Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest 4 sty 2025, o 02:15

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3509 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 176  Następna strona
To co lubimy u kobiet :) 
Autor Wiadomość
SV Rider

Moto: SV650S K5(sprzedany)
Post Re: SV 650 i demotywatory.pl
Razor napisał(a):
Toksyczny napisał(a):
Tak mi się nasunęło na myśl.
Dlaczego kobiety stawiają takie wymagania?
"Ja albo motocykl"? - moje strzały (chciałbym tak myśleć):
- boją się o nas
- wkurzają się że więcej czasu na moto niż z nimi
(mniej optymistyczne):
- motocykle przyciągają uwagę kobiet, są zazdrosne.
- nie szanują pasji, mają ją w dupie (jak i pewnie swego "faceta")

Strzelajcie dalej panowie (oraz panie :)).

Wiesz co, a mi się wydaje, że tu chodzi o wielki zawód.

Dziewczyny (kobiety) żyją w całkowicie innym świecie niż faceci. Kobieta ma inne priorytety, a do Twoich ukochanych rzeczy podchodzi tak samo jak ty do jej półki z kosmetykami i szafy z ciuchami. One nie rozumieją, że to wciąga jak mocne dragi, większość z nich nawet nie umie sobie tego wyobrazić, że to może być pasja :] To działa w 2 strony - ty też nie rozumiesz, co jest ciekawego w modzie albo samych zakupach (ja np. nienawidzę zakupów, zwłaszcza ubrań gdyż strasznie się męczę przy nich psychicznie, najbardziej wtedy gdy nie mogę sobie nic znaleźć).

Poza tym kobiety mają wbudowany mechanizm tzw. samonakręcania się. Wyolbrzymiają rzeczy, które Ty byś uznał za błahostki i stawiają je półkę z problemami i kłopotami. Albo jak już nie mają co robić to wymyślają sobie same nowe problemy, po to by się martwić i mieć o czym myśleć. Wiem, że to szowinistycznie brzmi, ale niestety tak jest - każda kobieta panikuje, nawet jeśli tego zbytnio nie okazuje.

Jest jeszcze inny aspekt samonakręcania się, ale to tylko u młodych dziewczyn - potem chyba o tym zapominają albo uczą się tego. Młode dziewczyny spotykają się w grupkach i plotkują na potęgę. Opowiadają sobie wszystko układając w głowach obraz swojego księcia z bajki :] Jak przychodzi co do czego to przeżywają wielki zawód, że wybranek pomimo, że ma wiele cech jakie sobie wymyśliła dziewczyna, nie jest identyczny z tym jej wyobrażeniem. Młoda dziewczyna nie umie zrozumieć tego, że Ty jako facet nie myślisz jak ona i masz swoje odrębne zdanie. Wtedy jest złość, obraza, szok i wielki zawód, że"jak to możliwe!" :] Wiadomo, że motocykle są niebezpieczne, ale co poradzisz na to, że to pogrążający Ciebie nałóg :D

Dobrze prawisz Razor :piwo:

Ja jeszcze od siebie dodam, że nie rozumiem jak dziewczyny łapią facetów na dziecko. Ja kiedyś miałem taki przypadek i w porę się od takiej dziewczyny odciąłem (w porę, czyli zanim znalazła sposób na to, żeby doprowadzić - jak to mój kuzyn kiedyś określił dość dosadnie - zalania formy :obity: ) Ale wielu jest takich co wtopią i mają później problem, bo nie są przygotowani do wychowywania dzieci, a taka laska się cieszy, że zatrzymała przy sobie kolesia. To tak odnośnie dziwnego zachowania kobiet. Na szczęście nie wszystkie takie są.

Suzuki SV650S K5
Obrazek

30 lis 2010, o 13:06
Zobacz profil WWW
erotoman-gawędziarz

Moto: SV 1000N 2004
Jedi napisał(a):
Ja jeszcze od siebie dodam, że nie rozumiem jak dziewczyny łapią facetów na dziecko. Ja kiedyś miałem taki przypadek i w porę się od takiej dziewczyny odciąłem (w porę, czyli zanim znalazła sposób na to, żeby doprowadzić - jak to mój kuzyn kiedyś określił dość dosadnie - zalania formy :obity: ) Ale wielu jest takich co wtopią i mają później problem, bo nie są przygotowani do wychowywania dzieci, a taka laska się cieszy, że zatrzymała przy sobie kolesia. To tak odnośnie dziwnego zachowania kobiet. Na szczęście nie wszystkie takie są.

