Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest 27 gru 2024, o 11:47

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 87 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Kontrole policyjne 
Autor Wiadomość
motocyklista

Moto: SV650N 2004
Post Kontrole policyjne
Siemka.
Dzisiaj nasunęło mi się takie pytanie:
Jak często zatrzymuje was policja do kontroli
i czy bardzo zwracają uwagę na przelot?
Pozdrawiam Paweł

3 lis 2011, o 20:36
SV Rider

Moto: SV650s k3
Post Re: Kontrole policyjne
Jeszcze nie miałem osobiście przyjemności bycia zatrzymywanym, choć dwa razy jak stali to się zatrzymałem. A to dlatego, że często jak jadę to się rozglądam wszędzie i nigdzie i po prostu czasem ich nie zauważam. I dwa razy się zdarzyło, że się zatrzymałem i zapytałem czy mnie zatrzymywali.
Po prostu jadąc, zagapiłem się i w ostatnim momencie popatrzyłem na nich i widziałem że lizak jest w górze, a się potem okazało że się misiaczek drapał po łepku czy cóś :]
Ale na przelocik, czy inne modyfikacje nie zwrócili uwagi...

3 lis 2011, o 20:58
SV Rider

Moto: różne
Mnie w tym roku pierwszy raz zatrzymali. Miałem 124km/h na 50-ce (dopiero się rozpędzałem :hmm: ). Pogadaliśmy (skąd jedziesz, dokąd, a ile wyciąga, a sakwa ci się o wydech przypaliła), na koniec kazali spier...ć :D
Chwilę wcześniej do mnie strzelił inny policjant (jakieś 180 km/h na 70-ce), ale nie zatrzymał, pokazał tylko koledze wynik i śmiali się :)
Poza tym to przeważnie pogrożą mi palcem i na tym się kończy. Raz chciał mnie jeszcze kiedyś zatrzymać, ale nie zdążył dobiec i machnąć - miałem jakieś 200km/h.
Wniosek: nie zatrzymują, a jeśli już to się nie czepiają :)

3 lis 2011, o 21:08
Zobacz profil WWW
motocyklista

Moto: SV650N 2004
Hehe :)
Ja tam się nie boje kontroli tylko byłem ciekawy jak często was zatrzymują ;)

3 lis 2011, o 21:27
SV Rider

Moto: sv650 K5
Mnie też jeszcze nigdy żaden misiak nie zatrzymywał. :D - a w sumie trzeci sezon jestem na drodze... ;-))

Ale zdarzało się, że wyprzedzałam korek i wjechałam tuż za policje - to tylko się młody pan policjant uśmiechnął i pogroził palcem... ;-))
A jak u mnie po mieście jeżdżę to się zdarza, że młodzi panowie policjanci się zatrzymują będąc na głównej drodze i mi ustępują pierwszeństwa, jak jestem na podporządkowanej [chociaż nie ma żadnego zatłoczenia na drogach i bez problemu bym wyjechała tuż za nimi] :D czy na światłach się zatrzymują na pasie obok równolegle ze mną, chociaż dużo miejsca przed nimi... - tak więc liczę na wyrozumiałość - przynajmniej w wypadku tych dwóch... :D

Raz miałam szczęście, bo wyprzedzałam na skrzyżowaniu przez podwójną ciągłą [ok 90km/h na ograniczeniu do 40km/h], do tego oczywiście tłumik przelotowy - i widzę, że dokładnie przy skrzyżowaniu po prawej misiaczki stoją... jeden coś pisał w aucie, a drugi akurat w tym momencie odwrócił się w drugą stronę... :->

SPRZEDAM: części SV650S K3< (kierownica, półka, tarcze hamulcowe, i inne)

SPRZEDAM: damska tekstylna kurtka Buse r.S/M

3 lis 2011, o 22:13
Zobacz profil WWW
SV Rider

Raz też nawiałem, gdy mnie chcieli zatrzymać :wstyd:

3 lis 2011, o 22:47
Zobacz profil WWW
SV Rider

Moto: SV 1000S
Mnie złapali - 132km/h na 90-ce. Teraz jak czytam Twoje posty Dono, to widzę, że jechałem zdecydowanie za wolno, może też by się tylko zaśmiali :) Policjant spoko, pogadaliśmy, na mandacie wpisał 25km mniej. Nie było żadnego słowa na temat motocykla.

