stosunki z obydwoma tymi krajami, jakie straty mieli polscy przedsiębiorcy i jak zmalał przez to PKB? Nie pamiętasz może akcji, jaką nam ruskie zmontowali z pseudoukrytymi kamerami w rzeźniach polskich o zielonym mięsie za tą borutę, którą uprawiał PiS? Przecież to wszystko poszło w świat (chociaż było sfingowane), ale zanim to się wyjaśniło to jakie rekomendację przysłwożyło polsce?
Nie ma sensu kłócić się o przeszłość, jak teraźniejszość i przyszłość jest zagrożona w dobie kryzysu, a PiS cały czas wraca do przeszłości. Cały czas pamięta o II wojnie światowej, pamięta o komunie przez pryzmat tego nadal patrzy na te kraje jak na wrogów a nie partnerów finansowych. Sztuka negocjacji polega na dogadywaniu się obydwu stron dla korzyści obopólnej, a nie dosrywanie jednej przez drugą przez nienawiść.

6 paź 2011, o 01:17
SV Rider

Moto: H2 / RSV4 Factory
Nie chodzi o ninawiść, tylko o stanowczość.

6 paź 2011, o 01:52
motocyklista

Moto: SV650S '06
Słoniu napisał(a):
Tusk narobił nowych zadłużeń.

aleś pojechał progandą. A Kaczyński to nie? Tylko krócej był premirem to mniejszą część długu zaciągnął.

Wszystkie rządy zadłużały państwo a budżety przez ostatnie 20 lat były z deficytem tzn. powiększały dług publiczny.

Fast Only Rolling Downhill

Ceterum censeo Carthaginem esse delendam - Cato Maior

6 paź 2011, o 07:53
SV Rider

Moto: MT01
Razor napisał(a):

Nie pamiętasz może akcji, jaką nam ruskie zmontowali z pseudoukrytymi kamerami w rzeźniach polskich o zielonym mięsie za tą borutę, którą uprawiał PiS?

OT: Tak tylko dla wyjaśnienia, pisze się i mówi się porutę, a nie borutę :D .

poruta- wstyd, kompromitacja, obciach lub też skandal, awantura.

To jest tak jak z orzechem, wszyscy mówią ciężki orzech do zgryzienia, a orzech jest twardy kurna, a nie ciężki.

6 paź 2011, o 08:46
SV Rider

Moto: suzuki sv 650S 99r.
Kaszyńskiego powinni odsunąć od władzy za to co ostatnio w kampanii powiedział o Merkel iż doszła do władzy z pomocą Stasi. Ja tam do tego narodu nigdy sympatii nie czułem, ale dawny premier nie powinien pieprzyć takich rzeczy zważywszy że mamy rekordową wymianę handlową z Niemcami wynosząca ok 60mld, a na dodatek Niemcy są w Unii największym płatnikiem a my największym beneficjentem.

www.logo-ratio.pl

6 paź 2011, o 09:52
Zobacz profil WWW
motocyklista

Moto: SV650N 2000
W 100% zgadzam się z Razorem. Moja "żona" zajmuje się handlem ze wschodem i wiem co nieco jakie problemy były z exportem do rosji za rządów PISu, ale żeby nie było za słodko, to PO też nie za bardzo sobie radzi z ruskami. Wiem, że to bardzo trudny partner do rozmów, ale kompromitacją było - wydaje mi się, że przez zaniedbanie ministra - tak całkiem niedawno, wygaśniecie umów i brak nowych na transport drogowy, przez co TIRy na kilkanaście dni stanęły na granicach. Nie wspominając już o ilości dokumentów, certyfikatów itp, jakie żąda federacja rosyjska od polskich dostawców.

Dla mnie najmniej zrozumiałe jest ogólne zachowanie opozycji w polsce, bez względu na to kto jest przy władzy. Opozycja zawsze torpeduje za wszelką cenę wszystkie pomysły rządu. Dla samej zasady uznają je za złe i szkodliwe.
Skoro jakaś partia została wybrana w wolnych i demokratycznych wyborach, przez większość to chyba powinno się, jeśli nie pomóc i konstruktywnie starać się wprowadzać swoje pomysły, to chociaż nie przeszkadzać w realizowaniu programu. A rozliczanie zacząć na koniec kadencji, z tego co zrobili, bądź nie,- ale nie sabotować, szkodzić, blokować a później mówić, że tego czy tamtego nie zrobili- jakiś paradoks.
O nie akceptowaniu prezydenta i publicznym o tym mówieniu już nie wspomnę. Za takie rzeczy odbierałbym obywatelstwo. Ja nie lubiłem Lecha, wstyd mi było, że mieliśmy takiego prezydenta, ale był on wybrany demokratycznie przez większość społeczeństwa, więc jak można było go nie uznawać! Przecież to głowa naszego Państwa, jaka by nie była! I chyba wszystkim było przykro po tragedii jaka się wydarzyła.

6 paź 2011, o 09:56
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 182 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  Następna strona