Prawdopodobnie najlepsze na świecie forum Suzuki SV 650 / SV 1000 ;)
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 18 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
plastic
Mister SVforum 2014
Dołączył(a): 11 lip 2010, o 20:17 Posty: 2100 Lokalizacja: Chodzież
Moto: VFR 800X Crossrunner
|
Sv-ałkowy kurier
Mam taką propozycję - czy chwyci się zobaczy Często ja i pewnie nie tylko, jeżdżę w trasę, to znaczy przemieszczam się z punktu "A" do punktu "B" (ostatnio Chodzież - Dukla), po drodze przejeżdżam przez wiele miejscowości. Nic nie stoi na przeszkodzie, żeby np. komuś coś przy okazji przewieść, bo np. forumowicz X ma coś do forumowicza Y (np. tonę pierza;) ) więc pan X dostarcza mi to coś, albo po drodze to zabieram, a pan Y odbiera. Ja mogę pomóc, a może i mi kiedyś ktoś pomoże - proste Tym bardziej, że przesyłki kurierskie nie są tanie Ja np. w piątek wyjeżdżam ok. 5:00 (z Chodzieży) i jadę do Krakowa, po drodze wstępuje do Trzebini (może ktoś ma coś do Faraoneczki ) a z Krakowa pod wieczór jadę do Dukli. PodsumowującW temacie tym wpisujemy w jaką trasę się wybieramy i czekamy na "zlecenie" Wiadomo, że wszystko w granicach zdrowego rozsądku.... Co Wy na to?
_________________ Byle dalej, byle w przód, absolutnie, absolutnie. Fa fa fa fa fa fa fa fa fa ra fa fa. Fa fa fa fa fa fa fa fa fa ra fa fa....
|
19 sty 2012, o 10:39 |
|
|
Bartosz
SV Rider
|
Re: Sv-ałkowy kurier
Spoko plastic, na forum czytałem, że Dono planuje kupić tokarkę Na pewno temat się przyda Wg mnie za dużo zachodu z tym.... tokarki na Sv ani do samochodu nie weźmiesz, a rzeczy o mniejszych gabarytach można właśnie wysłać kurierem i nie ma co przesadzać, że raz na jakiś czas nie stać kogoś na kuriera. Wg mnie więcej jest zawracania komuś dupy z ustawką, że nie warto. Chyba, że odkryłeś swoje powołanie i chcesz jeździć jako kurier. Pamiętaj, że jeżeli weźmiesz od kogoś paczkę to za nią odpowiadasz, bo sympatycznie jest jak nie ma problemu. Fajnie będzie do pierwszego problemu EDIT: Ty chyba się nudzisz
_________________ Sv 650N K7 Phantom Gray
|
19 sty 2012, o 12:46 |
|
|
plastic
Mister SVforum 2014
|
No nie wiem...do paska to i tokarkę bym zapakował, ale nic mi nie wiadomo, że miałbym.... Właśnie miałem na myśli jakieś konkretne "przesyłki" no przecież nie naklejki, np. Z zawracaniem dupy to też średni argument, bo przecież jak ktoś mi podrzuci, wrzucę do auta i jadę, a następny odbierze, to średnio zajmujące jest. W każdym razie mniej niż pytanie w innym dziale; "czy ktoś podjedzie i obejrzy to moto...." i dalej link z allegro. Jednak znajdują się ludzie co podjeżdżają. A jeśli chodzi o odpowiedzialność, to o tym nie pomyślałem, bo chyba starej daty jestem i liczę na zdrowy rozsądek. Teraz to lepiej być ostrożnym, nie angażować się, nie pomagać, żeby tylko nie mieć czegoś na głowie. Ja już wiem skąd mi się to wzięło "Być narodowi użytecznym" (Stanisław Staszic) Całą młodość hasło to mnie prześladowało. Patronatem wszystkich szkół do których uczęszczałem był Staszic. Podstawówka w Chodzieży, technikum w Pile, no i AGH - jak tu być normalnym?
_________________ Byle dalej, byle w przód, absolutnie, absolutnie. Fa fa fa fa fa fa fa fa fa ra fa fa. Fa fa fa fa fa fa fa fa fa ra fa fa....
|
19 sty 2012, o 15:58 |
|
|
silver
SV Rider
Dołączył(a): 22 lip 2010, o 22:42 Posty: 908 Lokalizacja: Września/Poznań -> PWR/PO
Moto: SV 1000S
|
A wg mnie pomysł spoko, jak 2 osoby (nadawca-odbiorca) będą na tyle elastyczne żeby mi w odpowiednim czasie coś dostarczyć i odebrać bez mojego czekania, to jestem za
_________________ SV 650S Y --> SV 1000S K4
|
19 sty 2012, o 16:40 |
|
|
Dono
SV Rider
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 09:59 Posty: 3102 Lokalizacja: Warta, łódzkie
Moto: różne
|
W takim razie ja się pierwszy zgłoszę z prośbą do Plastica - przywieź mi jeszcze tej kiełbasy z wątróbką jak będziesz wracał z dukli I nie zapomnij o smarze A tak serio pomysł może i dobry, ale taki bardziej idealistyczny. Raczej jak ktoś do kogoś coś ma to jakoś się tam dogada prywatnie, a ludzie którzy się nie znają zbyt dobrze raczej niechętnie tracą czas i zawracają sobie głowę.
