Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest 26 gru 2024, o 20:15

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
Ubezpieczenie garażu 
Autor Wiadomość
motocyklista

Post Ubezpieczenie garażu
Wynajmuje garaż od administracji, trzymam tam motocykl. Garaż nie znajduje się na mojej ulicy tylko uliczkę dalej. I teraz mam pytanie czy garaż można jakoś ubezpieczyć czy jest on automatycznie ubezpieczony na wypadek zawalenia się i pożaru? Z tego co mi powiedzieli w PZU to nawet jakbym ubezpieczył garaż to w razie czegoś odszkodowanie należy się właścicielowi - administracji. Natomiast gdybym ubezpieczył ruchomości to wtedy zwracają pieniądze za kosiarki i inne pierdoły natomiast za pojazdy już nie bo na pojazd można wykupić AC a tego bym nie chciał robić. Czy ktoś wie czy coś by mi się należało gdyby nie daj Boże się zapalił?

25 wrz 2010, o 14:25
SV Rider

Moto: SV 650S 2004
Post Re: Ubezpieczenie garażu
Weź lepiej AC, bo prędzej Ci ukradną moto niż się garaż zapali. to jest hala garażowa czy pojedynczy garaż?

25 wrz 2010, o 15:36
Zobacz profil WWW
motocyklista

To jest kilka garaży obok siebie, wszystkie murowane. AC odpada, za drogie dla mnie. I tak szukam taniej alternatywy. Specjalnie nie znam się na ubezpieczeniach a myślałem o czymś podobnym do ubezpieczenia domu czyli nie takie wielkie pieniądze.

25 wrz 2010, o 17:38
SV Rider

Moto: TT1050
matejator napisał(a):
Weź lepiej AC, bo prędzej Ci ukradną moto niż się garaż zapali. to jest hala garażowa czy pojedynczy garaż?

To taka ciekawostka... Kolega miał mazdę 121. Przez pomyłkę zatankował do niej ropę zamiast benzyny i później w garażu pod własnym domem spuszczał paliwo z baku. Podpiął na krótko pompę paliwa, podstawił kanister i wyszedł przed garaż, żeby nie wdychać oparów. Prawdopodobnie było jakieś spięcie, w każdym razie spaliła się mazda, spalił się garaż, spaliło się pół chałupy oddanej do użytku raptem kilka miesięcy wcześniej. Strażacy wydali wyrok - samozapłon paliwa. A że samochód był zarejestrowany na mojego kolegę, a dom należy do jego matki, to właśnie remontują dom z OC samochodu :) W końcu jakby nie patrzeć, samochód uszkodził cudzy dom. Gdyby jednak samochód i dom należały do jednej osoby, ta sztuczka by nie zadziałała :/

3 paź 2010, o 03:47
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 4 ]