Prawdopodobnie najlepsze na świecie forum Suzuki SV 650 / SV 1000 ;)
Autor |
Wiadomość |
pawel19950415
motocyklista
Moto: SV650N 2004
|
Kontrole policyjne
Siemka. Dzisiaj nasunęło mi się takie pytanie: Jak często zatrzymuje was policja do kontroli i czy bardzo zwracają uwagę na przelot? Pozdrawiam Paweł
|
3 lis 2011, o 20:36 |
|
|
I'm not a hero
SV Rider
Moto: SV650s k3
|
Re: Kontrole policyjne
Jeszcze nie miałem osobiście przyjemności bycia zatrzymywanym, choć dwa razy jak stali to się zatrzymałem. A to dlatego, że często jak jadę to się rozglądam wszędzie i nigdzie i po prostu czasem ich nie zauważam. I dwa razy się zdarzyło, że się zatrzymałem i zapytałem czy mnie zatrzymywali. Po prostu jadąc, zagapiłem się i w ostatnim momencie popatrzyłem na nich i widziałem że lizak jest w górze, a się potem okazało że się misiaczek drapał po łepku czy cóś Ale na przelocik, czy inne modyfikacje nie zwrócili uwagi...
3 lis 2011, o 20:58 |
|
|
Dono
SV Rider
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 09:59 Posty: 3102 Lokalizacja: Warta, łódzkie
Moto: różne
|
Mnie w tym roku pierwszy raz zatrzymali. Miałem 124km/h na 50-ce (dopiero się rozpędzałem ). Pogadaliśmy (skąd jedziesz, dokąd, a ile wyciąga, a sakwa ci się o wydech przypaliła), na koniec kazali spier...ć Chwilę wcześniej do mnie strzelił inny policjant (jakieś 180 km/h na 70-ce), ale nie zatrzymał, pokazał tylko koledze wynik i śmiali się Poza tym to przeważnie pogrożą mi palcem i na tym się kończy. Raz chciał mnie jeszcze kiedyś zatrzymać, ale nie zdążył dobiec i machnąć - miałem jakieś 200km/h. Wniosek: nie zatrzymują, a jeśli już to się nie czepiają
|
3 lis 2011, o 21:08 |
|
|
pawel19950415
motocyklista
Moto: SV650N 2004
|
Hehe Ja tam się nie boje kontroli tylko byłem ciekawy jak często was zatrzymują
|
3 lis 2011, o 21:27 |
|
|
faraoneczka
SV Rider
Dołączył(a): 13 paź 2011, o 17:48 Posty: 499 Lokalizacja: KCH Trzebinia
Moto: sv650 K5
|
Mnie też jeszcze nigdy żaden misiak nie zatrzymywał. - a w sumie trzeci sezon jestem na drodze... ;-)) Ale zdarzało się, że wyprzedzałam korek i wjechałam tuż za policje - to tylko się młody pan policjant uśmiechnął i pogroził palcem... ;-)) A jak u mnie po mieście jeżdżę to się zdarza, że młodzi panowie policjanci się zatrzymują będąc na głównej drodze i mi ustępują pierwszeństwa, jak jestem na podporządkowanej [chociaż nie ma żadnego zatłoczenia na drogach i bez problemu bym wyjechała tuż za nimi] czy na światłach się zatrzymują na pasie obok równolegle ze mną, chociaż dużo miejsca przed nimi... - tak więc liczę na wyrozumiałość - przynajmniej w wypadku tych dwóch... Raz miałam szczęście, bo wyprzedzałam na skrzyżowaniu przez podwójną ciągłą [ok 90km/h na ograniczeniu do 40km/h], do tego oczywiście tłumik przelotowy - i widzę, że dokładnie przy skrzyżowaniu po prawej misiaczki stoją... jeden coś pisał w aucie, a drugi akurat w tym momencie odwrócił się w drugą stronę...
_________________ 4 WHEELS MOVE THE BODY 2 WHEELS MOVE THE SOUL
SPRZEDAM: części SV650S K3< (kierownica, półka, tarcze hamulcowe, i inne)
SPRZEDAM: damska tekstylna kurtka Buse r.S/M
|
3 lis 2011, o 22:13 |
|
|
Dono
SV Rider
|
Raz też nawiałem, gdy mnie chcieli zatrzymać
|
3 lis 2011, o 22:47 |
|
|
silver
SV Rider
Dołączył(a): 22 lip 2010, o 22:42 Posty: 908 Lokalizacja: Września/Poznań -> PWR/PO
Moto: SV 1000S
|
Mnie złapali - 132km/h na 90-ce. Teraz jak czytam Twoje posty Dono, to widzę, że jechałem zdecydowanie za wolno, może też by się tylko zaśmiali Policjant spoko, pogadaliśmy, na mandacie wpisał 25km mniej. Nie było żadnego słowa na temat motocykla.
