Poduszka do naszych moto?
Hej,
mam do Was pytanie, bo sam nie mam jeszcze na tyle doświadczenia i rozumu żeby ocenić
Co myślicie o poduszkach powietrznych dla motocyklistów? Wydaje mi się, że zawsze i za wszelką cenę bezpieczeństwo ponad wszsystko, ale z drugiej strony, gdyby to tak łatwo działało, to przecież mielibyśmy poduszki już od dawna... Do napisania tego tematu "natchnął" mnie art który przeczytałem przed chwilą w necie na jednym z portali. Chodzi o kamizelkę z z poduszką powietrzną. Wygląda to tak:
źródłoAlinestars wymyśliło powyższą poduszkę powietrzną przy czym nie jest potrzebna żadna modyfikacja czy ingerencja w samą maszynę. Jak dla mnie bomba, bo niezależnie ile kosztuje, to jak się przyda, to jest bezcenna
jedyne co mnie martwi, to fragment gdzie w arcie było napisane o tym jak to ma działać, tj. skąd czerpie baterie: "Jeśli chodzi o ładowanie, to producent podaje tylko, że potrzebna jest godzina ładowania na cztery godziny jazdy". Nie wiem czy przez to, nie okaże się potem, że zawsze jak wpadnę na moto, to akurat kamizelka z poduszką nie będzie naładowana
Jak myślicie? Czy to działa i warte jest kasy (nie wiem nawet ile kosztuje, ale pewnie sporo). Na pewno każdy z Was myślał o tym przez jakiś czas
pozdrawiam!