3 lis 2011, o 22:50
SV Rider

Mi powiedział, że gdybym jechał 80-90km/h (na 50) to nawet by mnie nie zatrzymał. Chyba mam troszkę szczęścia, ostatnio lawetą pomykałem 92km/h na 50-ce i skończyło się na stówce ;)

3 lis 2011, o 22:54
Zobacz profil WWW
SV Rider

Moto: KTM 790 Adventure R
Dono napisał(a):
Mnie w tym roku pierwszy raz zatrzymali. Miałem 124km/h na 50-ce (dopiero się rozpędzałem :hmm: ). Pogadaliśmy (skąd jedziesz, dokąd, a ile wyciąga, a sakwa ci się o wydech przypaliła), na koniec kazali spier...ć :D
Chwilę wcześniej do mnie strzelił inny policjant (jakieś 180 km/h na 70-ce), ale nie zatrzymał, pokazał tylko koledze wynik i śmiali się :)
Poza tym to przeważnie pogrożą mi palcem i na tym się kończy. Raz chciał mnie jeszcze kiedyś zatrzymać, ale nie zdążył dobiec i machnąć - miałem jakieś 200km/h.
Wniosek: nie zatrzymują, a jeśli już to się nie czepiają :)

To chyba tak jest w łódzkim.
W mazowieckim raczej nie ma zmiłuj - w zeszłym roku byłem pierwszy raz zatrzymany (na 60-ce - 90). 300 zł, komplet punktów i nie było nawet co rozpoczynać gadki. Inny kolega forumowy w tym samym czasie - jak dobrze pamiętam 500/10pkt i jeszcze dobrze straszyli, że zabiorą prawo jazdy (nie pamiętam dokładnie, ale chyba było 3-krotne przekroczenie dozwolonej prędkości).

3 lis 2011, o 23:09
Zobacz profil WWW
SV Rider

W łódzkim jeszcze nie miałem żadnych przygód z policją :)

3 lis 2011, o 23:13
Zobacz profil WWW
SV Rider

Moto: KTM 790 Adventure R
To strzeż się mazowieckiego :D

3 lis 2011, o 23:14
Zobacz profil WWW
SV Rider

Dono napisał(a):
W łódzkim jeszcze nie miałem żadnych przygód z policją :)

Do czasu,,, :>

3 lis 2011, o 23:17
Mister SVforum 2014

Moto: VFR 800X Crossrunner
Na moto to mam dużo szczęścia, a w puszcze, to już nie...chociaż przy tym jak ja jeżdżę i ile, to też mam szczęście, a często udaje mi się wyprosić mandat za pasy i punkty... przy znacznym przekroczeniu prędkości - najczęściej :) Najgorsze są fotoradary i później telefon z "mojej" komendy, z tekstem: "panie Marku zapraszam do mnie mam pańskie foto....":(
Ostatnio miałem jednak miła przygodę z policją, a raczej policjantką :) Dwa tygodnie temu jadąc do Poznania właśnie Pani strzeliła suszarką i odprowadziła mnie wzrokiem, a sytuacja była dla mnie nie najciekawsza, bo ograniczenie do 70, a ja miałem troszkę ponad 200...czas miała na zatrzymanie...znowu ten wdzięk osobisty mi pomógł ;P

3 lis 2011, o 23:28
SV Rider

plastic napisał(a):
Na moto to mam dużo szczęścia, a w puszcze, to już nie...

Witaj w klubie!
Ja na poczcie zostawiłem już 800 zł i nazbierałem przy tym 2x po 6 pkt :]
W tym jedno to przejazd puszką o 23 ileś na czerwonym (zapaliło się w ostatnim momencie, tzn jechałem dosyć szybko, ślisko było nieco bo to październik był zapaliło się żółte i decyzja czy hamować i liczyć się z tym że się zatrzymam na środku skrzyżowania, czy wdepnąć więcej i przejechać. Niestety szybko pojawiło się czerwone, a już zaraz niebieskie, nie dało się uprosić ani złotówki, 500 zł i 6 pkt.).

A tak w ogóle to się Wam dziwię, gdzie Wy jeździcie te 200 tam gdzie jest 70? :D

4 lis 2011, o 00:14
SV Rider

Moto: 650s
Mnie też już kilka razy zatrzymali, ale na szczęście bez mandatu, da się z Policjantami dogadać. Za to straż miejska to są chyba cyber ludzie, nic ich nie przekona..... &%^$*#($!!!!!!... po prostu nic :(

4 lis 2011, o 00:16
Zobacz profil WWW
SV Rider

markervip napisał(a):
A tak w ogóle to się Wam dziwię, gdzie Wy jeździcie te 200 tam gdzie jest 70? :D

Ja się dziwię, że stoi 70-tka w miejscach, gdzie można jechać 200 ;)

