Prawdopodobnie najlepsze na świecie forum Suzuki SV 650 / SV 1000 ;)
o jedzeniu ogólnie rzecz biorąc...
Autor |
Wiadomość |
skwaro
SV Rider
Dołączył(a): 2 lip 2010, o 09:24 Posty: 2373 Lokalizacja: Warszawa
Moto: CBR600RR PC40
|
Re: o jedzeniu ogólnie rzecz biorąc...
Kawał mi się przypomniał: Mąż podaje wieczorem żonie tabletkę od bólu głowy i szklankę wody: - Kochanie, to dla Ciebie - Ale po co? Przecież mnie nie boli głowa? - No to dziś nie masz wymówki! :-)
15 lut 2012, o 12:55 |
|
|
Notturno SV
Mister Budda
Dołączył(a): 24 lut 2010, o 12:22 Posty: 2362 Lokalizacja: Warszawa
Moto: VTR RIDER :D
|
Widzisz tylko dieta jest też rozpisywana pod grupę krwi. Najpierw muszę się dostać do lekarza, zdrowo już zaczynam się odżywiać, jem dużo warzyw sałatek itp, ograniczam słodkie napoje, i fast foody. Nie wykluczone że mam też coś z organizmem że nie pozwala mi już zbić wagi... poza tym dolega mi kilka rzeczy i nie mogę się zmobilizować aby iść do lekarza, może jutro mi się uda na 12 mam do pracy
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
|
15 lut 2012, o 12:57 |
|
|
faraoneczka
SV Rider
Dołączył(a): 13 paź 2011, o 17:48 Posty: 499 Lokalizacja: KCH Trzebinia
Moto: sv650 K5
|
Fakt, że jedzenie zdrowe nie jest taka łatwą i wygodną sprawą, bo trzeba odrzucić właściwie wszystko, co przemysłowe, albo godzinami w sklepie czytać etykiety co jest w czym... i przeważnie to co zdrowsze niestety nie kosztuje mało... ale da się. ;-)) A wbrew pozorom nie wszystkie warzywa, czy owoce są zdrowe. Na przykład mandarynki i pomarańcze są niezdrowe. albo surowe jabłka, banany, czy marchewki... Sol mnie niestety też codziennie bardzo boli głowa, dlatego jak usłyszałam, że dieta mi coś może pomóc, to stwierdziłam, że spróbuję... trzymam się jej już jakieś 2 miesiące, ale niestety efektów nie odczuwam...
_________________ 4 WHEELS MOVE THE BODY 2 WHEELS MOVE THE SOUL
SPRZEDAM: części SV650S K3< (kierownica, półka, tarcze hamulcowe, i inne)
SPRZEDAM: damska tekstylna kurtka Buse r.S/M
|
15 lut 2012, o 13:00 |
|
|
Notturno SV
Mister Budda
|
Ból głowy może wnikać też z tego że masz chore zatoki, chodzisz teraz bez czapki (przetestowałem ostatnio - działa, głowa mnie nie boli) lub problemy z ciśnieniem...
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
|
15 lut 2012, o 13:03 |
|
|
Sol
SV Rider
Moto: *
|
| | | | skwaro napisał(a): Kawał mi się przypomniał: Mąż podaje wieczorem żonie tabletkę od bólu głowy i szklankę wody: - Kochanie, to dla Ciebie - Ale po co? Przecież mnie nie boli głowa? - No to dziś nie masz wymówki! :-) | | | | |
Haha, no właśnie Łasuch nie miałby powodu do uciechy. To nie wiecie jaki jest topowy środek na ból głowy dla kobiet? http://kobieta.newsweek.pl/dlaczego-kob ... 9,1,1.html3-ci akapit faraoneczka, może aktywność fizyczna na świeżym powietrzu zaradzi? A jak nie to wiesz... zawsze masz jeszcze ten sposób podany powyżej
_________________ A teraz prędko, zanim dotrze do nas, że to bez sensu!
www.pustamiska.pl - nakarm zwierzaka.
|
15 lut 2012, o 13:17 |
|
|
faraoneczka
SV Rider
|
Tak, mam chore zatoki - już raz miałam operowane. Czapkę noszę zimą od czasu operacji - czyli drugą zimę. Ale znowu powinnam iść na operację na zatoki i na prostowanie przegrody nosowej... do tego migrena, problemy ze stawem szczękowym, nerwem trójdzielnym i cholera wie z czym jeszcze... ale o jedzeniu miała być mowa, a nie o chorobach. Niestety sposób podany powyżej też na mnie nie działa
|
15 lut 2012, o 13:29 |
|
|
Ekim
SV Rider
Dołączył(a): 1 mar 2011, o 13:27 Posty: 368 Lokalizacja: WWL, Marki
Moto: Sv650S 2005
|
Been there +10pkt do jakości życia!
