Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest 26 gru 2024, o 23:27

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Czy to sie oplaca?? 
Autor Wiadomość
SV Rider

Moto: VFR 1200 F
Post Re: Czy to sie oplaca??
A z jakiego kraju? Ogólnie ciężko kupić dobre moto w niskiej cenie z zagranicy... Niestety, ale w innych krajach motocykle trzymają cenę.

Czyta się: Mickon®

4 kwi 2015, o 16:29
SV Rider

Moto: SV650 SS
Najlepiej z Niemiec. Spod koca.

4 kwi 2015, o 16:38
SV Rider

Niemiec od którego ja kupiłem to to dziś dzwoni by silnika posłuchać ;)) Na wieść, że sprzedałem płakał i prosił o adres nowego właściciela, chce mu koc do okrycia motocykla wysłać...

4 kwi 2015, o 23:22
SV Rider

Moto: Retro 7 125
mickonr napisał(a):
A z jakiego kraju? Ogólnie ciężko kupić dobre moto w niskiej cenie z zagranicy... Niestety, ale w innych krajach motocykle trzymają cenę.

To pytanie retoryczne ? Bo przecież chyba znasz odpowiedź jak to się dzieje że motocykle w naszym kraju najtańsze ?
SV bezprzygodowe to chyba najtaniej z UK, choć teraz funt drogi.

4 kwi 2015, o 23:30
SV Rider

TomK napisał(a):
To pytanie retoryczne ? Bo przecież chyba znasz odpowiedź jak to się dzieje że motocykle w naszym kraju najtańsze ?
SV bezprzygodowe to chyba najtaniej z UK, choć teraz funt drogi.

Zdarzało mi się wchodzić na mobile.de i ceny w Niemczech są dużo wyższe w porównaniu do podobnych modeli motocykli w Polsce. Przeciętny Niemiec bardziej dba o motocykl niż przeciętny Polak, więc w tej kwestii trudniej trafić na minę.

Ceny motocykli sprowadzonych do Polski przez handlarzy są tak niskie, bo często gęsto są to motocykle powypadkowe (szlif w Niemczech to też wypadek) albo są to po prostu okazje. Pojawiają się takie oferty, że ktoś chce szybko sprzedać, ale wtedy oferta takiego motocykla pojawia się i bardzo szybko znika...

Motocykli z UK i Francji nie polecam, bo przeciętny Brytyjczyk czy Francuz dba mniej o swój motocykl niż przeciętny Polak...

4 kwi 2015, o 23:40
SV Rider

Moto: Retro 7 125
Widzę że znasz odpowiedź. Ja prywanie ściągałem SV z UK, wyglądała jak nówka, ale kosztowała ze wszystkim dużo więcej niż cena rynkowa w kraju. Zrobiłem tak bo szukałem igły, a jedną mi z przed nosa sprzątnął Leon :) (nówka z USA tylko 2 letnia).
Jak nie szukasz igły to w coś na rynku znajdziesz, byle na takiego po dzwonie nie trafić.

5 kwi 2015, o 00:07
SV Rider

Na rynku polskim ciężko znaleźć igłę, bo u Nas mało kto sprzedaje prawie nowy i bez przygód... Z UK zdarzyło mi się widzieć tylko same pordzewiałe, niestety nie mam za dobrej opinii o tym rynku. Najlepiej jechać i szukać samemu na miejscu albo dogadać się z handlarzem i niech szuka, a potem podsyła fotki ;]

Co do handlarzy to też trzeba uważać, nawet jak się komuś zleci szukanie. Ja tak zrobiłem, odpowiedz po kilku dniach była taka, że gościu podesłał mi na e-mail zdjęcia oraz opis motocykla. Cud malina, stan idealny tylko kupić i jeździć. Zweryfikowałem jego ogłoszenie z mobile.de. De facto wysłał mi dokładnie te same zdjęcia co na mobile.de, ale bez jednego, które pokazywało stan licznika. Naturalnie przebieg na zdjęciu był o 30 tys. wyższy niż zapewniał handlarz. W sumie z info od niego zgadzał się tylko rocznik... Pytanie skąd chciał wziąć książkę serwisową, bo w ogłoszeniu nawet słowa o tym nie było, chyba chciał dorobić na lewo....