|
19 sty 2012, o 20:57 |
|
|
plastic
Mister SVforum 2014
|
No może i macie rację Hmmm co by tu jeszcze wymyślić - może jakaś forumowa orgietka? Jak widzicie mam głowę pełną pomysłów
|
21 sty 2012, o 02:53 |
|
|
faraoneczka
SV Rider
Dołączył(a): 13 paź 2011, o 17:48 Posty: 499 Lokalizacja: KCH Trzebinia
Moto: sv650 K5
|
Kurcze, miło, że koledze Plasticowi zapadłam w pamięć. ;-)) ale niestety nikt nic dla mnie nie ma. ani nikt nie chce ode mnie kupić żadnych części z mojego SV-ka... btw. też jestem w LO pod patronatem Staszica
_________________ 4 WHEELS MOVE THE BODY 2 WHEELS MOVE THE SOUL
SPRZEDAM: części SV650S K3< (kierownica, półka, tarcze hamulcowe, i inne)
SPRZEDAM: damska tekstylna kurtka Buse r.S/M
|
24 sty 2012, o 09:48 |
|
|
plastic
Mister SVforum 2014
|
A to już na części go na części rozprzedajesz? Miałaś poskładać... No to też będziesz narodowi użyteczna
|
24 sty 2012, o 13:05 |
|
|
faraoneczka
SV Rider
Dołączył(a): 13 paź 2011, o 17:48 Posty: 499 Lokalizacja: KCH Trzebinia
Moto: sv650 K5
|
No ale składam go niekoniecznie z oryginalnych części
_________________ 4 WHEELS MOVE THE BODY 2 WHEELS MOVE THE SOUL
SPRZEDAM: części SV650S K3< (kierownica, półka, tarcze hamulcowe, i inne)
SPRZEDAM: damska tekstylna kurtka Buse r.S/M
|
25 sty 2012, o 14:56 |
|
|
Dono
SV Rider
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 09:59 Posty: 3102 Lokalizacja: Warta, łódzkie
Moto: różne
|
Pomysł się przyjął, Plastic nieźle sprawdza się w roli kuriera Dzięki Marek za te żaki, smary i kiełbasę
|
5 cze 2012, o 23:09 |
|
|
plastic
Mister SVforum 2014
|
Komu, komu? Gdy jadę do domu A co!? Salceson i smalec Ci nie smakował, że nie podziękowałeś? Faraoneczko, czy ty nie potrzebujesz dobrego salcesonu i smalcu, bo często jeżdżę też blisko Trzebini, a czasami nawet tam wjeżdżam A dla jasności czym uszczęśliwiam.... http://www.jasiolka.com/PS. Żaki, które przywiozłem Donowi, to nie był rodzaj wędlin...takie stare motorowery
|
6 cze 2012, o 00:27 |
|
|
dzwonek
wywrotowiec
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 01:46 Posty: 1346 Lokalizacja: Warszawka
Moto: BIDA
|
Ajajajjajajajaj!! Jakbyś na ognisko do Gosi się wybierał to miałbym zamówienie na pewno Albo jakbyś przypadkiem przelotem przez Warszawę jechał...
6 cze 2012, o 01:58 |
|
|
szarik zc1
rowerzysta
Moto: SV1000S 2003
|
Jedzie ktoś autem??
Witam,
Czy jedzie ktoś z okolic Warszawy do Katowic w terminie 25-26.03.2013 ? Mam do przekazania paczkę z częściami do MK4. Mogę dać 50zł za zabranie paczki i oddanie jej w Katowicach. kontak 6610345-482 PILNE paczka wymiar dł 150 szer 40 wys 100
Przyklejone do starego wątku.
|
23 mar 2013, o 13:15 |
|
|
piecus88
SV Rider
Dołączył(a): 25 mar 2012, o 18:38 Posty: 595 Lokalizacja: Choszczno / Szczecin
Moto: SV 650s `03
|
Re: Jedzie ktoś autem??
w związku z tym, że pojawiają się tego typu prośby, proponuję założenie tematu- zakładam
_________________ szoruję asfalt
|
25 mar 2013, o 02:28 |
|
|
piecus88
SV Rider
Dołączył(a): 25 mar 2012, o 18:38 Posty: 595 Lokalizacja: Choszczno / Szczecin
Moto: SV 650s `03
|
Wspólne przejazdy, przesyłki forumowiczów
Czasem zdarza się temat, w którym pojawia się zapytanie o możliwość podrzucenia paczki/osoby przez kogoś z nas kto jedzie akurat z punktu A do B, więc może taki forumowy carpooling komuś ułatwi życie.
_________________ szoruję asfalt
|
25 mar 2013, o 02:30 |
|
|
plastic
Mister SVforum 2014
|
Re: Wspólne przejazdy, przesyłki forumowiczów
|
25 mar 2013, o 08:36 |
|
|
terminant
SV Rider
Dołączył(a): 5 sty 2013, o 19:01 Posty: 1318 Lokalizacja: gdzie zawieje
Moto: Diabeł
|
i człowiek jak widzisz nie może być dobrym, nawet, jakby chciał
_________________ nil mirari, nil indignari, sed intellegere viewtopic.php?t=9443
|
25 mar 2013, o 09:55 |
|
|
silver
SV Rider
Dołączył(a): 22 lip 2010, o 22:42 Posty: 908 Lokalizacja: Września/Poznań -> PWR/PO
Moto: SV 1000S
|
Kto jeździ dostawczakiem po kraju?
Witam, Potrzebujemy za jakiś czas (koniec kwietnia) przewieźć parę mebli (nieduże łóżko, drobną szafkę i kilka jeszcze mniejszych rzeczy). Trasa Warszawa-Poznań. Może znacie kogoś, kto lata czymś większym i zdarza mu się jeździć na pusto lub częściowo pusto we wskazanym kierunku? Albo po prostu poszedłby na opcję dorobienia poprzez drobny doładunek na trasie. Sami wszystko zapakujemy i wyniesiemy, chodzi tylko o transport. Cena do ugadania Pozdro.
_________________ SV 650S Y --> SV 1000S K4
|
30 mar 2013, o 02:39 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 18 ] |
|