Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest 27 gru 2024, o 11:59

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
Aparat foto HS25EXR FUJIFILM 
Autor Wiadomość
SV Rider

Moto: Aprilia Shiver 750
Post Aparat foto HS25EXR FUJIFILM
Czy ma ktoś może taki aparat? Właśnie utopiłem mojego Canon'a A710 i rozważam przesiąście się na coś "większego" ale jednocześnie w rozsądnej cenie.

Myślę o HS25 bo:
1. Zasilanie ma na normalne baterie R6
2. Ma stopkę pod zewnętrzną lampę
3. Spory zoom (jak na moje potrzeby to chyba aż za duży)
4. Ruchomy wyświetlacz
5. Nie chcę lustrzanki bo nie zamierzam zmieniać/nosić kilku obiektywów (ani tyle wydać)

http://www.optyczne.pl/1462-Fujifilm_Fi ... aratu.html

Opinie na necie są różne. Jedni są zachwyceni, inni narzekają na wolny focus przy nagrywaniu filmow (nie zależy mi bo do filmow to mam kamerke)
oraz na "malowane" zdjęcia - podobno te efekty wychodzą jak ktoś nie bardzo radzi sobie ze sprzętem.
Nie jestem też jakoś przekonany do Fujifilm - ale ....CCC :-).

16 sie 2013, o 16:21
Zobacz profil ICQ
SV Rider

Moto: suzuki sv 650S 99r.
Post Re: Aparat foto HS25EXR FUJIFILM
Używałem tego aparatu w pracy do tworzenia nowych procedur, szybko go odłożyłem i do ręki wziąłem starego Canona ;) Jest to tylko taka zabaweczka. Posiada maga zoom ale działa on jedynie w połączeniu ze statywem bo inaczej jest lipa. Na procesor EXR trzeba wziąć dużą poprawę dlatego, że ma on co przeliczyć a co za tym idzie jest on mocno obciążony. Posiada manualną regulację zoomu ale zanim ten aparat wyostrzy to już coś nam umknie :/ Nie powiem ma kilka bajerów ale których się nie używa na co dzień. Wystarczy aby w pomieszczeniu było słabe (sztuczne oświetlenie) a już robią się schody i dla tego takie podzielone zdania na forach. Ja już się kiedyś zajarałem taką zabawką (S9600) ale już drugi raz bym takiego aparatu nie kupił. Nie wiem jak jest w tym paracie ale mój S9600 zjada w oczach baterię. Na twoim miejscu wolał bym poczekać, dołożyć i kupić Nikona D3100 lub Canona1100D

Ps. coś dla posiadaczy Canona EOS http://www.dfv.pl/wiadomosci/articles/t ... nth=201105

www.logo-ratio.pl

16 sie 2013, o 22:42
Zobacz profil WWW
SV Rider

Dzięki! Twoja wypowiedź przypomnniała mi, że kiedyś byłem posiadaczem Canon'a chyba SX40 Power shot - czy jakoś tak. Nie było nic bardziej irytującego jak czekanie kiedy po naciśnięciu spustu migawki łaskawie zrobi zdjęcie (czasami zajmowało mmu to kilka sekund a często w ogóle nie doczekałem się na reakcję.
Jak z Fuji miałoby buć podobnie to wolę robić zdjęcia telefonem.

17 sie 2013, o 21:30
Zobacz profil ICQ
SV Rider

Moto: suzuki sv 650S 99r.
poczytaj jeszcze dokładnie o tym paracie, zobacz go na żywo bo może tobie akurat podejdzie ale wg mnie aparat ma robić dobre foty i przy tym być odpowiednio szybki a ten Fuji to taka kompaktowa zabaweczka naszpikowana bayerami ;) Ja też myślałem jako przeciętny użytkownik, który nie szuka nie wiem czego, że jak kupię tego S9600 to będę bardzo zadowolony ale wiele mi już na samym początku w nim nie pasowało.

www.logo-ratio.pl

18 sie 2013, o 19:33
Zobacz profil WWW
SV Rider

Wczoraj pogrzebałem trochę w necie i znalazłem porównanie fotek robionych podobnymi sprzętami. Nie wygląda to dobrze:

http://www.optyczne.pl/22.7-Test-Test_d ... stowe.html

Nowy pomysł to Nikon P7100.

21 sie 2013, o 14:51
Zobacz profil ICQ
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 5 ]