1% DLA Mojego Ukochanego Chłopaka - Krzyśka - motocyklisty
Kochani Forumowicze, Motocykliści SV, na której jeździł mój Ukochany Chłopak,
są w życiu takie momenty, kiedy trzeba poprosić o pomoc - dziś ja zwracam się do Was, prosząc o wsparcie, które pomoże w rehabilitacji mojego Ukochanego Chłopaka - Krzyśka.
Krzysiek cierpi na toczeń układowy. Przebywając na leczeniu w szpitalu, w grudniu 2012 roku został zarażony bakterią, która spowodowała wstrząs septyczny wraz z zapaleniem opon mózgowych. Przez 11 dni Krzysiek walczył o życie na OIOMie, przebywając w stanie śpiączki farmakologicznej, i choć lekarze nie dawali Mu szans - przeżył.
W styczniu 2013, po wybudzeniu, rozpoczął się proces rekonwalescencji. Choć początkowo wszystko szło świetnie, po jakimś czasie okazało się, że przez niedotlenienie zaatakowane zostały stawy (kolanowe i barkowe).
Obecnie, od prawie roku, Krzysiek jest w stanie leżąco-siedzącym. Codziennie walczy z ogromnym bólem, mimo to musi się rehabilitować, gdyż czekają Go w niedalekiej przyszłości operacje wszczepienia endoprotez.
W związku z tym, w Jego i Jego Najbliższych imieniu proszę o wsparcie finansowe w postaci oddania 1% na Jego konto założone w Fundacji "Słoneczko". Fundusze potrzebne są cały czas, dlatego też będziemy wdzięczni za każdą pomoc finansową poza 1%. Prosimy także o udostępnianie wydarzenia rodzinie, przyjaciołom, znajomym.
Pieniądze przeznaczone będą przede wszystkim na codzienną, kilkugodzinną rehabilitację domową, drobny sprzęt rehabilitacyjny do domu, przystosowanie domu i auta do aktualnego stanu zdrowia, maści, leki, masaże i wszystko, co ułatwi Krzyśkowi codzienne życie.
W formularzu PIT należy wpisać numer:
KRS 0000186434 (KRS Fundacji Słoneczko)
W rubryce "Informacje uzupełniające - cel szczegółowy 1%" należy podać:
595/K-Kot Krzysztof (numer subkonta)
Ponadto, pieniądze można wpłacać na konto:
89 8944 0003 0000 2088 2000 0010
W tytule proszę wpisać - 595/K-Kot Krzysztof - darowizna
Odbiorca: Fundacja Pomocy Osobom Niepełnosprawnym "SŁONECZKO"
77-400 Złotów, Stawnica 33A
Z całego serca dziękuję wszystkim tym, którzy pomogą Krzyśkowi w tych trudnych chwilach walki z chorobą. Wierzę, że wyjdziemy z tego zwycięsko i wreszcie uda się pójść na upragniony, tak wyczekiwany przez Nas wspólny spacer.... i może wsiądziemy nawet na moto!
Agnieszka
Tel: 603 31 00 73 /
apolonczyk@op.pl