_________________ Romet Komar >> Zephyr 550 B '91 >> SV 650 S '05 >> ER 6N '14
|
15 lut 2012, o 13:51 |
|
|
spyra78
SV Rider
Dołączył(a): 8 sie 2010, o 17:34 Posty: 1327 Lokalizacja: Kielce
Moto: litr s k5---->
|
| | | | faraoneczka napisał(a): Fakt, że jedzenie zdrowe nie jest taka łatwą i wygodną sprawą, bo trzeba odrzucić właściwie wszystko, co przemysłowe, albo godzinami w sklepie czytać etykiety co jest w czym... i przeważnie to co zdrowsze niestety nie kosztuje mało... ale da się. ;-)) A wbrew pozorom nie wszystkie warzywa, czy owoce są zdrowe. Na przykład mandarynki i pomarańcze są niezdrowe. albo surowe jabłka, banany, czy marchewki... Sol mnie niestety też codziennie bardzo boli głowa, dlatego jak usłyszałam, że dieta mi coś może pomóc, to stwierdziłam, że spróbuję... trzymam się jej już jakieś 2 miesiące, ale niestety efektów nie odczuwam... | | | | |
Ciekawi mnie skąd masz takie informacje, że warzywa i owoce są niezdrowe. Niezdrowe dla kogo i czemu? jabłka? banany? marchewki?
_________________ SV 1000s - Galeryja operacja upside down Cyklop
---==Facebook==---
|
15 lut 2012, o 14:03 |
|
|
faraoneczka
SV Rider
|
Informacje te mam od chemiczki, która się zajmuje kwestiami żywienia. Niezdrowe dla wszystkich, ale organizmy niektórych ludzi bardziej odczuwają skutki jedzenia, a innych mniej, czy nawet wcale. Czemu niezdrowe, to tego Ci już dokładnie nie wyjaśnię, bo po prostu nie pamiętam. Z mandarynkami i pomarańczami było coś w stylu, że jest to pożywka dla grzybów/bakterii/czy czegoś w tym stylu w organizmie. A z surowymi jabłkami/bananami/warzywami, że mają jakieś szkodliwe substancje, które są "zabijane" poprzez upieczenie/ugotowanie/etc... tylko niektóre warzywa są ok w postaci surowej: sałaty, pietruszka, koperek, rzodkiewka, pomidory. Mi powiedzieli, że poniżej 19 roku życia nie wykonują tego zabiegu, więc jak miałam zatokę robioną w wieku 16 lat, to nie mogli zrobić przegrody. Za pół roku będę miała 19, to może zrobię i zatokę i od razu przegrodę. Narazie próbuję alternatywnych form leczenia zatok, chociaż jak narazie nic nie pomaga... ale operacja poprzednia też nic nie dała, więc optymistycznie nie jestem do tego nastawiona...