Ja znam 2 takie stricte "oficjalne" przypadki wśród znajomych, że dziewczyna się przyznała, iż tak zrobiła :] Żaden nie wyszedł dobrze - w jednym po pół roku od urodzenia dziecka facet wypędził dziewczynę (nie żonę, żyli bez ślubu) do rodziców, a w 2 facet zamiast jaj ma wydmuszki. tzn. nie ma za bardzo swojego zdania, a dziewczyna była o kilka lat starsza - urodą nie grzeszyła, groziło jej staropanieństwo i tak go opętała, że już ma z nim 3 dziecko.

1 gru 2010, o 01:29
SV Rider

Moto: lyter w owiewce
Ja to przeżyłem osobiście i teraz jestem w trakcie rozwodu. Nikomu tego nie życzę.

1 gru 2010, o 12:04
SV Rider

Moto: *
Oj, Panowie, to jest już przestarzały i nieaktualny stereotyp, że tylko kobiety plotkują, bo faceci to takie same (albo i gorsze) plotkary. Zależy od konkretnych osób a nie od płci.

Poza tym nie rozumiem, czemu z jednej strony mężczyźni narzekają na kobiety, że puste, próżne, itp., a z drugiej strony przecież na ich wygląd lecą? ;) Wytłumaczcie mi to proszę ;)
(Nie opowiadam się za tym, że jedyne co powinno interesować kobiety to ich wygląd i główna pasja, bo to beznadziejnie głupie; pytam jedynie z czystej niezaspokojonej od zarania dziejów ciekawości ;))

www.pustamiska.pl - nakarm zwierzaka.

1 gru 2010, o 12:23
erotoman-gawędziarz

Sol napisał(a):
Oj, Panowie, to jest już przestarzały i nieaktualny stereotyp, że tylko kobiety plotkują, bo faceci to takie same (albo i gorsze) plotkary. Zależy od konkretnych osób a nie od płci.

To prawda, ale niestety faceci nie robią tego na tyle często i tak oficjalnie jak kobiety, więc stąd się bierze ten stereotyp.

Sol napisał(a):
Poza tym nie rozumiem, czemu z jednej strony mężczyźni narzekają na kobiety, że puste, próżne, itp., a z drugiej strony przecież na ich wygląd lecą? ;) Wytłumaczcie mi to proszę ;)
(Nie opowiadam się za tym, że jedyne co powinno interesować kobiety to ich wygląd i główna pasja, bo to beznadziejnie głupie; pytam jedynie z czystej niezaspokojonej od zarania dziejów ciekawości ;))

Ja jeszcze ani razu tak nie powiedziałem, że kobieta jest pusta lub próżna bo dba o siebie i tym bardziej nie napisałem, że jedyną pasją kobiet powinien być ich wygląd (jakbym tak powiedział, to siebie też bym musiał uznać za próżniaka bo bardzo lubię motocykle ;) wolę określenie pasjonata). Przykładowo przecież nie każdy facet lubi motocykle też, więc nie musi być to jego pasja. Nie ma jednakowych ludzi, każdy się czymś wyróżnia - a stereotypy są tworzone zazwyczaj ze względu na przysłowiową "większość"... i nie tworzy ich jedna osoba, tylko ta "druga"większość płci przeciwnej (akurat w tym przypadku).

Poza tym sama kiedyś wkleiłaś link do tej strony http://piczon.pl/ na forum, a jak znalazłem tam jedną dziewczynę z "nieprzesadzonym" wyglądem, to mnie skrytykowałaś, że się pręży do zdjęcia, więc musi być pusta :P

Się więc zapytam grzecznie: o co Ci chodzi kobieto? :D

1 gru 2010, o 13:49
SV Rider

Ale ja nie opowiadam się za żadną ze stron, tylko zadaję trudne pytania, bo staram się zrozumieć :D Nie lubię pustactwa itp. - ale to przecież nie jest argument, prawda? Moje osobiste poglądy nie mają tu nic do rzeczy. Po prostu ciekawi mnie, jak to jest, że z jednej strony faceci krytykują pustactwo, a z drugiej strony lecą na ładny wygląd.

Więc to ja pytam, o co Wam chodzi? :D

1 gru 2010, o 14:32
SV Rider

Sol napisał(a):
Po prostu ciekawi mnie, jak to jest, że z jednej strony faceci krytykują pustactwo, a z drugiej strony lecą na ładny wygląd.