_________________ SV 650S Y --> SV 1000S K4
|
3 lis 2011, o 22:50 |
|
|
Dono
SV Rider
|
Mi powiedział, że gdybym jechał 80-90km/h (na 50) to nawet by mnie nie zatrzymał. Chyba mam troszkę szczęścia, ostatnio lawetą pomykałem 92km/h na 50-ce i skończyło się na stówce
|
3 lis 2011, o 22:54 |
|
|
golkow
SV Rider
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 11:03 Posty: 713 Lokalizacja: Piaseczno
Moto: KTM 790 Adventure R
|
To chyba tak jest w łódzkim. W mazowieckim raczej nie ma zmiłuj - w zeszłym roku byłem pierwszy raz zatrzymany (na 60-ce - 90). 300 zł, komplet punktów i nie było nawet co rozpoczynać gadki. Inny kolega forumowy w tym samym czasie - jak dobrze pamiętam 500/10pkt i jeszcze dobrze straszyli, że zabiorą prawo jazdy (nie pamiętam dokładnie, ale chyba było 3-krotne przekroczenie dozwolonej prędkości).
_________________ SV650N K6 YHJ --> DL650A L0 YME --> BMW F700GS --> KTM 790 Adeventure R http://www.bikepics.com/members/golkow
|
3 lis 2011, o 23:09 |
|
|
Dono
SV Rider
|
W łódzkim jeszcze nie miałem żadnych przygód z policją
|
3 lis 2011, o 23:13 |
|
|
golkow
SV Rider
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 11:03 Posty: 713 Lokalizacja: Piaseczno
Moto: KTM 790 Adventure R
|
To strzeż się mazowieckiego
_________________ SV650N K6 YHJ --> DL650A L0 YME --> BMW F700GS --> KTM 790 Adeventure R http://www.bikepics.com/members/golkow
|
3 lis 2011, o 23:14 |
|
|
I'm not a hero
SV Rider
|
Do czasu,,,
3 lis 2011, o 23:17 |
|
|
plastic
Mister SVforum 2014
Dołączył(a): 11 lip 2010, o 20:17 Posty: 2100 Lokalizacja: Chodzież
Moto: VFR 800X Crossrunner
|
Na moto to mam dużo szczęścia, a w puszcze, to już nie...chociaż przy tym jak ja jeżdżę i ile, to też mam szczęście, a często udaje mi się wyprosić mandat za pasy i punkty... przy znacznym przekroczeniu prędkości - najczęściej Najgorsze są fotoradary i później telefon z "mojej" komendy, z tekstem: "panie Marku zapraszam do mnie mam pańskie foto....":( Ostatnio miałem jednak miła przygodę z policją, a raczej policjantką Dwa tygodnie temu jadąc do Poznania właśnie Pani strzeliła suszarką i odprowadziła mnie wzrokiem, a sytuacja była dla mnie nie najciekawsza, bo ograniczenie do 70, a ja miałem troszkę ponad 200...czas miała na zatrzymanie...znowu ten wdzięk osobisty mi pomógł
_________________ Byle dalej, byle w przód, absolutnie, absolutnie. Fa fa fa fa fa fa fa fa fa ra fa fa. Fa fa fa fa fa fa fa fa fa ra fa fa....
|
3 lis 2011, o 23:28 |
|
|
I'm not a hero
SV Rider
|
Witaj w klubie! Ja na poczcie zostawiłem już 800 zł i nazbierałem przy tym 2x po 6 pkt W tym jedno to przejazd puszką o 23 ileś na czerwonym (zapaliło się w ostatnim momencie, tzn jechałem dosyć szybko, ślisko było nieco bo to październik był zapaliło się żółte i decyzja czy hamować i liczyć się z tym że się zatrzymam na środku skrzyżowania, czy wdepnąć więcej i przejechać. Niestety szybko pojawiło się czerwone, a już zaraz niebieskie, nie dało się uprosić ani złotówki, 500 zł i 6 pkt.). A tak w ogóle to się Wam dziwię, gdzie Wy jeździcie te 200 tam gdzie jest 70?
4 lis 2011, o 00:14 |
|
|
Tolman
SV Rider
Moto: 650s
|
Mnie też już kilka razy zatrzymali, ale na szczęście bez mandatu, da się z Policjantami dogadać. Za to straż miejska to są chyba cyber ludzie, nic ich nie przekona..... &%^$*#($!!!!!!... po prostu nic
_________________ Zapraszam do odwiedzenia i polubienia mojej strony https://www.facebook.com/marcinsadowskitrenerpersonalny
|
4 lis 2011, o 00:16 |
|
|
Dono
SV Rider
|
Ja się dziwię, że stoi 70-tka w miejscach, gdzie można jechać 200
|
4 lis 2011, o 00:19 |
|
|
kozik
SV Rider
Dołączył(a): 17 maja 2011, o 14:52 Posty: 5631 Lokalizacja: Dęblin-Piaseczno
Moto: suzuki sv 650S 99r.
