Prawdopodobnie najlepsze na świecie forum Suzuki SV 650 / SV 1000 ;)
Autor |
Wiadomość |
Jankoś
SV Rider
Dołączył(a): 29 sie 2012, o 18:51 Posty: 1279 Lokalizacja: Wysokie Mazowieckie (okolice)
Moto: SV650S K3
|
Re: coś na fotoradar ? :)
Twoja tablica godna podziwu wyrozumiała u Ciebie ta policja... kwestia policjanta, jak ci się trafi jakiś młody nadgorliwy z ambicjami i chce się wykazać to niewiele zdziałasz... za byle gówno się uczepi a jak z ludzkim podejściem do życia to i owszem. Kiedyś dostałem mandat, a policjant był na tyle spoko, że nawet przyjemnie było go otrzymać (127km/h na ograniczeniu do 40 i w sumie po luźnej rozmowie dostałem tylko 100zł)
_________________ http://www.cwaniacy.com.pl/<=Wejdź i dowiedz się jak możesz regularnie zarabiać na promocjach bankowych
|
19 gru 2012, o 14:52 |
|
|
111290PL
SV Rider
|
wszystko przetestowane już było, każdy specyfik i inne pierdoły. Nic nie działa, tylko chowana tablica, brak tablicy, tablica umiejscowiona w niewidocznym miejscu
|
20 gru 2012, o 05:51 |
|
|
skandal_22
SV Rider
Moto: Kawasaki Z1000 2004r
|
Panowie to pisemko działa, a dokładnie jego część. W maju lub czerwcu tego roku mój kolega (inżynier z wykształcenia) dostał fotkę od straży miejskiej. Pierwsze co zrobił to znalazł w sieci specyfikację techniczną producenta fotoradaru, który był użyty. W tejże specyfikacji jak wół jest wyszczególnione jakie warunki MUSZĄ być spełnione aby fotoradar działał prawidłowo. W głównej mierze odnoszą się do kąta osi radaru w stosunku do osi jezdni, do podłoża oraz do odległości dokonywanego pomiaru. Okazało się, że aby prawidłowo ustawić taki fotoradar trzeba użyć "technologii NASA". W związku z tym mój znajomy udał do siedziby SM i poprosił o stosowne certyfikaty urządzenia oraz osób które je obsługują. Oczywiście nic takiego nie dostał. Podsumowując, po 15 min rozmowy i złożeniu pisemnego oświadczenia kwestionującego umiejętności obsługi urządzenia przez strażników, jedyne co usłyszał w odpowiedzi, brzmiało mniej więcej tak: "to może Pan by przynajmniej 50 zł zapłacił z tego mandatu, bo my teraz musimy coś z tą dokumentacją zrobić..." Oczywiście nic nie zapłacił i dnia dzisiejszego ma spokój
|
20 gru 2012, o 11:25 |
|
|
KarolaS
motocyklista
Dołączył(a): 5 lis 2012, o 15:14 Posty: 158 Lokalizacja: Warszawa
Moto: SV650N
|
Pedros z którego roku jest to zdjęcie i z jakiej imprezy???
|
20 gru 2012, o 11:45 |
|
|
Pedros
Łowca
Moto: Perła - Smerf
|
chyba 2009 Olsztyn impreza pt. StreetWars2
_________________ JEŚLI KIEDYKOLWIEK BĘDZIE CI ŹLE, BĘDZIESZ MIAŁ PROBLEM, BĘDZIESZ POTRZEBOWAĆ MOJEJ POMOCY, TO PAMIĘTAJ NIE DZWOŃ DO MNIE
|
20 gru 2012, o 19:56 |
|
|
sianek
motocyklista
Moto: SV650S
|
Przez czas zimowy sporo się w tym temacie zmieniło , może tak odświeżyć temat zanim będziemy uczyć się na własnych błędach.Nowe lokalizacje fotoradarów np.w W-wie przed dużym skrzyżowaniem stoi znak informujący o kontroli a radar po lewej stronie robi zdjęcie z tyłu tuż za skrzyżowaniem , jadąc lewym pasem nie jesteśmy nawet w stanie zauważyć tego znaku no chyba że jest droga pusta ale w W-wie.... Prawie w 100% dla poruszających się motocyklem są to pułapki które czychają na nas wraz z promieniami słońca wiosennego.Ewolucja w tym temacie jest galopująca w obu kierunkach. Zakrywanie,zaginanie,chowanie tablic,spraye,jammery,jazdy próbne potencjalnego nabywcy a może coś nowego?Zawsze jednak pozostaje niezawodne "jazda zgodna z przepisami" do czego jak najbardziej zachęcam ale jak już się zdaży pstryk?
_________________ Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem!
|
14 lut 2013, o 18:19 |
|
|
Pedros
Łowca
|
zdające egzamin mogą być te składane stelaże.
_________________ JEŚLI KIEDYKOLWIEK BĘDZIE CI ŹLE, BĘDZIESZ MIAŁ PROBLEM, BĘDZIESZ POTRZEBOWAĆ MOJEJ POMOCY, TO PAMIĘTAJ NIE DZWOŃ DO MNIE
|
15 lut 2013, o 10:04 |
|
|
spazz
chachar
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 17:29 Posty: 2311 Lokalizacja: Oberschlesien
Moto: Brak
|
kolezka w erlanie mial podobnie zamontowana blache. na jednej z wycieczek w gory w bielsku-bialej na swiatlach stanal za nami radiowoz. na czerwonym wylazl policjant i kazal nam zjechac na pobliska stacje. po krotkiej wymianie zdan skonczylo sie na szbkim demontazu blachy i druciarskim mocowaniu tablicy w tradycyjnym miejscu montazu. naszczescie obylo sie bez mandatu. lepsze rozwiazanie to chyba zabrudzenie blachy smarem/piachem...
