Praktyczne różnice w modelach sv 650 s z lat '01/'02/'03/'04
Szukałem i szukałem...i prawie znalazłem. Poczytałem sobie o kolorach, nowych bajerach, nowej ramie, zawieszeniu itp (
viewtopic.php?f=11&t=62) ale chciałbym jednak poznać wasze opinie. Jak wyglądają w praktyce różnice miedzy modelami z roku '01,'02,'03,'04?
Chodzi mi głównie o:
1. Ekonomiczność (jak wygląda zużycie paliwa w modelach na wtrysku, o ile jest mniejsze od modeli bez wtrysku...jeśli w ogóle jest mniejsze?)
2. Prowadzenie (czy to zawieszenie jest rzeczywiście takie "przeciętne" jak wszędzie piszą? czy w praktyce coś się poprawiło na przeciągu lat?)
Pytam o to ponieważ na 95% kupię mała sv'ke i wiadomo że ta z roku '09 jest lepsza od '99 ale sęk w tym że na motocykl mam do 9000-9500zł i zastanawiam się czy warto zainwestować w nowszy model sv'ki czy jednak wybrać tańszy model przed liftingiem? Najzwyczajniej chodzi mi o waszą rade czy ta nowsza sv'ka (droższa o ok 3500zl) jest warta takiej dopłaty? A może kupić sv'ke z '01-'02, po sezonie ją sprzedać i kupić tą nowszą? Co myślicie? Dodam że to będzie mój pierwszy motocykl
(naczytałem się dosyć o sv'ce na 1 moto więc nie czekam na odpowiedzi typu: to nie jest moto dla zielonych. Co więcej...jechałem już na jednej i myślę że się dogadamy. Decyzja podjęta.
)
Pozdrawiam