|
To zależy na jakich ludzi się trafi w tej straży miejskiej. Zaparkowałem auto pod Compensa przy Jerozolimskich dwoma kołami w błocie w miejscu z zakazem zatrzymywania, a podciągnęli to zdarzenie pod niszczenie zieleni i wycenili wszystko na 800zł . Miałem farta, bo jak pojechałem z tym mandatem wsadzonym za szybę do straży na ul. Szcześliwickiej, to utargowałem na 50zł. Nie mogłem na zero, bo zrobili zdjęcie auta i podobno z tych zdjęć się rozliczają.
_________________ SV 650 S '99/GSX-R 750 K1
www.logo-ratio.pl
|
4 lis 2011, o 00:34 |
|
|
plastic
Mister SVforum 2014
Dołączył(a): 11 lip 2010, o 20:17 Posty: 2100 Lokalizacja: Chodzież
Moto: VFR 800X Crossrunner
|
No przecież życie mi jeszcze nie zbrzydło i skoro jechałem 200, to można było tyle jechać!
_________________ Byle dalej, byle w przód, absolutnie, absolutnie. Fa fa fa fa fa fa fa fa fa ra fa fa. Fa fa fa fa fa fa fa fa fa ra fa fa....
|
4 lis 2011, o 02:23 |
|
|
lasooch
SV Rider
Moto: TT1050
|
Ja mam w sumie pozytywne wspomnienia z kontrolami policyjnymi. Właściwie tylko dwa razy zapłaciłem większą sumę - raz wpakowałem się w kontrolę celowo ustawioną do zbierania daniny (ktoś ukradł znak drogowy, oni na tym żerowali), drugi raz klasyczne przekroczenie prędkości (116/60) w środku nocy na wylotówce z Wawy... Takie przypadki zdarzają mi się jak na razie równiutko co 4 lata. Ale z ciekawszych historii... Ostatnio złapali mnie na suszarkę, wyszło 80/50 bo pan policjant dał mi sporo czasu na wyhamowanie A później w rozmowie zgadało się, że on też motocyklista, najpierw miał sv650, później sv1000 Jeszcze pytał, po co mam db-killery w tłumikach, bo bez nich przecież by lepiej brzmiał. Skończyło się na "szerokiej drogi" i "miłego dnia" Innym razem dopadli mnie w Komorowie niemal pod domem. Jechałem mini crossem 125ccm, który w ogóle nie ma nawet możliwości rejestracji. Bez homologacji, bez świateł, bez ubezpieczenia, bez przeglądu, ale za to z ryczącym wydechem. Więc nie trudno było mnie namierzyć, skoro był środek nocy... Negocjacje zaczęliśmy od 3000zł za brak ubezpieczenia + koszty lawety. Skończyło się na 100zł za brak kasku, co uważam za uczciwe wyjście z sytuacji, no bo kasku faktycznie też nie miałem Ale w ogóle mistrzostwem świata była moja pierwsza kontrola odbyta na motorynce stella Miałem z 12 lat i ze względu na wiek nie mogłem jeszcze wyrobić karty motorowerowej. Więc co zrobił mały Michałek? Ano zeskanował sobie kartę rowerową, w photoshopie do "rowerowa" dokleił "moto" i wydrukował nową wersję. Żeby było w pełni profesjonalnie, to zdjęcie było wydrukowane na grubszym papierze, a całość na koniec zalaminowana. No i z taką kartą "motorowerową" zatrzymali mnie policjanci w Komorowie pod lasem, bo jechałem bez świateł. Cały wystraszony dałem im dokumenty, a policjant wylicza: "Dowód rejestracyjny - jest, ubezpieczenie - jest, karta motorowerowa - jest. No, gratuluję, rzadko się zdarza by dzieciak miał kompletne papiery. Zmykaj mały!". Mam tą kartę do dziś
_________________ Triumph Tiger 1050 << bikepics
|
4 lis 2011, o 10:41 |
|
|
Erazer
SV Rider
Dołączył(a): 15 gru 2010, o 16:13 Posty: 1083 Lokalizacja: [WZ] + [CIN]
Moto: SV 650S '01
|
Mnie zatrzymali na moto w sumie 2 razy. Raz do rutynowej kontroli "pan se dmuchnie", a drugi raz za brak tablicy rejestracyjnej Obyło się na pogadaniu o moto i życzenia szerokiej drogi (w trasie po PL byłem załadowany bagażami - może to złagodziło sytuację ) PS. lasooch - tą kartę chętnie bym zobaczył przynieś na następne piffko
_________________ Jeśli nie spróbujesz to nigdy nie dowiesz się czy było warto
SV 650S
|
4 lis 2011, o 10:48 |
|
|