5 kwi 2015, o 00:43
rowerzysta

Moto: SV650S 2005
Jak już kolega podał będę sprowadzać z Niemiec wiem ze zapłacę drożej ale wole dać więcej niż tak jak ostatnio oglądać niby stan idealny a był po dzwonie kolega będzie mi sprowadzać siedzi w tym dobre 20 lat i tylko w sprowadzaniu moto często bierze z salonu i ma tam duże zniżki jest łebski gość i niestety ale sam twierdził że jak chce igłę to z miecha lub dwa musze poczekać ale myślę że warto

5 kwi 2015, o 09:30
SV Rider

Moto: SV650N 2000
To teraz moja "niemiecka przygoda" dot. aktualnej SVki.
Kupiłem ją od "Mamuśki" ksywa z klubu motocyklowego WFM Słupca. Emerytowana listonoszka, która tak późno odkryła swoją pasję.
Jeździła nią przez dwa sezony a wcześniej jedynym właścicielem w Niemczech również była kobieta, która śmigała na SVce przez 12 lat. "Mamuśce" motocykl sprowadził mąż, który mieszka w Niemczech i stąd znana cała historia.
Kupiłem ją z przebiegiem 16,5 tys. km przez ponad rok wielu próbowało podważyć ten przebieg i póki co nikomu się nie udało.
Motocykl cały w oryginale a cena wyjściowa z zeszłego sezonu jak go kupowałem to 9 tys. zł za 2000r. !!
Jak widać cudów nie ma i jestem świadomy, że sporo stracę na tym motocyklu ale taki polski rynek. Igła/okazja z małym przebiegiem to sukces murowany ;)

5 kwi 2015, o 09:49
rowerzysta

To gratuluję jak widać na moto nigdy nie jest za późno B) ja mam nadzieje że może za miesiąc będzie już stać i mnie w garażu nie mogę się doczekać aż wam zazdroszczę

5 kwi 2015, o 09:57
SV Rider

Niestety jak chcesz igłę to musisz za nią sporo zapłacić, a okazje zdarzają się naprawdę rzadko - myślę, że łatwiej oberwać cegłówką w drewnianym kościele.

Dżordżu napisał(a):
ja mam nadzieje że może za miesiąc będzie już stać i mnie w garażu nie mogę się doczekać aż wam zazdroszczę

Motocykle najlepiej zmieniać jesienią i zimą, bo jest najwięcej czasu na szukanie i oglądanie. Jak wiosną i latem słyszysz ryk silnika to, aż Cie skręca, że też polatać nie możesz. Druga strona medalu jest taka, że na wiosnę i w lato jest najwięcej ogłoszeń...

Dżordżu napisał(a):
kolega będzie mi sprowadzać siedzi w tym dobre 20 lat i tylko w sprowadzaniu moto często bierze z salonu i ma tam duże zniżki jest łebski gość i niestety ale sam twierdził że jak chce igłę to z miecha lub dwa musze poczekać ale myślę że warto

lepiej poczekać miesiąc na sprowadzenie igły niż cały sezon przesiedzieć w garażu w celu doprowadzenia złomu do stanu używalności...

5 kwi 2015, o 10:51
rowerzysta

Zgadzam się z Tobą dlatego będę czekać cierpliwie bo nie ma sensu kupować coś na szybko lepiej poczekać i cieszyć się dobrym egzemplarzem niż żałować i pakować drugie tyle by nim pojeździć jak mogę jeździć Suzuki Intruderem ojca ale to nie to samo choć tez miło w końcu to tez Suzi

5 kwi 2015, o 11:21
SV Rider

Dżordżu napisał(a):
mogę jeździć Suzuki Intruderem ojca ale to nie to samo choć tez miło w końcu to tez Suzi

Suzuki, Honda, Ducati czy Hyosung i Junak... nie ma znaczenia jaki masz napis na baku ;) Motocykl dopasowujesz pod siebie... Z motocyklem jest trochę jak z butami, jak nie dopasujesz pod siebie to się męczysz... SV to fajna zabawka, ale moim zdaniem bliżej jej do ścigacza niż przyjaciela na co dzień ;)

Dżordżu napisał(a):
nie ma sensu kupować coś na szybko lepiej poczekać i cieszyć się dobrym egzemplarzem niż żałować

Jak znam życie to pewnie kilka igiełek stoi u Niemieckich braci motocyklistów, jednak cena motocykla + koszty transportu eeehhh tanio nie będzie ;)

5 kwi 2015, o 13:50
Piguła

Moto: KAWASAKI ZX-10 R
Wczoraj z czystej ciekawości przeszperalem włoskie serwisy. Taki sam rozmach cenowy jak u nas, albo taniutko i wiadomo co to jest lub drogo i faktycznie zadbane egzemplarze

5 kwi 2015, o 13:56
Zobacz profil WWW
rowerzysta

Dziś do Berlina po Suzi jedziemy mam nadzieje ze się w końcu uda

9 kwi 2015, o 01:06
rowerzysta

Panowie z tego co wiem nie ma owiewek gdzie mogę kupić już z mocowaniami?

9 kwi 2015, o 01:33
rowerzysta

W końcu suzi w garażu stoi 2005r piękna czarna bestia.

12 kwi 2015, o 20:32
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2