_________________ CHŁOP BEZ POLERKI JEST JAK MIĘSNY BEZ WINERKI!!!
|
16 lut 2013, o 08:54 |
|
|
Pedros
Łowca
|
Jak wspomniałem jest to zdjęcie z 2009 (jakoś tak) do tej pory tablica tam jest utaj foto z zeszłorocznej majówki na Mazurach Przez ten czas za tablicę nie dostałem mandatu, prawdo podobnie dla tego że nie trafiłem na "oficera". Nie planuję zmieniać mocowania gdyż tam jest dobrze ale kto wie co będzie jak konieczność nastąpi.
|
16 lut 2013, o 13:19 |
|
|
Lober
SV Rider
Moto: SV650N SPRINT ST1050
|
Kolega jest zawodowym kierowcą i bardzo ceni sobie prawo jazdy. Jednakże jego praca wymaga nie raz pośpiechu tak wiec zainwestował w coś takiego (tylko innej firmy) http://www.antyradary.org/?p=p_17&sName=jammeryPrzyznam, ze byłem świadkiem tego, jak to działa. Głowice można prosto ukryć, kolega ma na elektrycznych wysięgnikach (przełącznik powoduje wysuniecie/wsuniecie głowic zakłócających). Są jeszcze takie co przypominają czujniki parkowania, ale nie wiem jak to jest skuteczne. Minusem jest jednak wysoka cena, pytanie czego właściwie oczekujemy..?
_________________ YAMAHA XT600 TENERE -->> SUZUKI SV650 N YDV -->> TRIUMPH SPRINT ST 1050 ABS
|
16 lut 2013, o 23:00 |
|
|
Pedros
Łowca
|
cena zaporowa... o ile to się zwróci to szmat czasu minie.
|
16 lut 2013, o 23:02 |
|
|
Lober
SV Rider
|
zależy jak bardzo Ci się śpieszy i jak dużo km robisz dziennie. Dla jednych jest to bardzo opłacalne dla innych w ogóle nie jest. Jeżeli w perspektywie masz utratę prawa jazdy, co za tym idzie pracy i środków do życia, przejście ponownego kursu, zapłacenie za to wszystko i stracony czas, to taka inwestycja jest dość opłacalna. Oczywiście najlepszym sposobem jest jazda zgodna z przepisami, przynajmniej próbowanie takiej jazdy...
_________________ YAMAHA XT600 TENERE -->> SUZUKI SV650 N YDV -->> TRIUMPH SPRINT ST 1050 ABS
|
16 lut 2013, o 23:09 |
|
|
sianek
motocyklista
|
Może ktoś próbował CB radio i coś takiego: http://allegro.pl/bluetooth-adaptor-bpa ... 35523.htmlW sumie takie radio mam , nie wiem czy tylko bluetooth w moim kasku/caberg/ by się z tym zgrał może warto spróbować-chyba że ktoś ma już doświadczenie.
|
16 lut 2013, o 23:16 |
|
|
Pedros
Łowca
|
Racja jeśli ktoś sobie wykalkuluje że się opłaca no to niech służy. przez 3 lata jeździłem po 2tyś tygodniowo, zebrałem mandatów na 600zł łącznie. Więc mi by się nie przydało
|
16 lut 2013, o 23:17 |
|
|
Lober
SV Rider
|
No właśnie, wszystko zależy od osoby i od szczęścia/karmy
|
17 lut 2013, o 16:04 |
|
|
Lober
SV Rider
|
nie mam dobrych wspomnieć dotyczących alana/midland'a.. wątpię, że coś takiego będzie skuteczne w jakikolwiek sposób, chyba że chcesz rozmawiać z kierowcą jadącym przed/za Tobą, z nutka szumów i zakłóceń w tle
|
17 lut 2013, o 16:06 |
|
|
Damiano
rowerzysta
Dołączył(a): 9 sie 2012, o 20:31 Posty: 41 Lokalizacja: Kraków/NH
Moto: Suzuki V Strom K6
|
no i w zestawie za ta cenę nie masz ani słuchawki ani mikrofonu ;/
_________________ Jawa350ts 89r. -->kawasaki Er5 02r. --> Suzuki sv 650 05r. -->Suzuki V Strom 650 06r.
|
17 lut 2013, o 19:45 |
|
|
sianek
motocyklista
|
Słuchawki i mikrofon jest w kasku komunikacja za pomocą bluetooth/są też zestawy przewodowe/ radio można zamontować w schowku antena wg upodobań a przycisk mikrofonu na kierownicy/jakby trochę popracować to redukcje szumów i volume też/Radio można podłączyć pod zasilanie np.tylnej lampy.Można chyba też wykorzystać inne radio oczywiście przy odpowiedniej obróbce jeszcze jakby do tego dodać myk z tablicą rej. to rezultaty mogą być wiele bardziej przydatne niż jammery nie wspominając o cenie.
|
17 lut 2013, o 22:34 |
|
|
skandal_22
SV Rider
Moto: Kawasaki Z1000 2004r
|
|
10 kwi 2013, o 09:37 |
|