Więc to ja pytam, o co Wam chodzi? :D

Mężczyźni to samce z natury i nic tego nie zmieni - tu jest źródło męskich poczynań ;P
Pustactwo jest krytykowane i całe szczęście. Na tego typu puste dziewczyny co prawda lecą faceci ale zwykle nie przerastają oni tych kobiet poziomem inteligencji, albo w zamysłach mają "jeden szybki - tutaj znów wracamy do "samczej natury". Z resztą kobiety także do świętych nie należą. Mogę wyliczać cały dzień sytuacje, gdzie kobiety lgnęły do przystojnych cwaniaczków. Później był płacz i wyzwiska bo ona go nakryła z inną (lub w ekstremalnych przypadkach z innym ;)), a za niedługi czas znowu ląduje na tylnym siedzeniu jego BMW :D (BMW podaje ze względów stricte stereotypowych ;))

1 gru 2010, o 15:30
SV Rider

Moto: SV650S K5(sprzedany)
Tak jak przedmówca rzekł, zarówno kobiety jak i faceci lecą na wygląd i to nie jest objaw pustactwa. Każdy patrzy na wygląd drugiej osoby, albo może nie każdy, ale zdecydowana większość. Taka natura człowieka. Zarówno kobietom jak i mężczyznom podobają się przysłowiowe zgrabne tyłki płci przeciwnej - lub w skrajnych przypadkach tej samej płci. A oprócz tego patrzy się, lub nie, na wnętrze danej osoby. A jak wiadomo gusta są różne, różniste zarówno co do wyglądu jak i charakteru.

A wracając jeszcze do tej łapanki na dziecko, to u mnie w rodzinie dobry tydzień temu wyszedł na światło dzienne taki przypadek. Kuzyn wtopił i ciekawe co z tego wyjdzie. Nie będę się wdawał w szczegóły, ale powiem tyle, że jest masakra heheheh :hahaha: :hahaha:

Suzuki SV650S K5
Obrazek

1 gru 2010, o 16:41
Zobacz profil WWW
SV Rider

Moto: H2 / RSV4 Factory
Facetów ciągnie do pięknych i zgrabnych kobiet bo one gwarantują zdrowe i dorodne potomstwo. Selekcja naturalna...tak jakby.

2 gru 2010, o 18:38
SV Rider

Słoniu napisał(a):
Facetów ciągnie do pięknych i zgrabnych kobiet bo one gwarantują zdrowe i dorodne potomstwo. Selekcja naturalna...tak jakby.

E tam, przecież typowy facet widząc atrakcyjną kobietę myśli o najbliższym numerku a nie długofalowo o potomku. :obity:

2 gru 2010, o 19:48
SV Rider

Moto: SV650n 2001
Tomek napisał(a):
Słoniu napisał(a):

E tam, przecież typowy facet widząc atrakcyjną kobietę myśli o najbliższym numerku a nie długofalowo o potomku. :obity:

No i właśnie dzięki takim mechanizmom działa dobór naturalny. W czasach, kiedy nie było gumek, wystarczał "najbliższy numerek", żeby popchnąć do przodu machinę ewolucji. :D

2 gru 2010, o 20:53
SV Rider

mroowkojad napisał(a):
Tomek napisał(a):
Słoniu napisał(a):

No i właśnie dzięki takim mechanizmom działa dobór naturalny. W czasach, kiedy nie było gumek, wystarczał "najbliższy numerek", żeby popchnąć do przodu machinę ewolucji. :D

Albo dzieci w trawę szły z mniejszą lub większą skutecznością :D

2 gru 2010, o 21:37
SV Rider

Z doborem naturalnym się zgodzę, ale pustaki jako najlepsze partnerki? Pomieszało się komuś - uroda urodą, ale nie dopisujmy do popędu seksualnego teorii o najlepszych partnerkach. Na "najlepszy materiał genetyczny" składa się wiele czynników - tapeta na ryju nie jest żadnym z nich. Gusta się pozmieniały, priorytety też. Kwestia dyskusyjna o co w tym wszystkim chodzi. Jedno jest pewne - pożądanie a dobór naturalny w tych czasach to dwie różne strony medalu, dlatego mamy w cholerę chorych sytuacji, rozwodów kłótni itp. Priorytety, jak pisałem, uległy wypaczeniu. Pozostała żądza, pogoń za pieniądzem i tym co łatwe, szybkie i wygodne. Jak chociażby, wcześniej przytaczane - łapanie na dziecko. Są stosowane inne metody i pewnie większość się z nimi spotkała bądź słyszała. Reasumując - chorzy ludzie, chory system. Nieliczne jednostki zarówno płci męskiej jak i odwrotnej - zasługują na miano "człowieka". Bliżej nam do zwierząt - w tych czasach.

3 gru 2010, o 09:57
SV Rider

Toksyczny napisał(a):
Z doborem naturalnym się zgodzę, ale pustaki jako najlepsze partnerki? Pomieszało się komuś - uroda urodą, ale nie dopisujmy do popędu seksualnego teorii o najlepszych partnerkach.

