Cały czas myślę o tym, co stało się naszemu koledze z forum
viewtopic.php?f=19&t=11957 oraz na to, ile osób spośród nas było w podobnej sytuacji, ile dziwnych zdarzeń dotyka ludzi w codziennym życiu... Zacząłem więc zastanawiać się nad jakąś dodatkową ochroną. Co jakiś czas tel., dzwonek do drzwi z propozycją ubezpieczenia itp., ale co tu wybrać spośród tak wielu ofert? Ok. pół roku temu znajomy wspominał mi o
https://www.das.pl/ ale przypomniałem sobie o tym dopiero teraz kiedy właśnie Jacek znalazł się w sytuacji, kiedy takiej pomocy prawnej potrzebuje. Dziś nie miałem czasu podpytać znajomego o szczegóły oferowanej przez tę firmę pomocy, ale wiem, że średni koszt to ok. 50-60zł miesięcznie wliczając w to trzy osoby tzn kolega, jego żona i dziecko. Okres karencyjny to 3 mies., w momencie kiedy ktoś wykupuje u nich ubezpieczenie np. dziś to sprawa jest doprowadzona do pewnego tylko momentu, nie do końca. Dopiero po 3 miesiącach firma oferuje pełen pakiet pomocy. O szczegóły trzeba byłoby dopytać się na infolinii. Wszystko to ładnie wygląda z zewnątrz, więc zapytałem się kolegi, który w to wszedł, na ile ta firma jest skuteczna podczas jakiejś draki? Podał mi sytuację na własnym przykładzie. Przypomniał mi jak rozbił Citroena Xsara Picasso i miał przeprawę z PZU odnośnie ubezpieczenia. Firma ubezpieczeniowa dawała mu pieniądze, które były mocno zaniżone podczas wyceny. Zadzwonił do DAS, podał numer klienta oraz szczegóły wypadku komunikacyjnego, a oni już do samego końca załatwili za niego całą sprawę. W rezultacie została wypłacona mu cała suma pokrywająca wszelkie szkody pojazdu. Miał lub ma ktoś z was jakieś doświadczenia z tą firmą?