Prawdopodobnie najlepsze na świecie forum Suzuki SV 650 / SV 1000 ;)
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 11 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
TPS
motocyklista
Dołączył(a): 29 kwi 2011, o 22:42 Posty: 117 Lokalizacja: Miasto na 2 litery UĆ
Moto: Abarth
|
Zakończenie sezonu 2011
Obiecałem sobie, że wykorzystam ostatnie chwile słońca i pobrykam trochę, zanim temperatury zejdą poniżej granic przyczepności w winkach. Miałem nadzieję, że nie spicnieję do tego stopnia, że mnie trzeba będzie łamać ;-) Założyłem termicznego X-bionica, skarpety do jazdy zimą, kominiarkę na zimę i skórę. I poszedłem poszaleć. Powiem, że jeździło się rewelacyjnie. Musiałem tylko trochę się rozgrzać, bo zesztywnienie ciała od bielizny i kombika wpływało na pracę kierownicą w winklach. Jednak jak jest zimno, to winklowanie przeciwskrętem nie jest takie hop siup. I tak udało mi się zakończyć sezon motocyklowy, cało i zdrowo i z pięknymi wspomnieniami :-) Zdjęcia z tamy na Jeziorsku Tom
|
18 paź 2011, o 23:03 |
|
|
szydello
SV Rider
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 08:01 Posty: 712 Lokalizacja: W-wa Imielin, Międzyborów
Moto: 636 '03
|
Re: Zakończenie sezonu 2011
Swoją ostatnią podróż wykonałem jakieś 2 tyg temu, jak było 15 stopni. Doświadczyłem uślizgu na zakręcie, powerslide i powiedziałem do widzenia do przyszłego sezonu
_________________ była n k4
|
19 paź 2011, o 20:39 |
|
|
Kilerpl
Klonowy orator
Moto: nima :)
|
Ja jeszcze sezonu nie zakończyłem tylko teraz strasznie wieje to trudniej moto jeździć . Myślę że jeszcze trochę cieplejszej pogody się znajdzie przed zimą.
_________________ Trawa jest zawsze bardziej zielona po drugiej stronie płotu Ego nihil timeo, quia hihil habeo
|
20 paź 2011, o 00:48 |
|
|
lukkas00
SV Rider
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 11:38 Posty: 974 Lokalizacja: Szczecin/Pyrzyce
|
Jeszcze ciepło będzie spokojnie końcówka października jest nasza
_________________ SV 650 S 2005 r
|
20 paź 2011, o 07:27 |
|
|
MarTusia
SV Rider
Dołączył(a): 8 kwi 2010, o 13:55 Posty: 668 Lokalizacja: Mokotów/Służew
Moto: GS500E 2000
|
No ja mam nadzieję, że jeszcze uda mi się polatać choć troszkę... Plotę słyszałam, że jest jeszcze szansa na +15st. w tym roku
_________________ motocyklistka jest szczęśliwa wtedy, gdy znajdzie coś, na czym nogami dosięga ziemi, a skrzydłami nieba
|
20 paź 2011, o 12:55 |
|
|
TPS
motocyklista
Dołączył(a): 29 kwi 2011, o 22:42 Posty: 117 Lokalizacja: Miasto na 2 litery UĆ
Moto: Abarth
|
Cytuję wypowiedź z innego forum I właśnie dlatego nie zgadzam się z lansowanym tu i ówdzie hasłem "nie ma złej pogody - są tylko źle ubrani motocykliści" Jazda dla samej jazdy, 5 razy wolniej niż "normalnie" i z ciągłą świadomością że warunki są niesprzyjające, coś się może stać a ja muszę oprócz "normalnej" czujności na 120% (myślenie za innych) - pamiętać jeszcze o ograniczeniach fizycznych (przyczepność opon, szczególnie ważna w sportach) to dla mnie osobiście żadna frajda. Czym innym jest oczywiście teren/cross itp. - tu mogę zrozumieć że stytłanie się w przymarzającym błocku przy temp +3 może być dla kogoś przyjemne Ja też się boję, że przyczepność będzie wątpliwa. Co z tego, że jest sucho? Tom
|
20 paź 2011, o 16:27 |
|
|
raptor
SV Rider
Dołączył(a): 25 lut 2010, o 00:50 Posty: 526 Lokalizacja: śląskie
|
Nikt nikogo nie przymusza do jazdy w zimę, lubisz lans w letnie miesiące to jeździsz i tyle, ja tam jak tydzień nie jeżdżę góra 2. To mnie ciąąągnie, tym bardziej że prawie codziennie widzę moto w garażu, a teraz wiem do czego są pokrowce na moto, żeby gotowy do jazdy sprzęt nie drażnił właściciela Przyczepność jest w miarę i zależy od rozgrzania opon i ich rocznika... , oczywiście mówimy o słonecznych dniach zimowych, bo tylko takie wybieram i 3 cyfrowy V to żaden problem, w winklach wolniej, co do ubrania, ...jak po pierwszym przelocie zmarzniesz to, w następnym będziesz potrafił się ubrać. Jedyny problem z bezpieczeństwem, to że kierowcy puszek odzwyczajają się od moto na drodze w okresie zimowym i wiosennym, ...ale ja im na to nie pozwolę A kiedy na moto nie wieje?
_________________ 650S K6 > DL650 AK8
|
20 paź 2011, o 18:11 |
|
|
bartbielecki
motocyklista
Dołączył(a): 22 mar 2011, o 19:50 Posty: 135 Lokalizacja: Warszawa
Moto: zajebane
|
A ja jeszcze jeżdżę ale muszę na stealtha sv ponarzekać bo strasznie paruje ... muszę z otwarta szybka jeździć i zimno mi w ryja a to fotka z dzisiaj : ... jak do mnie przyjechała to miała 6666
|
16 lis 2011, o 23:09 |
|
|
Kilerpl
Klonowy orator
|
Ostatnia jazda tego roku
_________________ Trawa jest zawsze bardziej zielona po drugiej stronie płotu Ego nihil timeo, quia hihil habeo
Ostatnio edytowano 20 lis 2011, o 15:49 przez Kilerpl, łącznie edytowano 1 raz
|
19 lis 2011, o 22:17 |
|
|
Notturno SV
Mister Budda
Dołączył(a): 24 lut 2010, o 12:22 Posty: 2362 Lokalizacja: Warszawa
Moto: VTR RIDER :D
|
Daleko dojechałeś widzę
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
|
20 lis 2011, o 11:47 |
|
|
Kilerpl
Klonowy orator
|
Wersja pro na flickr właśnie mi się przeterminowała i nie pokazuje zdjęć , później wrzucę na inny server
|
20 lis 2011, o 15:46 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 11 ] |
|