Ktoś tak powiedział?? :hmm:

3 gru 2010, o 10:31
SV Rider

Moto: SV650 S2000, N2002
W 2/3 w temacie :) (demoty, pustaki na szczęście brak tu sv :mrgreen: )
Obrazek

3 gru 2010, o 22:22
erotoman-gawędziarz

Toksyczny napisał(a):
Na "najlepszy materiał genetyczny" składa się wiele czynników - tapeta na ryju nie jest żadnym z nich. Gusta się pozmieniały, priorytety też. Kwestia dyskusyjna o co w tym wszystkim chodzi.

Wiesz co, bo każdy facet chciałby mieć kobietę, która wygląda tak samo (lub bardzo podobnie) wieczorem jak i rano ;)

4 gru 2010, o 03:11
SV Rider

Któryś znany artysta czy naukowiec powiedział kiedyś, że gdyby mógł wyciąć sobie część mózgu odpowiedzialną za popęd seksualny zrobiłby to bez zastanowienia. Mógłby wtedy wciąż tworzyć wiekopomne dzieła a tak musi ganiać za dupami :)

4 gru 2010, o 11:48
SV Rider

Moto: lyter w owiewce
Razor napisał(a):
Toksyczny napisał(a):
Na "najlepszy materiał genetyczny" składa się wiele czynników - tapeta na ryju nie jest żadnym z nich. Gusta się pozmieniały, priorytety też. Kwestia dyskusyjna o co w tym wszystkim chodzi.

Wiesz co, bo każdy facet chciałby mieć kobietę, która wygląda tak samo (lub bardzo podobnie) wieczorem jak i rano ;)

Niemożliwe.
Jak Bóg stworzył ziemię, to powiedział "jesteś dobra". Jak stworzył rośliny, powiedział "jesteście dobre". Jak stworzył zwierzęta, powiedział "jesteście dobre". Później stworzył Adama i znów powiedział "jesteś dobry". Jeszcze trochę później coś mu tam temu biednemu Adamowi przy żebrach nakombinował i umontował kobietę, Ewę znaczy. Popatrzył i powiedział "ty to się malować będziesz". Poza tym jak ją tworzył to się potknął i zaklął "o kur...". I słowo stało się ciałem :->

4 gru 2010, o 12:07
SV Rider

Taa, a ja słyszałam, że stworzył Adama pierwszego, bo w końcu musiał zacząć od zera :obity:

Słoniu napisał(a):

No tak, tylko z jednej strony panowie narzekają, że takie pustaki to najgorsze, a z drugiej na takie właśnie lecą ;) a potem jeszcze bardziej narzekają!

Toksyczny napisał(a):
Z doborem naturalnym się zgodzę, ale pustaki jako najlepsze partnerki? Pomieszało się komuś - uroda urodą, ale nie dopisujmy do popędu seksualnego teorii o najlepszych partnerkach. Na "najlepszy materiał genetyczny" składa się wiele czynników - tapeta na ryju nie jest żadnym z nich. Gusta się pozmieniały, priorytety też. Kwestia dyskusyjna o co w tym wszystkim chodzi. Jedno jest pewne - pożądanie a dobór naturalny w tych czasach to dwie różne strony medalu, dlatego mamy w cholerę chorych sytuacji, rozwodów kłótni itp. Priorytety, jak pisałem, uległy wypaczeniu. Pozostała żądza, pogoń za pieniądzem i tym co łatwe, szybkie i wygodne. Jak chociażby, wcześniej przytaczane - łapanie na dziecko. Są stosowane inne metody i pewnie większość się z nimi spotkała bądź słyszała. Reasumując - chorzy ludzie, chory system. Nieliczne jednostki zarówno płci męskiej jak i odwrotnej - zasługują na miano "człowieka". Bliżej nam do zwierząt - w tych czasach.

Hahaha, no to podsumowałeś :spoko:

5 gru 2010, o 16:28
SV Rider

Moto: SV650N 2007
Wg. mnie pustak ciągnie do pustaka. Normalny człowiek jak widzi "dupę" to po prostu jest ona dla niego obiektem pożądania i tylko tyle. Na pewno nie chciałby wiązać się z taką osobą. Każdy ma jakiś tam swój typ płci przeciwnej, każdemu podoba się co innego, ale nawet jeśli już mamy tą wymarzoną drugą połówkę (pod względem wyglądu) to i tak wydaję mi się, że chce być z nią tylko wtedy jeśli wewnątrz też jest taka jak wygląda. Tyczy się to obojga płci. ;)

5 gru 2010, o 16:36
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 3509 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 176  Następna strona