|
15 lut 2012, o 14:43 |
|
|
skwaro
SV Rider
Dołączył(a): 2 lip 2010, o 09:24 Posty: 2373 Lokalizacja: Warszawa
Moto: CBR600RR PC40
|
Szczerze mówiąc to moim zdaniem to farmazony kolejnego "naukowca" starającego się udowodnić że wszyscy się mylą tylko on wie lepiej. Mi tłumaczyli że surowe warzywa i owoce są zdrowsze i mają więcej wartości odżywczych i witamin niż gotowane i to się wydaje logiczne. Poza tym ja staram się jeść wszystko ale trzymając jedną ważną zasadę - z umiarem. Poza tym nasłuchałem się już różnych dziwnych diet, tego co jest zdrowe, a co nie, a mój dziadek pił czysty spirytus i jadł suszoną, soloną słoninę (jego przysmak) do końca życia i przeżył ponad 90 lat. Ale jadł wszystko i się ruszał, a nie to co mu powiedzieli ze jest zdrowe P.S. Znów jadę niepopularnymi opiniami, niezgodnymi z ogólnym trendem, chyba oberwę w końcu banem ;-) Mojemu tacie pomaga czosnek
15 lut 2012, o 14:54 |
|
|
Ekim
SV Rider
Dołączył(a): 1 mar 2011, o 13:27 Posty: 368 Lokalizacja: WWL, Marki
Moto: Sv650S 2005
|
Ja ten zabieg przechodziłem z 15 lat temu i na pewno miałem mniej niż 16 lat. U mnie doszło do tego że nie mogłem w nocy oddychać i się dusiłem. Na szczęście dłuto doktora, młotek pani pielęgniarki i "Głupi Jasio" bez którego bym nie usiadł na fotelu .... i po kilku dniach jakość życia zmieniła mi się nie do porównania ! POLECAM !!!!!! ... wszystkim potrzebującym A żeby nie było totalnie OT, to ja lubię sushi i w każdym momencie kiedy mam możliwość to zjadam
_________________ Romet Komar >> Zephyr 550 B '91 >> SV 650 S '05 >> ER 6N '14
|
15 lut 2012, o 15:01 |
|
|
faraoneczka
SV Rider
|
Fuuuj... nie tknę czosnku.!
|
15 lut 2012, o 15:41 |
|
|
Notturno SV
Mister Budda
|
Czosnek jest pycha, szczególnie surowy
|
15 lut 2012, o 15:42 |
|
|
faraoneczka
SV Rider
|
Bleee... czosnek jest ohydny w każdej formie. nawet w minimalnej ilości. ale najgorsze z najgorszych to kminek...
|
15 lut 2012, o 16:02 |
|
|
maćko
Mister Menel
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 09:58 Posty: 1762 Lokalizacja: Opolskie
Moto: Gix 750 k6
|
Czosnek - pyszka kminek - spoko, jem wszystko praktycznie, nic mi nie przeszkadza
_________________ Chla ktoś coś ?
SV 650 S K5 ----> Gsx-R 750 K6
|
15 lut 2012, o 16:06 |
|
|
marta26
SV Rider
Dołączył(a): 15 kwi 2011, o 10:37 Posty: 1796 Lokalizacja: Dęblin/Piaseczno
Moto: suzuki sv650s
|
Ja uwielbiam czosnek, wręcz kocham...smaka mi narobiliście, idę na czosnek
_________________ marta26-->>SV650S
www.logo-ratio.pl
|
15 lut 2012, o 16:15 |
|
|
Bazi
SV Rider
Dołączył(a): 1 sty 2012, o 21:26 Posty: 385 Lokalizacja: Oława\Wrocław
Moto: Suzuki SV 650 2001
|
A tam głupoty wszyscy piszą Sport sport jeszcze raz sport. Szamanie, szamanie a potem SIŁA:!!!!!!
|
15 lut 2012, o 16:16 |
|
|
marta26
SV Rider
Dołączył(a): 15 kwi 2011, o 10:37 Posty: 1796 Lokalizacja: Dęblin/Piaseczno
Moto: suzuki sv650s
|
Powiem Ci, że sport tak, owszem, ale sport nie zawsze wystarczy, bo jak ktoś cierpi na pewne dolegliwości, to sam sport i tak nic mu nie da, uwierz mi...i niestety głupoty to nie są.
_________________ marta26-->>SV650S
www.logo-ratio.pl
|
15 lut 2012, o 16:22 |
|
|
browar
SV Rider
Moto: sv 1000S 2005
|
Co ileś lat się "naukowcom" zmienia co jest zdrowe a co zdrowsze... tak jak było niedawno z piramidą żywienia.. nagle to co było na dole wylądowało na górze Co naukowiec to inne badania i inne wyniki. z tym żywieniem to jak z tymi dietami cud... Wszystko jest nie zdrowe jak się je bez umiaru. Co do "śniadania mistrzów"= wódka i piwo.
_________________ http://www.acebiker.pl https://www.facebook.com/acebiker.polska
|
15 lut 2012, o 17:09 |
|
|
Notturno SV
Mister Budda
|
Bez odpowiedniej diety nic ci po tym sporcie - i tak będziesz dętka
|
15 lut 2012, o 18:05 |
|
|