4 lis 2011, o 00:19
Zobacz profil WWW
SV Rider

Moto: suzuki sv 650S 99r.
Tolman napisał(a):
Mnie też już kilka razy zatrzymali, ale na szczęście bez mandatu, da się z Policjantami dogadać. Za to straż miejska to są chyba cyber ludzie, nic ich nie przekona..... &%^$*#($!!!!!!... po prostu nic :(

To zależy na jakich ludzi się trafi w tej straży miejskiej. Zaparkowałem auto pod Compensa przy Jerozolimskich dwoma kołami w błocie w miejscu z zakazem zatrzymywania, a podciągnęli to zdarzenie pod niszczenie zieleni i wycenili wszystko na 800zł :bojesie:. Miałem farta, bo jak pojechałem z tym mandatem wsadzonym za szybę do straży na ul. Szcześliwickiej, to utargowałem na 50zł. Nie mogłem na zero, bo zrobili zdjęcie auta i podobno z tych zdjęć się rozliczają.

www.logo-ratio.pl

4 lis 2011, o 00:34
Zobacz profil WWW
Mister SVforum 2014

Moto: VFR 800X Crossrunner
Dono napisał(a):
markervip napisał(a):

Ja się dziwię, że stoi 70-tka w miejscach, gdzie można jechać 200 ;)

No przecież życie mi jeszcze nie zbrzydło i skoro jechałem 200, to można było tyle jechać! :)

4 lis 2011, o 02:23
SV Rider

Moto: TT1050
Ja mam w sumie pozytywne wspomnienia z kontrolami policyjnymi. Właściwie tylko dwa razy zapłaciłem większą sumę - raz wpakowałem się w kontrolę celowo ustawioną do zbierania daniny (ktoś ukradł znak drogowy, oni na tym żerowali), drugi raz klasyczne przekroczenie prędkości (116/60) w środku nocy na wylotówce z Wawy... Takie przypadki zdarzają mi się jak na razie równiutko co 4 lata.
Ale z ciekawszych historii... Ostatnio złapali mnie na suszarkę, wyszło 80/50 bo pan policjant dał mi sporo czasu na wyhamowanie :P A później w rozmowie zgadało się, że on też motocyklista, najpierw miał sv650, później sv1000 :D Jeszcze pytał, po co mam db-killery w tłumikach, bo bez nich przecież by lepiej brzmiał. Skończyło się na "szerokiej drogi" i "miłego dnia" :)
Innym razem dopadli mnie w Komorowie niemal pod domem. Jechałem mini crossem 125ccm, który w ogóle nie ma nawet możliwości rejestracji. Bez homologacji, bez świateł, bez ubezpieczenia, bez przeglądu, ale za to z ryczącym wydechem. Więc nie trudno było mnie namierzyć, skoro był środek nocy... ;) Negocjacje zaczęliśmy od 3000zł za brak ubezpieczenia + koszty lawety. Skończyło się na 100zł za brak kasku, co uważam za uczciwe wyjście z sytuacji, no bo kasku faktycznie też nie miałem :mrgreen:
Ale w ogóle mistrzostwem świata była moja pierwsza kontrola odbyta na motorynce stella :D Miałem z 12 lat i ze względu na wiek nie mogłem jeszcze wyrobić karty motorowerowej. Więc co zrobił mały Michałek? Ano zeskanował sobie kartę rowerową, w photoshopie do "rowerowa" dokleił "moto" i wydrukował nową wersję. Żeby było w pełni profesjonalnie, to zdjęcie było wydrukowane na grubszym papierze, a całość na koniec zalaminowana. No i z taką kartą "motorowerową" zatrzymali mnie policjanci w Komorowie pod lasem, bo jechałem bez świateł. Cały wystraszony dałem im dokumenty, a policjant wylicza: "Dowód rejestracyjny - jest, ubezpieczenie - jest, karta motorowerowa - jest. No, gratuluję, rzadko się zdarza by dzieciak miał kompletne papiery. Zmykaj mały!". Mam tą kartę do dziś :mrgreen:

4 lis 2011, o 10:41
SV Rider

Moto: SV 650S '01
Mnie zatrzymali na moto w sumie 2 razy. Raz do rutynowej kontroli "pan se dmuchnie", a drugi raz za brak tablicy rejestracyjnej :-> Obyło się na pogadaniu o moto i życzenia szerokiej drogi (w trasie po PL byłem załadowany bagażami - może to złagodziło sytuację ;) )

PS. lasooch - tą kartę chętnie bym zobaczył :) przynieś na następne piffko :D

SV 650S
Obrazek

4 lis 2011, o 10:48
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 87 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona